TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerAttraksjoner i Rio de Janeiro

Attraksjoner i Rio de Janeiro

19.09.2018
Vis alle innlegg

Rio de Janeiro er en storby full av livsglede, samba, storslagne naturopplevelser og fest.

Gå f.eks. på oppdagelsesferd i karnevalets verden eller ta en tur til fotballgledens tempel, Maracaña.

Byen har så mange attraksjoner at det kan være vanskelig å velge.

Velkommen til Rio de Janeiro.

Kristusstatuen

På det 710 meter høye Corcovado-fjellet troner den verdensberømte Kristusstatuen. Med utbredte armer står byens vartegn og skuer ut over den store byen Rio de Janeiro. En tur til Brasils karnevalby er ikke fullendt uten en tur opp til denne fjelltoppen.

Kristusstatuen er blitt kåret til et av verdens sju nye underverker, og det skjønner man godt. Utsikten fra dette punktet i byen er helt ubeskrivelig. Fra toppen kan du bl.a. se utover Rio de Janeiros vakre kystlinje, de verdenskjente strendene, Maracaña-stadionet og byens farvelaer.

Statuen begynte å ta form fra 1922, og den er laget av fettstein og betong. Kristusstatuen er formgitt i art deco-stilen og regnes for å være en av verdens største statuer i denne stilarten.

Sukkertoppen

På vei mot toppen av dette vakre, 396 meter høye fjellet er det gode muligheter til å nyte den fantastiske utsikten. Du kommer nemlig til Sukkertoppen med to forskjellige svevebaner. Hvis du har litt høydeskrekk, bør du nok unngå å se ned.

Den storslåtte utsikten over Guanabara-bukten og Rio de Janeiro vil helt sikkert kreve din fulle oppmerksomhet. Sukkertoppen, eller Pão de Açúcar på brasiliansk, ligger i et utrolig vakkert landskap og er omgitt av hav. Sukkertoppen er en såkalt monolitt som består av granitt og kvarts.

Som med Kristusstatuen må du ikke reise fra Rio de Janeiro uten å ha vært på toppen av Sukkertoppen. Den er et absolutt must-see.

Maracaña

Da fotballentusiastene for første gang kunne juble fotballkampen i gang, var det plass til nesten 200.000 tilskuere i en av Rio de Janeiros viktigste bygninger, nemlig fotballstadionet Maracaña. Det var i 1950. Siden den gang er det maksimale tilskuerantallet blitt redusert til rundt 80.000 av bl.a. sikkerhetshensyn.

Stadionet er Brasis største, og størrelsen viser godt hvor viktig fotball er i dette landet. Det enorme stadionet er nærmest blitt et vartegn for fotballbyen Rio.

Hvis det spilles fotballkamp mellom noen av Rio de Janeiros rivaliserende fotballklubber, Botafogo, Vasco, Flamengo eller Fluminese og du klarer å få tak i en billett, er du garantert en opplevelse utenom det vanlige.

Ifør deg capsen, ta deg en øl og gled deg over en uforglemmelig opplevelse på brasilianernes hjemmebane.

Kom inn bak scenen på karnevalet

Selv om du kanskje ikke kommer til Rio de Janeiro i karnevalsuken, kan du likevel få en liten smaksprøve på denne verdensberømte begivenheten.

Du kan nemlig bli med på en guidet tur der du får vite hvordan karnevalet oppstod og hvordan livsgledens fest planlegges og avholdes.

Du får besøke stedet der det store karnevalsopptoget begeistrer de mange fremmøtte karnevalsfeirende, nemlig stadionet Sambadrome. I tillegg kommer du til havneområdet der sambaen har sine røtter. Men aller viktigst på denne turen er besøket på Carnival Atelier, karnevalets aller helligste gemakker. For her designes og sys karnevalets praktfulle kostymer, og du får se det hele på nærmeste hold.

Dagens kan også avsluttes i sambaens tegn, med danseundervisning. Deretter kan du vise frem dine nye sambatrinn deg på en typisk brasiliansk nattklubb.

Opplev Rio fra en sykkel

Hvis du har lyst til å oppleve Rio de Janeiro fra et litt annet perspektiv, er en sykkeltur i storbyens gater en morsom og annerledes opplevelse.

Du sykler langs de verdenskjente strendene Copacabana og Ipanema, ser kanalen som forbinder lagunen og havet og Jardin de Alah.

Langs kanalen går det sykkelstier, og det er disse du skal bruke. Når du kommer opp til den vakre lagunen, Rodrigo de Freita, kan du ta en liten pause og nyte den eventyrlige utsikten til Kristusstatuen i det fjerne.

På turen får du også vite mer om byens fotballkultur og om fotballklubbene og deres rivalisering.

Etter sykkelturen kan du ta en velfortjent dukkert på en av byens flotte strender.

Strendene i Rio de Janeiro

To av de mest kjente strendene i Rio de Janeiro er Copacabana og Ipanema. De to ligger side ved side, og gir lokale og turister et deilig pustehull i storbyen.

Det er mer som skjer på Copacabana enn på nabostranden, og lokalbefolkningen, også kalt cariocas, er alltid i gang med en fotballkamp i sanden mens strandselgerne prøver å få avsetning på dagens kalde fristelser.

Langs Ipanema-stranden er det kafeer, gallerier, klubber og restauranter. Stranden er delt inn i soner. Solslikkerne foretrekker sone 9, mens familiene velger 11 og 12. Stranden er lang, med finkornet sand og flotte bølger.

Copacabana har også myk sand og deilige, forfriskende bølger, og hvis du har lyst til å rusle enn tur, kan vi sterkt anbefale den 4 kilometer lange strandpromenaden.

Parque Lage – botanisk hage

Hvis du har lyst på et rolig sted med færre mennesker enn på de populære strendene, er botanisk hage et godt valg.

Parken er hjemsted for noen av Brasils mange plante- og tresorter, og de er mer eksotiske enn de vi er vant til i Norge. Parken har også en flott samling av forskjellige orkideer og gamle trær.

Den botaniske hagen har også alleer med palmetrær, et vakkert og harmonisk syn.

Parken ligger rett nedenfor den verdensberømte Kristusstatuen, nærmere bestemt rett under Kristus’ høyre arm, så det er ikke rart at det er en velgjørende ro akkurat her.

Escadaria Selarón

Det er helt klart trygt å si at denne trappen er en av verdens mest fargesprakende.

Kunstneren bak verket, Jorge Selarón, brukte mer enn 20 år på å forvandle en kjedelig trapp til et fargerikt kunstverk. Frem til sin død i 2013 fortsatte han arbeidet med å forskjønne den 125 meter lange trappen med 215 trappetrinn.

Den fascinerende trappen er belagt med utallige fliser i små biter, i bl.a. røde, gule, grønne og blå nyanser.

Gå forbi denne fantastiske trappen, som forbinder Lapa- og Santa Teresa-kvarterene, og nyt en caipirinha eller en annen brasiliansk forfriskning.

Rio de Janeiro er en by full av livsglede og attraksjoner.

Der er nesten ikke den ting du ikke kan oppleve i denne flotte brasilianske byen.

Hvis du ikke er helt sikker på hvilken reise til Brasil som frister mest, får du alltid god hjelp hvis du kontakter reisekonsulentene våre.

De kan hjelpe deg med å velge den ferien i Brasil som passer perfekte for deg.

Er du klar til eventyr?

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende