TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerPåskereiser til Latin-Amerika

Påskereiser til Latin-Amerika

05.01.2020  |  oppdatert: 16.04.2024
Vis alle innlegg

Costa Rica1

Opplev eventyrlige, kulturelle og imponerende Latinamerika i påskeferien.

De latinamerikanske landene har fengende tango- og sambarytmer, fascinerende natur, imponerende dyreliv, mangfoldig kultur, gjestfri befolkning og en spennende historie.

Nedenfor kan du lese om noen av de beste påskereisemålene i Latin-Amerika.

Latinamerikanske påskereisemål

Påsken faller litt forskjellig fra år til år, men den er enten i slutten av mars eller i løpet av april.

Typisk for mange av de latinamerikanske landene er at påsken ligger i en mellomsesong – i perioden akkurat mellom en regnfull og en tørr periode. Denne tiden, mellom to værperioder, kalles også ”shoulder season”.

De fleste av menneskene som bor i Latin-Amerika er katolikker, så her er påsken en helt spesiell høytid som feires med pomp og prakt. Dette gir naturligvis muligheter til å få mange festlige og helt unike kulturopplevelser.

Costa Rica – fantastisk dyreliv og vakker natur

Costa Rica2

Tiden rundt påske er en av de beste tidene på året å reise til eventyrlige Costa Rica.

Påsken faller nemlig i den siste delen av Costa Ricas tørre periode, som varer fra desember til april. Det betyr mange soltimer, behagelig varme temperaturer og lite regn. Så du kan se frem til en tropisk påskeferie i vakre Costa Rica.

Gled deg blant annet til å utforske majestetiske vulkaner og mystiske tåkeskoger, dra på fotturer i storslåtte nasjonalparker, få nærkontakt med et vilt og fargerikt dyreliv og ikke minst til å bli begeistret for den fantastiske naturen i Costa Ricas frodige regnskog. Costa Rica er kanskje et av verdens vakreste land, og denne skjønnheten ser du raskt når du kommer til dette spennende landet.

Hvis du har lyst til å få en helt unik kulturell påskeopplevelse, må du passe på å få med deg noen av costaricanernes spesielle påsketradisjoner. En av disse er den kulinariske tradisjonen der det serveres fisk, skalldyr og den smakfulle lokale retten tamal mudo. I tillegg kan du glede deg til å overvære store og fargerike påskeopptog.

Hvis du har lyst til at påskereisen din skal avsluttes på en idyllisk sandstrand med vaiende palmer og asurblått hav, er Costa Rica også det perfekte reisemålet. De lange sandstrendene inviterer til deilig avslapning, soling og en frisk dukkert i det klare havet. Her kan du komme helt ned i gir og nyte påskeferien i vakre omgivelser.

Få en storslått påskeferie i et av verdens aller vakreste land.

Tilbring påskeferien i Costa Rica:

Cuba – fargerike byer og paradisiske strender

Cuba

Tilbring påskeferien på eksotiske Cuba og få en fantastisk reise du sent vil glemme.

Her venter det en fantastisk, karibisk atmosfære med glade salsarytmer, fargerike hus, de karakteristiske gamle amerikanerbilene, gjestfrie cubanere, kolonitidsbygninger, en fascinerende historie og mye, mye mer.

I perioden rundt påske har Cuba mange soltimer og bare lite nedbør. Du besøker den sjarmerende øya i den siste delen av den tørre perioden mellom november og april. Det fine været i mars og april gjør Cuba til en fantastisk reisemål.

Kom helt tett innpå Cubas unike historie og se de berømte kolonitidsbygningene og mange andre spennende historiske levninger fra den spanske kolonitiden.

På din påskereise til Cuba er den sjarmerende og livlige hovedstaden Havanna et helt klart must-see. Her kan du oppleve det stemningsfulle gatelivet med musikk og dans og de mange store plassene som er omkranset av fine bygninger fra kolonitiden. Havanna er full av kontraster, og det er nettopp dette som gjør byen så interessant å utforske.

Cuba har også flotte naturopplevelser og idylliske, eksotiske strender med kritthvit sand og krystallklart hav. Nyt varmen i tropiske, vakre og avslappende omgivelser.

Gled deg til en enestående påskeferie på fantastiske og historiske Cuba.

Tilbring påsken på Cuba:

Mexico – landet som har alt

Mexico

Sol, varme, vakker natur, eksotiske strender, smakfull mat og variert kultur – Mexico har alt.

Mexico er et allsidig land som har noe for enhver smak, så her har du alle muligheter til å få en deilig og minneverdig påskeferie.

Ved påsketid har Mexico behagelige temperaturer med massevis av sol og lite regn.

Påsken faller nemlig i Mexicos tørre periode, og den varer fra november til april. Det fine været gjør denne tiden på året til en av de beste og mest populære å reise til Mexico på.

Bli med på en underholdende og interessant byrundtur i det mangfoldige Mexico City – Mexicos hovedstad, som også er en av verdens største byer.

Mexico City har imponerende byggverk, spennende museer og et hav av kulturopplevelser. Kanskje er du til og med er så heldig å få overvære et flott og fargerikt opptog i hovedstadens gater, for dette er én av de mange festlige tradisjoner mexicanerne har for å feire påsken. Påsken er en helt spesiell høytid for de katolske mexicanerne, og derfor kan du også glede deg til helt unike påskeopplevelser.

I tillegg til den fascinerende storbyen kan du glede deg til å se Mexicos imponerende mayaruiner. I Palenque, som var en av mayafolkets største byer, kan du la deg imponere av flotte mayaruiner, store templer og gamle hieroglyfer.

Uansett om påskeferien i Mexico skal inneholde imponerende naturopplevelser, interessant historie, verdensarvsteder eller bare avslapning på eksotiske strender: Mexico er landet for deg.

Tilbring påskeferien i Mexico:

Ecuador og Galapagos – en opplevelse av en annen verden

Ecuador - Galapagos

Gled deg til å reise til Ecuador og de naturskjønne Galapagosøyene i påsken.

Få opplevelser av en annen verden med regionens fascinerende natur, spennende kultur og helt unike dyreliv.

Du opplever landet og øyene i den regnfulle perioden, og dette er den mest populære reisetiden. Da er været varmt og havtemperaturene behagelige. I april begynner regnet så smått å avta, og det markerer avslutningen på den regnfulle perioden.

Ecuador er et land med utrolig flotte opplevelser. Utforsk Ecuadors imponerende natur med høye fjell, dramatiske vulkaner, grønne kratersjøer og få vite mer om landets interessante kolonitidshistorie.

Som i mange andre latinamerikanske land er påsken en meget tradisjonsrik tid i Ecuador. Mange religiøse feiringer finner sted overalt, og du kan se frem til å oppleve flotte seremonier og fargerike påskeopptog.

Det er ikke rart at en reise til Galapagosøyene er drømmen for mange dyreelskere. Her er det et fantastisk rikt dyreliv, uansett hvor du vender blikket. På påskereisen din kan du blant annet komme tett innpå på de enorme galapagosskilpaddene. Også sjøløver, haviguaner, landiguaner, revhaier, havskilpadder og flamingoer er blant de dyrene du kan møte på øyene.

Ved påsketider kan du oppleve at noen av eggene til de grønne havskilpaddene begynner å klekkes ut. Kanskje du også får se hvordan haviguanene bygger reir. Landiguanenes egg begynner å klekkes ut på Galapagos’ største øy, Isabela.

En spennende og opplevelsesrik påskeferie venter i vakre Ecuador og Galapagos.

Tilbring påskeferien i Ecuador:

Argentina – ekte argentinsk stemning

Argentina

Argentina er en flott helårsreisemål, og tiden rundt påske er absolutt intet unntak.

På denne tiden av året er temperaturene behagelige, og været er vanligvis fint. Men Argentina er et vidstrakt land, så derfor kan det være store lokale værforskjeller.

På din påskereise til Argentina kan du glede deg til mange fantastiske og minneverdige opplevelser.

Naturen er vakker og imponerende, for her finner du de majestetiske Andesfjellene, et enestående plante- og dyreliv og ikke minst et av verdens største vannfall: Iguazú. Hvis du er glad i natur, er Argentina et flott reisemål. Her får du en påskeferie der naturopplevelsene står i kø.

Fargerike og kulturelle opplevelser i Buenos Aires med ekte argentinsk tangoshow og levende musikk, livsglade mennesker og flott, spansk kulturarv er bare noe av det som venter på deg på en påskereise i dette store, mangfoldige landet.

Størstedelen av Argentinas befolkning er katolikker, så påsken er en helt spesiell høytid her i landet. Påsken markeres med fester, messer og tradisjonsrike arrangementer. Familier og venner samles for å spise helt spesielle påskeretter. Festlighetene avsluttes med at alle gir hverandre sjokoladeegg.

Gled deg til en minneverdig påskeferie i flotte Argentina.

Tilbring påskeferien i Argentina:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende