Tlf. 21 95 01 29
Kundeservice Man - Fre 9 - 16
16 dager:

Costa Rica & Nicaragua

Høydepunkter på denne reisen:

San José, lavlandsområdet Puerto Viejo de Sarapiqui, besøk på en ananasfarm, La Fortuna, Arenal-vulkanen og de varme kildene, Rincon de la Vieja nasjonalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen, Granada, båttur på Nicaragua-sjøen, Isla Ometepe, Charco Verde-lagunen, Ojo de Agua og Playa Samara.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til San José med flybytte underveis t/r
 • Transport fra og til flyplassen (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna – Rincon de la Vieja – Nicaragua – Playa Samara – San José
 • 14 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x middag (dag 5)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er daglig avgang

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet tur på ananas-farm
 • Utflukt til Arenal-vulkanen og de varme kildene inkl. middag
 • Båttur på Nicaraguasjøen
 • Byrundtur i Granada
 • Rundtur på vulkanøya Isla Ometepe i Nicaraguasjøen
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

Tillegg for enkeltrom: 11.500 kr.

Velg denne reise fordi…

Costa Rica og Nicaragua er to unike perler. På denne reisen opplever du den flotte costaricanske naturen med besøk til den 70 meter høye La Catarata de la Fortuna-fossen, grønne fruktplantasjer i det vakre lavlandet samt spennende nasjonalparker med aktive vulkaner og landets største sjø. Her vil du ha muligheten til å se aper, fargerike frosker, nesebjørner og andre interessante dyr. I motsetning til de fleste andre sør- og mellomamerikanske land har Costa Rica har ingen gamle bygninger fra det spanske koloniherredømmet, men det har Nicaragua. Så vi tar deg med til den sjarmerende arkitektoniske perlen Granada, som ligger vakkert til ved den enorme Nicaragua-sjøen. Her får du en smaksprøve på landets fantastiske landskap med et besøk til sjøens åttetallsformede vulkanøy, Isla Ometepe, berømt for sin rike precolombianske fortid, den grønne lagunen Charco Verde og oasen Ojo de Agua. Reisen avsluttes ved en av Costa Ricas beste strender.

Detaljert dagsprogram

Dag 1: Flyreisen til Costa Rica – San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Du ankommer hovedstaden San José, som ligger i den sentrale delen av landet, 1.150 moh. med et behagelig, vårlignede klima året rundt. Ved ankomst til San José flyplass blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt – en kjøretur på ca. 30 min.

Overnatting Hotel Sleep Inn

Dag 2: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til vår samarbeidspartner kontor. Her avholdes det et velkomstmøte der dere sammen gjennomgår programmet for reisen din. På møtet kan du få svar på alle dine spørsmål om å reise i Costa Rica og Nicaragua.
Herfra kjører du videre til Costa Ricas vakre lavlandsområde Sarapiqui. På veien passerer du nasjonalparken Braulio Carrillo som er kjent for sine vulkaner og tropisk skog. Du ankommer byen Puerto Viejo de Sarapiqui som ligger 30 km fra grensen til Nicaragua. Byen ligger flott til, omgitt av frodige, grønne skoger og banan-, ananas og sukkerrørplantasjer. En gang var Puerto Viejo de Sarapiqui en liten havneby, men i dag er det et populær turistreisemål og en «adventure»-by med mulighet for white water rafting.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske området, slappe av ved hotellets basseng eller hygge deg i de flotte hagene, der du kan se fugler, sommerfugler og den fargerike giftfrosken som bruker sin kraftige farge til å avskrekke fiender. Det antas at giften oppstår på grunn av småkrypene frosken spiser (maurer, termitter og midd) som konsentreres i froskens hud. Indianerne har visst om dette i mange år og brukt giften til giftpiler.

Overnatting Ara Ambigua Lodge

Dag 3: Puerto Viejo de Sarapiqui

Denne formiddagen besøker du en ananasfarm, der du lærer mer om ananasen og får se ananaspakkeriet der fruktene gjøres klare til eksport. Du får naturligvis også smake på den dekorative frukten.

Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Overnatting Ara Ambigua Lodge

Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna

Tiden er kommet til å forlate lavlandet, og turen går til den lille byen La Fortuna. Byen i seg selv er ikke så kjent, men det er absolutt omgivelsene rundt. La Fortuna ligger ved foten av Costa Ricas mest kjente vulkan, Arenal, som er 1.657 meter høy. Arenal var den mest aktive vulkanen i Costa Rica til 2010, men den har ikke hatt noen alvorlige utbrudd siden 1968, da et plutselig utbrudd sørget for store ødeleggelser. I nærheten ligger også La Catarata de la Fortuna-vannfallet og mange naturlig varme kilder. I dette området er det også populært å drive med ridning, rafting, zip-line- turer, ATV-turer, sykling, kajakkpadling og mye mer.

Overnatting Hotel Monte Real

Dag 5: Arenal-vulkanen og de varme kildene

Formiddagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av på hotellet eller ta en taxi til det berømte vannfallet La Catarata de la Fortuna som ligger rett ved foten av den sovende vulkanen Chato. Vannfallet utspringer fra Tenorio-elven og løper gjennom Arenal-fjellkjeden og regnskogen før det faller 70 meter ned i en lagune, der det er gode bademuligheter. Gåturen fra parkeringsplassen og ned til vannfallet tar ca. 20 min. og foregår via en bro og trapper gjennom den frodige regnskogen, noe som gir deg gode muligheter til å få øye på tukaner, aper og andre tropiske dyr.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet og kjørt til et privat reservat like ved Arenal-vulkanen. En liten sti på ca. 1 kilometer bringer deg opp til et sted der du har en fantastisk utsikt til vulkanen, Laguna Verde og Arenal-sjøen. Guiden din gir deg interessant informasjon om den aktive vulkanen.
Deretter skal du gå en tur i skogsområdet ved foten av vulkanen. Guiden forteller om stedets flora og fauna, og hvis du er heldig, kan du få øye på dyr som f.eks. tukaner, påfugler, slanger og aper på den lille turen.

Neste stopp er Arenals varme kilder. De blir naturlig oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området. Her kan du slappe av i de forskjellige bassengene, der vannet holder mellom 37 og 41 grader. Husk badetøy. Du kan også gå en liten tur i området. Her er det også en liten bassengbar, der du kan nyte en drink før middagen serveres. Etter middagen blir du kjørt tilbake til hotellet.

 

Overnatting Hotel Monte Real

Dag 6: Arenal – Rincon de la Vieja nasjonalpark

Etter frokost blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til Rincon de la Vieja nasjonalpark – en kjøretur på ca. 3 timer. Rincon de la Vieja-nasjonalparken består av et område på 14.084 ha og er et av de mest uberørte og minst besøkte områdene i Costa Rica. Parken ble opprettet i 1973 for å beskytte vannforsyningen til området, og her finner du en fascinerende kombinasjon av vulkanske geologiske underverker og uberørte tropiske skoger med et fantastisk dyreliv.

Overnatting Cañón de la Vieja Lodge

Dag 7: Rincon de la Vieja

Tidlig om morgenen legger du ut på en 3 kilometers vandretur i nasjonalparken, som ligger i 600-1.916 meters høyde, noe som gir en imponerende variasjon i plante- og dyrelivet. I den tette tropiske skogen er det, i tillegg til de mange vannfallene, et utrolig rikt dyreliv med både aper, fugler, nesebjørn, beltedyr, firfisler, leguaner og mange flere arter. Det er også her du kan finne det største antallet av Costa Ricas nasjonalblomst, Cattleya Skinneri-orkideen. Den aller største attraksjon er likevel den brannherjede kjeglevulkanen Rincón de la Vieja, som består av 9 sammenhengende kratere, blant annet Santa Maria, som har den høyeste toppen på 1.916 meter. Kraterne er de mest aktive i Guanacaste-fjellene, og du kan se gasser og damp komme opp fra Von Seebach-krateret.

Etter vandreturen er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan velge å slappe av ved lodgens basseng eller utforske parken på egen hånd, enten til fots eller på hesteryggen. Husk å ta med rikelig å drikke og en matpakke som du kan bestille på hotellet. Ved inngangen får du utlevert et kart over nasjonalparken, som gir deg et overblikk over tider og lengde på de forskjellige turene.

Vær oppmerksom på at nasjonalparken er lukket på mandager.

Overnatting Cañón de la Vieja Lodge

Dag 8: Rincon de la Vieja – Granada, Nicaragua

Du blir hentet på hotellet ditt, og turen går til Nicaragua, som er Mellom-Amerikas største land. Du kjører til grensen ved Peñas Blancas, og herfra går du 100 meter til Nicaraguas grensepost. Her blir du hentet og kjørt til hotellet ditt. På veien kjører du langs den enorme Nicaraguasjøen, som med sine 8.150 km2 er Sentral-Amerikas største sjø, og det er nesten dobbelt så stort som hele Vestfold fylke. Denne innsjøen har ferskvann, og her finnes verdens eneste ferskvannshai. Den er forbundet med Det karibiske hav via den seilbare elven San Juan. Ved sjøens bredd ligger den sjarmerende og avslappende kolonitidsbyen Granada, der du tilbringer 2 netter. Byen har et blomstrende kulturliv med utendørskonserter og små kunstgallerier, koloniale kirker, flotte plasser, fargerike markeder og høye palmetrær. Du merker raskt at byen har sin helt egen atmosfære og fremdeles er sterkt preget av kolonitiden.

Overnatting Hotel El Almirante

Dag 9: Båttur på Nicaraguasjøen – byrundtur i Granada

Du starter dagen med en seiltur på Nicaraguasjøen, hvor du seiler mellom Las Isletas, som er 365 små øyer, der oppsto da den nærliggende Mombacho-vulkanen ved et utbrudd for ca. 20.000 år siden fikk sprengt av toppen. Øyene har flere arkeologiske og historisk interessante områder.

Om ettermiddagen skal du på byrundtur i Granada, og en del av strekningen tilbakelegges i hestevogn. Byen ble grunnlagt i 1524 av Francisco Hernández de Córdoba og er oppkalt efter Granada i Spania, og dette ses tydelig på arkitekturen i gatebildet. Her ser du de gamle, flotte kolonitidsbygninger, den sentrale plassen med mangotrær, San Fransisco kirken fra 1529 og La Merces-kirken fra 1534.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Hotel El Almirante

Dag 10: Isla Ometepe

I dag seiler du til den åttetallsformede øya Isla Ometepe som ligger i Nicaraguasjøen. Ometepe betyr ”de to fjellene” på det opprinnelige indianerspråket. Øya består av to vulkaner som stikker opp av øya som kjegler: La Concepcion som er 1.613 meter høy og Madera som er 1.394 meter høy. Madera er en sovende vulkan og har ikke vært aktiv på 1.000 år. Den er dekket av frodig regnskog, har vannfall og elver, mens La Concepcion fremdeles er aktiv, tørr og grusete. Først langt nede på fjellsiden begynner det å bli frodig.  De tidlige indianerne så på Ometepe som sitt forjettede land – Maderas var solens hellige sted, mens Concepcion var månens bror.

Ometepe er berømt både for sine vulkaner, den særpregede formen og sin rike precolombianske fortid, og i området rundt hotellet ditt finnes det flere helleristninger fra denne tiden.

Etter at du har sjekket inn på hotellet ditt er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting Hotel Xalli Ometepe Beach

Dag 11: Isla Ometepe

Du skal i dag på en guidet tur rundt på øya, der du hører om øyas spennende historie og du besøker den grønne lagunen Charco Verde, kjent for sitt rike plante- og dyreliv samt Ojo de Agua, som er to bassenger som er delvis naturlige og delvis menneskeskapte. Kilden til vannet er naturlig, mens selve bassenget er laget av sement og stein og har sandbunn. Her har du muligheten til å ta en dukkert før du drar tilbake til hotellet.

Overnatting Hotel Xalli Ometepe Beach

Dag 12: Nicaragua – Playa Samara

Denne morgenen tar du avskjed med Nicaragua og setter kursen mot Costa Rica igjen. Du blir hentet på hotellet ditt, seiler til fastlandet og kjørt til den avslappede costaricanske kystbyen Samara på Nicoya-halvøyas vestlige bredd, hvor du skal tilbringe to netter. Her finnes det restauranter, butikker og noen få barer. Samara er berømt for sin lange, brede sandstrand Playa Samara, som er en av Costa Ricas tryggeste strender. Den ligger omgitt av palmer og tropisk planteliv samt en 5 km kyststrekning med levende koraller og fargestrålende fisk, og dette gjør Playa Samara til et fantastisk sted å snorkle og dykke.

Overnatting Hotel Giada

Dag 13: Playa Samara

Dagen er til fri disposisjon, og du kan ta en tur i byen, slappe av ved hotellets basseng eller nyte livet på den brede sandstranden.

Overnatting Hotel Giada

Dag 14: Playa Samara – San José

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til San José – en kjøretur på ca. 4 timer. Etter at du har sjekket inn på hotellet ditt er resten av dagen til fri disposisjon.

Sentrum i San José er ikke så stort, så det er lett å ta seg rundt. Du kan for eksempel besøke det lokale markedet, nasjonalmuseet eller gågaten som løper gjennom byens sentrum. Her finner du restauranter, butikker og hyggelige fortauskafeer der du kan nyte en kopp ekte costaricansk kaffe mens du betrakter folkelivet på de sjarmerende plassene.

Overnatting Hotel Sleep Inn

Dag 15: Hjemreise

Tiden er kommet til å si farvel til Costa Rica. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen der du setter kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Høydepunkter på denne reisen:

San José, lavlandsområdet Puerto Viejo de Sarapiqui, besøk på en ananasfarm, La Fortuna, Arenal-vulkanen og de varme kildene, Rincon de la Vieja nasjonalpark, Rincon de la Vieja-vulkanen, Granada, båttur på Nicaragua-sjøen, Isla Ometepe, Charco Verde-lagunen, Ojo de Agua og Playa Samara.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til San José med flybytte underveis t/r
 • Transport fra og til flyplassen (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui – La Fortuna – Rincon de la Vieja – Nicaragua – Playa Samara – San José
 • 14 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x middag (dag 5)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er daglig avgang

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet tur på ananas-farm
 • Utflukt til Arenal-vulkanen og de varme kildene inkl. middag
 • Båttur på Nicaraguasjøen
 • Byrundtur i Granada
 • Rundtur på vulkanøya Isla Ometepe i Nicaraguasjøen
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

Tillegg for enkeltrom: 11.500 kr.