• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
16 dager

Bolivias høydepunkter

Opplev Bolivias høydepunkter med vakre kolonitidsbyer og utrolig flotte naturopplevelser i Andesfjellene, ved Titicacasjøen og ikke minst på saltsletten Salar de Uyuni.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Bolivias høydepunkter Bolivias høydepunkter
16 dager

Bolivias høydepunkter

Opplev Bolivias høydepunkter med vakre kolonitidsbyer og utrolig flotte naturopplevelser i Andesfjellene, ved Titicacasjøen og ikke minst på saltsletten Salar de Uyuni.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Santa Cruz med flybytte underveis
 • Fly fra La Paz til Norge med flybytte underveis
 • Privat transport fra og til flyplasser
 • 1 innenriksflyvning: Santa Cruz – Sucre
 • Båttur: Copacabana – Sun Island – Copacabana
 • 12 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 natt i tog mellom Uyuni og Oruro
 • 7 x lunsj (dag 6, 8, 9, 10, 12, 13, 14)
 • 3 x middag (dag 8, 9, 12)
 • Individuell rundreise; privat transport rundt i Bolivia med spansktalende sjåfør og engelsktalende guider på alle utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdags byrundtur i Santa Cruz
 • Halvdags byrundtur i Sucre
 • Halvdags utflukt til Tarabuco-marked og landsbyen Jatun Yampara
 • Halvdags byrundtur i Potosi
 • Heldags utflukt til Uyuni-saltørken
 • Heldags utflukt til Eduardo Avaroa National Reserve med Laguna Colorada
 • Heldags utflukt til Sol de Mañana-geysirene og Laguna Verde
 • Halvdags utflukt til El Tatio-geysirene
 • Utflukt til Tiwanaku-ruinene
 • Øy tur på Sun Island
 • Byrundtur i La Paz inkl. Månedalen
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter, unntatt inngangsbillett til Incahuasi Island ved Uyuni og Eduardo Avaroa Reserve som betales lokalt

Reisen kort & godt

Bolivia ligger litt avsides til, uten adgang til havet, dette i dette landet finner du Sør-Amerikas mest utrolige skatter. På denne reisen opplever du Santa Cruz, Bolivias største by, med vakre bygninger fra kolonitiden og hovedstaden Sucre, også kalt Den hvite by på grunn av dens mange hvitkalkede hus. Du besøker den gamle sølvgruvebyen Potosí ved El Cerro Rico i 4 090 meters høyde, som i dag er kjent for sine kolonitidsbygninger og barokkarkitektur. Landskapet i Bolivia er overveldende, med røde og grønne sjøer, sprudlende geysirer, verdens største saltørken samt rødbrune fjell som troner vakkert mot den knallblå himmelen. Reisen avsluttes i verdens høyest beliggende administrative hovedstad, La Paz, med besøk til gamle inkaruiner, månelandskapet Valle de Luna og den magiske øy, Isla del Sol, der du kan nyte den fantastiske utsikten over Titicaca-sjøen før du vender tilbake til Norge.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til å oppleve Bolivias majestetiske høyland med den flotte saltsletten Salar de Uyuni
 • Overnatt på øya Sun Island som ligger midt i den smukke Titicacasjøen
 • Besøk den spennende gruvebyen Potosí, som ligger i over 4 000 meters høyde
 • Opplev både Bolivias administrative hovedstad, La Paz, og landets faktiske hovedstad, den smukke hvite by Sucre

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Bolivia

Avreise fra Norge med flybytte underveis til Santa Cruz.

Dag 2: Ankomst til Santa Cruz

Du ankommer Santa Cruz, Bolivias største by. I ankomsthallen vil du bli møtt av en guide som kjører deg til hotellet i Santa Cruz.

Santa Cruz ble grunnlagt i 1560 av spanjolen Ñuflo de Chávez. Byen er Bolivias vekstsentrum, og Santa Cruz har en interessant etnisk blanding som følge av de mange menneskene som strømte til byen for å få del i den økonomiske veksten.  Byen er i dag en av landets viktigste byer og landets største industriområde. Santa Cruz byr på god underholdning, deilige restauranter, spennende museer og kulturelle sentre. Byen er spesielt kjent for sine mange bygninger fra den spanske kolonitiden.

Overnatting:
Dag 3: Byrundtur i Santa Cruz

I dag skal du på en halvdags byrundtur i Santa Cruz’ sentrum. Du kommer forbi plassen Plaza 24 de Septiembre med mange viktige bygninger fra kolonitiden. Vi kan bl.a. nevne katedralen, rådhuset og kulturhuset. Turen slutter ved Monseno Rivero Boulevard der det blir tid til forfriskninger.

Overnatting:
Dag 4: Fly fra Santa Cruz til Sucre

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, og derfra flyr du til hovedstaden Sucre. Her blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet.

Overnatting:
Dag 5: Byrundtur i Sucre

Sucre ble grunnlagt i 1538 og er Bolivias offisielle hovedstad, til tross for at parlamentet og regjeringen har sitt sete i den administrative hovedstaden La Paz. Byen ligger i en dal omgitt av fjell.  Sucre, som også kalles” Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede husene med røde teglstein, er uten tvil en av de vakreste byene både i Bolivia og Sør-Amerika med sitt godt bevarte sentrum og mange flotte bygninger fra kolonitiden.
Du vandrer i byens gater med de neoklassiske fasadene, de storslåtte bygningene fra kolonitiden og den vennlige befolkningen. Du besøker historiske steder og bygninger – blant de viktigste er den sentrale plassen Plaza 25 de Mayo med mange betydningsfulle bygninger, deriblant katedralen og Casa de la Liberdad. Dette er et av de viktigste historiske monumentene, for det var her de begivenhetene som førte til landets uavhengighet utspant seg. I byen finnes det også mange interessante religiøse bygninger, bl.a. den flotte San Fransisco-kirken. Du besøker også det fransiskanske klosteret La Recoleta, som har en fantastisk utsikt over byen.

Overnatting:
Dag 6: Tarabuco / Jatun Yampara – Potosi

Søndag er markedsdag i landsbyen Tarabuco, hvor lokale bønder og håndtverkere møtes for å selge sine varer, og møte gamle og bekjente.

Hvis du ankommer en annen dag enn søndag, kan du istedenfor besøke den tradisjonelle landsbyen Jatun Yampara. Den er kjent for sine kunsthåndverk, tekstiler og keramikk. Mens du går en tur igjennom byen, kan du se de velbevarte gamle kunstformer, og hvordan landbruk er den del av hverdagen deres, og til sist besøke byens lokale museum.

Deretter kjører du videre til Potosi.

Overnatting:
Dag 7: Halvdags byrundtur i Potosi – Uyuni

Potosi er den høyest beliggende byen i verden med sine 4 090 meter over havoverflaten. Det er en gammel gruveby bygget omkring Cerro de Potosi-fjellet, også kjent som Det rike fjellet. Inkaene visste at det var sølv i fjellet, men de gjorde ingenting for å utvinne det. Spanjolene startet raskt gruvedrift og oppdaget at fjellet inneholdt de største sølvforekomstene som noensinne var sett. Lokalbefolkningen ble tvunget til å arbeide i gruvene og døde i tusenvis på grunn av de forferdelige forholdene. Byens rikdom viste seg altså å være en forbannelse for lokalbefolkningen – og den henger fremdeles over dem den dag i dag.  Byen som bidro til med å finansiere den økonomiske utviklingen i Europa gjennom flere hundreår er i dag en glemt by i Den tredje verden.

Potosi er kjent for sin barokkarkitektur og bygninger fra kolonitiden. Det man ser i dag er likevel kun en skygge av kolonitidsbyen fra 1600-tallet, da Potosi var på størrelse med datidens London og mye mer prangende. Det er likevel en av de kolonitidsbyene i Sør-Amerika som har bevart mest av sin opprinnelige karakter. I dag skal du utforske byens omgivelser, besøke de historiske plassene Plaza 6 de Agosto og Plaza 10 de Noviembre, byens flotte kirker, det berømte House of Currency-museet og det lokale markedet. Deretter fortsetter du til Uyuni.

Dag 8: Uyuni – San Pedro de Quemes

Du besøker i dag ”Togenes kirkegård” med gamle lokomotiver og vogner fra det 19. århundret. Deretter ser du byen Colcachi, der vi ser hvordan salt produseres og du kan kjøpe lokalt kunsthåndverk og typiske saltkrystaller. Du fortsetter til Salar de Uyuni, som med sine 10.500 km2  er verdens største saltsjø. Den ligger nær grensen til Chile, i 3 653 meters høyde. Derfor kan det være kaldt, så ta med deg varme klær.  Rundt omkring ligger rødbrune vulkaner og fjell som troner vakkert mot den knallblå himmelen. Dette er et fenomenalt syn, nesten av en annen verden. Du vil se sjøer i forskjellige farger pga. mineraler og alger. Vi fortsetter til det gamle Hotel de Sal, der du kan oppleve saltarkitektur. Du drar deretter ut til Isla Incahuasi, og derfra kan du nyte den magiske utsikten til saltsjøen.

Overnatting:
Dag 9: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa nasjonalpark

I dag er det tidlig avreise fra hotellet, for du skal se ørkenen i soloppgangens flotte lys. Du fortsetter inn i Eduardo Avaroa-nasjonalparken, der det mulighet til å se yaretas og vizcachas, som er ville ørkenkaniner. Du besøker den røde sjøen Laguna Colorada som er hjemstedet til flokker av flamingoer.  Deretter fortsetter du til Ojo de Perdiz, hvor du overnatter.

Dag 10: Eduardo Avaroa nasjonalpark - Hito Cajones – Uyuni – Oruro

Tidlig denne morgenen forlater du hotellet for å se geysirene ved Sol de Mañana, som er mest aktive ved dagens første solstråler. Landskapet er helt utrolig, med huller med lava, røyk og svovellukt. Du får deretter muligheten til å ta en dukkert i de varme kildene. Du fortsetter til den grønne innsjøen Laguna verde, som er en ekte perle. Her kan du se hvordan fargen endrer seg fra smaragdgrønt til dypere grønt. Fargen forårsakes av avleiringer og inneholder kobbermineraler. Herfra kan du se Licancahur-vulkanen i det fjerne. Underveis spiser du lunsj før du vender tilbake til Uyuni. Her kan du slappe av noen timer før du reiser med midnattstoget til Oruro. (Tirs, ons, fri og søn).

Dag 11: Oruro – La Paz

Etter noen timer på toget ankommer du Oruro meget tidlig om morgenen, og en guide henter deg på stasjonen og kjører deg til La Paz. Når du ankommer La Paz er resten av dagen til fri disposisjon, slik at du kan få slappe av etter en lang reise.

Overnatting:
Dag 12: Tiwanaku – Sun Island

I dag kjører du til det arkeologiske området Tiwanaku, som ligger 72 km fra La Paz. Tiwanaku er bygget av store steiner, og mange av steinene er hogd på helt fantastiske måter. Du besøker museet, der du kan se keramikk, Aymara-mumier og inkahodeskaller.

Deretter går turen til Tiwanaku-ruinene, der du bl.a. ser solporten og måneporten. Du besøker også Kalasasaya-templet og Akapana-pyramiden. Så kjører du til den lille byen Copacabana, som er kjent for sin Virgin del la Candelaria, Bolivias kvinnelige skytshelgen. Herfra tar du båt til den magiske øya Sun Island, der du overnatter.

Overnatting:
Dag 13: Sun Island – La Paz

Etter frokost er det avreise fra hotellet, og i dag skal du på øyrundtur. Du starter oppe på toppen av denne majestetiske øya. Her kan du nyte utsikten over Titicaca-sjøen, som er verdens høyest beliggende navigerbare innsjø.

Du fortsetter turen på en pre-inka-sti, som fører til utallige ruinkomplekser og templer fra inkatiden. Du fortsetter turen over øya, og deretter tar du båten tilbake til Copacabana og kjører videre til La Paz.

Overnatting:
Dag 14: Byrundtur i La Paz – Månedalen

I dag skal du på byrundtur i La Paz. Du starter ved byens tradisjonelle sentrum, Plaza Murillo, der det italienskinspirerte presidentpalasset ligger. De smale gatene strekker seg oppover fjellsiden bak Plaza San Francisco med den store steinkirken der det står en statue av Jesus med en blå, selvlysende glorie. Ved kirken er det vanligvis fullt av bolivianske campeninas (kvinner fra landet) i fargesprakende klær. De selger bl.a. tepper, nøtter, urter og ullgensere med bilder av lamaer. Deretter drar du til et av byens hyggeligste kvarterer med gaten Calle Jaén, som fremdeles er brolagt, er uten trafikk og har godt bevarte bygninger fra kolonitiden. Der besøker du utendørsmuseet for Tiwanaku-kulturen. Deretter går turen til Valle de la Luna, Månedalen, som har fått navnet sitt fra klippeformasjonene som preger området.

Overnatting:
Dag 15: Avreise fra La Paz

I dag er det avreise fra La Paz. Du blir hentet på hotellet og kjørt til La Paz flyplass.

Dag 16: Hjemkomst

Ankomst til Norge.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 5.800 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 23.300 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 3 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.