Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaBrasilRio, Iguazu og badeferie
14 dager:

Rio, Iguazu og badeferie

Høydepunkter på denne reisen:

Iguazu-vannfallenes imponerende vannmasser, storbyen Rio med utflukt til både Corcovado-fjellet og Sukkertoppen, historiens vingesus i kolonitidsbyen Paraty og avslapning på deilige strender på paradisøya Ilha Grande.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Foz do Iguaçu og hjem fra Rio de Janeiro med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transport fra flyplassen i Foz do Iguaçu og Rio til hotellet ditt
 • Minibuss (og båt) fra Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flyplassen i Rio
 • 11 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • Individuell rundreise der alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Iguazu-vannfallene både fra den brasilianske og argentinske siden
 • Byrundtur i Rio, inkl. tur til Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristus-statuen
 • Byrundtur i Paraty
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 5.250 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 12.500 kr.
Velg denne reise fordi…

På denne reisen opplever du Brasils unike natur ved de imponerende Iguazu-vannfallene. Du besøker både den brasilianske og argentinske siden av vannfallene for å få den ultimative opplevelsen.

En reise til Brasil er ikke fullendt uten et besøk i den fantastiske byen Rio de Janeiro! Om det er befolkningens smittende livsglede, musikken og dansen, utelivet på Copacabana og de mange andre smukke vakre strendene eller utsikten fra toppen av Corcovado-fjellet som gir byen denne helt spesielle stemningen, får du nå anledning til å bedømme selv.

Neste stopp på reisen er den hyggelige kolonitidsbyen Paraty, der du får en spennende innsikt i Brasils historie. De brosteinsbelagte gatene og hvitkalkede husene med fargerike vinduskarmer tar deg virkelig med på en reise tilbake i tiden.

Reisen avsluttes med avslapning på øya Ilha Grande som har en av Brasils flotteste paradisstrender, Lopes Mendes.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går mot Foz do Iguaçu i Brasil med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Foz do Iguaçu – Iguazu-vannfallene (Brasil)
Dag 2: Ankomst til Foz do Iguaçu – Iguazu-vannfallene (Brasil)

Foz do Iguaçu er utgangspunkt for turer til de fantastiske Iguazu-vannfallene. Faktisk består Iguazu av 275 større og mindre vannfall som strekker seg over nesten 2,7 km og har en høyde på mellom 60 og 82 meter. Vannfallene ble opptatt på UNESCOs verdensarvliste i 1984. For å få den ultimative opplevelsen får du se vannfallene både fra den brasilianske og argentinske siden.

Ved ankomsten blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Der er det tid til å slappe litt av etter den lange flyturen og kanskje ta en forfriskende svømmetur i bassenget, før du om ettermiddagen skal på tur til den brasilianske siden av vannfallene.

Det er fra den brasilianske siden du har den flotteste panoramautsikten over alle fossene. På små stier går du ut til en utsiktsplattform der dette naturens underverk fremstår i all sin prakt. Det er bare å ta frem kameraet.
Vannfallene ligger midt i en tropisk regnskog, og guiden din vil fortelle deg om områdets unike flora og fauna. Du kan heller ikke unngå å stifte bekjentskap med de nysgjerrige nesebjørnene som alltid er på jakt etter matrester fra de mange besøkende.

Du kan også kjøpe følgende tur hjemmefra:

Overnatting Pietro Angelo Hotel

Dag 3: Iguazu-vannfallene (Argentina)
Dag 3: Iguazu-vannfallene (Argentina)

I dag får du beundre vannfallene fra den argentinske siden. Du blir hentet på hotellet ditt og krysser Tancredo Neves-broen over Iguazu-elven som danner en naturlig grense mellom Brasil og Argentina.
Et tog kjører deg ut til den største og mest kjente fossen, Garganta del Diablo, eller Djevelens gap. Herfra går du på gangbroer ut til den mest imponerende delen av vannfallene. Her er suset fra vannmassene øredøvende, og vannspruten vil nok muligens gjøre deg vanske våt. Men det er en helt ubeskrivelig opplevelse å stå her, midt blant naturens voldsomme krefter.

OBS: Husk å ta med deg passet ditt i dag, for du krysser grensen til Argentina.

Du kan også kjøpe følgende tur hjemmefra:

Overnatting Pietro Angelo Hotel

Dag 4: Fly fra Foz do Iguaçu til Rio de Janeiro
Dag 4: Fly fra Foz do Iguaçu til Rio de Janeiro

Etter frokost flyr du fra Foz do Iguaçu til Rio. På flyplassen blir du hentet av en engelsktalende guide som kjører deg til hotellet ditt. Det ligger like ved den verdensberømte stranden Copacabana.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 5: Byrundtur i Rio
Dag 5: Byrundtur i Rio

Nyt en rolig morgen i Rio, for det er ikke planlagt noen aktiviteter før om ettermiddagen.

Du kan slappe av på stranden, hoppe i bølgene eller gå en tur langs den travle strandpromenaden ved strendene Copacabana og Ipanema, der Rios innbyggere, som kalles cariocas, gjerne spaserer, løper og sykler.

Om ettermiddagen skal du oppleve noen av Rios høydepunkter på en spennende byrundtur. Turen går først til de hyggelige kvartene Santa Teresa og Lapa, der spesielt mange kunstnere har slått seg ned. I Lapa besøker du den flotte, fargerike Selaron-trappen som ble et livsverk for den berømte chilenske kunstneren Jorge Selaron. Trappen er laget av gammelt porselen Selaron samlet i løpet av livet sitt og lagde flotte mosaikker av.

En av Rios største attraksjoner er den 38 meter høye Kristus-statuen, som fra toppen av Corcovado-fjellet vokter over byen. Statuen er kåret til et av verdens syv nye underverk. Her oppe har du en fantastisk panoramautsikt over nasjonalparken Tijuca, Guanabara-bukten og Rios praktfulle strender.

Turen avsluttes med et besøk på det 396 meter høye fjellet Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen. Du kommer til toppen av fjellet med to svevebaner over Rios kyst. Også herfra har du en spektakulær utsikt over denne fantastiske byen mens solen synker stille ned bak fjellene.

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 6: Rio de Janeiro på egenhånd
Dag 6: Rio de Janeiro på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon i Rio, men du har også mulighet til å kjøpe spennende utflukter hjemmefra. Du kan f.eks. bli med bak kulissene til det store karnevalet, oppleve byen fra sykkelsetet eller bli med en guide ut for å oppleve byens livlige natteliv.

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 7: Rio de Janeiro på egenhånd
Dag 7: Rio de Janeiro på egenhånd

Rio har utallige muligheter til utflukter og opplevelser. Denne dagen er også til fri disposisjon i byen, men du har mulighet til å kjøpe ekstrautflukter der du kan oppleve mindre kjente områder av byen, eller kanskje du har lyst til å lære å danse samba?

Følgende turer kan kjøpes hjemmefra:

Overnatting Rio Design Hotel

Dag 8: Rio de Janeiro til Paraty – byrundtur i Paraty
Dag 8: Rio de Janeiro til Paraty – byrundtur i Paraty

Kontrasten er stor når du kommer fra den travle storbyen Rio til den hyggelige kolonitidsbyen Paraty, der livet går i et rolig tempo. Du blir hentet på hotellet ditt i Rio om morgenen, og turen til Paraty tar ca. 4-5 timer.

Om ettermiddagen tar en lokal guide deg med rundt i byens sentrum og forteller deg mye interessant om byens historie. I kolonitiden var Paraty under portugisisk herredømme, og det var en viktig havneby der både gull, edelstener, sukker, kaffe og slaver blev inn- og utskipet. At byen en gang har vært meget velhavende ser du tydelig på de brosteinsbelagte gatene og vakre bygningene og kirkene.

Overnatting Pousada do Príncipe

Dag 9: Paraty på egenhånd
Dag 9: Paraty på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i hyggelige Paraty. Kanskje er du ennå ikke ferdig med å rusle rundt i de brosteinsbelagte gatene med sine mange små butikker og kafeer.

Du kan også kjøpe en båttur i Paraty-bukten og besøke deilige strender og idylliske øyer eller bli med på en tur ut i Paratys omliggende regnskog, der du får se flotte fosser, kan lære mer om det berømte og beryktede ”gold trail” og smaker på det brasilianske brennevinet cachaça, som blant annet brukes i Brasils nasjonaldrink, caipirinha.

Følgende turer kan kjøpes hjemmefra:

Overnatting Pousada do Príncipe

Dag 10: Paraty - Ilha Grande
Dag 10: Paraty - Ilha Grande

Gled deg til å slappe av de siste dagene på den frodige, idylliske paradisøya Ilha Grande. Her finner du fantastisk, uberørt natur og mer enn 100 vakre strender. Den kuperte øya er 193km2 stor, og det høyeste punktet, Pico da Pedra D’Água, ligger 1.031 meter over havets overflate. Nesten 90 % av øya er enten naturreservat eller nasjonalpark for å bevare områdets unike plante- og dyreliv.

Etter frokost blir du kjørt til havnebyen Angra Dos Reis, og der tar du båt over til øya, en tur på ca. 1,5 time. Ved ankomst til øyas største by, Vila do Abraão, blir du mottatt av verten på hotellet ditt og fulgt til hotellet. Hotellet ligger i gåavstand fra kaien. Der vil det også være en bærer fra hotellet som hjelper deg med bagasjen. Det finnes ingen veier på øya, så all transport foregår til fots, med sykkel eller båt.

Overnatting Pousada Naturalia

Dag 11: Ilha Grande på egenhånd
Dag 11: Ilha Grande på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Der er mange forskjellige vandreruter på øya, og du må ikke gå glipp av en oppdagelsesferd på den frodige øya der du kan nyte den enestående naturen. Hvis du er heldig, får du øye på eksotiske fugler, brøleaper og kanskje til og med et dovendyr.

En populær fottur går til øyas aller vakreste og mest populære strand, Lopes Mendes. Denne hvite sandstranden med sitt asurblå vann er kåret til en av Brasils beste. Du kan kun komme dit til fots eller med båt. Denne utflukten kan kjøpes hjemmefra.

Overnatting Pousada Naturalia

Dag 12: Ilha Grande på egenhånd
Dag 12: Ilha Grande på egenhånd

Dagen i dag er også til fri disposisjon. Her på øya kan du prøve deg på mange ulike vannsportsaktiviteter, som f.eks. kajakkpadling, dykking og snorkling.

Hjemmefra kan du kjøpe en båttur til den praktfulle Blå lagune, der du kan bade og svømme med fargerike fisk i det klare vannet.

Overnatting Pousada Naturalia

Dag 13: Ilha Grande – Rio - hjemreisen starter
Dag 13: Ilha Grande – Rio - hjemreisen starter

Nå er reisen din kommet til veis ende, og det er blitt på tide å si farvel til denne idylliske øya. Du tar båt tilbake til fastlandet og kjører med minibuss til flyplassen i Rio, der hjemreisen starter. Transporttiden er ca. 5 timer.

Dag 14: Hjemkomst
Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Brasil.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.