TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Argentina: Familietur til Argentinas høydepunkter

Reiseberetning fra Argentina: Familietur til Argentinas høydepunkter

12.12.2013
Vis alle innlegg

Les reisebrevet fra vår kollega Lene, som var i Argentina i 2012.

Perito Moreno

Å, jeg blir nesten salig når tankene flyr tilbake til min uforglemmelige tur til Argentina. Jeg har reist i mange land og vil helst reise til nye og for meg ukjente destinasjoner hver gang, men la meg si med det samme at Argentina vil jeg fryktelig gjerne vende tilbake til igjen.

Dette landet rommer så mange kontraster og spenner så vidt i landskap og opplevelser at det tok meg med storm. Mannen min og jeg reiste med vår 6 år gamle datter, og vi elsket turen like mye alle sammen.

Buenos Aires

Vi startet i vakre Buenos Aires med sine svært forskjellige bydeler – hver med sin helt spesielle atmosfære. I den gamle bydelen La Boca står pastellfargede hus side om side, og i den hippe bydelen Palermo ligger det en rekke små butikker, samt koselige kafeer og restauranter – et av de beste shoppingområdene i Buenos Aires. Ved mørkets frambrudd ble det ved mange restauranter underholdt med tango under middagen. Det kan anbefales å smake på den berømte argentinske biffen, som er i særklasse.

Peninsula Valdes

Turens neste høydepunkt var Valdés-halvøya, der vi kom nært innpå hundrevis av sjøløver på stranden ved Atlanterhavet. Vi ble vitne til litt av en forestilling, med kamper mellom de store hannene og de mange hunnene som vernet om ungene sine.

Noe av det mest imponerende og vakreste jeg noensinne har sett, opplevde vi i El Calafate aller lengst sør i Argentina, nemlig isbreen Perito Moreno, som strekker seg over 14-15 km. Vi seilte ut i båt for å komme nær breen, og der ble vi møtt av et isblått syn som vi aldri vil glemme. Det var isbre så langt øyet kunne se, og fargen på breen endret seg avhengig av om det var solskinn eller kom skyer på himmelen.

Iguazu

Fra isbreens kulde fløy vi til det tropiske nord i Iguazú for å nyte de verdensberømte fossefallene. Før vi ankom, tenkte vi: Kan vi bruke to hele dager på å se på fosser? Og overraskende nok er svaret et klart JA.  Fossefallene er ubeskrivelige i sin skjønnhet, og vi ble aldri lei av å bevege oss langs nye veier og broer for hele tiden å oppdage nye sider ved skjønnheten, som oppleves svært forskjellig fra den argentinske og den brasilianske siden.  Vi traff også skilpadder og en alligator på denne turen som litt ekstra krydder.

Vi elsker Argentinas kontraster og vil garantert dra tilbake hit igjen en dag.

Lene, TourCompass