Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaBrasilEt streif av Brasil
11 dager:

Et streif av Brasil

Høydepunkter på denne reisen:

Rios energi og fantastiske beliggenhet, kolonitidsbyen Paratys historiske gater og bygninger og den vakre, frodige øya Ilha Grande, der paradisstrendene venter på deg.

Følgende er inkludert i reisen:

  • Fly fra Norge til Rio de Janeiro t/r med flybytte underveis
  • Transport fra flyplassen til ditt hotell i Rio
  • Minibuss (og båt) fra Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flyplassen i Rio
  • 8 overnattinger på gode hoteller med frokost
  • Individuell rundreise der alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
  • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
  • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Følgende utfluktspakke er inkludert:

  • Byrundtur i Rio, inkl. besøk på Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristus-statuen
  • Byrundtur i Paraty
  • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 4.600 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 10.300 kr.
Velg denne reise fordi…

Brasil er verdens 5. største land, og det er umulig å oppleve hele landet på bare én reise. Denne reisen har fokus på staten Rio de Janeiro og gir deg en flott smaksprøve på alt det du kan se og oppleve i dette vakre og variasjonsrike landet.

Du opplever storbyen Rio de Janeiro med sine livsglade innbyggere, fantastiske beliggenhet og populære strender, som f.eks. Copacabana.

Herfra drar du videre til den hyggelige kolonitidsbyen Paraty. Et besøk i Paraty er nesten som å reise tilbake i tiden, til den gangen portugiserne koloniserte landet. Du får mye interessant informasjon om byen og landets historie mens du rusler rundt i de små rolige, brosteinsbelagte gatene, der hvitkalkede hus med fargerike vindusskodder ligger side om side.

Reisen avsluttes på den frodige paradisøya Ilha Grande, med vakker natur og uberørte strender.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går mot Brasil med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – byrundtur
Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – byrundtur

På flyplassen i Rio de Janeiro blir du hentet av en engelsktalende guide som kjører deg til hotellet ditt. Du får utlevert en velkomstkonvolutt med praktisk informasjon om reisen din.

Avhengig av trafikken tar turen fra flyplassen inn til hotellet ca. 1 time.

Det er tid til å slappe litt av etter den lange flyturen før du om ettermiddagen skal på en byrundtur i Rio.

Turen går først til de hyggelige områdene Santa Teresa og Lapa, der spesielt kunstnere har slått seg ned.

Deretter drar du opp til den berømte Kristus-statuen på det 710 meter høye Corcovado-fjellet. Kristus- statuen er et av byens vartegn og er også blitt kåret til et av verdens 7 nye underverket. Her oppe er det en ubeskrivelig utsikt over Rios vakre bukt, strender, farvelaer og Rodrigo de Freitas-lagunen.

Du kan også skimte den berømte Maracaña-arenaen.
Du opplever også Rios vakre beliggenhet fra Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen. Dette 396 meter høye fjellet ligger ved Guanabara-bukten, og for å komme til toppen skal du ta to forskjellige svevebaner. Det er en magekilende tur som gir deg enda en spektakulær utsikt ned over denne magiske byen, kysten og de frodige fjellene i bakgrunnen.

Kvelden er til fri disposisjon i byen.

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 3: Rio de Janeiro på egenhånd
Dag 3: Rio de Janeiro på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon i Rio, men du har også mulighet til å kjøpe spennende utflukter hjemmefra. Du kan f.eks. bli med bak kulissene til det store karnevalet, se byen fra et sykkelsete eller bli med ut på byen og oppleve byens livlige natteliv med en guide.

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 4: Rio de Janeiro på egenhånd
Dag 4: Rio de Janeiro på egenhånd

I Rio er det utrolig mye å se og oppleve. Dagen i dag er også til fri disposisjon i byen, men du har også mulighet til å kjøpe ekstrautflukter der du kan oppleve mindre kjente områder av byen, eller kanskje du har lyst til lære noen sambatrinn?

Følgende turer kan kjøpes hjemmefra:

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 5: Rio de Janeiro til Paraty – byrundtur i Paraty
Dag 5: Rio de Janeiro til Paraty – byrundtur i Paraty

Om morgenen går turen til Paraty langs delstaten Rio de Janeiros frodige, grønne kyst. Turen tar ca. 4-5 timer.

Kontrasten er stor når du kommer fra den travle storbyen Rio til den lille hyggelige kolonitidsbyen Paraty, der alt foregår i et rolig tempo. Byen er kjent for sine vakre og godt bevarte bygninger fra det portugisiske koloniherredømmet. Paraty var en viktig havneby, og både gull, sukker, kaffe og slaver ble inn- og utskipet her. At byen en gang har vært meget velhavende ser man tydelig på alle de herskapelige bygningene og kirkene.

Om ettermiddagen kan du glede deg til å rusle rundt i de brosteinsbelagte gatene og beundre de flotte kirkene og hvitkalkede hus med fargestrålende dør- og vinduskarmer. En lokal guide tar deg med på byrundtur og gir deg en god introduksjon til byen. Du får høre mye spennende om byens historie, både på godt og vondt.

Overnatting Pousada do Príncipe

Dag 6: Paraty på egenhånd
Dag 6: Paraty på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Paraty. Kanskje er du enda ikke ferdig med å utforske de små gatene og drikke kaffe på hyggelige kafeer og restauranter?

Du kan også bli med på en båttur til vakre strender og idylliske øyer i Paraty-bukten eller delta på en utflukt til regnskogen rundt Paraty, der du får se brusende fosser, høre om det berømte og beryktede ”gold trail” og smake på det berømte brasilianske brennevinet cachaça som produseres i denne regionen og brukes i Brasils nasjonaldrink, caipirinha.

Følgende utflukter kan kjøpes hjemmefra:

Overnatting Pousada do Príncipe

Dag 7: Paraty - øya Ilha Grande
Dag 7: Paraty - øya Ilha Grande

Etter frokost går turen mod havnebyen Angra Dos Reis, der du tar båt over til paradisøya Ilha Grande, en tur på ca. 1,5 time. Ved ankomst til øyas største by, Vila do Abraão, blir du mottatt av verten på hotellet ditt og fulgt til hotellet. Hotellet ligger i gåavstand fra kaien. Der vil det også være en bærer fra hotellet som hjelper deg med bagasjen. Det finnes ingen veier på øya, så all transport foregår til fots, med sykkel eller båt.

Gled deg til å slappe av de siste dagene på Ilha Grande, som betyr den store øya. Her finner du en fantastisk, uberørt natur og mer enn 100 vakre strender. Den kuperte øya er 193km2 stor, og det høyeste punktet, Pico da Pedra D’Água, ligger 1.031 meter over havets overflate. Nesten 90 % av øya er enten beskyttet naturreservat eller nasjonalpark for å bevare det unike plante- og dyrelivet som finnes her.

Overnatting Pousada Naturalia

Dag 8: Ilha Grande på egenhånd
Dag 8: Ilha Grande på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Gå ikke glipp av en oppdagelsesferd på denne øya, for her er det mange fine turstier der du kan oppleve den flotte naturen og kanskje få se eksotiske fugler, brøleaper og kanskje til og med dovendyr.

Du kan også kjøpe en vandring hjemmefra til den vakre Lopes Mendes-stranden, ekte paradisstrand med kritthvit sand og klart, asurblått vann. Denne stranden er kåret til en av Brasils vakreste. Du kan kun komme hit til fots eller med båt.

Du kan kjøpe følgende utflukt hjemmefra:

Overnatting Pousada Naturalia

Dag 9: Ilha Grande på egenhånd
Dag 9: Ilha Grande på egenhånd

Også dagen i dag er til fri disposisjon. Du kan for eksempel drive med vannsportsaktiviteter som kajakkturer, dykking og snorkling.

Du kan også kjøpe en båttur til en vakker blå lagune der du kan bade og svømme med fargerike fisker i det klare vannet.

Overnatting Pousada Naturalia

Dag 10: Ilha Grande – Rio - hjemreisen starter
Dag 10: Ilha Grande – Rio - hjemreisen starter

Nå er tiden kommet til å ta avskjed med dette lille hjørnet av paradis. Du tar båt over til fastlandet igjen, og herfra kjører du i minibuss til Rio og videre ut til flyplassen, der hjemreisen starter. Transporttiden er ca. 5 timer.

Dag 11: Hjemkomst
Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en fantastisk reise i Brasil.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.