• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCosta RicaKjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
14 dager

Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Utforsk Costa Ricas flotte landskaper i egen bil, der du opplever Tortuguero nasjonalpark, den ikoniske Arenal-vulkanen, tåkeregnskogen i Monteverde og Playa Sámaras idylliske strender.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
14 dager

Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Utforsk Costa Ricas flotte landskaper i egen bil, der du opplever Tortuguero nasjonalpark, den ikoniske Arenal-vulkanen, tåkeregnskogen i Monteverde og Playa Sámaras idylliske strender.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Transfer fra San José flyplass til hotellet ditt
 • Minibuss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • 9 dages billeie: modell Daihatsu Bego eller lignende, inkl. fri kilometerlengde, GPS og nødvendige forsikringer. Alle bestillinger for 2020 og 2021 inkluderer gratis Wi-Fi
  Rute: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara – San José flyplass
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger på lodge i Tortuguero, inkl. helpensjon
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Utflukter i Tortuguero nasjonalpark
 • Varme kilder og middag ved Arenal-vulkanen
 • Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene, med unntak av inngangsbillett til Tortuguero, som betales lokalt

Reisen kort & godt

Costa Rica ønsker deg velkommen med enestående natur, fantastisk dyreliv og sin gjestfrie og hyggelige befolkning.

Etter en myk start i San José med velkomstmøte hos vår lokale samarbeidspartner går turen til den interessante nasjonalparken Tortuguero. Her kan du glede deg til å møte noen av Costa Ricas mange dyr, blant annet dovendyr, kaimaner, skilpadder, aper, leguaner og et utall vakre, eksotiske fugler.

Nå starter også kjør-selv-eventyret ditt, og første stopp er byen La Fortuna med den imponerende, kjegleformede Arenal-vulkanen og de varme kildene.
Turen fortsetter opp i fjellene, mot den mystiske tåkeregnskogen i Monteverde, der det venter mer vakker natur og en vandring i tretoppene.

Reisen avsluttes ved Costa Ricas stillehavskyst, ved Playa Sámaras vakre sandstrand med vaiende palmer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Med en leiebil har du friheten til å stoppe når du har lyst og selv planlegge dagene dine
 • Nyt Costa Ricas frodige jungel og imponerende dyreliv i Tortuguero nasjonalpark
 • Opplev den kjegleformede Arenal-vulkanen og den vakre naturen rundt
 • Avslutt med badeferie i den hyggelige feriebyen Sámara, der den idylliske stranden Playa Sámara venter

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i San José

Avreise fra Norge til Costa Ricas hovedstad San José med mellomlanding(er) underveis. Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Kjøreturen inn til byen tar ca. 45 min. Du har resten av dagen til fri disposisjon.

San José ble grunnlagt i begynnelsen av det 18. århundret og utnevnt til landets hovedstad i begynnelsen av det 19. århundret. Den er i dag en moderne storby, et økonomisk senter med sterke kunstneriske og arkitektoniske tradisjoner.

Byen ligger 1172 meter over havet og er kjent for sitt milde, vårlignende klima året rundt.

Dag 2: Velkomstmøte i San José

Etter frokost blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til kontoret til samarbeidspartneren vår. Her blir det velkomstmøte. Sammen gjennomgår dere reisen din, og du kan få svar på alle dine spørsmål. Etter møtet kan du utforske hovedstaden på egenhånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

San José har mange interessante museer, der du bl.a. kan få vite mer om landets historie, se moderne kunst eller lære mer om den prekolombianske perioden. Byen har også en fantastisk bypark, Parque Metropolitano La Sabana, der byens innbyggere, også kalt ”ticos”, liker å trimme eller å møtes med familie og venner til en skogstur.

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Med tidlig avreise fra San José går turen til den karibiske kysten og Tortuguero nasjonalpark. Gled deg til å oppleve regnskogens fantastiske flora og fauna og reise med båt på Tortugueros utstrakte kanalsystem, for hit kan du nemlig bare komme med enten båt eller fly.

Fra San José kjører du forbi store bananplantasjer, en viktig inntektskilde for Costa Rica. Når veien stopper, fortsetter du med båt på de små kanalene til lodgen din, dit du kommer i tide til å innta en deilig frokost.

Om ettermiddagen besøker du den hyggelige lille landsbyen Tortuguero sammen med en guide. Han viser deg rundt i landsbyen og forteller hvordan det er å leve i en så avsidesliggende region som Tortuguero.

Etter middag kan du slappe av på verandaen din, til lyden av jungelens dyr og insekter som aldri sover.

Overnatting:
Dag 4: Opplevelser i Tortuguero nasjonalpark

I dag skal du på båttur på Tortugueros kanaler, på jakt etter parkens mangfoldige dyreliv. Hvis du er heldig, får du se dovendyr, kaimaner, elveotere, skilpadder, tapirer og flere forskjellige aper, som f.eks. edderkoppaper, brøleaper og kapusineraper. Du har med deg en flink guide, som hjelper deg med å få øye på de eksotiske dyrene. Han forteller også om parkens fascinerende planteliv.

Ved middagstid er du tilbake på lodgen, der lunsjen serveres i restauranten. Resten av dagen er til fri disposisjon, og du kan slappe av ved svømmebassenget eller gå småturer langs stranden eller på stiene i regnskogen rundt lodgen. Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter på lodgen.

Tortuguero nasjonalpark er kjent for sine havskilpadder, og faktisk kommer parkens navn fra det spanske ordet ”tortuga”, som betyr ”skilpadde”. I perioden februar – juli kommer både grønne havskilpadder, havlærskilpadder og de to karettskilpaddeartene (”hawksbill” og ”loggerhead”) for å legge egg ved den karibiske kysten, bl.a. utenfor Tortuguero nasjonalpark. Hvis du er heldig, får du oppleve dette flotte synet. Skilpaddene legger som regel eggene sine når solen har gått ned, så om kvelden kan man kun ferdes på stranden sammen med en erfaren guide. Det er nemlig viktig at du ikke skremmer havskilpaddene når de kommer opp på land for å legge egg. Av samme grunn kan man ikke bruke verken lommelykt eller blits på kameraet, og man må være musestille.

Overnatting:
Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – La Fortuna

Fra den enestående naturen i Tortuguero nasjonalpark går turen til mer vakker natur ved Arenal-vulkanen og La Fortuna. Etter frokost forlater du lodgen, og turen går først med båt og deretter buss til den lille byen Guápiles, der det blir lunsjpause før du henter leiebilen din. Her starter kjør-selv-eventyret ditt, og du kjører selv det siste stykket fra Guápiles til La Fortuna, som ligger ved foten av den vakre. kjegleformede Arenal-vulkanen, Costa Ricas mest berømte vulkan.

Arenal-vulkanen var inaktiv i over 400 år, helt til en dag i 1968, da et voldsomt utbrudd forårsaket store ødeleggelser og begravde flere små landsbyer. Siden 2010 har vulkanen imidlertid holdt seg i ro. Det er en såkalt slumrende vulkan du trygt kan besøke.

Du ankommer La Fortuna om ettermiddagen og har resten av dagen til fri disposisjon.

Dagens kjørelengde: ca. 120 km

Overnatting:
Dag 6: Arendals varme kilder

Du har formiddagen til fri disposisjon, og du kan f.eks. kjøre opp til den nordvestlige delen av Arenal-vulkanen og ta en fottur i den vakre Arenal Volcano nasjonalpark, eller du kan kjøre til et privat reservat nær Arenal-vulkanen, der du finner et utsiktspunkt der du har fantastisk utsikt til vulkanen, Arenal-sjøen og Laguna Verde. I skogområdet rundt vulkanen er det dessuten gode muligheter til å se tukaner, påfugler, forskjellige krypdyr og aper.

Om ettermiddagen skal du være med på en velgjørende utflukt til Arendals varme kilder, såkalte hot springs, som er naturlig oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området. Vannet er mellom 37-41 grader varmt, så her kan du glede deg til en naturlig wellness-opplevelse. Husk badetøy.
Etter avslapningen i de varme kildene kler du deg om og er klar til å nyte den inkluderte middagen i vakre omgivelser. Du kjører tilbake til hotellet etter middagen.

Overnatting:
Dag 7: La Fortuna på egenhånd

Hele dagen er til fri disposisjon. Du kan kjøpe ekstra utflukter hjemmefra eller kjøre på oppdagelsesferd på egenhånd.

Vi kan sterkt anbefale en tur til den berømte fossen La Fortuna, som ligger ved foten av den sovende vulkanen Chato. Du kan selv kjøre til fossen. Fra parkeringsplassen tar vandringen ned til fossen ca. 20 min gjennom frodig regnskog. Hvis du er heldig, får du se aper, tukaner og andre eksotiske dyr på din vei.
Fossen har et fall på 70 meter og ender i en liten lagune der du kan få deg en forfriskende dukkert.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde

Etter frokost venter en naturskjønn kjøretur rundt Arenal-sjøen og opp i fjellene Cordillera de Tilarán til Monteverde, som ligger i ca. 1400 meters høyde. Monteverde er bedre kjent som ”skogen i skyene” på grunn av sin høye beliggenhet og de lave skyene og den tykke tåken som omhyller skogen.

Dagens kjørelengde: ca. 115 km

Dag 9: Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

I dag skal du oppleve Monteverde tåkeregnskog ovenfra, der en magekilende 2,5 kilometers vandring på hengebroer i tretoppene venter deg. Her oppe fra kan du se og føle den helt spesielle og mystiske stemningen tåken skaper. Du befinner deg i et eventyrlig landskap, omgitt av store trær, bregner, orkideer, mose og et utall plantearter som vokser på trestammene.
Monteverde er dessuten hjemsted for mer enn 400 forskjellige fuglearter, så her har du gode muligheter til å se mange forskjellige eksotiske fugler, som f.eks. quetzal-fuglen og den lille kolibrien som kalles kobberkronekolibri. Du ledsages av en erfaren guide med, så du får vite mye interessant om områdets flora og fauna.

Etter et par timer i tretoppene er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan utforske området på egenhånd, kjøre tilbake til lodgen og slappe av eller kjøpe en ekstra utflukt. Hvis du har lyst til å oppleve mer av tåkeregnskogen, kan vi anbefale å kjøpe en ziplining-tur, der du suser fra tretopp til tretopp, selvfølgelig godt fastspent i kablene.

Dag 10: Monteverde – Playa Sámara

Fra Monteverde kjører du til Costa Ricas stillehavskyst, der reisen din avsluttes i paradisiske omgivelser ved stranden Playa Sámara.

Sámara er en hyggelig liten ferieby med en avslappende og uformell stemning. Her finner du små butikker, supermarkeder og et godt utvalg barer og lokale restauranter, der det bl.a. serveres fisk og skalldyr. Byens store trekkplaster er den praktfulle stranden med vaiende palmer – og selvfølgelig de vakre solnedgangene.

Dagens kjørelengde: ca. 145 km

Dag 11-12: Playa Sámara på egenhånd

Dagene ved Playa Sámara er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved hotellets svømmebasseng eller sole deg på den brede sandstranden, der palmene fungerer som naturlige parasoller.

Du kan også kjøre på en liten utflukt til nabostranden Playa Carrillo. Den ligger bare 10 minutter unna Sámara. Ved Playa Carrillo er det ingen hoteller og restauranter på stranden, og den uberørte stranden er et deilig sted å slappe av, bade og snorkle.

Hvis du har lyst til å være aktiv, er det mye å finne på her i området. Du kan bl.a. dra på kajakktur til den lille øya Chora og oppdage livet under havets overflate. Her kan du snorkle og se koraller og fargerike fisk eller bare slappe av på stranden.

Det er også mulighet til å dra på båttur for å se lekne delfiner i sitt naturlige element. I perioden august – november kan du dessuten se knølhvaler i havet utenfor halvøya Nicoya.

Dag 13: Playa Sámara – San José – hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta farvel med deilige Playa Sámara og Costa Rica. Du kjører tilbake til San José og leverer bilen nær flyplassen. En shuttlebuss kjøre deg fra bilutleiefirmaets kontor til flyplassen, der hjemreisen til Norge starter.

Dagens kjørelengde: ca. 230 km

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Costa Rica.

Tillegg for enkeltrom 8.000 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.