Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCubaCubas høydepunkter
12 dager:

Cubas høydepunkter

Høydepunkter på denne reisen:

Havanna, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Che Guevaras museum og mausoleum i Santa Clara.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Havanna med mellomlanding(er) underveis t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfers til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Havanna
 • 10 overnattinger på Casa Particulares, inkl. frokost
 • 2 x lunsj (dag 4+10)
 • 3 x middag (dag 4+6+7)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er mulighet for daglig avgang

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt i Viñales-dalen, bl.a. med besøk på en tobakksplantasje og i en dyppsteinshule
 • Byrundtur i Trinidad
 • Byrundtur i Santa Clara, bl.a. med besøk til Che Guevaras museum og mausoleum
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

Hvis du er interessert i å endre overnattingssted fra casa particular til hotell eller ønsker å endre transport fra buss til privat transport, skal du kontakte oss for å få informasjon om pristillegg.

Du har mulighet til å forlenge turen med en badeferie ved en av Cubas vakre sandstrender.

Tillegg for enkeltrom 5.000 kr.
Rabatt blir gitt ved 4 eller flere personer
Velg denne reise fordi…

Cuba er et land med en interessant historie, musikk og dans, og på denne reisen opplever du landets absolutte høydepunkter. Turen starter i Havanna, der flotte kolonitidsbygninger, sjarmerende amerikanerbiler, smil og salsarytmer ønsker deg velkommen.
Fra den fargerike hovedstaden går turen ut på landet, til den frodige og idylliske Viñales-dalen, der det bl.a. dyrkes tobakksplanter som blir til noen av verdens aller beste sigarer.

Herfra går turen via sjarmerende Cienfuegos, også kjent som Sydens perle, til Trinidad. Det er vanskelig å ikke falle pladask for Trinidad! De brosteinsbelagte gatene, fargestrålende husene og den fengende live-musikken er balsam for både kropp og sjel.

Fra Trinidad går turen tilbake til Havanna med stopp i Santa Clara, der du kan oppleve Che Guevaras grav og mausoleum.

Du har mulighet til å forlenge turen med en badeferie ved en av Cubas vakre sandstrender.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna

Avreise fra Norge med ankomst på flyplassen i Havanna med mellomlanding(er) underveis. Her bli du møtt av vår samarbeidspartner på Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg inn til overnattingsstedet ditt i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 2: Byrundtur i Havanna
Dag 2: Byrundtur i Havanna

Etter frokost skal du på en byrundtur i Havannas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Ta på deg gode sko og la deg føre gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre gamle kolonitidsbygninger. Du kommer til å oppleve kontrasten mellom de nyrenoverte og vedlikeholdte gatene og bygningene og de mer forfalne områdene som gjør Havanna så spesiell. Blant turens høydepunkter nevnes i fleng byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger. Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med den vakre katedralen.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 3: Havanna på egenhånd
Dag 3: Havanna på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske fantastiske Havanna på egenhånd eller kjøpe en av de følgende tilleggsutflukter hjemmefra.

Her er et utvalg av turer i Havanna som kan kjøpes i tillegg:

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 4: Havanna – Viñales dalen
Dag 4: Havanna – Viñales dalen

I dag forlater du Havanna og setter kurs mod Viñales-dalen, der flotte naturopplevelser venter. På veien stopper du ved en liten tobakksplantasje og en tobakksfabrikk, og her får du et spennende innblikk i hvordan de gode sigarene blir produsert. Cuba er verdensberømt for sine gode sigarer, og Viñales-området er kjent for å ha noen av landets beste tobakksplanter. Det er i dette området at tobakksbladene til de berømte sigarmerkene Cohiba og Montecristo dyrkes.

Merk: På sigarfabrikkene på Cuba må man være minst 18 år for å komme inn. Vær oppmerksom på at sigarfabrikken er stengt i helgene.

Den siste strekningen inn i Viñales-dalen går på svingete veier. Det blir stopp ved utsiktspunktet på Hotel Jazmines. Herfra har du panoramautsikt over den eventyraktige dalen, med sine karakteristiske kalksteinsfjell, også kalt ”mogotes”, som stikker opp midt i de frodige jordene. Dette utsiktspunktet er virkelig imponerende.

Litt utenfor Viñales får du se et gigantisk veggmaleri, Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er laget av den lokale kunstneren Leovigildo González, og cubanerne er meget stolte av det.
Den siste opplevelsen på dagens tur er den spektakulære dyppsteinshulen Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av indianere. Du kommer både til å gå og seile gjennom den imponerende hulen.

Turen inkluderer lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant før du blir satt av ved overnattingsstedet ditt i Viñales.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Middag er inkludert denne dagen på ditt casa particular. Gled deg til en middag med deilige økologiske råvarer fra området.

Overnatting Casa Particular - Viñales

Dag 5: Viñales på egenhånd
Dag 5: Viñales på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Viñales, eller du kan kjøpe en ekstra utflukt i området.

Her er et utvalg av turer i Viñales som kan kjøpes i tillegg:

Overnatting Casa Particular - Viñales

Dag 6: Viñales - Cienfuegos
Dag 6: Viñales - Cienfuegos

Du blir hentet tidlig om morgenen og kjørt til busstasjonen, der bussen til Cienfuegos går. Det er en tur på ca. 8 timer, så len deg tilbake i de komfortable setene og nyt det cubanske landskapet som suser forbi. På Cubas hovedveier møter du ikke bare andre biler og busser. Her ferdes det fotgjengere, syklister, oksekjerrer og hestevogner i en overraskende harmoni med hverandre. Naturligvis kan du også få se noen av de flotte gamle amerikanerbilene som er så karakteristiske i det cubanske gatebildet.

Om ettermiddagen ankommer du til Cienfuegos, som også kalles ”Sydens Perle”. Du blir hentet på busstasjonen og kjørt til innkvarteringsstedet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Middag er inkludert denne dagen på ditt casa particular.

Overnatting Casa Particular – Cienfuegos

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad
Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter fra USA. Byen kom i 1957 på det internasjonale landkartet da en gruppe ungdommer under ledelse av Fidel Castro overtok militærbasen. Det ble en kort fornøyelse, og oppstanden ble raskt nedkjempet av Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget godt bevarte bygninger som derfor er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Gå en tur ned til Parque Martí, som er byens sentrale plass. Her finner du bl.a. det vakre, godt bevarte teateret ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontoret.

Du kan også gå langs havnepromenaden ut til Punta Gorda, der du finner noen av de flotteste bygningene i byen. Spis lunsj eller ta en drink på Palacio de Valle, en utrolig vakker bygning som er som tatt rett ut av et arabisk eventyr.

Du har formiddagen til fri disposisjon til å utforske byen. Du kan også kjøpe en byrundtur.

Om ettermiddagen går reisen videre til Trinidad, en tur på ca. 1,5 time. Ved ankomst blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet ditt, og her står din vertsfamilie klar med en deilig middag til deg.

Det er mulig å tilkjøpe følgende tur i Cienfuegos mot tilleggsbetaling:

Overnatting Casa Particular - Trinidad

Dag 8: Byrundtur i Trinidad
Dag 8: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidads vakre gamle bydel. Ta på deg gode sko, for Trinidads sjarmerende gater har brostein som er veldig ujevne.

Du besøker bl.a. den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av de største kirkene på Cuba. Guiden din forteller byens spennende historie og viser deg interessant arkitektur underveis. Turen inkluderer selvfølgelig en drink på en av de hyggelige lokale barene.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Vi anbefaler å ta en tur i byen om kvelden for å oppleve stemningen der. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet ”Casa de la Musica”, og bare 100 meter derfra ligger et annet dansested, ”Casa de la Trova”, som også alltid har live-musikk. Kan du ikke danse, er dette det perfekte stedet å lære det. Du kan selvfølgelig også bare nyte synes av de  danseglade menneskene rundt deg.

Overnatting Casa Particular - Trinidad

Dag 9: Trinidad på egenhånd
Dag 9: Trinidad på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den deilige stranden Ancón, og dit kan du dra og få en forfriskende dukkert og slappe av ved stranden. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Her er et utvalg av turer i Trinidad som kan kjøpes i tillegg:

Overnatting Casa Particular - Trinidad

Dag 10: Trinidad – Santa Clara - Havanna
Dag 10: Trinidad – Santa Clara - Havanna

I dag er det tidlig avgang fra Trinidad mot Santa Clara, der Che Guevara ligger begravet. Hvor enn du er på Cuba minnes du på revolusjonen med store skilt med slagord og bilder av Fidel Castro og Che Guevara. På revolusjonsplassen i Santa Clara står det en stor bronsestatue av Che Guevara med den berømte teksten «Hasta la victoria siempre». Bak statuen ligger mausoleumet og et spennende museum om livet hans.

Merk: Che Guevaras mausoleum og museum er stengt på mandager og på cubanske helligdager.

Du besøker også Santa Claras sentrale park «Leoncio Vidal Park» og togmuseet, som forteller historien om da Che Guevara og hans menn i 1958 fikk avsporet et sterkt bevoktet tog fylt med ammunisjon. En viktig seier i kampen om å innta Santa Clara.

Etter den inkluderte frokosten har du tid på egen hånd i Santa Clara før bussen går mot Havanna sent på ettermiddagen. Du ankommer Havanna om kvelden.

Turen fra Trinidad til Santa Clara tar ca. tre timer, og turen fra Santa Clara til Havanna tar ca. fire timer.

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 11: Hjemreisen starter
Dag 11: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen.

Dag 12: Hjemkomst
Dag 12: Hjemkomst

Du kommer tilbake til Norge etter en opplevelsesrik ferie på Cuba.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Badeferieforlengelse til Jibacoa, 3 netter
Badeferieforlengelse til Jibacoa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.225 kr.

På den vakre kyststrekningen mellom Havanna og Varadero ligger Jibacoa, en liten perle omgitt av vakker natur. Her kan du avslutte ferien din i rolige omgivelser ved den idylliske sandstranden Arroyo Bermejo.

Nyt hotellets mange fasiliteter og lekre restauranter og ta en forfriskende dukkert i det store bassenget eller i det krystallklare havet. Bare få meter fra kysten er det et rev der hvor du kan snorkle og oppleve det flotte, fargerike livet under havoverflaten.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du spille tennis og volleyball eller gå små turer i de frodige åsene bak  hotellet.

Solnedgangen kan du nyte med en kjølig mojito i hånden fra en av hotellets alt-inkludert-barer.

Vær oppmerksom på at dette hotellet kun er for gjester over 16 år.

Overnatting Memories Jibacoa

Badeferieforlengelse til Varadero, 3 netter
Badeferieforlengelse til Varadero, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.300 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.975 kr.
Enkeltromstillegg: + 1000 kr.

Varadero ligger på Cubas nordkyst, ca. 2,5 timers kjøring fra Havanna. Det er Cubas største og mest populære strandområde, og ikke uten grunn. Den 20 km lange stranden ønsker deg velkommen med kritthvit sand, asurblått vann og vaiende palmer.

I Varadero finner du mange hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer turer både over og under vannet. Det er også mulig å spille golf her.

Slapp av i de idylliske omgivelsene ved havet og bli bortskjemt på alt-inkludert-hotellet med deilig mat og mange underholdnings- og aktivitetstilbud.

Overnatting Hotel Iberostar Tainos

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.