TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerVakre nasjonalparker i Sør-Amerika

Vakre nasjonalparker i Sør-Amerika

23.05.2018
Vis alle innlegg

Galapagos Ecuador

I Sør-Amerika finner du mange fantastiske nasjonalparker.

I nasjonalparkene kan du oppleve alt fra imponerende breer, hvite sandstrender, grønne jungler, brusende fosser til store flokker av rosa flamingoer.

Uansett hvilket land du reiser til i Sør-Amerika: du har store naturopplevelser i vente.

Nedenfor får du 7 forslag til vakre nasjonalparker i Sør-Amerika du kan besøke på din neste reise.

Los Glaciares nasjonalpark i Argentina

los glaciares nasjonalpark

I Los Glacieres nasjonalpark er det ikke mindre enn 356 breer som dominerer landskapet. Den mest berømte breen er Perito Moreno. Ismassene strekker seg hele fem kilometer over landskapet og stiger 60 meter over havet.

Ofte kan man høre høye brak når isblokker fra breen har revet seg løs og faller ned i det turkise vannet.

I parken er det flere vandreruter og utsiktspunkter der du kommer helt nær innpå breene og samtidig har en fantastisk utsikt.

De mange breene er utspring fra en iskappe som dekker en stor del av parken. På grunn av de mange store breene er det også oppstått tre enorme sjøer. Den største sjøen, Lago Argentino, dekker et areal på 1.466 km2 og er utrolig vakker. Hvis du er heldig, får du se noen av de mange flamingoene som holder til i sjøen

Torres del Paine nasjonalpark i Chile

torres del paine

På den sørligste spissen av Andesfjellene ligger nasjonalparken Torres del Paine.

Nasjonalparken har fått sitt navn etter de imponerende ”tårnene” som rager opp i landskapet.

Torres del Paine er et fantastisk sted å legge ut på tur, for parken har en fantastisk natur og mange enestående utsiktspunkter.

Du får oppleve en flott blanding av grønne skoger, daler, breer og brusende fosser.

Parken har også et rikt dyreliv. Du kan se de enorme kondorene som svever høyt oppe på himmelen og beitende guanakoer, en lamaart som ikke er like sky som andre lamaer. Parken er også hjemsted for pumaer, rosa flamingoer og mange andre dyr.

Cotopaxi nasjonalpark i Ecuador

Cotopaxi nasjonalpark

Et par timer fra Quito i Ecuador ligger nasjonalparken Cotopaxi.

Her kan du oppleve Cotopaxi-vulkanen som stiger majestetisk opp av landskapet. Cotopaxi er 5.897 meter høy, og det gjør vulkanen til det nest høyeste punktet i Ecuador etter fjellet Chimborazo.

I Cotopaxi kan du gå en scenisk tur rundt Limpiompungo-sjøen, der du opplever et enestående landskap og kan holde utkikk etter områdets spesielle flora og fauna.

Dyrelivet er også mangfoldig, og her lever det blant annet bjørner, pumaer, ulver, kaniner, ville hester, rever og de store kondorene som svever over nasjonalparken.

Det er også mulighet for å oppleve Cotopaxi-nasjonalparken på hesteryggen, og dette er en veldig populær aktivitet.

Tayrona nasjonalpark i Colombia

Tayrona nasjonalpark

Tayrona er en av de vakreste nasjonalparkene i Colombia.

Her i parken er det blant annet frodig, grønn jungel. Fuglelivet er helt fantastisk fugleliv, og hvis du er heldig, kan du få øye på den sjeldne blåknopphokkoen.

Nasjonalparken har også flotte strender, men det er ikke alle steder man kan svømme pga. de kraftige havstrømmene.

Legg ut på en fottur gjennom jungelen, der du kan oppleve eksotiske fugler og kanskje aper som svinger seg i trærne. Etter ca. 1,5 timers vandring fra inngangen kommer du til den vakre palmestranden La Piscina, der du kan ta en forfriskende dukkert.

