TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Brasil: Pantanal

Reiseberetning fra Brasil: Pantanal

04.01.2019
Vis alle innlegg

På slutten av 2018 reiste Christina til Pantanal i Brasil for første gang – og for en opplevelse det ble. Nedenfor kan du lese reiseberetningen hennes.

Kaiman på hans vannhull

Jeg har alltid drømt om å komme til Pantanal! Det er verdens største våtområde og et mekka for natur- og dyreelskere. Akkurat nå er jeg faktisk her, og drømmen min er gått i oppfyllelse.

Det er siestatid, og jeg sitter i skyggen ved bassenget og skuer ut over markene. Det avslappende fuglekvitteret blir nå og da avbrutt av høylytte papegøyer. Det er den flotte hyasintaraen, verdens største papegøye, som overdøver de andre fuglenes idylliske kvitring, og da er det jo greit. Hester og kuer rusler dovent rundt i middagsvarmen og 3 cowboys rir avsted for å samle dyrene. Jeg er på Pousada Aguapé i Pantanal, og snart skal vi legge ut på enda en safari.

hyacint

Jeg kom hit i går kveld, og allerede på vei inn til lodgen så vi flere dyr enn jeg hadde turt å drømme om. De siste 50 km ble asfaltveien til grusvei, og tempoet ble automatisk satt ned. Vi måtte ta mange fotostopp, for vi så både de ville strutsene som kalles nanduer, pampashjorter, kaimaner, tukaner og en maursluker. Da vi ankom lodgen satt 10 av de vakre hyasintaraene i palmene og ventet på oss. For en velkomst!

kapivar

Før middag gikk vi en tur rundt lodgen, og ved den lille dammen traff vi en kapivar-familie på fem og ville griser. Plutselig kom en melding på radioen om at det var sett en ozelot bare 3 km fra lodgen, så vi hoppet inn i bilene med lysende prosjektører og suste avsted. Og helt riktig: ved elvebredden så vi det flotte kattedyret. Ozeloten er i familie med leoparden, men bare mindre – det var en helt fantastisk opplevelse.

Ozelot leter etter mat

På vei til rommet ved sengetid hørte jeg lyder i gresset. Det var et lite beltedyr som lette etter insekter. For en dag!

Dyrene er mest aktive tidlig om morgenen og sent om kvelden, så allerede klokken 06.30 startet dagen vår, med en seiltur oppover Aquidauana-elven. Den flinke guiden fikk øye på både kapusineraper, brøleaper, kapivarer, tukaner, ibis, isfugler og mange, mange flere fascinerende fuglearter som jeg aldri hadde hørt om.

Vakker båttur på elven Aquidauane tidlig morgen

Nå er temperaturen falt, og vi skal ut på en jeepsafari. Jeg har vanskelig for å tro at vi kan få oppleve enda flere dyr, men jeg gleder meg. På med solkrem og myggspray. Batteriet i kameraet mitt er ladet opp igjen, og jeg er klar. Det blir spennende å se om Pantanal kan by på enda flere overraskelser. Dette er virkelig et fantastisk sted, og enda vakrere enn i mine villeste drømmer.

Christina, TourCompass