• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaArgentinaChile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú
14 dager

Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú

Gled deg til å oppleve Chile og Argentinas moderne hovedsteder, de majestetiske Andesfjellene og naturen ved Iguazúfallene. Smak på Argentinas fantastiske viner i Mendoza og Salta.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú
14 dager

Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú

Gled deg til å oppleve Chile og Argentinas moderne hovedsteder, de majestetiske Andesfjellene og naturen ved Iguazúfallene. Smak på Argentinas fantastiske viner i Mendoza og Salta.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Santiago de Chile med flybytte underveis
 • Fly fra Buenos Aires til Norge med flybytte underveis
 • 3 innenriksflyvninger i Argentina: Mendoza – Salta – Puerto Iguazú – Buenos Aires
 • Transfers fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 11 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Santiago de Chile
 • Utflukt til vinområdene Lujan de Cuyo og Maipu
 • Heldags utflukt til Andesfjellene med bl.a.”Fjellet med de syv farger”
 • Utflukt på vingårder i Cafayate
 • Utflukt til verdens største vannfall Iguazú
 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

Reisen kort & godt

Denne reisen byr på vakre byer og fantastisk variert natur med de fargerike Andesfjellene, duftende vinmarker og enorme fosser. Du starter i den chilenske hovedstaden Santiago de Chile med skyskrapere og en moderne arkitektur som står i sterk kontrast til de flotte historiske bygningene. Så går reisen videre til Argentina, der du besøker de berømte vinområdene Mendoza og Cafayate og får innblikk i hele vinprosessen. Du opplever den hyggelige byen Saltas godt bevarte bygninger fra kolonitiden samt kløftene Humahuaca og Conchas med sine geologiske klippeforma- sjoner i alle verdens farger. Et av turens høydepunkter er verdens største foss, Iguazú, omgitt av regnskog med et fantastisk plante- og dyreliv. Reisen avsluttes i den argentinske hovedstaden, Buenos Aires, Sør-Amerikas svar på Paris. Her opplever du byens mest populære severdigheter, og det er også mulig å være med på et forrykende argentinsk tangoshow før reisen går tilbake til Norge.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Chiles moderne og kulturelle hovedstad på en spennende byrundtur, der du også får se presidentpalasset som ble bombet under militærkuppet i 1973
 • Kryss de majestetiske Andesfjellene fra Chile til Argentinas berømte vinområde Mendoza
 • Opplev Saltas hyggelige sentrum med vakre kirker og bygninger fra kolonitiden og den flotte naturen rundt, med Humahuaca-kløften og fjellet med de 7 farger
 • Iguazú-vannfallene vil garantert fascinere deg når du opplever de spektakulære vannmassene både fra argentinsk og brasiliansk side

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyrejsen til Chile

Afrejse fra Danmark med mellemlanding undervejs til Santiago de Chile.

Dag 2: Ankomst i Santiago de Chile

I ankomsthallen på flyplassen i Santiago de Chile blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet.

Av Chiles 16 millioner innbyggere bor 6 millioner i Santiago de Chile. Den chilenske hovedstaden ligger vakkert til, omgitt av de snøkledte Andesfjellene mot øst og kystfjellkjeden mot vest. Santiago de Chile er en moderne og innbydende storby med skyskrapere og spennende og sjarmerende strøk. Noen av verdens beste vinmarker finner du også rett utenfor byen.

Overnatting:
Dag 3: Byrundtur i Santiago

I dag skal du på byrundtur og oppleve noen av byens viktigste severdigheter. På turen vil du blant annet ha panoramautsikt over Bellavista-området, Santiagos kulturelle hjerte med fargerike bygninger, kafeer, restauranter, kunstgallerier samt musikere og teatergrupper som opptrer i gatene. Du besøker det sentrale markedet med ferske matvarer, den tidligere stasjonen Estación Mapocho som nå er kultursenter, kunstmuseet Museo de Bellas Artes som er en kopi av Petit Palais i Paris og Santa Lucia-åsen med en utrolig flott utsikt over byen, som man mener er det stedet der Santiago de Chile ble grunnlagt av Valdivia. Deretter besøker du den sentrale plassen Plaza de Armas, Cerreo Central, som huser Syd-Amerikas mest effektive postvesen, landets største katedral som er bygget i barokkstil, det historiske museet som skildrer Chiles historie, kongressen der Chiles lovgivende forsamling holdt til inntil det ble lukket i 1973 samt presidentpalasset Palacio de la Moneda, der president Allende begikk selvmord under militærkuppet i 1973.

Du opplever også Santiago de Chiles moderne bydel, også kjent som Sanhattan, oppkalt etter Manhattan i New York, med flotte skyskrapere og grønne områder. Før dagens byrundtur avsluttes besøker du kunsthåndverksbutikken Faba, der man har spesialisert seg på å lage smykker av den blå og sjeldne stenen lapis lazuli, som kun finnes i Chile og Afghanistan.

Overnatting:
Dag 4: Med buss over Andesfjellene, Santiago de Chile – Mendoza

I dag skal du krysse Andesfjellene med buss, og turen vil vare det meste av dagen. Du kjører gjennom forskjellige landskaper, først frodige dager, så deretter vildere bergområder. Turens høyeste punkt er 2.720 meter ved grensen til Argentina. Mot slutten av dagen kan du skimte de første vinmarkene, et tegn på at Mendoza er rett i nærheten.

Mendoza ble grunnlagt av spanjolene på 1560-tallet, og der dermed en av Argentinas eldste byer. Du vil raskt se at denne byen har en forkjærlighet for fontener, trær og grønne plasser. På slutten av 1800-tallet tiltrakk Mendoza franske og italienske bosettere som oppførte vanningsanlegg med støtte fra provinsregjeringen. Disse anleggene førte til at området utviklet seg til et av landets viktigste landbruksområder. Mendoza er kjent som solens og vinens by og står for 70 % av Argentinas vinproduksjon.  Mendoza er bl.a. landets største Malbec-produsent. Malbec betyr ”dårlig munn”, og denne druen gir sur og dårlig vin nesten alle andre steder på jordkloden, men i Mendoza gir den en av verdens beste rødviner fordi kombinasjonen av høyden over havet, jordens kjemiske sammensetning og det tørre klimaet er ideelt for denne Malbec-druen.

Overnatting:
Dag 5: Vintur

I dag besøker du vinområdene Lujan de Cuyo og Maipu, der du får et innblikk i de tidligere europeiske innvandrernes arbeidsteknikker, blant annet vanningsteknikkene som klarte å forvandle den enorme ørkenen til en frodig oase. Du opplever to vingårder som bruker både tradisjonelle metoder og den aller nyeste teknologien i produksjonen av vin. Her lærer du om metodene og hele prosessen – fra innhøsting til fylling og merking av flasker. Du vil også få en aldri så liten smaksprøve.

Overnatting:
Dag 6: Fly til Salta

I dag flyr du til byen Salta i det nordlige Argentina. Når du ankommer Salta, blir du møtt på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.

Salta ligger omgitt av fjellene og er en utrolig hyggelig by fra 1582 med godt bevarte spanskpregede bygninger fra kolonitiden, lave hus og smale brosteinsgater rundt den grønne plazaen.

Overnatting:
Dag 7: Humahuaca

I dag skal du på heldagstur til den dype kløften Quebrada de Humahuaca, der elven Rio Grande løper. Du kjører til landsbyen Purmamarca, der du går langs byens smale gater og besøker den lokale kirken, det lokale markedet med kunsthåndverk samt turens høydepunkt,” Fjellet med de syv farger”, der mineraler, sol og vind har skapt et fjell med syv forskjellige fargenyanser.

Du fortsetter til byen Tilcara, der du besøker de gamle Pucara-ruinene, det arkeologiske museet og monumentet for Steinbukkens vendekrets i Huacalera, som er en betegnelse for solens sørlige vendekrets. Du besøker også den lille byen Uquia og den lokale kirker, der du kan se malerier av Arcabuceros engler.

Du ankommer Humahuaca by ved middagstid, og der ser du byens kirke og uavhengighetsmonumentet. Deretter får du oppleve ”Malerens palett”, klippeformasjoner i alle verdens farger som innrammer byen Maimara. Du fortsetter til San Salvador de Jujuy, der du besøker katedralen og det gamle rådhuset. Deretter vender du tilbake til Salta via rute 9 gjennom frodig, subtropisk vegetasjon.

Overnatting:
Dag 8: Cafayate

I dag går turen til Cafayate. Turen går langs rute 68 gjennom Lerma-dalen og dens historiske byer. Du kommer til Quebrada de las Conchas, der vind og vann har skapt forskjellige og merkelige klippeformasjoner. I Cafayate besøker du vingårder som er kjent for din produksjon av Torrontes-vin. Etter lunsj vender du tilbake til Salta, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 9: Fly fra Salta til Puerto Iguazú

Du forlater nå Andesfjellene og setter kursen mot Puerto Iguazú, som ligger rett ved grensene til Paraguay og Brasil. Her venter store naturopplevelser, som vannfall og regnskog.

Dag 10: Iguazúfallene på den argentinske siden

Iguazúfallene er verdens største og består av 275 mindre og større fosser langs en 2,7 km lang strekning av Iguazú-elven. De er oppført på UNESCOs liste over særlige bevaringsverdige severdigheter. Fossene løper ofte sammen og strømmer i støyende kaskader over de opptil 85 meter høye klippene som er formet som en hestesko. Sammenlignet med en annen berømt foss, Niagara i Nord-Amerika, er Iguazú både mye større og mer imponerende. Niagara har en årlig gjennomstrømning på 2,8 mio. liter vann pr. sekund, mens gjennomstrømningen ved Iguazú er på hele 6,5 mio. liter  pr. sekund. Ved synet av Iguazú sies det at den tidligere amerikanske førstedamen Eleanor Roosevelt utbrøt: ”Niagara er jo bare en dryppende kran”.

I dag drar du til den argentinske siden av Iguazúfallene. Her vandrer du via gangbroer ut til den mest imponerende delen av vannfallene, der du bl.a. kan se ned på Garganta del Diablo, Djevelens gap. Du fortsetter langs de øvre og nedre gangbroene og ser de fantastiske vannfallene både ovenfra og nedenfra. Regnskogen rundt vannfallene har et enestående dyre- og planteliv, med orkideer, bregner, begonier, tallrike fugle- og sommerfuglarter samt kjempefirfirsler.

Dag 11: Iguazúfallene på den brasilianske siden og fly til Buenos Aires

I dag går turen til den brasilianske siden av vannfallene. Du krysser broen som forener de to byene, og når vi er ferdige med tollkontrollen kan vi fortsette inn i nasjonalparken. Det er derfor viktig at du tar med deg passet ditt.

De fleste av vannfallene ligger på den argentinske siden, men det er på den brasilianske siden at man har den beste utsikten. Du vandrer på gangstier og -broer, slik at du får sett vannfallene fra forskjellige vinkler. Du kan se små nesebjørner som nysgjerrig følger med. Via heis kommer du til en plattform ved Djevelens gap, der du blir innhyllet av disen fra fossen og nyter den fantastiske utsikten med permanente regnbuer.

Om ettermiddagen drar du til flyplassen lufthavnen Puerto Iguazú, der du flyr til Buenos Aires. På flyplassen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 12: Byrundtur i Buenos Aires

Denne morgenen blir du hentet på hotellet for å få en spennende introduksjon til Buenos Aires på en 3 timers byrundtur.

Du besøker bl.a. de historiske områdene La Boca og San Telmo. I det gamle arbeiderkvarteret La Boca finner du hus som er vakkert malt i ulike, sterke farger. San Telmo, Buenos Aires’ eldste bydel, er blitt et spennende kunstnerkvarter. Du kommer også til bydelene Palermo og Recoleta og det mer moderne Puerto Madero, et nyere havneområde med massevis av kafeer og restauranter
Byrundturen fortsetter på verdens bredeste bulevard: 9 de Julio Avenida, med det berømte vartegnet Obelisco og Corrientes Avenida, gaten der byens teatre og kinoer ligger på rekke og rad. Her finner du også Teatro Colón – det flotte operahuset.
Du ser også mange av byens storslåtte plasser, bl.a. Plaza de Mayo, Plaza San Martin og Plaza Alvear.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 13: Hjemreise

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 14: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Tillegg for enkeltrom 8.000 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.