TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 ting du skal gjøre på Cuba

5 ting du skal gjøre på Cuba

28.09.2017
Vis alle innlegg

Bil

Cuba er helt unik.

Når du kommer til Cuba, vil du raskt få følelsen av å være kommet til et sted der tiden på mange måter har stått stille.

Du finner et spennende land der de små lokale butikkene ennå ikke har måttet vike for store kjedebutikker, og der veiene stadig er fulle av gamle, klassiske amerikanerbiler fra 1960-tallet.

Og opplevelsene står i kø!

Vi har valgt ut 5 av våre favorittopplevelser til deg, og de bør du få med deg på en av våre rundreiser på Cuba.

1. Drikk en mojito på stedet der den ble til

Mojito

Når du vandrer rundt i den gamle bydelen i Havanna, er det et must å stikke innom den historiske baren La Bodeguita del Medio, som hevder å være fødestedet til drinken mojito.

Siden baren åpnet dørene for mer enn 70 år siden har den tiltrukket seg historiske personligheter som for eksempel Ernest Hemingway, Fidel Castro og Harry Belafonte, som alle har tatt en drink (eller flere) i barens lounge.

2. Se hvor sigarene produseres

Sigar

Mange sier at cubanerne lager verdens beste sigarer. Derfor er sigarproduksjonen også en av Cubas aller største severdigheter, og dette bør du ikke gå glipp av på din reise til Cuba.

Mange av øyas sigarfabrikker ligger i Havanna, men de fleste av de verdensberømte tobakksplantene dyrkes i Viñales-dalen, der du kan besøkte en av de mange lokale tobakksplantasjene.

Hvis du har lyst til å kjøpe cubanske sigarer, kan du gjøre det overalt på Cuba. Som med så mye annet på Cuba er det staten som bestemmer hvor mye tobakken skal koste.

3. Lær å danse cubansk salsa

Salsa

Få undervisning i cubansk salsa og lær å danse til de forførende rytmene. Den cubanske salsaen er en viktig del av landets kultur, og den kan du oppleve både på barer, kafeer og gatehjørner.

Uansett hvor god du er til å danse er det en morsom og underholdende opplevelse å lære mer om cubansk salsa av en flink danselærer som gir deg et interessant innblikk i denne lidenskapelige dansen.

4. Slapp av på de deilige strendene i Varadero

Strand

På kysten i Varadero kan du oppleve noen av Cubas beste sandstrender med krystallklart badevann, svaiende palmer og eksotiske omgivelser.

Hvis du liker vannaktiviteter, har dette området også fantastiske muligheter til å drive med surfing, snorkling og jetski.

5. Bo på Casa Particulares

Hus i Trinidad

Den beste måten du kan lære den cubanske kulturen å kjenne er å bo på et såkalt casa particular. Et casa particular er en form for privat innkvartering der du bor hos en cubansk familie som har innredet en del av huset sitt til å ta imot turister.

På et casa particular får du samme service som på et hotell, men i tillegg får du et helt spesielt og annerledes innblikk i cubanernes hverdag. Du merker raskt at cubanerne er et hyggelig og gjestfritt folk, som gjerne hjelper deg med alle de tingene du måtte trenge eller lure på i landet deres.

TourCompass – Kom helt tett på!