TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSommerferie i Latin-Amerika

Sommerferie i Latin-Amerika

16.01.2019  |  oppdatert: 12.01.2023
Vis alle innlegg

Varadero

Er det i år du skal på sommerferie langt borte fra den lunefulle norske sommeren?

I landene i Latin-Amerika venter det mange spennende opplevelser. Uansett om du foretrekker natur, avslapning, historie, kultur eller gastronomi: denne verdensdelen har utrolig mye å by på!

Hvilke latinamerikanske land skal jeg velge til sommeren?

Latin-Amerika har mange gode reisemål som passer perfekt til en sommerferie.

Vi har valgt 5 reisemål som vil gi deg sommerferieopplevelser du aldri glemmer.

Peru i juli og august

Machu Picchu

Peru er et flott land å reise til om sommeren: Her kan du vandre til Machu Picchu, utforske frodige Amazonas eller oppleve den livlige storbystemningen i hovedstaden Lima.

Været i Peru varierer alt etter hvilken del av landet du reiser til.

Machu Picchu er et av de mest berømte stedene i Latin-Amerika – og det skjønner man godt. Det er et fantastisk syn som møter deg når du kommer frem til inkaruinbyen, og denne UNESCO-severdigheten er det perfekt stedet for alle som er interessert i natur og historie. I juli og august er klimaet tørt i dette området, og du kan derfor forvente gjennomsnittlige dagtemperaturer på 21-22 grader og meget lite regn. Vær likevel oppmerksom på at nettene kan være kalde i juli.

Hvis du gjerne vil ha natur- og dyreopplevelser, er en tur til Amazonas også et godt valg i juli og august. Mellom april og november er det størst sannsynlighet for å oppleve tørrere vær, men fordi Amazonas er en regnskog, må du forvente mye regn uansett når du reiser hit. I Amazonas kan du oppleve dyr som tukaner, papegøyer og kaimaner. Dessuten får du se flotte tropiske trær og vakre solnedganger.

Hovedstaden Lima har mildt vær i juli og august, med gjennomsnittlige dagtemperatur på 18-22 grader – og dette er derfor en behagelig periode å besøke byen i. Det kan likevel forekomme skyer og tåke som skapes av værfenomenet La Garúa. Men dette vil ikke forringe noen av severdighetene her, som for eksempel den vakre barokkirken San Fransisco, og museet for religiøs kunst.

Peru er med andre ord et flott reisemål i de norske sommermånedene.

3 forslag til sommerferie i Peru:

Mexico i juli og august

Playa del Carmen

Uansett når du reiser til Mexico: opplevelsene står i kø. Deilige strender, velsmakende mat og flotte severdigheter vil bidra til å gjøre sommerferien din perfekt.

Selv om juli og august er regnfulle måneder, faller regnet vanligvis om ettermiddagen. Så du kan også få mange soltimer og mye godt vær. Kanskje kan du ta en velfortjent hvil eller spise et godt måltid mens det regner? Ved kysten ligger den gjennomsnittlige dagtemperaturen rundt 30-33 grader, mens hovedstaden og høylandet har mellom 23 og 27 grader om dagen.

Opplev noen av Mexicos mange store severdigheter, f.eks. i Mexico City, der du kan få alt fra imponerende museer, fantastiske matopplevelser til vakre kirker. Til tross for sin enorme størrelse er denne byen et meget hyggelig bekjentskap.

Har du lyst til å få med deg noen av Mexicos største kulturelle severdigheter? Hva med en av de imponerende maya- og itzaruinbyene, for eksempel Chichen Itza? En av de største attraksjonene i Chichen Itza er El Castillo-pyramiden. På hver av de fire sidene er det 91 trappetrinn opp til toppen.

En ferie til Mexico betyr også strandeventyr i verdensklasse – og også her er det mye å velge mellom. Dra f.eks. til Playa del Carmen og nyt avslappede dager på den hvite sandstranden med en drink i hånden. Hvis du har lyst til å drive med aktiviteter i eller ved havet, kan du prøve deg på jet-skiing og windsurfing eller ta en båttur til øya Cozumel – det tar 30 til 45 minutter – og oppleve det yrende livet under havets overflate.

Mexico er et paradis året rundt, og det mexicanske klimaet gir deg gode opplevelser i alle årstider.

3 forslag til sommerferie i Mexico:

Colombia i juli og august

Bogotá

Har du lyst til å gjøre noe litt annet, å tilbringe sommerferien på et av Latin-Amerikas nye og kommende reisemål? Da kan en reise til Colombia være midt i blinken.

I dette vakre landet er det mye å oppleve. Du kan blant annet ta en tur til en kaffefarm, tilbringe interessante storbydager i Bogotá og føle kolonitidsstemningen i Cartagena.

Colombia har generelt et mildt klima. Temperaturen i Bogotá ligger – pga. byens høye beliggenhet – på rundt 17-19 grader året rundt, mens Medellín, som også ligger i Andesregionen, har temperaturer på rundt 26-28 grader. Andesregionen har to perioder i året da været er relativt tørt, og én av disse periodene er juli og august. Den karibiske kysten, der bl.a. Cartagena ligger, har en temperatur på rundt 30-32 grader året rundt, men i juli og august er det regntid i Cartagena-regionen. Bygene er imidlertid ofte korte, men kraftige.

Cartagena er en liten perle som ligger ved Det karibiske hav. Gå på oppdagelse i byens unike områder, for hvert eneste av dem har forskjellige ting å by på. F.eks. kan du oppleve den hyggelige atmosfæren i Centro, en av de bydelene som ligger bak den 13 kilometer lange bymuren.

I Colombias kafferegion får du både velsmakende og naturskjønne opplevelser. Smak på den berømte colombianske kaffen mens du nyter den flotte utsikten over plantasjene der den dyrkes. I dette området kan du også treffe på papegøyer og kolibrier.

Sist, men ikke minst, er hovedstaden, Bogotá, et fantastisk bekjentskap. En sykkeltur i byens gater, spesielt på søndager og helligdager, da gatene er bilfrie, er en helt spesiell opplevelse. Vi kan også anbefale å ta en tur til Gullmuseet, der du får et meget interessant innblikk i landets historie.

Bytt sommer i Norge med en ferie i Colombia som nesten garantert vil gi deg minner for livet.

2 forslag til sommerferie i Colombia:

Ecuador i juli og august

Hvis du vil oppleve fascinerende Ecuador og de unike Galapagosøyene, er juli og august gode måneder.

Galapagosøyenes tørre periode strekker seg fra juli til desember. Temperaturene på øyene er litt lavere i denne perioden enn i den regnfulle perioden, men klimaet er prefekt hvis det er natur- og dyreopplevelser som står øverst på ønskelisten.

Besøk Ecuadors hovedstad, Quito, der du i de tørre månedene får sol og skyfritt vær. Gå på oppdagelsesferd i Quitos sentrum med bygninger fra kolonitiden. Denne delen av byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her føler du formelig historiens vingesus.

Cotopaxi er også et besøk verdt. Perioden fra midten av juli til begynnelsen av oktober er nemlig den beste tiden hvis du vil oppleve vulkanen i klart vær. Det vil du jo, for denne vulkanen er et vakkert syn. Det samme gjelder for området ved Limpiopungo-sjøen i nasjonalparken Cotopaxi.

Hvis du har lyst på helt unike dyreopplevelser, er Galapagos et must. Gjennomsnittstemperaturen på øyene i den tørre perioden ligger mellom 24 og 27 grader om dagen og kommer ned i 18 til 22 grader om natten. Det kaldere vannet i den tørre perioden fører til at det kommer næringsstoffer og småfisk til Galapagos’ kyster. Derfor foretrekker mange dyr å yngle i denne tiden – f.eks. flamingoene, som begynner i august.

Ecuador og Galapagosøyene vil gi deg mange fantastiske opplevelser, og når du reiser hit i juli og august vil du komme hjem med mange flotte minner i kofferten.

5 forslag til sommerferie i Ecuador:

Cuba i juli og august

Trinidad

Vil du oppleve karibisk sjarm på sitt aller beste? Dra på ferie til Cuba i juli og august, for da er det karnevalstid.

Selv om de norske sommermånedene faller i den cubanske regntiden, skal du ikke la det avskrekke deg fra å tilbringe sommerferien her. Ofte kommer regnet i form av korte, men intense skurer som avløses av varme og tørt vær.

Og nettopp i denne tiden byr Cuba på noen av årets beste og mest fargerike opplevelser, blant annet karnevalene i Havanna, Santiago de Cuba og Mantanzas. Her vil du finne en helt unik cubansk atmosfære, med livsglede, dans og fest overalt i landet.

Trinidad er en by full av cubanske rytmer, og om kvelden er det alltid musikk i gatene. Men før kveldens fest begynner, kan du ta på deg gode skoe og vandre rundt i Trinidads sjarmerende gamle bydel, der flotte bygninger, stemningsfulle plasser og interessante museer ligger side ved side.

Ønsker du deg strandferie? Da er Varadero et godt forslag. Her kan du tilbringe dovne dager med avslapning, svømmeturer eller kanskje snorkling i det turkisblå vannet.

Cuba er et fascinerende reisemål som vil gi hele familien mange gode ferieminner.

3 forslag til sommerferie på Cuba:

Bestill sommerferiereisen i god tid!

Det er rift om reisene i sommermånedene, for da har mange ferie.

Derfor er det en god ide å bestille reisen din i god tid.

Hvis du er usikker på hvilket reisemål som passer aller best til sommerferien din, skal du ikke nøle med å ringe til reisekonsulentene våre. De hjelper deg gjerne med å finne det perfekte sommerreisemålet.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende