TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerGå på oppdagelse i Cartagenas bydeler

Gå på oppdagelse i Cartagenas bydeler

29.08.2018
Vis alle innlegg

Det er mange forskjellige og meget interessante gater og streder i denne vakre byen, men hvilke områder bør du besøke for å få de helt store opplevelsene?

Kontrastene er store, og byen rommer alt fra kolonitidsbygninger i sentrum til fancy hoteller på rekke og rad ved Bocagrande.

Les mer nedenfor og finn ut hvilke bydeler du bør oppleve i Colombias Cartagena.

Føl historiens vingesus i gamlebyen

En 13 kilometer lang bymur smyger seg rundt den gamle bydelen, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her står det ene fargestrålende og godt bevarte huset fra kolonitidsbyen side om side, det ene flottere enn det andre, og mellom dem finner du pittoreske, smale, brosteinsbelagte gater.

Mange av de vakre bygningene som gir dette området en helt spesiell atmosfære huser i dag kafeer, restauranter, hoteller eller butikker.

Den gamle bydelen har to kvarterer: Centro og San Diego.

Zjarmerende Centro

Karibisk sjarm på sitt beste og et yrende menneskeliv. Det er Centro i et nøtteskall. Denne sjarmerende bydelen har fascinerende arkitektur, hyggelige gater, mange dyre hotellet og gode shoppingmuligheter.

I Centro kan vi anbefale å bare vandre rundt og suge til seg alle inntrykkene. Men du kan selvfølgelig også se mange interessante ting på din tur gjennom gatene. En av de store severdighetene er San Pedro Claver-kirken, en av Latin-Amerikas flotteste. Avslutt gjerne dagen av med perfekte utsikt til solnedgangen over den karibiske kysten med en deilig middag, en drink eller en god kopp kaffe.

Selv om det kan være mange besøkende i bydelen, er dette området et helt klart «must see» på reisen din.

Idyll og kunst i San Diego

Et steinkast nordøst fra de dyre hotellene i Centro ligger kvarteret San Diego. Her er det en helt annen og annerledes stemning enn i turistmekkaet rett i nærheten.

Slentre en tur nedover gatene og sett deg på en koselig kafe og nyt den mer avslappede delen av gamlebyen.

Etter en stille og rolig start om morgenen, kan du ta en tur innom Las Bovedas, et tidligere fengsel som i dag huser et marked med håndlagede ting. Her kan du kjøpe med deg hjem suvenirer til venner og familie fra en fengselscelle.

Hvis du trenger en matbit etter alle innkjøpene, er Plaza de San Diego et av de beste stedene å prøve smakfulle latinamerikanske retter.

Gatekunst og byliv i Getsemaní

Utenfor gamlebyens murer finner du et helt spesielt område. En gang var Getsemaní beryktet som en bydel der kriminelle samlet seg, men i løpet av de senest årene er den som forvandlet.

Noe av det helt spesielle ved bydelen er den graffitien som pryder mange av husveggene. Kunsten utgjør en fascinerende kontrast til kolonitidsarkitekturen som også er i beste live i dette området.

I tillegg til områdets røffe sjarm finner du her i området også vakre plasser. Sentrum for det hippe gatekunstområdet, Plaza Trinidad, er også et senter for musikk og kunst. Hvis du har lyst på en forfriskning, kan vi anbefale å kjøpe litt frisk frukt fra gateselgerne. Om kvelden spiller gatemusikantene opp til dans – så ta deg en svingom eller se på dansen fra en av de mange restaurantene eller kafeene.

Getsemaní er et område du absolutt bør få med deg.

Bocagrande-stranden i storbyen

Bocagrande-kvarteret ligger på tangen sørvest for Getsemaní og gamlebyen. Dette kvarteret er den største kontrasten til den gamle bydelen.

For her er kolonitidsbygninger skiftet ut med høyhus og eksklusive og hippe områder. Så hvis du har lyst til å se en litt annen side av byen, er dette stedet for deg.

På en av Colombias mange varme dager er dette stedet også perfekt fordi du her kan få deg en svømmetur – og det med glamorøs utsikt. Stranden minner på mange måter om Copacabana i Rio de Janeiro, og gateselgere, solsenger og solparasoller er fast inventar.

Husk solkrem og en god bok, eller ifør deg klærne igjen etter badet og sjekk ut de mange fasjonable butikkene.

Manga – et pustehull i storbyen

Manga er et litt anonymt byområde som ligger sør for Getsemaní. Hvis du har lyst til å oppleve et rolig område litt utenfor sentrum, skal du vandre en tur ned til Manga.

Her kan du se de enorme yachtene som ligger til kai ved den vakre promenaden, spise et velsmakende kveldsmåltid eller bare nyte stillheten en stund.

Litt utenfor Manga ligger Bazurto-markedet. Dette er en stor opplevelse, med et yrende folkeliv. Her selges alt fra nøkkelringer til ananas, og selgerne kommer fra mange deler av landet. Hvis du har lyst til å oppleve dette lokale markedet, skal du absolutt ta en tur dit, men husk å la verdisakene ligge på hotellet.

Har du lyst til å oppleve Cartagenas mange bydeler?

Det er mange flotte opplevelser i vente hvis du bestemmer deg for en ferie i Colombia og Cartagena.

Ta en titt på våre turer til Colombia, og nøl ikke med å kontakte våre reisekonsulenter hvis du har spørsmål.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende