• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
17 dager

Den store rundreisen på Cuba

Uforglemmelige opplevelser venter deg på Cuba på denne spennende rundreisen, der du kommer hele øya rundt og får vite mye interessant Cubas spennende historie og oppleve øyas musikk og livsglede.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Den store rundreisen på Cuba Den store rundreisen på Cuba
17 dager

Den store rundreisen på Cuba

Uforglemmelige opplevelser venter deg på Cuba på denne spennende rundreisen, der du kommer hele øya rundt og får vite mye interessant Cubas spennende historie og oppleve øyas musikk og livsglede.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna med mellomlanding(er) underveis t/r
 • Innenriksfly: Havanna – Baracoa
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Buss: Havanna – Viñales – Havanna //Baracoa – Santiago de Cuba – Bayamo – Camagüey// Cienfuegos – Havanna
 • Transfers: Camagüey – Trinidad – Cienfuegos
 • 15 overnattinger på gode hoteller og casa particulares, inkl. frokost
 • 3 x lunsj (dag 4+13+15)
 • 2 x middag (dag 3+12)
 • Turistvisum til Cuba
 • Rundreisen er Individuell, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt i Viñales-dalen
 • Byrundtur i Baracoa
 • Byrundtur i Santiago de Cuba
 • Byrundtur i Bayamo
 • Byrundtur i Camagüey
 • Besøk på utested i Trinidad med levende musikk og dans
 • Byrundtur i Trinidad, inkl. utflukt til Sukkermølledalen
 • Byrundtur i Cienfuegos
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

Reisen kort & godt

Cuba er et enestående land, på mange måter. For de fleste er Cuba ensbetydende med revolusjon, fargerike amerikanerbiler, fete sigarer og rom. Men Cuba er også fantastisk arkitektur, spennende historie, idylliske strender og frodig natur. Her svinger salsarytmene, menneskene er avslappede og gjestfrie og det er vanskelig å unngå å bli smittet av livsgleden deres.

På denne reisen opplever du alle øyas høydepunkter: Havanna, Viñales-dalen, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Camagüey, Trinidad og Cienfuegos.

Du har mulighet til å forlenge turen med en badeferie ved en av Cubas vakre sandstrender.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli enda bedre kjent med cubansk historie og kultur på vår lengste rundreise som tar deg med rundt hele øya
 • Gled deg til guidede byrundturer i de maleriske kolonitidsbyene med en spennende historie
 • Besøk Santiago de Cuba, berømt for sin afro-karibiske musikk, mat og ikke minst fantastiske rom
 • Du har mulighet til å forlenge reisen med en badeferie i Varadero eller Jibacoa

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra Norge med ankomst samme dag på flyplassen i Havanna med mellomlanding(er) underveis. Her blir du møtt av vår samarbeidspartner på Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg til ditt overnattingssted i Havanna. Det er en tur på ca. 30 min.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 2: Byrundtur i Havanna

Etter frokost skal du på byrundtur i Havannas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Ta på deg gode sko og la deg guide gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre, gamle kolonitidsbygninger.

Du kommer til å oppleve kontrasten mellom nyrenoverte og vedlikeholdte gater og bygninger og de mer forfalne områdene. Det er nettopp denne kontrasten som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger, Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Cathedral, der du kan beundre den flotte, gamle katedralen.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna – Viñales-dalen

I dag forlater du Havanna og setter kursen mot Viñales-dalen, der du har flotte naturopplevelser i vente. Du kjører med bus gjennom de frodige landskapene – en kjøretur på ca. 4 timer.

Du har ettermiddagen på egenhånd til å oppleve den lille, hyggelige byen. Byens sentrum er konsentrert rundt hovedgaten, og du kan gå fra den ene enden til den andre på under 10 minutter. Her finner du små butikker, kafeer og restauranter og et lite marked der du kan kjøpe suvenirer.

Middagen på ditt casa particular er inkludert. Vertene dine serverer deg en deilig middag som er tilberedt av lokale økologiske råvarer.

Dag 4: Sightseeing i Viñales-dalen

Etter frokost skal du på rundtur i Viñales-dalen, som er et av Cubas vakreste naturområder. Landskapet domineres av fruktbare daler med bananpalmer, mangotrær, tobakksplantasjer og enorme kalksteinfjell, også kalt ”mogotes”.

Første stopp på turen er utsiktspunktet ved Hotel Jazmines, som ligger på kanten av Viñales-dalen. Herfra har du en fantastisk utsikt ned over dalen og det eventyrlige landskapet.

Cuba er verdensberømt for sine gode sigarer, og Viñales-området er kjent for å dyrke noen av landets beste tobakksplanter. Det er fra dette området at bladene som senere rulles på Havannas sigarfabrikker blir til de kjente sigarmerkene Cohiba og Montecristo. Du besøker en liten tobakksplantasje og får et interessant innblikk i fremstillingen av de berømte sigarene.
Du ser også det gigantiske veggmaleriet Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er laget av den lokale kunstneren Leovigildo González, og cubanerne er veldig stolte av det.

Turen avsluttes med et besøk i dyppsteinshulen Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av indianere. Du kommer både til å vandre litt og ta båt gjennom den imponerende hulen.

Turen inkluderer lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5: Viñales dalen - Havanna

Du har formiddagen på egenhånd i Viñales, før du om ettermiddagen igjen setter kursen for Havanna.

Du har kvelden til fri disposisjon i Havanna, men vi anbefaler deg å gå tidlig til sengs, for flyet til Baracoa går grytidlig neste morgen.

Dag 6: Havanna – Baracoa - byrundtur

Tidlig om morgenen blir du hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen, der du flyr til Baracoa. Flyturen tar ca. 2 timer.

Baracoa ble grunnlagt i 1512, og byen ligger vakkert til i en bukt som er omgitt av fjell der det vokser mange kokospalmer. Klimaet her er perfekt til dyrking av kakao, og byen står for 80 % av Cubas samlede kakaoproduksjon. Det er også her øyas eneste sjokoladefabrikk ligger.

Etter at du har satt bagasjen din på hotellet, skal du ut på en byrundtur til fots. Sammen med guiden vandrer du forbi de vakre gamle kolonitidsbygningene og de tre fortene som ble oppført mellom år 1639 og 1742 for å beskytte byen. El Castillo er det eldste, og det er nå ombygget til hotell. Fuerte la Punta fungerer som restaurant, og Fuerte Matachín er ombygd til et museum over byens historie.
Du får også se de store tårnene Joa og Centerio, som ble bygget for å holde øye med hvem som kom inn i byen.

Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Hvis du har lyst til å gå på byen og danse og høre levende musikk, kan du ta en tur til det hyggelige utestedet Casa de la Trova.

Overnatting:
Dag 7: Baracoa på egenhånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, så du har dagen til å vandre rundt i byen på egenhånd.

Du kan evt. besøke det 560 meter høye flattoppede fjellet El Yunque eller ta en båttur på Toa-elven, Cubas bredeste elv. Her er det også mange fosser, den største er 17 meter høy.

Overnatting:
Dag 8: Baracoa - Santiago de Cuba

I dag kjører du til Cubas nest største by Santiago de Cuba, som er omgitt av Sierra Maestra-fjellene og Cauto-elven, øyas lengste elv.

Byen ble grunnlagt i 1515 og er kjent som den mest karibiskpregede byen på Cuba. Musikk er en viktig del av livet for mange av innbyggerne i Santiago de Cuba. Byen har vært fødested for flere musikere og musikksjangere og er berømt for sitt karneval og karibiske festival.

Turen til Santiago de Cuba tar ca. 5 timer.

Dag 9: Byrundtur i Santiago de Cuba

Etter frokost skal du på en guidet tur rundt til Santiago de Cubas høydepunkter. Dette er en by med en utrolig spennende historie, og på denne byturen vil du besøke mange historiske steder.

Du kommer bl.a. til Revolusjonsplassen og La Loma de San Juan, der et berømt slag i den spansk-amerikanske krigen fant sted i 1898. Deretter går turen til Moncada-barakkene, som i 1953 ble angrepet av en gruppe revolusjonære ledet av Fidel Castro. Dette anses for å være starten på den cubanske revolusjonen.

Du kommer også til kirkegården Santa Ifigenia, der mange av opprørsheltene fra uavhengighetskrigene mot Spania, heltene fra Castros revolusjon og Fidel Castro selv ligger begravet.

Det er lagt inn et stopp på en rom-bar. Her kan du smake på den velkjente, lokale rommen.

Turen avsluttes ved Cespedes-parken, som er omgitt av gamle bygninger, monumenter og den flotte katedralen fra 1522.

Dag 10: Santiago de Cuba – Bayamo - Byrundtur

I dag forlater du Santiago de Cuba tidlig om morgenen og kjører til den lille idylliske provinsbyen Bayamo, som ble grunnlagt i 1513. Dette er en av de eldste byene på øya og er et nasjonalt monument. Bayamo var sentrum for en opprørsbevegelse mod de spanske koloniherrene. I forbindelse med Uavhengighetskrigen i 1869 valgte byens innbyggere å brenne Bayamo ned til grunnen i stedet for å overgi byen til spanierne. Derfor finnes det ikke så mange gjenstående bygninger fra kolonitiden, men byen har mange krigsmonumenter. Bayamo spilte også en viktig rolle i den cubanske revolusjonen, noe som tydelig kan ses flere steder.

På byrundturen får du høre om Uavhengighetskrigen og besøke flere interessante steder, blant annet revolusjonsplassen og Parque Cespedes, som er byens hjerte. Her står det en bronsestatue av krigshelten Carlos Manuel de Cespedes, som parken er oppkalt etter.
Du skal også besøke Plaza del Himno Nacional, der det er oppført et monument til ære for Perucho Figueredo, mannen bak Cubas nasjonalsang.

Turen avsluttes med et besøk på voksmuseet, der du bl.a. kan se øyas nasjonalhelt, José Marti, og den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway i voksutgave.
Merk: voksmuseet holder stengt på mandager og nasjonale helligdager.

Turen til Bayamo tar ca. 2 timer.

Overnatting:
Dag 11: Bayamo - Camagüey

I dag kjører du til Camagüey, den 3. største byen på Cuba. Turen tar 5-6 timer, så len deg tilbake i de myke setene og nyt landskapet som suser forbi.

Du ankommer om ettermiddagen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 12: Byrundtur i Camagüey - Trinidad

I dag skal du på byrundtur i Camagüeys historiske sentrum, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Før revolusjonen ble byen rik på kvegavl, og her bærer gater og bygninger fremdeles preg av fortidens rikdom. Byen er kjent for sine mange kirker, flotte plasser og svingete smug og smågater som nesten kan ligne et edderkoppnett.

Blant noen av severdighetene på byrundturen er Agramonte Park med sitt majestetiske bronsemonument dedikert til en av Cubas viktigste uavhengighetsledere, Ignacio Agramonte, den trekantede plassen Plaza de los Trabajadores, der du finner katedralen Nuestra Señora de la Merced, et interessant sted med katakomber og San Juan de Dios Plaza, en av øyas absolutt flotteste plasser.

Etter byrundturen kjører du videre til vakre Trinidad, som også er å finne på UNESCOS verdensarvliste og er et absolutt høydepunkt på reisen rundt på Cuba. Turen til Trinidad tar ca. 4,5 timer.

Middag er inkludert på ditt casa particular. Gled deg til å smake på noen av Trinidads spesialiteter.

Om kvelden vil en lokal guide ta deg med rundt til byens beste utesteder med musikk. Trinidad er ensbetydende med dans og musikk, og det er vanskelig å holde bena i ro når den livlige musikken spiller opp og smilende cubanere og andre danseglade inntar gulvet med en forførende salsa.

Dag 13: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidads stemningsfulle gamle bydel. Ta på deg gode sko, for Trinidads sjarmerende gater er belagt med brostein og veldig ujevne.

Du kommer bl.a. til den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av Cubas største kirker. Guiden forteller om byens spennende historie og arkitektur underveis. Turen avsluttes med lunsj i byen.

Etter lunsj besøker du Sukkermølledalen, som ligger litt utenfor Trinidad. Også dette området er utnevnt til verdenskulturarv av UNESCO. I den frodige dalen, som er omgitt av grønne fjell, ligger det gamle haciendaer, slaveboliger og sukkermøller. På 1800-tallet ble det bygget mer enn 50 sukkermøller i dalen. Det var spanjolene som i kolonitiden hentet slaver fra Afrika og igangsatte sukkerproduksjon, noe som raskt gjorde Trinidad til en av Cubas rikeste byer. Du besøker haciendaen Manaca Iznaga, som i 1750 ble grunnlagt av Pedro Iznaga – en av Cubas rikeste menn. Her står det et 44 meter høyt tårn der man holdt øye med slavene så de ikke stakk av fra det harde arbeidet på sukkerrørsplantasjen.

Dag 14: Trinidad på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Du kan evt. ta en tur til den idylliske sandstranden Playa Ancón, som ligger ca. 14 km fra Trinidad.

Du har også mulighet til å kjøpe ekstra turer hjemmefra.

Dag 15: Trinidad – Byrundtur i Cienfuegos – Havanna

I dag forlater du Trinidad og kjører til Cienfuegos, som også kalles ”Sydens perle”.
Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter fra USA. Byen ble satt på det internasjonale kartet i 1957, da en gruppe unge idealister sammen med Fidel Castros gerilja overtok militærbasen i byen. Det ble en kort fornøyelse, og oppstanden ble raskt nedkjempet av Batista.
I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget godt bevarte bygninger, og nettopp derfor er byen også oppført på UNESCOS verdensarvliste.

På den ca. 3 timer lange byrundturen får du et interessant innblikk i byens historie og kan beundre den flotte franske og spanske arkitekturen som byen er så kjent for.
Du besøker bl.a. byens sentrale plass Park Marti, der det vakre Tomás Terry-teateret ligger, samt byens katedral og gågate. Deretter går turen via strandpromenaden til Punta Gorda-området, der du kan nyte en cocktail på den stemningsfulle restauranten El Palacio de Valle.

Turen avsluttes med lunsj før du igjen setter kursen mot Havanna.

Reisen fra Cienfuegos til Havanna tar ca. 5 timer.

Dag 16: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 17: Hjemkomst

Ankomst til Norge etter en opplevelsesrik reise rundt på Cuba.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Varadero, 3 netter

Varadero ligger på Cubas nordkyst, ca. 2,5 timers kjøring fra Havanna. Det er Cubas største og mest populære strandområde, og ikke uten grunn. Den 20 km lange stranden ønsker deg velkommen med kritthvit sand, asurblått vann og vaiende palmer.

I Varadero finner du mange hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer turer både over og under vannet. Det er også mulig å spille golf her.

Slapp av i de idylliske omgivelsene ved havet og bli bortskjemt på alt-inkludert-hotellet med deilig mat og mange underholdnings- og aktivitetstilbud.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse til Jibacoa, 3 netter

På den vakre kyststrekningen mellom Havanna og Varadero ligger Jibacoa, en liten perle omgitt av vakker natur. Her kan du avslutte ferien din i rolige omgivelser ved den idylliske sandstranden Arroyo Bermejo.

Nyt hotellets mange fasiliteter og lekre restauranter og ta en forfriskende dukkert i det store bassenget eller i det krystallklare havet. Bare få meter fra kysten er det et rev der hvor du kan snorkle og oppleve det flotte, fargerike livet under havoverflaten.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du spille tennis og volleyball eller gå små turer i de frodige åsene bak  hotellet.

Solnedgangen kan du nyte med en kjølig mojito i hånden fra en av hotellets alt-inkludert-barer.

Vær oppmerksom på at dette hotellet kun er for gjester over 16 år.

Overnatting:
Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 6.200 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 11.500 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.