TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerColombias gylne dråper

Colombias gylne dråper

20.02.2019
Vis alle innlegg

Grønne og frodige kaffeplantasjer overalt.

Idyll, god smak og sjarm er hovedingrediensene i den colombianske kafferegionen rundt byen Armenia.

Men området har så mye mer enn det!

Velkommen til Colombias kaffemekka!

Colombiansk kaffe

Det latinamerikanske landet Colombia er blant verdens beste produsenter av drikken som også kalles de gylne dråpene: kaffe.

Utsøkt smak, utsøkt kvalitet og utsøkte opplevelser er det du får oppleve på en tur til Colombias berømte kafferegion. For vi vet vel alle at kaffe kurerer gruff!

Kaffens historie i Colombia

Det sies at kaffeplantasjene blomstret opp da jesuittprester kom til landet i perioden fra det 16. til det 17 århundre. Eksporten kom ikke i gang før i 1835.

I dag er den colombianske kaffen ensbetydende med høy kvalitet og god smak. Landet produserer 7,9 % av verdens kaffeeksport i 2017, målt i omsetning, og er det fjerde største eksportlandet for kaffe, kun overgått av Brasil, Vietnam og Tyskland.

Det er mer enn 550.000 kaffebønder i Colombia, og den colombianske kaffen vokser hovedsakelig i Medellín-regionen, ved Armenia, og rundt Bogotá.

Det meste av kaffen selges til the National Federation of Coffee Growers, kjent for sin markedsføringskampanje med karakteren Juan Valdez i hovedrollen.

Colombias kaffebønner

Tradisjonelt var det arabica-bønnen som ble dyrket på de colombianske kaffeplantasjene, og i dag er 100 % av kaffedyrkningen fremdeles basert på arabica-bønner – dette finner man kun i meget få land i verden.

Av mange anses arabica-bønnen for å være den beste bønnen!

Bønnen er kjent for å gi en kaffe med bedre smak og aroma enn robusta-bønnen. Den har en balansert og kraftigere syre, mindre koffein og er søtere og lettere i smaken enn robusta-bønnen.

Kaffeoplevelser i Armenia

Når du besøker området, får du et interessant innblikk i hvordan den colombianske kaffen produseres. Den omstendelige prosessen du får se gir et innblikk i alle trinn av fremstillingen av kaffe, fra håndplukkingen av bønner til ferdig kaffe.

Etter den interessante demonstrasjonen av hvordan hele prosessen foregår får du naturligvis smake på de gylne dråpene. Du kan også kjøpe de gode bønnene med deg hjem, så du kan drømme deg tilbake til den idylliske kafferegionen i Colombia når du er kommet hjem igjen.

I tillegg til å få se hvordan kaffen blir produsert, kan Armenia-området også by på andre interessante opplevelser.

Hvis du reiser med barn, er disse opplevelsene kanskje ekstra morsomme – men de voksne vil nok også bli begeistret.

Parque Nacional del Café – Kaffeparken

Sklier, radiobiler og mye god kaffe er trekkplastrene i kaffeparken.

Litt utenfor byen Armenia ligger temaparken som byr på mange morsomme fornøyelser iblandet mye spennende informasjon om kaffens historie, et kaffemuseum og matboder med kaffetema.

Her er det mye god underholdning både for voksne og barn, og barna kan få ut massevis av energi.

Yipao Jeep-parade

En gang i året kan du oppleve en helt spesiell parade.

Yipao Jeep-paradene, som blant annet arrangeres i Armenia og Calarcá (litt utenfor Armenia), gir et kulturelt innblikk i kafferegionen. Her kjører opptog av Willys Jeep-er i byens gater. Disse bilene ble i 1946 ble importert fra USA for å kjøre kaffe og varer til fjellene.

Når de tradisjonelle bilene kjører gjennom gatene er de fulle av varer som bringer tankene tilbake til 1940-tallet. I tillegg gjør modige colombianere akrobatiske krumspring på bilenes bakhjul.

Willys-bilene er blitt del av områdets kulturellarv og forbindes med den colombianske kaffekulturen den dag i dag.

Opplev kafferegionens andre severdigheter

Colombias kafferegion har mye mer enn bare fantastiske kaffeopplevelser.

Mellom en halvtime og en times kjøretur fra Armenia kan du få flotte naturopplevelser, gå på oppdagelsesferd i hyggelige byer der du også kan beundre unik arkitektur.

Cocora-dalen

Cocora-dalen er et must hvis du befinner deg i kafferegionen.

Dalen har en utrolig flott natur som du kan oppleve på nærmeste hold på en liten vandring de fleste kan bli med på.

Cocora-dalen er en del av nasjonalparken Los Nevados, et naturområde som er spesielt kjent for sine høye vokspalmer. En vokspalme kan bli opptil 60 meter høy og er kjent som Colombias nasjonaltre.

I tillegg til de høye trærne kan du også møte vakre, fargerike fugler som den gulrøde parakitten som bor i vokspalmene og elsker å spise trærnes frukter.

Filandia

I hjertet av den lille byen Filandia ligger det ene fargestrålende huset etter det andre, i alle regnbuens farger.

Vi anbefaler å rusle en tur i byens vakre sentrum, der du heller ikke kan overse den fascinerende blå-hvite kolonitidskirken på byens sentrale plass.

Byen er omkranset av mange kaffeplantasjer som du kan se fra byens utsiktspunkt, La Colina Iluminada, en 19 meter høy trekonstruksjon.
Husk å ta bilder – både mentale bilder og med kameraet – for denne utsikten vil du ikke glemme.

Salento

Salento er, som Filandia, en hyggelig by å bli kjent med.

Også i denne byen finner du imponerende arkitektur og flere fargestrålende hus. Prøv f.eks. det tradisjonelle spillet Tejo, kjøp fint kunsthåndverk i f.eks. La Aldea del Artesano, drikk en kopp kaffe på en av Salentos kafeer eller spis byens spesialitet, ørret i en kremet hvitløk-/ostesaus.
Salento er en by du ikke må gå glipp av!

Besøk Colombias kafferegion på:

Colombias kaffe er eksepsjonell. Det samme gjelder for byene i kafferegionen.

Hvis du har spørsmål om dette kaffens mekka på våre reiser til Colombia, så nøl ikke med å kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg ut på ditt neste latinamerikanske eventyr.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende