Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaColombia
Medellin

Reiser til Colombia

Fantastisk natur, livlige storbyer, spennende ruiner, fargerike kolonitidsbyer og praktfulle strender.

Våre reiser til Colombia viser deg dette landets store mangfoldighet og spennende kontraster, både når det gjelder historie, natur og kultur.

Se alle våre reiser til Colombia nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Populære reiser: Colombia

Hvorfor skal du dra på ferie til Colombia?

Colombia har noen av Sør-Amerikas best bevarte hemmeligheter:

Karibiske strender, snøkledte Andesfjell, frodige kaffeplantasjer, fascinerende ørkener, fargerike og sjarmerende brosteinsbelagte kolonitidsbyer, moderne storbyer og Amazonas-jungel.

Her finner du en mangfoldig befolkning, historie, natur og opplevelser du ikke finner mange andre steder i verden.

Velkommen til Colombia!

Våre reiser til Colombia

Uansett hvilken reise til Colombia du velger, får du se Colombias spennende severdigheter og den colombianske sjarmen. I tillegg er det mulig å avslutte alle reisene med en avslappende badeferie ved deilige, karibiske strender.

Nedenfor kan du lese om noen av de høydepunktene du kan oppleve på en ferie i Colombia:

Bogotá

Bogotá er Colombias kosmopolitiske hovedstad.

Storbyen ligger hele 2.600 moh., og det gjør den til den 3. høyest beliggende hovedstaden i verden.

I Bogotá kan du oppleve en flott blanding av moderne arkitektur og gamle kolonitidsbygninger.

Det gamle kolonitidsområdet La Candelaria er fullt av historie, og med sine smale streder og fargerike bygninger er dette et område som bare venter på å bli beundret og fotografert.

Bogotás høydepunkter inkluderer også

 • Gullmuseet (Museo de Oro), der du får vite mye om møtet mellom Colombias opprinnelige befolkning og den spanske kolonimakten.
 • Boteros museum (Musero de Botero), som har en stor samling av verker av den berømte colombianske kunstneren Fernando de Botero og mange internasjonale kunstverker.
 • En tur til toppen av Monserrate-fjellet (3.152 moh.), der du har en fantastisk utsikt over Bogotá

Kafferegionen

Et besøk i Colombias berømte kafferegion er på mange måter som å komme til et helt annet land – en slående kontrast til Bogotás hektiske storbyliv.

Her finner du nemlig en vakker, frodig og helt spesielt grønn natur.

Området er kjent for sin kaffe, noe navnet også tilsier, men i tillegg dyrkes det frukt som ananas og mango. I tillegg lever det massevis av fugler her, bl.a. kolibrier og papegøyer.

Lær mer om kaffedyrkningens kunst på en tradisjonell kaffefarm, og utfordre sansene dine når tiden kommer til å lukte og smake.

Hvis du ikke har fått nok av kafferegionen, kan du bli med på et besøk i den imponerende Cocora-dalen. Her kan du bl.a. se Colombias nasjonaltre, vokspalmen, eller palma de cera, som med en høyde på opp 60 meter sikrer det rekorden som verdens høyeste palme.

Medellín

Nordvest for Bogotá ligger Colombias nest største by, Medellín. Den er kjent for sitt milde klima og har derfor fått tilnavnet «Byen med evig vår».

Medellín er en by som har gjennomgått en helt fantastisk forvandling.

Fra å være narkotikakartellenes hovedsete, med Pablo Escobar i spissen, ble Medellín i 2013 kåret til verdens mest innovative by. I tillegg til å være en moderne storby med et aktivt kunst- og kulturmiljø er Medellín også landets finansielle og industrielle sentrum.

På en byrundtur får du se byens fantastiske transformasjon med egne øyne, bl.a. i området Comuna 13. Her får du et innblikk i byens historie, og du kan beundre Medellíns flotte, fargerike graffiti-vegger. Her har lokale kunstnere tolket Medellíns og Comuna 13s historie.

Hvis du har tid til overs, kan du ta en tur med byens metro til Plaza Botero i Medellíns historiske sentrum. Her finner du 23 av den store kunstneren Boteros spektakulære figurer. Ved siden av plassen ligger Rafael Uribes palass og Antioquia-museet.

Cartagena

I det nordlige Colombia ligger den romantiske kyst- og kolonitidsbyen Cartagena, et av Colombias største høydepunkter.

Her finner du en smeltedigel av spennende kulturer, interessant historie og utrolig vakker kolonitidsarkitektur.

Du kan f.eks. oppleve:

 • Den gamle bydelen, oppført på UNESCOs verdensarvliste, som har en labyrint av brosteinsbelagte gater og imponerende arkitektur fra den spanske kolonitiden. Bydelen inviterer til å rusle rundt i de smale gatene med antikke kirker, klostre og andre flotte bygninger, enten på egenhånd eller som en deltaker på en byrundtur.
 • En street food-tur, der du får et annerledes innblikk i den colombianske kulturen. Her får du oppleve det ”ekte” Cartagena når du smaker på byens velsmakende spesialiteter.
 • Byen Palenque de San Basilio, Colombias afrikanske hjørne. Byen er interessant fordi det var den første byen som ble grunnlagt av de afrikanske slavene som klarte å flykte fra den spanske kolonimakten. Byen er oppført på UNESCOs liste over immateriell kulturarv og er bl.a. hjemsted for mange stilarter innen afro-colombiansk musikk.

Cartagena er en sansenes by, med karibiske dufter, farger og cumbia-rytmer.

Vandring til Ciudad Perdida (Lost City)

Dypt inne Sierra Nevada de Santa Marta-fjellene i det nordlige Colombia, beliggende i 900-1.200 meters høyde, finner du Colombias svar på Machu Picchu: Ciudad Perdida eller Lost City.

Lost City er et precolombiansk ruinanlegg som ble bygget rundt år 800 e.Kr. av det innfødte Tairona-folket. Byen, som kun kan besøkes til fots, ble forlatt omtrent på samme tid som de spanske koloniherrene kom til Colombia. Deretter lå det forlatt og glemt til det ble gjenoppdaget av skattejegere i 1976.

Dette 35 hektar store området består av et komplekst system av bygninger, veier og trapper som er forbundet med mer enn 150 terrasser, plasser og steinveier som ligger spredt oppover og nedover fjellsidene.

På den 50 km lange vandringen til Lost City kan du oppleve alle byens og områdets hemmeligheter. Her kan du virkelig utleve dine Indiana Jones-drømmer når du brøyter deg vei gjennom tett jungel, krysser mange elver og til slutt klatrer opp 1.200 steintrinn til toppen, alt i den fuktige, stekende varmen.

En Lost City-vandring er ikke for sarte sjeler.

Men når du kommer opp til toppen, blir du belønnet med en fantastisk utsikt over ruinanlegget og dens vakre beliggenhet dypt inne i jungelen.

Andre høydepunkter i Colombia

 • Den underjordiske saltkatedralen ligger nord for Bogotá, i byen Zipaquirá. Den romersk-katolske katedralen ble bygget inne i en eksisterende saltmine og er den eneste av sitt slag i landet. Her er det plass til 8.400 mennesker, og det er en ganske spesiell opplevelse å gå på oppdagelsesferd inne i kirken.
 • Villa de Leyva, der tiden på mange måter har stått stille, er en av de best bevarte og vakreste kolonitidsbyene i Colombia. Her kan du beundre den karakteristiske kolonitidsstilen med hvitkalkede vegger, tunge tredører og trebalkonger overalt i byen. Ta f.eks. en tur til Plaza Mayor, et av de største bytorgene i Latin-Amerika.
 • San Augustín kan by på mye mystisk og interessant i den arkeologiske parken av samme navn. Her finner du nemlig gravsteiner og hundrevis av religiøse figurer spredt ut over et stort område som ligger rundt San Augustín. Figurene stammer fra tiden mellom det 1. og det 8. århundret og viser både mennesker og dyr.
 • Tatacoa-ørkenen, som ligger mellom Bogotá og San Agustín, har et fascinerende landskap med steinete klipper og kløfter som er uthult av regnet. Til tross for navnet, og de til tider høye temperaturene på opptil 50°C, er Tatacoa faktisk ikke en ørken, men derimot en halvtørr tropisk skog.
 • Santa Marta er en av de eldste spanske byene i Sør-Amerika og ble grunnlagt i 1525. Den ligger vakkert til ut mot Det karibiske hav, ved foten av Sierra Nevada de Santa Marta-fjellkjeden. Byen er bl.a. kjent som den byen der Simón Bolivar tilbrakte sine siste dager i 1830. I tillegg til å være en hyggelig by er Santa Marta også et godt utgangspunkt for de omliggende severdighetene, f.eks. Tayrona nasjonalpark og vandreturen til Ciudad Perdida (Lost City).

Kombiner med badeferie

Avslutt ferien med en badeferie på Isla Mucura eller i Barú

 • Isla Mucura er en idyllisk karibisk øy som ligger i øygruppen San Bernando, en ca. 2 timers båttur fra Cartagena. På hotellet Punta Faro kan du slappe helt av og lade batteriene til lyden av bølgene på den private stranden. Du kan også delta i noen av de forskjellige sportsaktivitetene som tilbys både over og under havoverflaten.
 • Barú ligger sør for Cartagena. Her kan du nyte noen deilige dager på Decameron. Denne resorten ligger midt i den tropiske skogen, helt ned til havet, og her kan du få en perfekt avslutning på ferien din. Slapp av på den private stranden, bli med på noen av resortens mange aktiviteter og kos deg med lekker mat.

Har du spørsmål?

Vi har samlet informasjon og svar på praktiske spørsmål om Colombia på våre side med praktisk informasjon.

Du må også gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

De sitter klare til å hjelpe deg med spørsmål om Colombia, reisene våre eller våre andre reisemål i Sør-Amerika.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise.

Lamatours.no – Drømmereiser til Latin-Amerika

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.