• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden

Praktisk informasjon om Ecuador/Galapagos

Praktisk informasjon om Ecuador/Galapagos

Praktisk informasjon om Ecuador/Galapagos

1. Klima

Værstatistikk for Quito:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 21 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21 21
Nattemp. 10 10 10 11 11 9 9 9 9 9 9 10
Nedbør mm 142 143 158 174 128 64 30 38 82 132 127 109
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 21 10 142
FEB 20 10 143
MAR 20 10 158
APR 20 11 174
MAI 20 11 128
JUN 20 9 64
JUL 21 9 30
AUG 21 9 38
SEP 21 9 82
OKT 21 9 132
NOV 21 9 127
DES 21 10 109

Værstatistikk for Galapagos:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 29 31 31 31 29 27 26 25 25 25 26 28
Nattemp. 19 19 19 20 19 18 17 16 16 16 17 18
Nedbør mm 94 82 84 87 38 40 50 41 51 39 31 54
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 29 19 94
FEB 31 19 82
MAR 31 19 84
APR 31 20 87
MAI 29 19 38
JUN 27 18 40
JUL 26 17 50
AUG 25 16 41
SEP 25 16 51
OKT 25 16 39
NOV 26 17 31
DES 28 18 54
2. Reiseform

Utflukter og transporter foregår i mindre internasjonale grupper med engelsktalende guider.

3. Når reiser man til Ecuador?

Høysesongen er fra juni til august og fra desember til januar, men det er mulig å besøke Ecuador året rundt. Fra september til mai regner det en del i lavlandet, og på samme tidspunkt er det tørt i fjellene. Galapagosøyene er en helårsdestinasjon, da været alltid er fint og det er minimalt med nedbør.

4. Reisebetingelser

Vennligst les grundig gjennom våre generelle reisebetingelser, da disse er en del av avtalevilkårene i forbindelse med reiser som kjøpes hos Lamatours.no. Reiser som kjøpes hos oss er omfattet av ”Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene våre.

5. Obligatorisk reiseforsikring

Den ecuadorianske regjeringen krever at alle reisende til Galapagos har en reisesykeforsikring. Reisesykeforsikringen skal kjøpes hjemmefra før avreise, og skal dekke utgifter til legebehandling eller medikamentomkostninger m.m.

Ved ankomst til Galapagos skal reisende kunne fremvise et sertifikat eller forsikringsbevis som angir forsikringsforholdene. Reisesykeforsikringen skal være gyldig under hele oppholdet.

Under vår side om forsikring finner du all nødvendig informasjon.

Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

6. Språk

I Ecuador snakker de spansk, men de er svært hjelpsomme og elsker å få en mulighet til å bruke de engelske glosene de kan. På landet kan engelsk være en mangelvare, og derfor benytter vi tospråklige (engelsk/spansk) guider. Man kan avslutte mange setninger med «por favor», som betyr «vær så snill». «Gracias» – «takk» – baner også vei for mange vennlige smil.

7. Vaksinasjoner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær spesielt oppmerksom på reglene som gjelder for gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet sør- eller mellomamerikansk land der det finnes gul feber.

Noen land krever bevis for at du er vaksinert mot gul feber ved innreise. Så husk å ta med deg vaksinasjonskortet ditt hvis en slik vaksine er påkrevd.

8. Visum

Som norsk statsborger kreves det ikke visum for opphold under 90 dager. Som med annen internasjonal reiseaktivitet må du ha et gyldig norsk pass. Kravet til passets gyldighetsperiode kan variere, men som hovedregel skal passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Da disse reglene av og til kan endre seg, oppfordrer vi til et besøk på Utenriksdepartementets side. Du kan selvsagt også spørre oss.

Hvis du skal reise via USA, gjelder følgende for norske statsborgere:

For å reise via USA må du søke om en ESTA-innreisetillatelse (Electronic System for Travel Authorization). Uten ESTA får du ikke lov til å reise via USA. Søk om innreisetillatelsen i god tid, senest 72 timer før avreise til USA. ESTA koster 14 USD pr. person, og alle reisende uansett alder må søke om det. Du kan søke via følgende kobling: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du må ha passet ditt, reiseinformasjonen, kredittkort og e-postadressen din tilgjengelig når du søker. Innreisetillatelsen er elektronisk forbundet med passet ditt, og er gyldig i 2 år eller til passet ditt utløper (avhengig av hva som skjer først). Vi anbefaler at du tar med en fysisk kopi (utskrift) av din ESTA-innreisetillatelse, hvis systemet for eksempel skulle være nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Hvis du får et nytt pass, må du også søke om en ny ESTA-innreisetillatelse.

Hvis du har reist til Iran, Irak, Sudan eller Syria den 1. mars 2011 eller senere, må du søke om visum på Den amerikanske ambassade. Da kan du ikke søke om ESTA. Det samme gelder hvis du har dobbelt statsborgerskap i Iran, Irak, Sudan eller Syria.

Hvis du skal reise via Canada, gjelder følgende for norske statsborgere:

For å reise via Canada må du søke om en eTA-innreisetillatelse (Electronic Travel Authorization). Uten eTA får du ikke lov til å reise via Canada. Søk om innreisetillatelsen i god tid.eTA koster 7 CAD pr. person, og alle reisende uansett alder små søke om det. Du kan søke via følgende kobling: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du må ha passet ditt, reiseinformasjonen, kredittkort og e-postadressen din tilgjengelig når du søker. Innreisetillatelsen er elektronisk forbundet med passet ditt, og er gyldig i 5 år eller til passet ditt utløper (avhengig av hva som skjer først). Vi anbefaler at du tar med en fysisk kopi (utskrift) av din eTA-innreisetillatelse, hvis systemet for eksempel skulle være nede ved ankomst, men dette er ikke et krav.

Hvis du får et nytt pass, må du også søke om en ny eTA-innreisetillatelse.

9. Valuta

Valutaen i Ecuador er amerikanske dollar. På www.dnb.no/valutakurser/ kan du alltid se den nøyaktige kursen. Ta med kredittkort med PIN-koden godt gjemt i hukommelsen og bare der! Minibanker (ATM) finnes nesten overalt. Vanlig kredittkort kan brukes på hoteller, i mange restauranter og butikker. Igjen gjelder det derimot, at jo lenger man kommer ut på landet, desto vanskeligere kan det være å bruke kredittkort. Drikkepenger kan derimot bare betales med kontanter på Galapagos-krysstoktsbåtene.

10. Prisnivå

Generelt er det billigere i Ecuador enn i Norge. Det er billigere å spise ute, men det finnes likevel mat og drikke i alle prisklasser. Utenfor storbyene er det også billigere.

11. Tips

Tips kan man gjerne gi til hotellpersonale, på restauranter og ved andre serviceytelser. Ha derfor noen småsedler eller mynter for hånden.
På Galapagos forventes det at guiden samt personalet på båten mottar tips når cruiset er avsluttet. Man bør regne med 10-20 USD per person per dag. Prosedyren er vanligvis at det blir sendt rundt en konvolutt, hvor de opplyser om hva som anbefales av tipse, og man kan så legge ønsket beløp i den lukkede konvolutten.

12. Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Ecuador varierer avhengig av om det er sommer- eller vintertid i Norge.
Ved sommertid: Ecuador: -7 timer. Galapagos: -8 timer. Det vil si at når kl. er 12 i Danmark, er kl. 5 i Ecuador og 4 på Galapagos.
Ved vintertid: Ecuador: -6 timer. Galapagos -7 timer.

13. Strøm

Ecuador har 110 volt og støpsler med to flate stifter. Sørg derfor for å ta med en adapter.

14. Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Ecuador er +593. Det kan være dyrt å ringe hjem fra eller motta anrop i Ecuador. Sjekk evt. med ditt eget mobilselskap mht. dekning og priser for innkommende anrop.
Det finnes internettkaféer i de fleste større byene.

15. Sikkerhet

I alle deler av verden hvor det er fattigdom er det viktig å være diskret. Det er uklokt å legge fra seg verdier eller bære dem åpenlyst. Vi jobber kun med utdannede, erfarne og sertifiserte reiseledere som alltid er villige til å gi deg råd om sikkerhet, og som vet nøyaktig hvor det er trygt å ferdes. Følg alltid reiselederens råd og veiledning vedrørende sikkerhet så er det ingen fare.

16. Mat og drikke

Det blir servert masse fisk og skalldyr i Ecuador. Særlig retten ceviche, som er rå fisk marinert i limesaft, er en delikatesse. Mange steder kan man også få marsvin, som har vært en delikatesse siden inkatiden. De mange fruktjusene er svært velsmakende og friske.

17. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

18. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

19. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

20. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Flyselskapet vil tildele deg en plass på flyet når du sjekker inn. Hvis du har spesifikke ønsker, kan du reservere seter på flyselskapets hjemmeside. De fleste flyselskaper har et menypunkt som heter ”manage my booking”. Som hovedregel er dette noe du skal betale for,  så ha kredittkortet ditt klar, når du går i gang. Det varierer når flyselskapene åpner for reservasjon av seter, men ofte kan du reservere seter fra bestillingstidspunktet og inntil 48 timer før avgang.

Mange flyselskaper tilbyr dessuten også oppgradering til seter med ekstra benplass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Du kan selv oppgradere via flyselskapets hjemmeside mot betaling.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full råderett over alle seter på flyet, og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon. Hvis du ikke reserverer seter før avreise, vil du få tildelt en plass av flyselskapet når du sjekker inn.

21. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskap til Ecuador. Derfor kan det variere hvor mye og hvor mange kg du kan ta med i både innsjekket bagasje samt håndbagasje. Se informasjon om dette på flybilletten din eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan være kald trekk fra klimaanlegget i flyet, så ta med en vindjakke i håndbagasjen.

22. Transport til og fra flyplassene

Ved ankomst til flyplassen i Ecuador og på Galapagos blir du hentet av vår lokale representant, som vil stå med et skilt med navnene deres på i ankomsthallen. Ved avreise blir du igjen kjørt til flyplassen. Du vil få opplysninger om avhenting ved ankomst til Ecuador.

23. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.