• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Cubas høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise på Cuba med interessant historie, vakker natur, fargerike kolonitidsbyer og møter med livsglade cubanere, rom, salsa og sigarer.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Cubas høydepunkter Cubas høydepunkter
12 dager

Cubas høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise på Cuba med interessant historie, vakker natur, fargerike kolonitidsbyer og møter med livsglade cubanere, rom, salsa og sigarer.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna med mellomlanding(er) underveis t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfers til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Havanna
 • 10 overnattinger på Casa Particulares, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • 3 x middag (dag 4+6+7)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt i Viñales-dalen, bl.a. med besøk på en tobakksplantasje og i en dyppsteinshule
 • Byrundtur i Trinidad
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

Reisen kort & godt

Cuba er et land med en interessant historie, musikk og dans, og på denne reisen opplever du landets absolutte høydepunkter. Turen starter i Havanna, der flotte kolonitidsbygninger, sjarmerende amerikanerbiler, smil og salsarytmer ønsker deg velkommen.
Fra den fargerike hovedstaden går turen ut på landet, til den frodige og idylliske Viñales-dalen, der det bl.a. dyrkes tobakksplanter som blir til noen av verdens aller beste sigarer.
Herfra går turen til Trinidad via sjarmerende Cienfuegos, en by som fascinerer med sin imponerende arkitektur.
Du kan nesten ikke unngå å bli litt forelsket i Trinidad! Brosteinsgatene, de fargestrålende husene og den fengende live-musikken er balsam for både kropp og sjel.
Fra Trinidad går turen tilbake til Havanna, der du har en siste natt før hjemreisen starter.

Det er mulig å forlenge reisen med en badeferie ved en av Cubas flotte sandstrender.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Føl den spesielle stemningen i Havannas gamle bydel, der maleriske plasser, flotte kirker og gamle amerikanerbiler tar deg med tilbake i tiden
 • Opplev den frodige Viñales-dalen med de karakteristiske kalksteinsfjellene, ”mogotes”, som rager opp midt i de frodige tobakksplantasjene
 • Gå en tur i Cienfuegos’ UNESCO-bevarte gamle bydel med vakker arkitektur fra begynnelsen av det 19. århundre
 • La deg forføre av salsarytmene som strømmer ut fra de mange små kafeene og barene i den hyggelige kolonitidsbyen Trinidad

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna

Avreise fra Norge med ankomst på flyplassen i Havanna med mellomlanding(er) underveis. Her bli du møtt av vår samarbeidspartner på Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg inn til overnattingsstedet ditt i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 2: Byrundtur i Havanna

Etter frokost skal du på en byrundtur i Havannas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Ta på deg gode sko og la deg føre gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre gamle kolonitidsbygninger. Du kommer til å oppleve kontrasten mellom de nyrenoverte og vedlikeholdte gatene og bygningene og de mer forfalne områdene som gjør Havanna så spesiell. Blant turens høydepunkter nevnes i fleng byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger. Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med den vakre katedralen.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske fantastiske Havanna på egenhånd eller kjøpe en av de følgende tilleggsutflukter hjemmefra.

Dag 4: Havanna – Viñales dalen

I dag forlater du Havanna og setter kurs mod Viñales-dalen, der flotte naturopplevelser venter. På veien stopper du ved en liten tobakksplantasje og en tobakksfabrikk, og her får du et spennende innblikk i hvordan de gode sigarene blir produsert. Cuba er verdensberømt for sine gode sigarer, og Viñales-området er kjent for å ha noen av landets beste tobakksplanter. Det er i dette området at tobakksbladene til de berømte sigarmerkene Cohiba og Montecristo dyrkes.

Merk: På sigarfabrikkene på Cuba må man være minst 18 år for å komme inn. Vær oppmerksom på at sigarfabrikken er stengt i helgene.

Den siste strekningen inn i Viñales-dalen går på svingete veier. Det blir stopp ved utsiktspunktet på Hotel Jazmines. Herfra har du panoramautsikt over den eventyraktige dalen, med sine karakteristiske kalksteinsfjell, også kalt ”mogotes”, som stikker opp midt i de frodige jordene. Dette utsiktspunktet er virkelig imponerende.

Litt utenfor Viñales får du se et gigantisk veggmaleri, Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er laget av den lokale kunstneren Leovigildo González, og cubanerne er meget stolte av det.
Den siste opplevelsen på dagens tur er den spektakulære dyppsteinshulen Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av indianere. Du kommer både til å gå og seile gjennom den imponerende hulen.

Turen inkluderer lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant før du blir satt av ved overnattingsstedet ditt i Viñales.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Middag er inkludert denne dagen på ditt casa particular. Gled deg til en middag med deilige økologiske råvarer fra området.

Dag 5: Viñales på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Viñales, eller du kan kjøpe en ekstra utflukt i området.

Dag 6: Viñales - Cienfuegos

Du blir hentet tidlig om morgenen og kjørt til busstasjonen, der bussen til Cienfuegos går. Det er en tur på ca. 8 timer, så len deg tilbake i de komfortable setene og nyt det cubanske landskapet som suser forbi. På Cubas hovedveier møter du ikke bare andre biler og busser. Her ferdes det fotgjengere, syklister, oksekjerrer og hestevogner i en overraskende harmoni med hverandre. Naturligvis kan du også få se noen av de flotte gamle amerikanerbilene som er så karakteristiske i det cubanske gatebildet.

Om ettermiddagen ankommer du til Cienfuegos, som også kalles ”Sydens Perle”. Du blir hentet på busstasjonen og kjørt til innkvarteringsstedet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Middag er inkludert denne dagen på ditt casa particular.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter fra USA. Byen kom i 1957 på det internasjonale landkartet da en gruppe ungdommer under ledelse av Fidel Castro overtok militærbasen. Det ble en kort fornøyelse, og oppstanden ble raskt nedkjempet av Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget godt bevarte bygninger som derfor er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Gå en tur ned til Parque Martí, som er byens sentrale plass. Her finner du bl.a. det vakre, godt bevarte teateret ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontoret.

Du kan også gå langs havnepromenaden ut til Punta Gorda, der du finner noen av de flotteste bygningene i byen. Nyt en drink på Palacio de Valle, en utrolig vakker bygning som er som hentet rett ut av et arabisk eventyr.

Du har formiddagen til fri disposisjon til å utforske byen. Du kan også kjøpe en byrundtur.

Ved middagstid går turen videre til Trinidad, en busstur på ca. timer. Ved ankomst blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet ditt. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Middagen på ditt casa particular er inkludert.

Dag 8: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidads vakre gamle bydel. Ta på deg gode sko, for Trinidads sjarmerende gater har brostein som er veldig ujevne.

Du besøker bl.a. den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av de største kirkene på Cuba. Guiden din forteller byens spennende historie og viser deg interessant arkitektur underveis. Turen inkluderer selvfølgelig en drink på en av de hyggelige lokale barene.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Vi anbefaler å ta en tur i byen om kvelden for å oppleve stemningen der. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet ”Casa de la Musica”, og bare 100 meter derfra ligger et annet dansested, ”Casa de la Trova”, som også alltid har live-musikk. Kan du ikke danse, er dette det perfekte stedet å lære det. Du kan selvfølgelig også bare nyte synes av de  danseglade menneskene rundt deg.

Dag 9: Trinidad på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den deilige stranden Ancón, og dit kan du dra og få en forfriskende dukkert og slappe av ved stranden. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Dag 10: Trinidad – Havanna

Tiden er kommet til å ta farvel med Trinidad, og turen går tilbake til Havanna med buss. Du kommer frem om ettermiddagen. Det er mulig å kjøpe en ekstrautflukt, slik at du i stedet for å kjøre direkte til Havanna kjører via Santa Clara og bl.a. besøker Che Guevaras interessante museum, der du får høre mye interessant om Ches liv og ser mausoleet hans.

Etter ankomst i Havanna kan du tilbringe din siste kveld i Cuba på en av Havannas mange fine restauranter med god mat og musikk.

Dag 11: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen.

Dag 12: Hjemkomst

Du kommer tilbake til Norge etter en opplevelsesrik ferie på Cuba.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Varadero, 3 netter

Varadero ligger på Cubas nordkyst, ca. 2,5 timers kjøring fra Havanna. Det er Cubas største og mest populære strandområde, og ikke uten grunn. Den 20 km lange stranden ønsker deg velkommen med kritthvit sand, asurblått vann og vaiende palmer.

I Varadero finner du mange hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer turer både over og under vannet. Det er også mulig å spille golf her.

Slapp av i de idylliske omgivelsene ved havet og bli bortskjemt på alt-inkludert-hotellet med deilig mat og mange underholdnings- og aktivitetstilbud.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse til Jibacoa, 3 netter

På den vakre kyststrekningen mellom Havanna og Varadero ligger Jibacoa, en liten perle omgitt av vakker natur. Her kan du avslutte ferien din i rolige omgivelser ved den idylliske sandstranden Arroyo Bermejo.

Nyt hotellets mange fasiliteter og lekre restauranter og ta en forfriskende dukkert i det store bassenget eller i det krystallklare havet. Bare få meter fra kysten er det et rev der hvor du kan snorkle og oppleve det flotte, fargerike livet under havoverflaten.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du spille tennis og volleyball eller gå små turer i de frodige åsene bak  hotellet.

Solnedgangen kan du nyte med en kjølig mojito i hånden fra en av hotellets alt-inkludert-barer.

Vær oppmerksom på at dette hotellet kun er for gjester over 16 år.

Overnatting:
Tillegg for enkeltrom 5.300 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.