TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 store severdigheter i Argentina

5 store severdigheter i Argentina

09.11.2017
Vis alle innlegg

Argentina

Argentina er selve innbegrepet på vakker natur og fantastiske opplevelser.

Eventyrlige fossefall, enestående naturfenomener, dynamiske storbyer og smakfulle viner er bare noen av de tingene du kan oppleve i Argentina.

Så hvis dette er noe av det du har lyst til å oppleve i et absolutt storslagent land, er Argentina reisemålet for deg!

Les mer her og få inspirasjon til hvilke severdigheter du bør få med deg i Argentina.

1. Iguazú Fallas – et av verdens største vannfall

Iguazu

Vann så langt øyet rekker. Kaskader av brusende vann. Med enorm hastighet fosser det ned fra nesten 85 meter høye klipper, tar en liten pause ved de nedre klippene og bruser så videre nedover.

Med sine imponerende 275 fosser i forskjellige størrelser, fordelt over en 2,7 kilometer lang strekning, er Iguazú et av verdens største vannfall.

Hvert eneste sekund strømmer 6,5 millioner liter vann gjennom Iguazú-vannfallene. Det er over dobbelt så mye vann som i Niagara Falls i Nord-Amerika.

Rundt dette imponerende naturfenomenet ligger det en subtropisk regnskog med mer enn 2.000 plantearter og et utrolig rikt dyreliv. I skogen lever blant annet tapirer, brøleaper og jaguarer.

I 1984 ble de fantastiske fossene oppført på UNESCOs verdensarvliste.

2. Los Glaciares – en eksepsjonelt vakker nasjonalpark

Los Glaciares

Rett ved grensen til Chile ligger en spektakulær nasjonalpark, Los Glaciares. I 1981 ble parken, som er den største i Argentina, oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av områdets naturskjønnhet.

Synene som møter deg i denne eventyrlige nasjonalparken er mangeartede. Fjell, skoger, breer og sjøer pryder naturen i den 6.000 km2 store parken.

Nasjonalparkens navn, Los Glacieres, betyr direkte oversatt «breene». Ikke uten grunn, for parken har tre store breer: Uppsala, Viedma og Perito Moreno. Faktisk er 30 % av området i Los Glaciares dekket av is.

Breene er et spektakulært syn. Perito Moreno er for eksempel 4 kilometer lang og 60 meter høy. Den blå iskjempen danner fascinerende formasjoner du ikke kan unngå å bli bergtatt av.

I nasjonalparken ligger dessuten Argentinas største ferskvannssjø, Lago Argentino. Sjøen er 160 kilometer lang og har et vannareal på 1.466 km2. Her er det et rikt fugleliv, og hvis du har hellet med deg, får du du bl.a. se flamingoer.

3. Buenos Aires – en fascinerende hovedstad

La Boca

Man kan ikke dra til Argentina uten å besøke landets flotte hovedstad, Buenos Aires.

Hovedstaden har utrolig mange ulike ting å by på. Du kan for eksempel ta en tur i operaen på Teatro Colon, vandre rundt på matmarkeder, besøke arbeiderkvarteret eller se et tangoshow.

Buenos Aires har alt!

Her et lite utvalg:

  • Husene står side om side i alle regnbuens farger i arbeiderkvarteret La Boca. Her kan du oppleve en helt spesiell bydel som er en karakteristisk del av storbyen.
  • Bydelen San Telmo, Buenos Aires eldste bydel, er i dag et midtpunkt for kunsten i byen. Hvis du har lyst til å rusle rundt på et matmarked, kan vi anbefale Marcato de San Elmo. Denne hyggelige bydelen er sågar oppført på UNESCOs verdensarvliste pga. de flotte kolonitidshusene i området.
  • Buenos Aires er også ensbetydende med tango. Så når du er i Argentinas hovedstad, må du passe på å få med deg et tangoshow.

4. Mendoza – Argentinas største vinprodusent

Mendoza

Veien til Argentinas største og viktigste vinområde er lang. Naturen skifter fra frodige daler til storslagne fjellandskaper før du til slutt kan skimte vinrankene i horisonten.

Fjellbyen Mendoza er en av Argentinas eldste byer, den ble grunnlagt av spanjolene på 1560-tallet.

Omkring 300 år senere kom både franskmenn og italienere til området, som ble et viktig landbruksområde.

Argentina var verdens niende største produsent av vin i 2016, og området rundt Mendoza står for 70 % av landets vinproduksjon. Mendoza er synonymt med vin i det meste av Argentina og er også kjent over hele verden for sine utmerkede viner.

Denne regionen står nemlig for landets største produksjon av malbec-druen. Akkurat her er klimaet ideelt for denne druen, som ellers er kjent for å være heller sur.

I Mendoza gjør klimaet, jordens kjemiske sammensetning og beliggenheten over havet malbec-druen perfekt, slik at vinbøndene her kan lage noen av verdens beste rødviner.

5. Península Valdés – en usedvanlig vakker halvøy

Peninsula Valdes

Halvøya Península Valdés som ligger utenfor byen Puerto Madryn i Chubut-provinsen er sensasjonell.

Dette er hjemstedet til en lang rekke havpattedyr, og halvøya er kjent for sin store innsats for å bevare disse artene.

I 1999 ble Península Valdés oppført på UNESCOs liste over verdensnaturarv, fordi stedet er av viktig betydning som naturlig habitat for en rekke truede dyrearter.

Halvøya har et rikt dyreliv, og her kan du blant annet se sjøelefanter, sjøløver, seler og havfugler. Fra juni til desember kan du bli med på hvalsafari, der du blant annet kan observere spekkhuggere.

Hvis du er blitt fristet av disse fem fantastiske severdighetene, er det ingen vei tilbake!

Bli med TourCompass på en fantastisk reise til Argentina.

TourCompass – Kom helt tett på!