TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 spennende severdigheter i Havanna

5 spennende severdigheter i Havanna

25.03.2019
Vis alle innlegg

Drømmer du om å reise til Cuba, f.eks. på sommerferie? Da vil du nok helt sikkert også komme til Havanna.

Havanna er en av Cubas eldste byer, og her finner du opplevelser helt utenom det vanlige.

Vakre kolonitidsbygninger, forfriskende drinker og fargestrålende dollarglis er bare et lite utvalg av alt det som venter deg i Cubas hovedstad.

Her gir vi deg 5 forslag til enestående opplevelser i fantastiske Havanna.

Havannas gamle bydel

Havannas historie går helt tilbake til 1519, da spanjolene kom til øya og slo seg ned på nordkysten av Cuba. I dag har byen bevart mye av sin opprinnelige form og atmosfære. Dette er spesielt tydelig på Havannas store plazas – plasser, smale brosteinsbelagte gater og vakre kolonitidsbygninger i et vell av ulike farger.

Nettopp på grunn av de godt bevarte fortidsminnene er Havannas gamle bydel oppført på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Når du er i hovedstaden kan du med fordel ta en tur til Plaza de Armas, Havannas eldste plass. Her kan du gå på oppdagelsesferd blant de mange bodene og kafeene på og rundt plassen eller se nærmere på de flotte kolonitidsbygningene. Ved plassen finner du Palacio del Conde de Santovenia, et gammelt barokkpalass som i dag er ombygd til et luksuriøst 5-stjerners hotell. Du kan også besøke et av plassens museer, der du får vite mer om byens og landets interessante historie.

Hvis du vil gjøre besøket i Havannas gamle bydel til noe helt ekstra, anbefaler vi en kjøretur i en av de flotte, gamle amerikanerbilene som pryder gatebildet. Mange steder finner du private sjåfører som viser deg rundt i byen mens du sitter i baksetet til et av de berømte dollarglisene.

Mojito, sigarer og salsa

Hvis det er tre ting Cuba er spesielt berømt for, må det være salsadans, gode sigarer og forfriskende mojitos. Når du er i Havanna kan du få med deg alle tre!

Bli med på salsaundervisning og lær noen av de temperamentsfulle cubanske dansetrinnene. Her er det kurs på alle nivåer, og du trenger ikke være en spesielt god eller erfaren danser for å ha det kjempegøy på dansegulvet.

På barene El Floridita og La Bodeguita kan du smake på noen av Havannas berømte drinker – blant annet mojitoen! Det sies at denne forfriskende drinken faktisk ble oppfunnet i La Bodeguitas lokaler for mange år siden. Begge barene var populære «vannhull» for den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway. Han hadde en forkjærlighet for La bodeguitas mojito-er og El Floriditas daquiri-er.

Hvis du er på jakt etter en god sigar, skal du legge turen til Real Fábrica de Tabacos Partagás. Der kan du kjøpe disse håndrullede cubanske spesialitetene. Du kan også lære mye interessant om produksjonen på en rundtur på fabrikken, for her har man produsert sigarer i mer enn 160 år.

Bo lokalt

Havanna er bare et av mange steder på Cuba der du kan bo på et casa particular. Et casa particular, eller bare casa, er overnattingssteder hos private familier.

Ofte er ganske store hjem blitt til casas, der flere av rommene i huset er innredet med henblikk på utleie til besøkende. Derfor kan du nyte privatlivets fred på ditt eget rom, som mange steder er plassert i en separat del av huset eller i en separat bygning. Skal man sammenligne disse overnattingsstedene med noe, er kanskje det nærmeste et bed and breakfast.

Et opphold i et casa particular er en flott måte å oppleve den cubanske livsstilen og gjestfriheten på. I tillegg er det ganske mye triveligere enn å bo på et av Cubas mange statseide hoteller. Det er også rimeligere, du får servert velsmakende mat, får en mer personlig service og får et innblikk i hvordan livet på Cuba arter seg for befolkningen.

En verden av fargerike show

Når mørket faller på, våkner Havanna til liv.

Det er mye å gjøre på kveldstid. Mange av showene i den cubanske hovedstaden er absolutt verdt et besøk. Du kan også gå på bar og beundre de mange flinke salsadanserne, og hvis du blir inspirert av stemningen, kan du svinge deg til de fengende rytmene. På mange barer er det også gode muligheter til å høre livemusikk mens du nyter drinken din.

Et av de mest spesielle showene i Havanna er uten tvil det berømte Tropicana Cabaret show.

Tropicana åpnet dørene helt tilbake i 1939 og er en av de få institusjonene som overlevde den cubanske revolusjonen som endte i 1959. Tropicana er en utendørs-kabaret med flotte rytmer, farger og drinker. Showet varer i 2 timer og viser helt opptil 200 artister som opptrer med ulike cubanske danser iført imponerende kostymer. Dette er et forrykende cubansk show i ekte Las Vegas-stil.

Prisen for billetten inkluderer drinker under showet, og her får du en underholdende kveld med dans, musikk og sang.

Malecón – Havannas vakre kystvei

Langs Havannas nordlige kyst går det en seksspors vei som skiller Havanna by fra havet.

Denne veistrekningen heter El Malecón. Den starter ved Morro-fyrtårnet i det gamle Havanna og går 8 kilometer langs kysten til bydelen El Vedado, også kalt Havannas nyere bydel.

Du kan oppleve denne flotte kystveien fra baksetet i en av de flotte, klassiske amerikanerbilene eller gå de 8 km på den brede havpromenaden langs veien. Begge varianter gir deg flotte utsikter, men men til fots har du bedre mulighet til å ta flotte bilder av byen.

El Malecón ble opprinnelig bygget som en mur som skulle beskytte byen mot havets krefter. Hvis du kommer til El Malecón på dager da det blåser fra nord, skjønner du raskt hvorfor! Her velter de høye bølgene opp over muren og lager et fantastisk vannshow. På slike dager er veien stengt for biler, og da kan du begi deg ut på den brede veien, i god avstand fra den kraftige bølgesprøyten.

Oplev Havanna på disse rejser:

Hvis Havanna skal beskrives med ett ord, må det være sprudlende! Her har du mange fantastiske opplevelser i vente.

Bli med og opplev alt det Havanna har å by på!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende