• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
15 dager

Brasils høydepunkter

Bli med på en fantastisk reise rundt i fargerike Brasil. Opplev Rio de Janeiro, Iguazúfallene, Amazon-jungelens spennende plante- og dyreliv og byen Salvador med sin helt spesielle kultur og stemning.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Brasils høydepunkter Brasils høydepunkter
15 dager

Brasils høydepunkter

Bli med på en fantastisk reise rundt i fargerike Brasil. Opplev Rio de Janeiro, Iguazúfallene, Amazon-jungelens spennende plante- og dyreliv og byen Salvador med sin helt spesielle kultur og stemning.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Rio de Janeiro og retur fra Salvador med flybytte underveis
 • 3 innenriksflyvninger: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu – Manaus – Salvador
 • Transport fra og til flyplassene i Brasil
 • 9 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • 3 overnattinger på Tupana Amazon Lodge, inkl. helpensjon (Den siste natten kan du få den store opplevelsen å overnatte i en jungelleir midt i Amazonas-jungelen).
 • Individuell rundreise der alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er mulighet for å forlenge turen med en badeferie ved Salvador

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Rio, inkl. besøk på Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristus-statuen
 • Iguazúfallene både fra den brasilianske og argentinske siden
 • Guidede utflukter i Amazonas-regnskogen
 • Byrundtur i Salvador
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene

Reisen kort & godt

Bli med på en fantastisk reise rundt i Brasil, der du virkelig får oppleve landets mangfold og spennende kontraster.

Du lander i sambaens hovedstad, Rio de Janeiro, der de lokale innbyggerne, som kalles cariocas, vil ta imot deg med åpne armer, smil og en smittende livsglede. Rio har kanskje verdens vakreste beliggenhet, bedøm selv når du står på toppen av Corcovado-fjellet sammen med den berømte Kristus-statuen og kan se ned over byen, buktene og de fantastiske strendene.

Etter noen spennende dager i den travle storbyen får du oppleve Brasils imponerende natur. Du skal se et av verdens største fossefall, Iguazú og overnatte i regnskogen Amazonas, der du bor i en jungel-lodge i 3 netter og opplever det unike plante- og dyreliv på nærmeste hold.

Turen avsluttes i Salvador, der portugiserne gikk i land i 1549 og gjorde byen til Brasils første hovedstad. Salvador er kjent for sin afro-brasilianske kultur og de vakre kolonitidsbygningene i den fargerike bydelen Pelourinho som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Du har mulighet til å forlenge reisen med badeferie ved stranden Praia do Forte, like nord for Salvador.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få nærkontakt med Amazonasjungelens unike dyre- og planteliv i verdens største regnskog
 • La Rio de Janeiro forføre deg med sin livsglade befolkning og fenomenale utsikter fra toppen av Corcovado-fjellet og Sukkertoppen
 • Opplev vannmassene i de imponerende Iguazú-vannfallene både fra brasiliansk og argentinsk side
 • Opplev Brasils afrikanske røtter gjennom mat, musikk og dans i fargerike og sjarmerende Salvador, landets første hovedstad

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går mot Brasil med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – Byrundtur

Ved ankomst i Rio de Janeiro blir du hentet av en engelsktalende guide på flyplassen. Turen fra flyplassen til hotellet ditt, som ligger like ved den berømte stranden Copacabana, tar ca. 1 time, avhengig av trafikken.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet ditt for å bli med på en interessant byrundtur. Du besøker bl.a. de hyggelige byområdene, Santa Teresa og Lapa og kjører deretter opp til Corcovado-fjellet midt i Tijuca nasjonalpark, som er verdens største urbane skog. På toppen av fjellet står den 38 meter høye Kristus-statuen og vokter over Rio fra sine 710 meter over havet. Figuren er med tiden blitt byens vartegn, og den er også kåret til et av verdens syv nye underverker. Fra toppen av fjellet belønnes du med en fantastisk utsikt over strendene Copacabana og Ipanema, byens fargerike favelaer, Rodrigo de Freitas-lagunen og fotballarenaen Maracaña, en av verdens største.

Turen går videre til det 396 meter høye fjellet Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen, som er et annet av byens helt store høydepunkter, bokstavelig talt. En svevebane tar deg først til toppen av fjellet Urca, der det er utsikt over kysten og områdets småøyer. Fra Urca fører en annen svevebane deg det siste stykket til toppen av Sukkertoppen, der du kan nyte en vakker solnedgang over Rio.

Du blir kjørt tilbake til hotellet ditt, og kvelden har du til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 3: Rio de Janeiro på egenhånd

Rio er berømt for å ha verdens største karneval, og selv om du ikke er i byen akkurat når karnevalet finner sted, er forberedelsene til den store festen alltid i gang. Dagen i dag kan du tilbringe på egenhånd i byen, men du har også mulighet til å kjøpe ekstrautflukter og f.eks. komme bak kulissene til verdens største fest, oppleve Rio fra sykkelsetet eller kaste deg ut i byens natteliv og smake på Brasils nasjonaldrink, caipirinha.

Dag 4: Rio de Janeiro på egenhånd

Denne dag er også til fri disposisjon i byen, men du kan også kjøpe ekstrautflukter der du bl.a. kan oppleve mindre kjente områder av byen eller svinge dansefoten i en ildfull samba.

Dag 5: Fly fra Rio de Janeiro til Foz do Iguaçu

Tiden er kommet til å ta avskjed med Rio, og turen fortsetter til Foz do Iguaçu, utgangspunktet for turer til Iguazúfallene.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Flyturen til Foz do Iguaçu tar ca. 2 timer og 15 minutter. Ved ankomst blir du hentet og kjørt til hotellet ditt.

Du har ettermiddagen/kvelden til fri disposisjon i Foz do Iguaçu.

Overnatting:
Dag 6: Iguazúfallene (Argentina)

Iguazúfallene er oppført på UNESCOs verdensarvliste og består av 275 større og mindre vannfall. Det er en stor opplevelse å oppleve vannfallene både fra den argentinske og den brasilianske siden, og i dag går turen til Argentina. Du blir hentet av guiden din på hotellet og krysser Tancredo Neves-broen over Iguazú-elven, som danner grensen mellom Brasil og Argentina.

Med tog kjører du ut til det største av vannfallene, Garganta del Diablo, Djevelens gap. Herfra spaserer du på gangbroer ut til den mest imponerende delen av vannfallene. Du fortsetter på gangstier og gangbroer på den fantastiske turen rundt vannfallene. Regnskogen omkring deg har et enestående plante- og dyreliv, med bl.a. orkideer, tukaner, kjempefirfirsler og med litt hell også aper.

Lunsj spiser du på en av restaurantene i parken (for egen regning). Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Merk: Du krysser grensen til Argentina i dag, så husk å ta med deg passet ditt!

Dag 7: Iguazúfallene (Brasil) - Fly fra Foz do Iguaçu til Manaus

I dag går turen til den brasilianske siden av vannfallene. Du blir hentet på hotellet ditt om formiddagen og skal ta med bagasjen din i bilen, for etter turen blir du kjørt til flyplassen og fortsetter reisen til Manaus og Amazonas-regnskogen.

Etter ankomst i nasjonalparken tar du en buss til restaurant-området, der du kan spise lunsj (for egen regning) med utsikt til Iguazú-elven. Vi kan anbefale restauranten Porto Canoas. Etter lunsj tar guiden deg med på en omvisning i parken, og du kan glede deg til en helt fantastisk panoramautsikt over de mange vannfallene. Også her går du på små stier til forskjellige utsiktsplattformer der du kan ta flotte bilder.

På gangstiene er det gode muligheter til å se sommerfugler, eksotiske planter og fugler samt de små nesebjørnene som nysgjerrig følger med og tigger om mat.

Man kan nesten ikke forestille seg hvor stort dette vannfallet egentlig er og hvor enorme vannmengder som kommer fra Iguazú-elven før man opplever det med egne øyne.

Når turen er over, blir du kjørt til flyplassen i Foz do Iguaçu, og der flyr du til Manaus som ligger midt i Amazonas-regnskogen.
Du kommer sent til Manaus, men her venter det en sjåfør som kjører deg rett til hotellet.

Dag 8: Manaus – ankomst på Tupana Lodge – opplevelser i Amazonas

Dagen starter tidlig med en ca. 4 timers transfer inn til din jungel-lodge, der du skal tilbringe de neste 3 nettene. Du blir kjørt ned til havnen, der du tar båt til den lille byen Villa do Careiro. Herfra blir du kjørt til Tupana-elven, og her går turen videre med båt det siste stykket ned til lodgen. Men dette er ikke bare en transport til lodgen din, det er begynnelsen på Amazonas-eventyret. Du ser bl.a. stedet der de to store elvene Rio Negro og Rio Solimões møtes og blir til Amazonaselven. Den ene elven er brun og gjørmete, den andre er svart. Skillelinjen mellom de to elvene kan ses tydelig, og dette fascinerende fenomenet kalles ”Vannenes møte”.

Ved ankomst på lodgen blir du ønsket velkommen med en forfriskende velkomstdrink og får tildelt rommet ditt. Deretter serveres lunsjen på lodgens restaurant.

Om ettermiddagen skal du bli med guiden på oppdagelsesferd i jungelen. Turen går nedover elven med motorisert kano, og på veien kan du beundre det eksotiske plante- og dyrelivet. Hvis du er heldig, ser du både aper og fargerike fugler, men regnskogen er tett, og det skal et erfarent øye til for å få øye på dyrene.

Etter middag, når mørket har senket seg, venter en nattsafari nedover elven. Målet er å finne kaimaner! Guiden lyser ned i vannet med en lommelykt, og når lykten treffer øynene til en kaiman, reflekteres lyset og viser hvor dyret er. Kaimaner lever i Sør- og Mellom-Amerika og er i familie med krokodiller og alligatorer.

OBS: Du kan kun ta med maks. 10 kilo bagasje til lodgen. Resten av bagasjen din kan oppbevares på hotellet i Manuas/på Tupana Lodges’ kontor i Manaus.

Dag 9: Opplevelser i Amazonas

Etter frokost tar guiden deg med på en båttur nedover elven for å oppleve de mange eksotiske fuglene som lever her i området. Deretter skal du ut på en lett fottur dypere inn i jungelen. Her får du et spennende innblikk i plantenes viktighet og medisinske betydning for de innfødte i området. Kanskje får du også sjansen til å møte noen av regnskogens andre beboere, blant annet tapirer, kapivarer (flodsvin), dovendyr og mange forskjellige slags aper og krypdyr.

Tilbake på lodgen serveres det lunsj.

Om ettermiddagen skal du på fisketur på elven. Det lever mange eksotiske fiskearter i leven, og dagens store utfordring er selvfølgelig om du klarer å fange en av de berømte piratfiskene. På vei tilbake til lodgen kan du nyte den vakre solnedgangen.

Etter middag er det igjen tid til å legge ut på en liten nattsafari, denne gangen til fots inne i skogen. Du blir helt sikkert overrasket over hvordan jungelen våkner til liv om natten og hvor mange fascinerende insektarter som egentlig finnes.

Dag 10: Opplevelser i Amazonas

Dagen starter tidlig med en båttur på elven mens du ser solen stå opp. På denne tiden av dagen kan du oppleve mange forskjellige fuglearter, og hvis du er heldig får du kanskje se den rosa delfinen som lever her.

Tilbake på lodgen spiser du frokost, og deretter går turen med motorisert kano nedover elven, der du skal besøke en lokal familie. Dette er et interessant besøk der du får et unikt innblikk i livet i en regnskog og innbyggernes kultur og tradisjoner.

Etter lunsj skal du på en overlevelsestur i jungelen. Pakk en liten sekk med de få tingene du trenger for å kunne overnatte i jungelen.
Du vandrer inn til en liten primitiv jungelleir, der du skal overnatte. Guiden viser deg hvordan du finner mat og vann slik at du kan overleve i jungelen.

Middagen spiser du under åpen himmel, og du kan glede deg til å falle i søvn omgitt av regnskogens mange lyder. Det er en helt utrolig opplevelse å være så tett på naturen i verdens største regnskog.

Merk: Hvis ikke du har lyst til å overnatte i jungelen, kan du overnatte på lodgen. Der vil du ha ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 11: Fly fra Manaus til Salvador

Tidlig om morgenen vandrer du tilbake til lodgen, der det er tid til et bad og en god frokost før du må ta avskjed med livet i jungelen og reise tilbake til Manaus.

Ved ankomst i Manaus blir du kjørt til flyplassen, der du flyr til Salvador.

Du ankommer Salvador sent om kvelden, og du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.

Dag 12: Byrundtur i Salvador

Salvador har en fantastisk vakker beliggenhet rett ved bukten Bahia de Todos os Santos. Byen ble grunnlagt av portugiserne i 1549 og ble Brasils første hovedstad. Den gangen var Salvador sentrum for en omfattende slavehandel og derfor har en stor del av befolkningen afrikansk blod i årene. Denne afro-brasilianske kulturen er helt spesiell, og det kan du både se og oppleve på maten, musikken, religionen og ikke minst på de varene som selges på gatehjørnene.

Salvadors historiske sentrum, Pelourinho, har noen av de best bevarte eksemplene på arkitektur fra kolonitiden og ble derfor i 1985 oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I dag skal du på en spennende byrundtur og lære mye mer om byens historie. Du opplever det hyggelige folkelivet i de brosteinsbelagte gatene og kan beundre den imponerende arkitekturen. Du vil bl.a. få se de berømte kirkene Terreiro de Jesus og St. Francisco, den berømte brasilianske forfatteren Jorge Amados hus og fyrtårnet Barra, der du kan ta noen flotte bilder over byen.

Turen tar ca. 4 timer, og resten av dagen er til fri disposisjon.

En del av Salvador er bygget på en åskam, og byen er derfor oppdelt i en øvre og nedre del. Pelourinho ligger i den øvre delen av Salvador, og hvis du har lyst til å oppleve mer av hva den nedre bydelen har å by på, kan du kjøpe en ekstra utflukt om ettermiddagen. På denne utflukten kommer du bl.a. til det gamle fortet Mont Serrat og det store markedet Mercado Modelo, der du kan kjøpe flotte lokale kunst- og håndverksprodukter.

Dag 13: Salvador på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Salvador. Du kan rusle rundt i de hyggelige gatene eller dra en tur ned til stranden Praia do farol da Barra og ta en svømmetur.

Dag 14: Hjemreisen starter

Det brasilianske eventyret går mot slutten, og du blir hentet og kjørt til flyplassen i Salvador. Tidspunktet avhenger av flyforbindelsen din hjemover.

Dag 15: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Brasil.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Praia do Forte, 3 netter

Praia do Forte er en hyggelig ferieby med små brosteinsbelagte gater. Rundt gågaten Alameda do Sol finner du et stort utvalg restauranter, barer og små butikker.

Gå en tur på de lange, gylne sandstrendene eller ta en dukkert i det behagelig varme havvannet med dykkermaske og snorkel og oppleve de mange fargerike fiskene som skjuler seg i steiner og klipper under havets overflate. Kanskje er du også så heldig å få se havskilpadder.

I Praia do Forte kan du besøke det populære havskilpaddeprosjektet TAMAR, og der kan du få nærkontakt med og lære mye om disse interessante dyrene.

 

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 13.050 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 5.200 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.