Hvis du vandrer i ytterligere 30 minutter, kan du bade på strendene ved Cabo San Juan. De er helt klart verdt et besøk, men siden de ligger litt lengre vekk fra inngangen til nasjonalparken, vil du få mindre tid til å nyte dem hvis du er på dagstur.

Tijuca nasjonalpark i Brasil

Tijuca i Rio

Midt i Rio de Janeiro ligger nasjonalparken Tijuca, en grønn lunge for turister på storbyferie i Rio. Dette er en av verdens største urbane skoger.

På din oppdagelsesferd i parken kommer du forbi brusende fosser, og du kan få øye på mange ulike dyre- og plantearter.

Parkens høyeste område ligger 1.219 meter over havet, og dit opp kan du gå på en sti som starter i Cascatinha Road i Alto da Boavista. Det er en fin tur som også passer for dem som ikke er så vant til vandreturer i høyden

Nasjonalparken ble opprettet i 1861 av Pedro ll av Brasil for å bekjempe den nedhuggingen av skogen som allerede var påbegynt. Området ble nemlig tidligere brukt til dyrking av sukkerrør og kaffe.

Til tross for at regnskogen er ”menneskeskapt”, har parken et fantastisk biologisk mangfold.

Galapagosøyene ved Ecuador

Galapagos

1.000 kilometer fra det søramerikanske fastlandet, utenfor Ecuador, ligger Galapagosøyene.

På Galapagos kan du få noen av Sør-Amerikas aller flotteste naturopplevelser.

Øygruppen består av 13 større og 6 mindre øyer og mange mindre holmer. Den største av øyene er Isabela, der det lever pingviner, pelikaner, havskilpadder, sjøløver og blåfotsuler. På Isabela møter du også øyas kjempeskilpadder. De kan bli opptil 150 år gamle.

Mange av Galapagos’ dyrearter finnes ikke andre steder i verden, og dette gjør det økologiske systemet på øyene til et av verdens mest unike. F.eks. er det her du finner Darwinfinker, selve symbolet på Darwins evolusjonsteori fordi de har tilpasset seg og tilegnet seg særtrekk etter de øyene de lever på.

Det utrolige ved dyrelivet her er også at dyrene ikke er redde for mennesker. Derfor kan du komme relativt tett innpå dem og få helt spesielle opplevelser med Galapagos’ dyr.

En perfekt måte å utforske Galapagosøyene på er på et cruise der du tar båt fra øy til øy. Hver enkelt øy har nemlig noe eget å by på.

Iguazú nasjonalpark i Argentina og Brasil

Iguazu nasjonalpark

På grensen mellom Argentina og Brasil ligger Iguazú nasjonalpark, og her kan du oppleve det storslagne Iguazú-fossefallet.

Iguazú-fossefallet består av 275 fosser som strekker seg over 3 kilometer og er et av verdens mest spektakulære fossefall. Du vandrer mellom forskjellige utsiktspunkter, så du ser fossene fra flere vinkler. På stiene i området treffer du kanskje også noen små nysgjerrige nesebjørner.

Fossefallet er omgitt av en regnskog der det vokser mer enn 2.000 forskjellige plantearter. Regnskogen er også hjemsted for tapirer, maurslukere, ozeloter (store kattedyr), jaguarer, kaimaner (i slekt med alligatoren) og mange flere dyr. Fossene lager små skyer som bidrar til å skape gode vekstbetingelser for skogene i Iguazú nasjonalpark.

Du kan oppleve Iguazú-fossefallene både fra den argentinske og den brasilianske siden.

Har du lyst til å oppleve Sør-Amerikas nasjonalparker?

I Sør-Amerika får du fantastiske naturopplevelser uansett hvilket land du velger å reise til.

Hvis du er blitt fristet til å oppleve Sør-Amerikas jungler, breer og hvite sandstrender, skal du ta en titt på reisene våre og finne din neste drømmereise til Latin-Amerika.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende