TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Costa Rica: Costa Rica med barn

Reiseberetning fra Costa Rica: Costa Rica med barn

20.12.2015
Vis alle innlegg

I 2015 var vår kollega Meike på tur til Costa Rica. Nedenfor kan du lese om hennes opplevelser.

Butterfly
Costa Rica, dette lille landet mellom Nicaragua og Panama, har i løpet av 2 uker klart å vinne meg over fullstendig. Costa Rica ligger i Mellom-Amerika, mellom Karibia og Stillehavet. Costa Rica er rundt 7 ganger mindre enn Tyskland, men det landet mangler i størrelse, tar det igjen for med en enestående naturskjønnhet og et rikt dyreliv. Costa Rica var et av de første landene til å begynne å verne naturen og oppmuntre til «miljøturisme». På ferie elsker jeg å gjøre meg grundig kjent med et nytt land og oppleve det slik det virkelig er. På reisen i Costa Rica fikk jeg stadig vekk sjansen til å gjøre begge deler.

Vi reiste rundt på egen hånd og kjørte gjennom landet i terrengbil. Hvis du ønsker å slappe av litt mer når du reiser fra sted til sted, vil en reise med organisert transport være et smart valg. Ruten er den samme. Det er ikke vanskelig å kjøre i Costa Rica, særlig ettersom vi hentet leiebilen etter Tortuguero. Dermed slapp vi å begynne turen med å kjøre rundt i hovedstaden.

ape

Tortuguero ligger i regnskogen på den karibiske kysten. Stedet imponerte oss skikkelig, og vi oppdaget stadig nye ting å begeistre oss over. Hyttene ligger midt i regnskogen, omgitt av laguner. Området er vernet, ettersom det er en svært viktig hekkeplass for skilpadder, og man vil kunne se et fargerikt og variert dyreliv både dag og natt. Ved slutten av den første dagen hadde vi allerede sett flere dyr enn vi hadde våget å håpe på å se på hele de 2 ukene. Det var små aper i trærne rundt oss, flokker av papegøyer over oss, to meter lange iguaner som tenksomt snek seg forbi oss og håndstore sommerfugler som travelt suste fra den ene karibiske blomsten til den neste. På en båttur gjennom kanalene vil du få vite alt om livet i regnskogen fra dyktige guider.

Etter dette grønne paradiset leide vi oss bil og kjørte til Arenal-vulkanen. I tillegg til den store nasjonalparken rundt vulkanen, fant vi også en liten park som man kan besøke på egen hånd. Aktive turister kan utforske vulkansidene, mens de som foretrekker litt hvile og avslapning kan nyte et bad i de varme kildene.

Meike

Skyskogene i Monteverde virker nesten magiske når tåken siger ned på ettermiddagen og omkranser trærne. Vi dro på tretoppvandring her for andre gang (etter Tortuguero); sønnen min kan ikke få nok av det. Man utstyres med sele og sikkerhetsstropper, og deretter farer man gjennom tretoppene på en stålwire. Vi kunne høre brølapene overalt rundt oss – en unik opplevelse. Det er mange forskjellige valg for naturelskere her. Vi red og gikk tur og prøvde til og med elverafting i oppblåsbare dekk. Vi koste oss også på den lokale kafeen, med ekte, nytraktet costaricansk kaffe.

varan

Vi dro alene på en super spasertur gjennom skogen blant vulkanske kilder i Rincón de la Vieja, hvor vi fikk øye på en rekke dyr og til og med så en liten slange som spiste en frosk.

Etter all denne spenningen tilbrakte vi et par dager på stranden i Playa Samara og kikket på surferne ute på bølgene. Avhengig av tidevannet kan du svømme, eller du kan ta lange spaserturer langs den brede stranden ved lavvann. Du kan også leie deg en firehjuling og utforske området, la dagen snegle seg av gårde på en av de innbydende kafeene eller ligge i hotellbassenget og se på brølapene, noe som er mulig på Hotel Belvedere.

Meike, TourCompass