Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaArgentinaArgentinas høydepunkter
13 dager:

Argentinas høydepunkter

Høydepunkter på denne reisen:

Buenos Aires, Peninsula Valdes, El Calafate, Lago Argentino, Los Glaciares nasjonalpark, Perito Moreno- breen, Iguazu-fossene.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Buenos Aires med flybytte underveis
 • Fly fra Sao Paulo til Norge med flybytte underveis
 • 3 innenriksflyvninger i Argentina: Buenos Aires – Trelew – El Calafate – Puerto Iguazu
 • 1 innenriksflyvning i Brasil: Foz do Iguazu – Sao Paulo
 • Transport fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 10 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 3)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er avgang daglig

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Spektakulært tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Halvdags utflukt til Peninsula Valdes med et fantastisk dyreliv
 • Heldags utflukt til Los Glaciares Nasjonalpark med Perito Moreno breen
 • Utflukt til verdens største fossefall Iguazu
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 5.950 kr.
Rabatt blir gitt ved 6 eller flere personer
Velg denne reise fordi…

Argentina er et utrolig spennende land preget av store geografiske forskjeller, storbyer, utstrakte vidder – selv biffene er enorme. På denne reisen kan du se frem til Argentinas absolutte høydepunkter. Du starter i hovedstaden Buenos Aires, der du opplever byens mest populære severdigheter og et forrykende tangoshow. Du har også mulighet til å besøke den berømte og vidstrakte pampasen med kveg og cowboys eller ta en båttur på Tigre-deltaet. Du opplever den barske naturen på halvøya Peninsula Valdés med sitt spennende dyreliv, deriblant havfugler, seler og hvaler, samt de enestående blålige breene ned mot den turkise sjøen Lago Argentino ved El Calafate. I Puerto Iguazu kommer du tett på verdens største foss, både fra argentinsk og brasiliansk side. Her kan du nyte de fantastiske plantene og dyrene i den omliggende regnskogen før turen går tilbake til Norge.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Argentina
Dag 1: Flyreisen til Argentina

Avreise fra Norge med mellomlanding underveis til Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires blir vi møtt av en sjåfør som kjører oss til hotellet som ligger sentralt i Buenos Aires. Byen er kjent for å være Sør-Amerikas svar på Paris på grunn av sine brede bulevarder, hyggelige kvartaler og praktfulle bygninger. Her er det en fantastisk atmosfære med hyggelig kaféliv, pulserende byliv og melankolsk tangokultur. Med 3 overnattinger i denne vidunderlige byen er det tid til å se forskjellige deler av byen og oppleve stemningen.

Overnatting Hotel Waldorf

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3: Bytur rundt i Buenos Aires
Dag 3: Bytur rundt i Buenos Aires

Denne morgenen blir du hentet på hotellet for å få en spennende introduksjon til Buenos Aires på en 3 timers byrundtur.

Du besøker bl.a. de historiske områdene La Boca og San Telmo. I det gamle arbeiderkvarteret La Boca finner du hus som er vakkert malt i ulike, sterke farger. San Telmo, Buenos Aires’ eldste bydel, er blitt et spennende kunstnerkvarter. Du kommer også til bydelene Palermo og Recoleta og det mer moderne Puerto Madero, et nyere havneområde med massevis av kafeer og restauranter
Byrundturen fortsetter på verdens bredeste bulevard: 9 de Julio Avenida, med det berømte vartegnet Obelisco og Corrientes Avenida, gaten der byens teatre og kinoer ligger på rekke og rad. Her finner du også Teatro Colón – det flotte operahuset.
Du ser også mange av byens storslåtte plasser, bl.a. Plaza de Mayo, Plaza San Martin og Plaza Alvear.

Om kvelden opplever vi et uforglemmelig tangoshow. Kvelden begynner med tradisjonell argentinsk middag etterfulgt av et show med melankolske tangorytmer, fantastiske sangere og musikere samt fremragende tangodansere. Det er et flott show av utmerket kvalitet.

Overnatting Hotel Waldorf

Dag 4: Buenos Aires
Dag 4: Buenos Aires

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske Buenos Aires på egen hånd.

Her er et utvalg av turer i Buenos Aires som kan kjøpes i tillegg:

Overnatting Hotel Waldorf

Dag 5: Fly fra Buenos Aires til Trelew
Dag 5: Fly fra Buenos Aires til Trelew

Det er nå på tide å si farvel til hovedstaden og fly sørover til Trelew, hvor vi blir hentet og kjørt til Puerto Madryn. Det er ca. 1-1½ times kjøretur til hotellet. Byen er en liten havneby og er utgangspunkt for utflukter på halvøya Peninsula Valdes. Hvis du går en tur ned til havnen er det mulig at du ser seler som svømmer langs de store skipene.

Overnatting Australis Yene Hue

Dag 6: Peninsula Valdes
Dag 6: Peninsula Valdes

I dag tar vi en heldagsutflukt på halvøya Peninsula Valdes som i 1999 ble oppført på UNESCOs liste over verdens naturarv. Det er et fantastisk område med et rikt dyreliv. Vi kjører rundt til forskjellige steder på øya, hvor vi får se enorme sjøelefanter, sjøløver, seler og sjøfugl. Hvis man kommer i perioden juni – desember er det mulig å reise på hvalsafari (mot tillegg), hvor man kan se de store hvalene bl.a. spekkhoggere.

Overnatting Australis Yene Hue

Dag 7: Fly fra Trelew til El Calafate
Dag 7: Fly fra Trelew til El Calafate

Vi forlater halvøya og setter kursen ytterligere mot sørvest mot El Calafate, hvor store naturopplevelser venter. El Calafate ligger tett opp til grensen til Chile, og like ved innsjøen Lago Argentino som har nærmest turkisfarget vann. Denne hyggelige byen har en fantastisk beliggenhet omkranset av Andesfjellene.

Merk at innenriksflyet fra Trelew til El Calafate går via Buenos Aires. Vær forberedt på en svært tidlig morgenavgang fra Trelew.

Overnatting Los Hielos

Dag 8: Perito Moreno-breen
Dag 8: Perito Moreno-breen

I dag skal vi på heldagstur til den fantastiske breen Perito Moreno. Vi kjører forbi innsjøen Argentino hvor vi kan nyte et rikt fugleliv. Med litt hell får vi se rosa flamingoer. Vi fortsetter turen videre over den patagoniske sletten før vi kjører inn i selve nasjonalparken, Los Glaciares. Parken har et rikt planteliv med bl.a. den karakteristiske røde chilenske ildbusken. Den 60 meter høye og 4 km brede blålige breen kan ses på lang avstand, og det er flere utsiktspunkter underveis før vi kommer helt tett på. Her kan vi høre de enorme brakene når store isstykker faller av den aktive breen og ned i innsjøen. Det er et imponerende syn, og det er lett å forstå at nasjonalparken er på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Overnatting Los Hielos

Dag 9: El Calafate
Dag 9: El Calafate

Ingen utflukter er planlagt. Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske El Calafate på egen hånd.

Overnatting Los Hielos

Dag 10: Fly fra El Calafate til Puerto Iguazu
Dag 10: Fly fra El Calafate til Puerto Iguazu

Vi forlater Patagonia og setter kursen mot det nordlige Argentina til Puerto Iguazu, som ligger tett ved grensene til Paraguay og Brasil. Byen ligger ca. 20 km fra selve Iguazu-fossen. Vi bor på en mindre innkvartering i regnskogen ca. 6-7 km utenfor byen.

Overnatting La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 11: Iguazu-fossen
Dag 11: Iguazu-fossen

Iguazu-fossen er verdens største, og består av 275 mindre og større fosser langs en 2,7 km lang strekning på Iguazu-elven. Fossene løper ofte sammen og velter utfor den opp til 85 meter høye hesteskoformede klippeformasjonen i øredøvende fossefall. Sammenlignet med en annen berømt foss, Niagara i Nord-Amerika, er Iguazu både langt større og mer imponerende. Niagara har en årlig gjennomstrømning på 2,8 mill. liter vann i sekundet, og gjennomstrømningen ved Iguazu er på 6,5 mill. liter vann per sekund. Ved synet av Iguazu skal den tidligere amerikanske førstedame, Eleanor Roosevelt, angivelig ha utbrutt: «Niagara er jo bare en dryppende vannkran». Iguazu er oppført på UNESCOs liste over særlig bevaringsverdige severdigheter.

I dag besøker vi den argentinske siden av Iguazú-fossen. Takket være gangbroer kan vi her gå ut til den mest imponerende delen av fossen, hvor vi bl.a. kan se ned på Garganta del Diablo (Djevelens gap). Vi fortsetter via gangstier og broer på en fantastisk tur rundt fossefallene. Regnskogen rundt fossen har et enestående dyre- og planteliv med orkideer, utallige fuglearter og kjempefirfisler.

Overnatting La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 12: Fossefall og så starter hjemturen
Dag 12: Fossefall og så starter hjemturen

Før turen går tilbake til Norge skal vi på tur til den brasilianske siden av Iguazu-fossen. Vi krysser broen, som forener den argentinske byen Puerto Iguazu og den brasilianske byen Foz do Iguazu. Etter å ha blitt kontrollert av tollmyndighetene kan vi fortsette inn i nasjonalparken. De fleste fossene ligger på den argentinske siden, men det er den brasilianske siden som byr på best utsikt. Du får sett fossefallene fra forskjellige vinkler og via en heis er det tilgang til en utsiktsplattform. Her er det en fantastisk utsikt helt opp til Djevelens gap, hvor du blir innhyllet i disen fra fossen. På gangstiene er det også gode muligheter for å få se de små nesebjørnene som nysgjerrig følger med.

Så kjører vi til flyplassen i Foz do Iguazu og tar flyet til Sao Paulo. Her bytter vi fly før reisen går videre mot Europa.

Dag 13: Hjemkomst
Dag 13: Hjemkomst

Ankomst til Norge.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.