Tlf. 21 95 01 29
Kundeservice Man - Fre 9 - 16
15 dager:

Costa Rica kjør-selv-ferie

Høydepunkter på denne reisen:

San José, Tortuguero nasjonalpark, La Fortuna, Arenals varme kilder, tåkeregnskogen Monteverde, Rincon de la Vieja nasjonalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen og Playa Samara.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til San José med flybytte underveis t/r
 • Transfers fra og til flyplassen (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: San José – Tortuguero – Guapiles
 • 9 dagers billeie inkl. fri km, GPS og forsikringer
 • 11 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 2 overnattinger på Mawamba Lodge inkl. helpensjon
 • 1 x middag (dag 6)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale, engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er avgang daglig

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflukt til Arenals varme kilder
 • Gåtur i Monteverde-tåkeregnskogen på ”hengende broer”
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter, unntatt Tortuguero nasjonalpark som betales lokalt

Tillegg for enkeltrom: 5.000 kr.
Rabatt blir gitt ved 3 eller flere personer

Velg denne reise fordi…

Kjør-selv ferie i Costa Rica er en annerledes måte å oppleve landet på, og du vil raskt oppdage at costaricanerne er utrolig hjelpsomme og vennlige. Costa Rica er en ekte perle, med grønne regnskoger, fosser, sandstrender, aktive vulkaner og grønne plantasjer. Denne reisen starter i hovedstaden San José med hyggelige kafeer og markeder. Derfra drar du ut i natureventyret. Du kan glede deg til landets flotte natur med spaserturer i tretoppene i de frodige regnskogene, som står i vakker kontrast til de kjegleformede aktive vulkanene og de lange sandstrendene som møter Samara-buktens blå hav. Du vil oppleve landets fascinerende dyreliv med aper, tukaner, papegøyer, dovendyr, beltedyr, fargerike frosker, skilpadder, sommerfugler og mye mer. Det ikke mange små land som kan måle seg med Costa Rica når det gjelder storslått natur og rikt plante- og dyreliv.

Detaljert dagsprogram

Dag 1: Flyreisen til Costa Rica – San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Du ankommer hovedstaden San José, som ligger i den sentrale delen av landet, 1.150 moh. med et behagelig, vårlignede klima året rundt. Ved ankomst til San José flyplass blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt – en kjøretur på ca. 30 min.

Overnatting Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José

Om morgenen blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til vår samarbeidspartners kontor, der dere vil gjennomgå programmet, informasjon om henting/levering av bil samt praktiske spørsmål. Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du får mulighet til å utforske hovedstaden på egenhånd.

Sentrum i San José er ikke så stort, så det er lett å ta seg rundt. Du kan for eksempel besøke det lokale markedet, nasjonalmuseet eller gågaten som løper gjennom byens sentrum. Her finner du restauranter, butikker og hyggelige fortauskafeer der du kan nyte en kopp ekte costaricansk kaffe mens du betrakter folkelivet på de sjarmerende plassene.

Overnatting Hotel Sleep Inn

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Du blir hentet på hotellet ditt tidlig om morgenen, og så går turen mot den karibiske kysten til Tortuguero nasjonalpark. Du passerer de store, grønne bananplantasjene som er så viktige for Costa Ricas økonomi. Underveis blir bussen skiftet ut med en båt som seiler deg og bagasjen din til Mawamba Lodge, der du skal bo de 2 kommende nettene. Lodgen har en fantastisk beliggenhet med Tortugueros kanaler i forhagen og Det karibiske hav i bakhagen. Båtturen til lodgen foregår via elver og kanaler omgitt av regnskog og Tortugueros dyreliv. Etter ankomst og innsjekking serveres det lunsj. Om ettermiddagen besøker du den lille landsbyen Tortuguero sammen med en guide.

Tortuguero nasjonalpark består av et område på 77.032 hektar, 35 km kyststrekning og 11 forskjellige habitater, blant annet mangroveskoger, sumper, strender, laguner og tropiske regnskoger med sjøer, elver og kanaler. Nasjonalparkens biologiske mangfold og økosystemer gir fantastiske muligheter til å oppleve de mange dyrene i nasjonalparken. Her finnes det mer enn 300 fuglearter, 30 forskjellige ferskvannsfisk, 3 apearter, tapirer, jaguarer, frosker, dovendyr, sjøkuer, krokodiller og kaimaner samt 4 av Costa Ricas 7 skilpaddearter, som har gitt nasjonalparken sitt navn.

Den grønne havskilpadden kan observeres mellom juli og oktober, karettskilpadden og hawksbill-skilpadden kan du se mellom mai og oktober, mens havlærskilpadden kan oppleves mellom mars og juli.

Overnatting Mawamba Lodge

Dag 4: Tortuguero nasjonalpark

Under oppholdet er det inkludert en guidet tur til fots i området samt en båttur på kanalene, noe som er en god måte å oppleve regnskogens liv og mange lyder på. Guiden er fink til å få øye på dyrene, og du får også vite mye interessant om regnskogens flora.

Resten av tiden er til fri disposisjon, og du kan slappe av ved bassenget, vandre inn i regnskogen eller ta en tur ned til stranden, der du kan oppleve havskilpaddene legge eggene sine i sanden og deretter forsvinne ut i bølgene – et fantastisk syn som best kan oppleves i perioden juli til september. Det er viktig at du ikke forstyrrer havskilpaddene når de kommer opp på land for å legge egg. Så vær stille, og unngå å bruke lommelykt og kamera med blits, for det kan skremme dem.

Det er mulig å kjøpe ekstra utflukter på lodgen.

Overnatting Mawamba Lodge

Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – Guapiles - La Fortuna

Tiden er kommet til å forlate Tortuguero nasjonalpark, og med båt og buss går turen til Guapiles. Her får du utlevert bilen din og starter kjør-selv-programmet. Fra Guapiles kjører du til  den lille byen La Fortuna. Byen i seg selv er ikke så kjent, men det er absolutt omgivelsene rundt. La Fortuna ligger ved foten av Costa Ricas mest kjente vulkan, Arenal, som er 1.657 meter høy. Arenal var den mest aktive vulkanen i Costa Rica til 2010, men den har ikke hatt noen alvorlige utbrudd siden 1968, da et plutselig utbrudd sørget for store ødeleggelser. I nærheten ligger også La Catarata de la Fortuna-vannfallet og mange naturlig varme kilder. I dette området er det også populært å drive med ridning, rafting, zip-line- turer, ATV-turer, sykling, kajakkpadling og mye mer.

Dagens kjørelengde: ca. 145 km.

Overnatting Hotel Monte Real

Dag 6: La Fortuna – Arenals varme kilder

Arenal-vulkanen for å gå en tur i Arenal Volcano nasjonalpark, der det godt kan hende du får øye på fargerike fugler, krypdyr og aper. Du kan også kjøre til det berømte vannfallet La Catarata de la Fortuna som ligger rett ved foten av den sovende vulkanen Chato. Vannfallet utspringer fra Tenorio-elven og løper gjennom Arenal-fjellkjeden og regnskogen før det faller 70 meter ned i en lagune, der det er gode bademuligheter. Gåturen fra parkeringsplassen og ned til vannfallet tar ca. 20 min. og foregår via en bro og trapper gjennom den frodige regnskogen, noe som gir deg gode muligheter til å få øye på tukaner, aper og andre tropiske dyr.

Sent på ettermiddagen blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til Arenals varme kilder, et av  Costa Ricas mange høydepunkter. De vulkanske, naturlig varme kildene har skapt 5 bassenger med temperaturer fra 37C til 41C samt et ferskvannsvannfall og tilhørende basseng. Husk ditt badetøy. Du kan også gå en liten tur i området. Her er det også en liten bassengbar, der du kan nyte en drink før middagen serveres. Etter middagen blir du kjørt tilbake til hotellet.

Overnatting Hotel Monte Real

Dag 7: Arenal – Monteverde tåkeregnskog

Etter frokost forlater du Arenal, og du kan se frem til en utrolig flott kjøretur rundt Arenal- sjøen før du kommer til byen Monteverde. Monteverde er de siste årene blitt litt av en ”adventure”-by, for her har du mange spennende aktivitetsmuligheter. Rett ved byen ligger tåkeregnskogen av samme navn som du skal besøke i morgen.

Dagens kjørelengde: ca.  112 km.

Overnatting Hotel Poco a Poco

Dag 8: Vandring i tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Monteverde tåkeregnskog. Skogen ligger i 1.440 meters høyde, og er kjent som ”skogen i skyene”. De varme karibiske vindene blåser fra havet og inn mot de høye fjellene, og når vindene presses opp i disse høydene kjøles de av, og det dannes lave skyer og tåke mellom trekronene. Dette betyr naturligvis at det også kan forekomme kjølige dager.

Når du ankommer, starter en 3 km spennende vandretur. Du merker snart at tåken skaper en helt spesiell og mystisk stemning når du går på hengebroene i tretoppene og rundt mellom kjempetrær dekket av mose, bregner og orkideer. Trærne og plantene tar til seg fuktigheten i tåken, og derfor er det helt optimale vekstbetingelser for de 2.500 planteartene, hvorav 420 er orkideer. Underveis vil du også oppleve det fantastiske dyrelivet med 100 ulike pattedyr, 400 fuglearter og 10.000 insektarter.

Etter et par timer blir du kjørt tilbake til hotellet ditt, der resten av dagen er til fri disposisjon. Her kan du slappe av ved hotellets 30 grader varme basseng eller utforske området på egenhånd.

Overnatting Hotel Poco a Poco

Dag 9: Monteverde – Rincon de la Vieja nasjonalpark

Etter frokost sjekker du ut av hotellet ditt og kjører til Rincon de la Vieja nasjonalpark, som består av et område på 14.084 ha og er et av de mest uberørte og minst besøkte områdene i Costa Rica. Parken ble opprettet i 1973 for å beskytte vannforsyningen til området, og her finner du en fascinerende kombinasjon av vulkanske geologiske vidundere og uberørte tropiske skoger med et fantastisk dyreliv.

Dagens kjørelengde: Ca. 180 km.

Overnatting Cañón de la Vieja Lodge

Dag 10: Rincon de la Vieja

Tidlig om morgenen legger du ut på en 3 kilometers vandretur i nasjonalparken, som ligger i 600-1.916 meters høyde, noe som gir en imponerende variasjon i plante- og dyrelivet. I den tette tropiske skogen er det, i tillegg til de mange vannfallene, et utrolig rikt dyreliv med både aper, fugler, nesebjørn, beltedyr, firfisler, leguaner og mange flere arter. Det er også her du kan finne det største antallet av Costa Ricas nasjonalblomst, Cattleya Skinneri-orkideen. Den aller største attraksjon er likevel den brannherjede kjeglevulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammenhengende kratere, blant annet Santa Maria, som har den høyeste toppen på 1.916 meter. Kraterne er de mest aktive i Guanacaste-fjellene, og du kan se gasser og damp komme opp fra Von Seebach-krateret.

Etter vandreturen er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan velge å slappe av ved lodgens basseng eller utforske parken på egen hånd, enten til fots eller på hesteryggen. Husk å ta med rikelig å drikke og en matpakke som du kan bestille på hotellet. Ved inngangen får du utlevert et kart over nasjonalparken, som gir deg et overblikk over tider og lengde på de forskjellige turene.

Vær oppmerksom på at nasjonalparken er lukket på mandager.

Overnatting Cañón de la Vieja Lodge

Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara

I dag kjører du til den avslappede kystbyen Samara på Nicoya-halvøyas vestlige bredd – en kjøretur på ca. 3½ time. Her finnes det restauranter, butikker og noen få barer. Samara er berømt for din lange, brede sandstrand Playa Samara, som er en av Costa Ricas tryggeste strender. Den ligger omgitt av palmer og tropisk planteliv samt en 5 km kyststrekning med levende koraller og fargestrålende fisk, og dette gjør Playa Samara til et fantastisk sted å snorkle og dykke.

Dagens kjørelengde: ca. 170 km

Overnatting Hotel Giada

Dag 12: Playa Samara

Dagen er til fri disposisjon, og du kan ta en tur i byen, slappe av ved hotellets basseng eller nyte livet på den brede sandstranden.

Overnatting Hotel Giada

Dag 13: Playa Samara – San José

Du forlater Playa Samara og kjører til San José, der du har en overnatting før turen går tilbake til Norge.

Dagens kjørelengde: ca. 238 km

Overnatting Hotel Sleep Inn

Dag 14: Hjemreise

Tiden er kommet til å si farvel til Costa Rica. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen der du setter kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 15: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Høydepunkter på denne reisen:

San José, Tortuguero nasjonalpark, La Fortuna, Arenals varme kilder, tåkeregnskogen Monteverde, Rincon de la Vieja nasjonalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen og Playa Samara.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til San José med flybytte underveis t/r
 • Transfers fra og til flyplassen (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: San José – Tortuguero – Guapiles
 • 9 dagers billeie inkl. fri km, GPS og forsikringer
 • 11 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 2 overnattinger på Mawamba Lodge inkl. helpensjon
 • 1 x middag (dag 6)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale, engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er avgang daglig

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Båttur i Tortuguero-regnskogen
 • Utflukt til Arenals varme kilder
 • Gåtur i Monteverde-tåkeregnskogen på ”hengende broer”
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter, unntatt Tortuguero nasjonalpark som betales lokalt

Tillegg for enkeltrom: 5.000 kr.
Rabatt blir gitt ved 3 eller flere personer