TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 steder du kan oppleve dyr i Latin-Amerika

5 steder du kan oppleve dyr i Latin-Amerika

05.02.2019
Vis alle innlegg

Jaguarer, tukaner, blåfotsuler og kjempeskilpadder er noen av de utrolig mange spennende og eksotiske dyrene du kan møte i landene i Latin-Amerika.

Så pakk vandrestøvlene, badetøyet og de helt store forventningene og reis til Latin-Amerika.

Nedenfor kan du lese mer om 5 steder der du kan oppleve Latin-Amerikas fantastiske dyreliv.

Galapagosøyene, Ecuador

Kjempeskilpadder, leguaner, blåfotsuler, darwinfinker, sjøløver, pingviner og krabber er bare noen av alle de mange fascinerende dyrene som lever på Galapagosøyene i Ecuador.

Galapagospingvinen er et av de helt unike dyrene som lever på denne vulkanske øykjeden. De sjarmerende pingvinene er rundt 0,5 meter høye og veier bare 2,5 kilo. Denne pingvinarten, som dessverre er utrydningstruet, er den eneste som lever på den nordlige siden av ekvator.

Blåfotsulen er en morsom krabat. Denne underholdende kjennetegn er de blå føttene. Kroppen og hodet er hvitt og vingene er brune. Den blåfotede fuglen er spesielt interessant å oppleve når paringstiden nærmer seg, for da går den entusiastisk inn for å finne seg en make med imponerende dansetrinn.

En annen stor dyreopplevelse, og en av øyas største attraksjoner, er kjempeskilpaddene fra Galapagos. De gigantiske skilpaddene er de største i sin art. De kan veie nesten 250 kilo, bli opptil 1,5 meter lange og leve i mer enn 100 år. Det er en stor opplevelse å møte dem på nært hold.

Visste du at Galapagosøyene er det stedet i verden som har flest unike dyrearter?

Amazonas-regnskogen, Peru

I den peruanske del av Amazonas er det store dyreopplevelser både til lands, til vanns og i luften.

Her kan du f.eks. beundre de særegne tukanene med sine karakteristiske nebb, lang hale, en kompakt kropp og fremfor alt de flotte fargene. Tukanene er mellom 30 og 60 cm høye og lever bl.a. av frukt, fugleegg og insekter. For å se denne spesielle fuglen må du se opp i trekronene, der de flyr fra tretopp til tretopp.

Kaimanene er både litt nifse og meget interessante. Dette store dyret kan du bl.a. oppleve i Sandoval-sjøen – både den svarte kaimanen, som kan bli opptil 4 meter lang eller den mindre og mer vanlige  brillekaimanen. I mørket lyser kaimanenes øyne opp i røde fargenyanser hvis du lyser på dem med en lommelykt.

I den peruanske delen av Amazonas kan du også være så heldig å få øye på de elegante jaguarene som bl.a. lever i naturreservatet Tambopata Candamo. Jaguaren er et utrolig vakkert dyr, men du må holde både øyne og øre åpne og ha en god porsjon flaks for å få et glimt av Sør-Amerikas største kattedyr.

Visste du at den enorme regnskogen dekker 60 % av landet?

Pantanal, Brasil

Pantanal har et fascinerende dyreliv med mer enn 600 forskjellige fuglearter og et utall pattedyr og reptiler. Du kan f.eks. oppleve den morsomt utseende kapivaren – et dyr det ikke er så lett å glemme. Kapivaren er verdens største gnager og kan bli opptil en halv meter høy. Den veier nesten 68 kilo og minner på mange måter om et kjempestort marsvin. Kapivaren er en god svømmer, spiser ca. 2,5 – 3,5 kilo vannplanter og gress om dagen og er faktisk et ganske sjarmerende dyr.

Hvis du ser opp, kan du få se en av Pantanals flotteste fugler, nemlig hyasintaraen. Med sine sterke blå og gule farger er hyasintaraen et vakkert syn. Araen er verdens største papegøye og kan bli opptil 1 meter lang. Selv om den fargerike fuglen er utrydningstruet, er det gode muligheter til å oppleve den i Pantanals sumpområde.

Enda en sjarmerende og morsom skapning i Pantanal er kjempemaurslukeren. Den kan bli opptil 2 meter lang, veier mellom 18 og 45 kilo og spiser hele 30-35.000 maur om dagen. Det spisse hodet, de korte bena og den lange halen, som kan få en lengde på 60-90 cm, bidrar til å gi dette dyret et helt spesielt utseende. Kjempemaurslukerne lever i forskjellige habitater som regnskog, savanner og skogområder.

Visste du at Pantanal er verdens største våtområde og har et areal på mer enn 200.000 km²?

Tortuguero nasjonalpark, Costa Rica

Det helt store trekkplasteret på et besøk til Tortuguero nasjonalpark er de flotte havskilpaddene det her finnes fire forskjellige arter av. Den grønne havskilpadden har f.eks. en vekt på mellom 160 og 230 kilo, fordelt på 1-1,5 meter, og lever bl.a. av grønne planter.

I tillegg til alle havskilpaddene lever det også mange andre av Costa Ricas kjente dyr i parken. Her finner du f.eks. det morsomme og dovne dyret som sover i opptil 18 av døgnets 24 timer. Vi snakker naturligvis om dovendyret, og det lever i trekronene og begir seg bare ned på bakken én gang i uken. Hvis du ser opp i trærne, kan du få øye på det lille pelsdyret som henger med hodet ned.

Hvis du har sans for mindre og fargerike dyr, skal du være på utkikk etter den rødøyde trefrosken. Denne flerfargede frosken er ikke alltid så lett å få øye på, men så snart de røde øynene er åpne, står de frem i den grønne regnskogen. Frosken er aktiv om natten og spiser insekter som sirisser og møll.

Visste du at Tortuguero nasjonalpark har en kyststrekning på 35 km og er et av verdens viktigste steder å legge egg og klekke dem ut for de fire skilpaddeartene som lever i parken?

Torres del Paine, Chile

Torres del Paine nasjonalpark har ikke bare fantastisk vakker natur. Den er også hjemsted for mange fascinerende fugler og dyr.

Hvis du er interessert i fugler, er kondorene et flott syn. Kondoren er en av verdens største fugler og har et vingespenn på opptil 3,2 meter. Se opp mot de flotte fjelltoppene som pryder nasjonalparken, så kan du være så heldig å se den store fuglen sveve der oppe på himmelen.

Guanakoen minner om lamaen og er et uvanlig dyr du kan oppleve på slettene i Torres del Paine. Disse dyrene har fire ganger så mange røde blodlegemer som oss, og derfor kan de leve i høyder på opptil 4.000 meter over havet. Guanakoene er sosiale og lever i grupper på opptil 400 dyr om vinteren.

En av de store attraksjonene i nasjonalparken er uten tvil den patagoniske pumaen. De fleste pumaene lever i den østlige delen av parken, men du må smøre deg med tålmodighet hvis du vil få sjansen til å se dette sky dyret – det er på ingen måte garantert at du vil se den, men heller ikke umulig. Pumaen lever bl.a. av guanakoer. Den kan bli opptil 2,5 meter lang og har en kan bli opptil 75 cm.

Visste du at Torres del Paine ble opptatt på UNESCOs verdensarvliste i 1978?

Opplev Latin-Amerikas unike dyreliv på:

I Latin-Amerika lever det utrolig mange flotte, helt spesielle, utrydningstruede og fascinerende dyr.

Hvis du trenger hjelp til å velge hvilket land du skal reise til, skal du kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg.

Bi med og få dyreopplevelser du aldri glemmer.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende