• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Bolivia

Bolivia er blant Sør-Amerikas fattigste land, men samtidig har dette fascinerende landet noen av verdens mest fantastiske skatter i kraft av sine historiske, kulturelle og naturlige rikdommer.

Reisene våre til Bolivia byr på alt fra sjarmerende byer med historiske bygninger til spennende og unike naturopplevelser.

Se alle våre reiser til Bolivia nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Bolivia Bolivia

Reiser til Bolivia

Bolivia er blant Sør-Amerikas fattigste land, men samtidig har dette fascinerende landet noen av verdens mest fantastiske skatter i kraft av sine historiske, kulturelle og naturlige rikdommer.

Reisene våre til Bolivia byr på alt fra sjarmerende byer med historiske bygninger til spennende og unike naturopplevelser.

Se alle våre reiser til Bolivia nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Hvorfor skal du reise til Bolivia?

Bolivia er et storslått land som ligger midt i Andesfjellene, uten kyst. Selv om Bolivia er blant Sør-Amerikas fattigste land, har landet utrolige rikdommer i kraft av sin historie, kultur, tradisjoner og ikke minst fantastiske natur.

Mer enn halvparten av Bolivias befolkning er indianere, og landets tradisjoner lever i beste velgående og kombineres uten problemer med en moderne livsstil.

Hvis du vil oppleve en rik kulturarv og spektakulære og betagende landskaper, er Bolivia det perfekte reisemålet for deg.

Våre rundreiser i Bolivia

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan oppleve i vakre Bolivia.

Sucre – den hvite by

Bolivias offisielle hovedstad er den vakre byen Sucre, som har fått tilnavnet ”Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede bygningene.

Sucre ligger i en dal, omgitt av fjell, og er med sin flotte beliggenhet og bygningene fra den spanske kolonitiden en av Sør-Amerikas mest attraktive byer.

Se noen av byens sentrale plasser, f.eks. Plaza 25 de Mayo, der du finner er mange museer og historiske monumenter, bl.a. Casa de la Libertad, der landets uavhengighet ble erklært i 1825 av Simón Bolivar, mannen som også har gitt landet sitt navn.

Gruvebyen Potosí

Potosí er en av verdens høyest beliggende byer, den ligger hele 4.090 meter over havet. Byen er en gammel gruveby som ble bygget rundt fjellet Cerro de Potosí, kjent som «Det rike fjellet», pga. dets innhold av sølv. I byens storhetstid var Potosí en av de største og rikeste byene i Sør-Amerika.

Potosí har barokkarkitektur og kolonitidsbygninger, og er en av de kolonitidsbyene i Sør-Amerika som best har bevart sin opprinnelige karakter. Besøk de historiske plassene Plaza 6 de Agosto og Plaza 10 de Noviembre, eller ta en tur til et av de lokale markedene.

Saltsletten Salar de Uyuni

Nær grensen til Chile finner du den enorme saltsletten Salar de Uyuni som ligger i 3.653 meters høyde. Sletten er med sine 10.500 km2 verdens største saltslette, og skal etter sigende inneholde 10 milliarder tonn salt.

I tørkeperioden er overflaten tørr, og den endeløse, hvite overflaten utgjør en nesten uvirkelig kontrast til den blå himmelen, så langt øyet rekker. Når sletten har vann, reflekteres himmelen i overflaten og horisonten forsvinner ut i det uendelige. Begge er fantastiske og imponerende syn.

Du bør også få med deg attraksjonene i nærheten: geysirene ved Sol de Mañana, der det er mulig å bade i de varme kildene, den røde sjøen, Laguna Colarada, med sine mange flamingoer og den grønne sjøen, Laguna Verde. De flotte fargene er oppstått på grunn av avleiringer og kobbermineraler.

Andre opplevelser i Bolivia

 • La Paz, Bolivias administrative hovedstad, ligger i nesten 4.000 meters høyde, noe som gjør den til verdens høyest beliggende administrative hovedstad. Her kan du oppleve sjarmerende brosteinsbelagte gater, vakker arkitektur og campesinas (kvinner fra landet) i fargerike klær som selger tepper, nøtter og mye annet.
 • Bolivias største by, Santa Cruz, byr på interessant underholdning, gode restauranter og interessante museer. I tillegg er byen kjent for sine mange bygninger fra den spanske kolonitiden.
 • Litt utenfor La Paz finner du Tiwanaku, et precolombiansk arkeologisk område der du får vite mer om en av de viktigste sivilisasjonene før inkariket. Du besøker bl.a. ruinene “Solporten” og “Måneporten”.

Kombiner Bolivia og Peru

To av reisene våre kombinerer Bolivia med en reise til Peru. Peru er spesielt kjent for arven fra inkariket, den spanske kolonitiden og enestående naturopplevelser.

På kombinasjonsreisene kan du f.eks. oppleve:

 • Hovedstaden Lima, der du kan beundre de vakre kolonitidsbygningene i sentrum av byen, nyte livet i den moderne bydelen Miraflores eller bli nærmere kjent med det flerkulturelle peruanske samfunnet, f.eks. via det peruanske kjøkkenet. Prøv f.eks. en av landets noe uvanlige tradisjonelle retter – stekt marsvin.
 • Besøk det vakkert beliggende ruinkomplekset Machu Picchu, Perus absolutt største severdighet og et av verdens syv nye underverker. Ruinkomplekset ble bygget i det 15. århundre og forble uoppdaget under den spanske kolonitiden. I dag har Machu Picchu stor kulturell betydning og betraktes som hellig.
 • Titicacasjøen ligger på grensen mellom Bolivia og Peru og er verdens høyest beliggende navigerbare sjø, 3.856 meter over havet. Langs sjøens bredder bor det små indianersamfunn som lever av jakt og fiske. Overnatt hos en lokal familie og få et helt unikt innblikk i lokalbefolkningenes levevis.

Kombiner Bolivia og Chile

En av reisene våre kombinerer Bolivia med en reise til Chile.

I Chile kan du bl.a. oppleve:

 • Santiago de Chile, Chiles hovedstad. Byen ligger vakkert til, omgitt av snøkledte Andesfjell. Utforsk byens kulturelle hjerte, Bellavista-kvarteret, eller ta en tur til Sanhattan, den moderne bydelen som er oppkalt etter Manhattan i New York, og byens historiske attraksjoner, f.eks. landets største katedral.
 • Tatio-geysirene i San Pedro de Atacama. De ca. 80 aktive geysirene ligger i 4.300 meters høyde og er mest aktive ved soloppgang. Se dampsøylene i kontrastfarger, virkelig et av verdens mest fantastiske naturfenomener. Ta et bad i Tatios varme, mineralrike kilder.
 • Valparaíso, Chiles viktigste havneby, som ligger nord for hovedstaden. Byens historiske sentrum har bl.a. sjarmerende bygninger fra kolonitiden og interessante markeder. Byen er dessuten kjent for sin kunstneriske, bohemaktige stemning.

Vil du få vite mer om reisene våre?

Les mer om de enkelte Bolivia-reisene ved å trykke på ”les mer” lenger opp på siden. På hver side finner du mer informasjon om hver enkelt reises høydepunkter, priser, dagsprogram og meget annet.

Du finner også svar på praktiske spørsmål som ofte stilles om Bolivia ved å ta en titt på vår side Praktisk informasjon om Bolivia.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om Bolivia, Peru, Chile eller kanskje om noen av de andre reisene våre til Mellom- og Sør-Amerika, er du alltid velkommen til å kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

Lamatours.no – drømmereiser til Latin-Amerika.

Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Latin-Amerika.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.