TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Colombia: Fra skepsis til glede

Reiseberetning fra Colombia: Fra skepsis til glede

13.12.2019
Vis alle innlegg

Les om Toms opplevelser fra Colombia da han besøkte landet i mai 2018.

Colombia
Da jeg ble fortalt at jeg skulle på en rundreise i Colombia, fikk jeg først et lite sug i magen og deretter følte jeg en viss skepsis, fordi Colombia i mange år ikke har vært et land man reiste til. Etter flere fredsavtaler har landet imidlertid igjen blitt et trygt reisemål. Jeg har alltid hørt at Colombia skulle være et av de mest fantastiske landene i Latin-Amerika, så Colombia har alltid stått høyt på listen over land jeg på et eller annet tidspunkt skulle besøke. Gleden oversteg min skepsis med god margin, så jeg var klar for avreise.

Hovedstaden Bogotá

Colombia

Endelig kom dagen da jeg satt meg i KLM-flyet på vei mot hovedstaden Bogotá. Bogotá er en spennende hovedstad som jeg opplevde på nært hold på en søndag, da store deler av byens hovedveier var stengt, slik at spesielt syklister, men også fotgjengere, joggere, rulleskøyteløpere og skateboardere kan bevege seg rundt uten å bli forstyrret av den ellers tunge trafikken. Dette var en unik opplevelse og ga et helt annet inntrykk av den ellers hektiske hovedstaden.

Den vakre saltkatedralen

colombia

Ca. halvannen time utenfor Bogotá ligger saltkatedralen i Zipaquira. Her ventet en veldig spesiell og følelsesmessig sterk opplevelse. Saltkatedralen ligger 180 meter under bakken. Den har de vakreste lysekroner og imponerende store lysende kors, samtidig som det ble spilt kirkemusikk – veldig flott.

Verdens beste kaffe

Kaffe

Colombia er kjent for å dyrke verdens beste kaffe, så et besøk til kafferegionen rundt Armenia er selvfølgelig et must. I tillegg er det andre høydepunkter, som Cocora-dalene med Colombias nasjonaltre, de svært høye vokspalmene, og de fargerike koselige byene Salento og Filandia.

Medellins transformasjon

Colombia

Colombias nest største by, Medellin, var kjent som narkokartellenes høyborg, men i dag fremstår byen som innovativ og er absolutt verdt et besøk. Det som gjorde størst inntrykk på meg, var den guidede omvisningen i bydelen Communa 13, som unge mennesker med sine fargerike og imponerende graffitimalerier har forvandlet til en bydel man igjen kan ferdes og leve i. Jeg måtte kjøpe en mini-versjon av et av de flotte verkene med hjem.

Karibiske Cartagena

Cartagena

Sist på rundreisen hadde vi et stopp i den berømte byen Cartagena ved den karibiske kysten. Dette er den vakreste og mest fargerike byen (gamlebyen) i Colombia: hus i flotte sterke farger, balkonger med mange blomster, smale koselige gater, og vakre torg. Cartagena oser dessuten av karibisk stemning og latinamerikansk atmosfære. Jeg elsker denne solfylte byen, og en dagstur ut til den vakre øya Isla Grande, der små strender og azurblått vann gjorde det hele til en avkjølende og forfriskende opplevelse.

Min skepsis er definitivt gjort til skamme; Colombia er fantastisk og har masse å by på.  Landet er klart til å ønske flere turister velkommen og vise frem alle de mange imponerende høydepunktene. Så ta en titt på rundreisene på nettsidene våre og kontakt meg for mer informasjon og gode tilbud.

Tom, TourCompass