• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCosta RicaCosta Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
14 dager

Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Opplev Costa Ricas unike natur og dyreliv på nærmeste hold i Tortuguero nasjonalpark, ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes mystiske tåkeregnskog, og avslutt reisen ved Playa Sámaras vakre strand.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
14 dager

Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Opplev Costa Ricas unike natur og dyreliv på nærmeste hold i Tortuguero nasjonalpark, ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes mystiske tåkeregnskog, og avslutt reisen ved Playa Sámaras vakre strand.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Transfer fra San José flyplass til hotellet
 • Minibuss: San José – Tortuguero – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara – San José flyplass
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger på lodge i Tortuguero, inkl. helpensjon
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Utflukter i Tortuguero nasjonalpark
 • Arenal-vulkanen og de varme kildene
 • Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene, med unntak av inngangsbillett til Tortuguero, som betales lokalt

Reisen kort & godt

Gled deg til en reise til vakre Costa Rica der du blir kjent med de livsglade ”ticos”, som costaricanerne kalles, og deres unike livsfilosofi ”Pura Vida”, som oversatt til norsk betyr det rene eller enkle liv. Det handler ganske enkelt om å være glad og fokusere på de positive tingene i livet.

Fra Costa Ricas hovedstad San José går turen til frodig jungel i Tortuguero nasjonalpark. Her kan du få møte skilpadder, kaimaner, aper, dovendyr, leguaner og massevis av fascinerende fugler, som f.eks. den flotte tukanen med sitt fargerike nebb.

Fra regnskogen går turen mot Costa Ricas mest berømte vulkan, Arenal, som rager høyt bak byen La Fortuna.

Den mystiske tåkeregnskogen i Monteverde har en helt unik flora, og den opplever du aller best  på en flott vandring på hengebroer i tretoppene.

Reisen avsluttes i idylliske omgivelser ved Playa Sámaras vakre sandstrand med myk sand og vaiende palmer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få den perfekte kombinasjon av Costa Ricas fantastiske natur og dyreliv med avslappende badeferie
 • Se den ikoniske Arenal-vulkanen og få en naturlig wellness-opplevelse i områdets varme kilder
 • Bli med på en magekilende tur på hengebroer i tretoppene i Monteverdes tåkeregnskog
 • Avslutt på Stillehavskysten ved Sámaras vakre, badevennlige palmestrand

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Ved ankomst i hovedstaden San José blir du hentet av en sjåfør som kjører deg til  hotellet ditt. Turen fra flyplassen tar ca. 45 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

San José har et behagelig, vårlignende klima året rundt. Byen ligger 1 172 meter over havet, i den sentrale delen av landet. San José ble grunnlagt i begynnelsen av det 18. århundret og i begynnelsen av det 19. århundret ble byen utnevnt til Costa Ricas hovedstad.

Dag 2: Velkomstmøte i San José

For at du skal få den best mulige starten på reisen din, blir du hentet etter frokost og kjørt til kontoret til samarbeidspartneren vår, der du blir ønsket hjertelig velkommen. Sammen gjennomgår dere programmet for reisen, og du kan stille alle de spørsmålene du måtte ha. Etter møtet har du resten av dagen til fri disposisjon, til å vandre rundt på egenhånd i San José eller kjøpe en ekstrautflukt.

Byen har mange spennende museer, og der kan du få vite mer om costaricansk historie, se moderne kunst fra Costa Rica og lære mer om kultur og kunst fra den precolombianske tiden.

Du kan også gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana, San Josés største bypark. Den er så stor at den har plass til både landets nasjonale stadion, en stor sjø og flere sportsbaner. Her liker de lokale costaricanerne, som også kalles ”ticos”, å trimme eller møte venner og familie og gå på skogstur.

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Tidlig neste morgen er tiden kommet til å si farvel til San José, og turen går mot Tortuguero nasjonalpark på den karibiske kysten. Du kjører forbi store bananplantasjer, en viktig inntektskilde for Costa Rica.
Det er ikke mulig å kjøre hele veien til lodgen, så når veien slutter, skiftes bussen ut med båt. Du fortsetter gjennom de små kanalene til lodgen, som ligger midt i Tortugueros frodige våtmarker.

En god lunsj venter deg på lodgens restaurant, før du om eftermiddagen skal besøke den lille landsbyen Tortuguero. Din lokale guide viser deg rundt i den lille hyggelige landsbyen og forteller hvordan det er å leve i en så avsidesliggende region som Tortuguero. Landsbyen kan kun nås med båt eller fly.

Når mørket faller på, våkner mange av nasjonalparkens dyr og insekter, og på verandaen din kan du sitte og lytte til alle jungelens lyder mens solen går ned.

Overnatting:
Dag 4: Opplevelser i Tortuguero nasjonalpark

Tortuguero nasjonalpark er kjent for sin vakre natur og fascinerende dyreliv, og i dag skal du på båttur på kanalene og lete etter parkens eksotiske beboere, som f.eks. kaimaner, skilpadder, dovendyr, elveotere, tapirer og tre fascinerende apearter: edderkoppaper, brøleaper og kapusineraper. Du får også se parkens eksotiske planteliv.

Resten av din tid på lodgen kan du tilbringe med avslapning ved svømmebassenget, fotturer på de små stiene i regnskogen eller med å ligge på stranden. Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter på lodgen.

Nasjonalparkens navn, Tortuguero, kommer av det spanske ordet «tortuga», som betyr «skilpadde», og som navnet antyder er parken kjent for sine  skilpadder. I perioden februar – juli kommer både grønne havskilpadder, havlærskilpadder og de to karettskilpaddeartene (”hawksbill” og ”loggerhead”) for å legge egg ved den karibiske kysten, bl.a. utenfor Tortuguero nasjonalpark. Skilpaddene legger som regel eggene sine når solen har gått ned, så om kvelden og natten kan du kun ferdes på stranden sammen med en erfaren guide. Det er meget viktig at man ikke skremmer skilpaddene når de går i land. Derfor må man være musestille og verken bruke lommelykt eller kamera med blits. Som med alle ville dyr, er det ingen garanti for å se skilpaddene.

Overnatting:
Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – La Fortuna

Etter frokost er tiden kommet til å si farvel til Tortuguero, og turen går samme vei tilbake gjennom kanalene med båt og deretter buss til byen Guápiles, der det serveres lunsj (inkludert). Etter lunsj fortsetter du til den lille byen La Fortuna. Selve byen er nok ikke så kjent, men det er absolutt de vakre omgivelsene. La Fortuna ligger nemlig ved foten av Costa Ricas mest aktive og ikoniske vulkan, Arenal. Vulkanen var passiv i mer enn 400 år, men så våknet den plutselig til liv igjen med et voldsomt utbrudd i 1968, da den begravde 3 landsbyer med lava. Siden 2010 har vulkanen imidlertid holdt seg i ro. Det er en såkalt slumrende vulkan du trygt kan besøke.

Du ankommer La Fortuna om ettermiddagen og har resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 6: Arenal-vulkanen og de varme kildene

I dag skal du ikke ut på utflukt før om ettermiddagen, så du har en rolig formiddag du f.eks. kan tilbringe ved hotellets svømmebasseng.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet og kjørt til et privat reservat i nærheten av Arenal-vulkanen. Her tar guiden deg med på en liten vandring til et utsiktspunkt der du har fantastisk utsikt til både vulkanen, Laguna Verde og Arenal-sjøen. Deretter går du en tur i skogområdet ved foten av vulkanen, der du lærer mye mer om områdets spesielle flora og fauna. Du kan være så heldig å få se både aper, dovendyr og eksotiske fugler som tukaner og påfugler.

Senere blir det avslapning i varme kilder. De er naturlig oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området. Vannet er mellom 37-41 grader varmt, så her kan du glede deg til en naturlig wellness-opplevelse i vakre omgivelser. Husk badetøy.
Etter badet får du servert en deilig middag før du blir kjørt tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 7: La Fortuna på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon. La Fortuna er omgitt av vakker natur og byr på massevis av spennende aktiviteter, som f.eks. sykkelturer, kajakkpadling, ridning og ziplining. Du kan kjøpe utflukter hjemmefra eller oppdage området på egenhånd.

Vi kan anbefale en tur til det berømte vannfallet La Fortuna, som ligger ved foten av den sovende vulkanen Chato. Vannfallets kilde er Tenorio-elven, og det fossen faller 70 meter ned i en lagune, der du kan ta en forfriskende svømmetur. Fra La Fortuna kan du ta en taxi til parkeringsplassen, og derfra er det en fottur på ca. 20 minutter til vannfallet. Turen går gjennom frodig regnskog.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde

Etter 3 dager i La Fortuna går turen videre til enda et fantastisk naturparadis; nemlig Monteverde, som ligger i ca. 1400 meters høyde, i Cordillera de Tilarán-fjellkjeden. Monteverde er bedre kjent som ”skogen i skyene” på grunn av de lave skyene og den tykke tåken som omhyller skogen.

Turen fra La Fortuna foregår først med buss til Arenal-sjøen, der du tar båt over til den andre siden. Her blir du hentet igjen, og turen fortsetter til Monteverde på svingete fjellveier. Turen tar cirka 4-5 timer.

Dag 9: Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

I dag skal du oppleve Monteverdes enestående tåkeregnskog på en spennende og til tider magekilende vandring på hengebroer i tretoppene! Turen er ca. 2,5 kilometer lang, og her oppe kan du på nærmeste hold studere skogens enorme trær, orkideer, bregner, mose og de utallige planteartene som vokser på trestammene. Du har med deg en guide som forteller om områdets utrolig mange plante-, dyre- og insektarter.

For fugleelskere er området et ekte mekka, med mer enn 400 forskjellige arter. Her kan du bl.a. møte gulbrynklorofoniaen, quetzal-fuglen og den lille kvikke kolibrien med det flotte navnet kobberkronekolibri.

Etter et par timer blir du kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan utforske området på egenhånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

Dag 10: Monteverde – Playa Sámara

Etter opplevelsesrike dager i Costa Ricas frodige natur går turen mot Stillehavet, der reisen avsluttes i paradisiske og avslappende omgivelser ved stranden Playa Sámara.

Sámara ligger på halvøya Nicoya i det vestlige Costa Rica og er en liten by omgitt av et utrolig vakkert landskap og en idyllisk, hvit sandstrand med samme navn. Livet ved kysten foregår i et helt annet tempo, og her vil du kunne oppleve Pura Vida-livsfilosofien i praksis.

Sámara er en hyggelig liten ferieby med små butikker, supermarkeder og et godt utvalg  barer og lokale restauranter. Der finner du selvfølgelig gode fiske- og skalldyrretter.

Turen til Sámara tar ca. 4 timer.

Dag 11-12: Playa Sámara på egenhånd

Dagene ved Playa Sámara er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved hotellets svømmebasseng eller ligge på den brede sandstranden, der vaiende palmer fungerer som naturlige parasoller. Du kan også hoppe i bølgene og få deg en forfriskende svømmetur i det behagelig varme havet.

Om kvelden venter det vakre solnedganger som du kan nyte på stranden med en kjølig drink i hånden.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du kjøpe en kajakktur eller en snorkeltur til den nærliggende øya Chora, der du kan oppleve det spennende livet under vannet med koraller og fargestrålende fisk.

Dag 13: Playa Sámara – San José – hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Playa Sámara og Costa Rica. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i San José, der du reiser til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer tilbake til Norge etter en uforglemmelig reise.

Tillegg for enkeltrom 7.350 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.