Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCosta Rica

Reiser til Costa Rica

Vulkaner, kratersjøer, fosser og tropiske regnskoger er bare noen av de mange naturopplevelsene en reise til Costa Rica kan gi deg.

Costa Rica er kanskje et av verdens vakreste land, og en reise hit betyr ekstraordinære dyre- og naturopplevelser.

Se alle våre reiser til Costa Rica nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Populære reiser: Costa Rica

Hvorfor skal du dra på ferie til Costa Rica?

Costa Rica betyr ”den rike kysten”, og med en kyststrekning på 1.290 kilometer og en fjellkjede av vulkaner, omgitt av tropisk regnskog som strekker seg hele veien fra nord og sørover, er Costa Rica et sant paradis for naturelskere.

Mer enn 25 % av landet består av nasjonalparker, og selv om landet arealmessig er mindre enn Sveits, finner du nesten 6 prosent av verdens biologiske mangfold i Costa Rica.

Folket (Ticos) lever i tråd med landets livsfilosofi, ”Pura Vida”, som enkelt oversatt betyder det ”det rene liv” eller ”det enkle liv”. Pura Vida er en livsstil du også vil oppleve i praksis når du besøker dette flotte landet.

Velg en reise til Costa Rica. Få naturopplevelser i særklasse og muligheten til å slappe av på noen av landets nesten 300 strender.

Våre reiser til Costa Rica

På alle våre reiser til Costa Rica starter du i San José, Costa Ricas hovedstad, der nesten halvparten av landets befolkning bor. Her finner du butikker, museer og hyggelige fortauskafeer der du kan nyte Costa Ricas fantastiske kaffe, Grano d’oro.

Utenfor hovedstaden venter Costa Ricas mange eventyrlige naturopplevelser.

Tåkeregnskogen Monteverde

Regnskogen i Monteverde ligger i 1.440 meters høyde, og er også kjent som ”skogen i skyene”. Beliggenheten og den høye luftfuktigheten ”fanger” fuktigheten som skaper regnskogens karakteristiske tåke.

Tåken bidrar også til det komplekse økosystemet i regnskogen, der det bor mer enn 100 pattedyrarter og mer enn 2500 forskjellige plantearter, blant annet 420 orkidearter. I tillegg bor det over 400 forskjellige fuglearter i skogen, så dette er et ekte paradis for fugleinteresserte.

På reisene våre vil du bl.a. oppleve tåkeregnskogen Monteverde fra skogens topp, på hengebroer dekket av mose, bregner og orkideer.

Tortuguero nasjonalpark

Tortuguero nasjonalpark består av et område på 77.032 hektar og en kyststrekning på 35 km. Her finner du både mangroveskog, sumper, laguner, elver, tropisk regnskog og strand.

Nasjonalparkens biologiske mangfold og økosystem gir gode muligheter til å oppleve nasjonalparkens rike dyreliv, med blant annet mer enn 300 fuglearter, tre apearter, tapirer, dovendyr og mange flere.

Nasjonalparken er likevel mest kjent for å være et av de stedene i verden der flest havskilpadder legger egg i sanden. Det er en utrolig opplevelse å se at eggene klekkes og de små skilpaddene som kravler ut i havet for første gang.

Manuel Antonio nasjonalpark

Manuel Antonio er den minste, men mest besøkte nasjonalparken i Costa Rica.

Parken er blant verdens vakreste nasjonalparker, og internasjonalt er den kjent for å ha et av verdens største biologiske mangfold, med både regnskog, laguner, mangrover og vakre, hvite sandstrender samt et rikt dyreliv.

Mellom byen, Manuel Antonio, og nasjonalparken finner du fantastiske strender der du kan slappe av eller delta i noen av de mange aktivitetene som tilbys, f.eks. dykking, snorkling og mountain bike-turer.

Arenal-vulkanen

Costa Ricas mest kjente vulkan er Arenal, med en høyde på 1.650 meter. I 2010 gikk vulkanen i dvale, men den er stadig et helt utrolig syn.

Vulkanen ligger i nasjonalparken Arenal Volcano. I dette området finner du faktisk hele tre fjerdedeler av alle de 850 fugleartene som lever i Costa Rica.

Ved foten av vulkanen ligger den lokale byen La Fortuna. Dette er en sjarmerende by som ligger like ved de omliggende fossene, varme kildene og andre spennende aktiviteter, f.eks.:

 • Fossen La Catarata de la Fortuna som faller 70 meter ned i en lagune der du kan bade
 • Arenals varme kilder, med fem kildebassenger med temperaturer fra 37-41 grader
 • Aktiviteter som rafting, ridning, kajakkpadling og mye mer

Andre høydepunkter i Costa Rica

I Costa Rica kan du også besøke:

 • Nasjonalparken Rincon de la Vieja, beliggende i 600-1916 meters høyde.
  Nasjonalparkens største attraksjon er den aktive vulkanen, Rincón de la Vieja, men i parken finner du også Costa Ricas nasjonalblomst, orkideen Guarianthe Skinneri.
 • Kystbyen Samara, som spesielt er kjent for den lange, brede sandstranden Playa Sámara. Denne stranden hevdes å være den vakreste og sikreste i Costa Rica.
 • Puerto Viejo de Sarapiqui, Costa Ricas vakre lavlandsområde, 30 km fra grensen til Nicaragua. Her besøker du en ananasfarm. Byen er også et godt utgangspunkt for adventure-aktiviteter.

Kombiner Costa Rica og Nicaragua

Pga. uroligheter i Nicaragua, anbefaler vi ikke på nåværende tidspunkt å reise til landet. Vi håper at situasjonen forbedres snart, og at det igjen blir trygt å reise til Nicaragua. Kontakt våre reisekonsulenter for mer informasjon eller hold deg oppdatert her.

To av våre reiser kombinerer det beste av Costa Rica med en reise til Nicaragua.

På disse reisene kommer du bl.a. til

 • Kolonitidsbyen Granada, oppkalt etter Granada i Spania
  Her kan du oppleve et blomstrende kulturliv med utendørskonserter, kirker fra kolonitiden og fargerike markeder.
 • Nicaraguasjøen, Sentral-Amerikas største sjø, på 8.150 km2. Her lever verdens eneste ferskvannshai.
 • Isla Ometepe, en åttetallsformet øy i Nicaraguasjøen.
  Ometepe (”de to fjell”) består av to vulkaner: La Concepcion, 1.613 meter høy og fremdeles aktiv, og Madera, 1.394 meter høy og inaktiv. I tillegg til vulkanene er Ometepe kjent for sin precolombianske fortid.

Velg kombinasjonen med Nicaragua hvis du vil oppleve både Costa Ricas imponerende natur og Nicaraguas rike arv fra kolonitiden og flotte natur.

Vil du få vite mer om reisene våre?

Hvis du ønsker mer informasjon om reisene våre, trykker du bare på ”les mer” under de enkelte reisene lenger oppe på siden. På reisens side får du mer informasjon om:

 • Høydepunkter på reisen
 • Aktuelle priser, som avhenger av avreisedato
 • Hva som er inkludert i reisens pris
 • Dagsprogram for hele reisen

Hvis du vil ha mer praktisk informasjon, f.eks. om værforhold, visa og mer, kan du ta en titt på vår side med Praktisk informasjon om Costa Rica.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om våre reiser til Mellom- og Sør-Amerika, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De har stor erfaring med alle våre reisemål.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

Lamatours.no – drømmereiser til Latin-Amerika.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.