TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler7 storbyer du bare må oppleve i Latin-Amerika

7 storbyer du bare må oppleve i Latin-Amerika

19.11.2018  |  oppdatert: 13.12.2023
Vis alle innlegg

Latin-Amerika har mange fascinerende, livlige, historiske og sjarmerende storbyer.

Her kan du få flotte kulinariske opplevelser, se historiske monumenter og fin natur og oppleve interessant og fargerik kultur.

Les mer her og få litt mer informasjon om 7 av Latin-Amerikas mest fascinerende storbyer.

Den fargerike storbyen – Havanna, Cuba

I den gamle bydelen i Havanna ligger det fargerike og flotte historiske kolonitidsbygninger på rekke og rad. De gamle husenes vakre fargenyanser gir gatene en helt spesiell sjarm.

Foran disse helt unike husene står de berømte amerikanerbilene parkert. Gå en tur i området og la deg begeistre av den karibiske stemningen og den interessante historien. Området er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og når du rusler rundt her i det historiske Havanna, skjønner du raskt hvorfor.

Den cubanske hovedstaden har mye å by på. Hvis du er kunstinteressert, har lyst på en festlig kveld og gjerne vil oppleve det hippe Havanna, kan vi f.eks. anbefale et besøk på kunstfabrikken Fabrica de Arte Cubano. Etter at du har travet rundt i byen kan du avslutte dagen med å nyte en velfortjent mojito.

Du kan overnatte privat, hos cubanere som åpner dørene for overnattingsgjester med konseptet Casas Particulares.

Cubas hovedstad er et hyggelig bekjentskap. De fengende cubanske rytmene og cubanernes sjarm og gjestfrihet vil gi deg flotte opplevelser på reisen. Den smittende livsglade og fargerike kulturen bidrar til å gjøre oppholdet i Havanna perfekt.

Den historiske storbyen – Cusco, Peru

Når du kommer til Cusco, vil du føle historiens vingesus.

Og det er ikke uten grunn. Cusco er nemlig en av de eldste byene i Sør-Amerika, og her finner du bl.a.  mange unike historiske severdigheter. Gå f.eks. en tur i byens historiske sentrum, der du både kan se hus som er bygget i spansk kolonitidsstil og i den tradisjonelle inkastilen når du rusler rundt i de hyggelige, brosteinsbelagte gatene. Når du allerede er i området, må du ikke gå glipp av et besøk i bydelens midtpunkt, plassen Plaza de Armas, for der er det en helt spesiell atmosfære.

En annen grunn til å legge reisen til Cusco er soltemplet, Korincancha. Dette tempelet, inkaenes helligste sted, var en gang selve midtpunktet i inkariket. Byen skulle etter sigende ha form som en puma, og soltemplet er plassert i pumaens halespiss.

Har du lyst på enda mer historie, kan vi anbefale en tur til San Blas-området. På denne vandringen er det helt klart en fordel å ha gode sko, men belønningene underveis er mange. Blant annet er gaten Hathunrumiyoc, som fører deg til området, helt spesiell.

Kos deg i dette litt roligere området der flere av gatene er reservert for fotgjengere. Trenger du en pause, kan du hvile føttene på en hyggelig kafe og kanskje smake på noen smakfulle, peruanske retter.

Cusco er en av de byene som festner seg i erindringen, og i denne historiske peruanske byen vil du føle deg vel.

Den mangfoldige storbyen – Cartagena, Colombia

I det nordlige Colombia ligger en by som er noe helt utenom det vanlige.

Byens mange områder vil gi deg helt forskjellige, men alltid fargerike opplevelser. Cartagenas gamle bydel, som ligger bak en gammel bymur, er oppført på UNESCOs verdensarvliste pga. de godt bevarte bygningene fra den spanske kolonitiden. Byen er en kulturell smeltedigel og påvirket både av colombianere, afrikanere og spanjoler.

I denne byen får du de beste opplevelsene til fots, så ta på deg vandreskoene- eller sandalene. Ta deg god tid til å utforske byens spennende områder, der du kan få minner for livet.

Gå en tur i det – bokstavelig talt – fargerike området Getsemani, som på bare 15-20 år er blitt forvandlet fra  utrygt og kriminelt belastet til megahipt. Nå finner du en bydel med flott graffiti på husveggene, hyggelige plasser og bøttevis av sjarm.

Du kan også berike oppholdet ditt med en tur på stranden. Ikke langt fra sentrum finner du nemlig områdene Bocagrande og Castillogrande, der alt ligger til rette for en avslappet dag. Hvis du reiser sør for byen, kommer du til Barú, og her er strendene helt paradisiske.

Det beste med Cartagena? Her er det garantert noe for enhver smak.

Den interessante storbyen – Quito, Ecuador

Quito er en perle som først nå er i ferd med å bli oppdaget.

En gang var Quito bare et stopp på veien til Galapagosøyene, men stadig flere reisende har etter hvert fått øyene opp for denne utrolig vakre byen.

Quito ligger i en høyde på hele 2.850 moh. og er verdens nest høyest beliggende hovedstad. Den maleriske beliggenheten mellom fjellene og de praktfulle kirkene i Quitos gamle sentrum er helt klart noen av byens høydepunkter.

Byens gamle sentrum, der man kan se mange minner fra den spanske kolonitiden, er oppført på UNESCOs verdensarvliste pga. områdets godt bevarte kolonitidsbygninger. Det er også her de berømte kirkene ligger. Du kan f.eks. oppleve La Compañia-kirken, der en stor del av utsmykningene er belagt med bladgull. Noen ganger er det som glimrer faktisk gull, og det er ikke uten grunn at mange anser denne kirken for å være Ecuadors aller flotteste.

En annen kirke du må få med deg er Ecuadors eldste kirke, San Fransisco. Det tok hele 150 å oppføre kirken og den huser til og med Sør-Amerikas eldste bryggeri. Her kan du ta deg en liten pause og prøve kirkeølet.

I tillegg til å beundre vakre bygninger, kirker og natur kan du også få meget velsmakende ecuadoriansk mat her i byen, for eksempel en frisk ceviche. Eller kanskje du foretrekker noen av de mer spansk/ecuadoriansk-inspirerte rettene som også får plass på byens innholdsrike menyer.

Quito er himmelsk.

Den livsglade storbyen – Rio de Janeiro, Brasil

Rio er byen med samba og karneval, flotte kostymer og uendelig lange sandstrender. Det er nettopp denne storbyens dynamikk, livsglede og vakre natur som er noen av dens største attraksjoner.

Hvis du reiser til Rio i den årlige karnevalstiden vil du oppleve glede, rytmer og folkefest nok til å holde helt til neste år, da det hele starter på nytt. Når det er karneval i Rio, er atmosfæren i byen ubeskrivelig. Hvis du  trenger en kraftig innsprøytning med livsglede, er det denne byen du skal reise til. Og kanskje svinge deg i en fengende samba.

Selv om livsgledens fest bare spiller opp til dans én gang i året, er folkeliv og livsglede noe som preger Rio året rundt. Byens livlige atmosfære er en attraksjon i seg selv – slik det f.eks. kommer til uttrykk på byens store fotballstadion, Maracaña.

I Rio de Janeiro finner du mange ekstraordinære severdigheter. Ta f.eks. til turen opp til Kristusstatuen eller Sukkertoppen, der du kan nyte den flotte utsikten over byen. Hvis du har lyst til å oppleve storbyen på en litt utradisjonell måte, kan du dra på en sykkelrundtur som også gir deg god mosjon.

Rio de Janeiro er en by du bare må oppleve.

Den sofistikerte storbyen – Buenos Aires, Argentina

Den argentinske hovedstaden minner på mange måter om en europeisk storby – og faktisk kalles Buenos Aires også Sør-Amerikas Paris. Man merker klart at byen er inspirert av europeisk kultur og tradisjoner.

Som Paris har også Buenos Aires flotte, rette gater. Verdens bredeste bulevard, Avenida 9 de Julio, ligger i Buenos Aires, og dette området minner ikke så rent lite om bykjernen i Paris.

Men de europeiske tradisjonene stopper ikke med arkitektur og byplanlegging: argentinerne spiser gjerne merienda, et måltid som ligner engelsk afternoon tea og inntar sin middag klokken 22, slik man gjør i Spania.

Naturligvis kan du også oppleve argentinske tradisjoner og attraksjoner i Buenos Aires. Her får du sjansen til å oppleve den helt autentiske, ildfulle tangoen. Du kan også prøve det fantastiske argentinske oksekjøttet i form av en mør biff. Og hva er et bedre tilbehør enn en av landets verdenskjente rødviner? Vi kan også anbefale en tur til de fascinerende områdene La Boca og San Telmo. La Boca var byens gamle arbeiderbydel, og her ligger det fargerike hus side om side. San Telmo, den eldste bydelen, er Buenos Aires’ berømte kunstnerområde.

Du kan også vandre rundt i den mer moderne delen av Buenos Aires – Puerto Madero – et populært havneområde med mange gode restauranter.

Hvis du ønsker deg et reisemål med god mat, fengende rytmer, vakker arkitektur og Sør-Amerika med et snev av Europa, er Buenos Aires storbyen for deg.

Den fascinerende storbyen – Mexico City, Mexico

Det er vanskelig å velge hvor man skal starte med å beskrive en av verdens største byer, Mexico City.

Innholdsrike museer, smakfull mexicansk mat, frodige grønne lunger og flotte bygninger: Mexico City har alt!

Hvis du vil bli nærmere kjent med det religiøse Mexico City, skal du besøke Basilica de Nuestra de Guadalupe – en storslått kirke med plass til ikke mindre enn 10.000 mennesker. Ca. 20 millioner pilgrimmer vandrer hvert år til denne kirken, og jomfruen av Guadalupe er ikke bare skytsengelen til Mexico, men til hele Mellom-Amerika.

Når du besøker denne dynamiske storbyen, må du heller ikke glemme å få med deg Frida Karlo-museet. Det blå huset hun bodde i – Casa Azul – er i dag et museum. Dette museet, som er et av byens beste, gir deg også et innblikk i en helt spesiell kunstners liv.

Ta også en avstikker til Xochimilco-parken sør for byen, der du kan nyte livet i denne grønne oasen, ta en båttur på parkens kanaler og lære mer om mexicanske kultur. Både dette stedet og tre andre severdigheter i Mexico City er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Etter en lang og opplevelsesrik dag i Mexico City kan du glede deg til en smakfull mexicansk middag.

Latin-Amerika har mange helt spesielle, flotte storbyer.

I hver enkelt av disse byene venter det fascinerende opplevelser.

Hvis du trenger hjelp til å velge den perfekte reisen, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med å få en fantastisk reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende