• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Ecuador

En reise til Ecuador og Galapagos er virkelig en opplevelse av en annen verden, både for ekte naturentusiaster og alle andre som ønsker å oppleve enestående natur, spennende historie og lokalbefolkningens tradisjonsrike kultur.

På reisene våre får du oppleve Ecuadors høydepunkter kombinert med et Galapagos-cruise.

Se alle våre reiser til Ecuador og Galapagos nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Ecuador / Galapagos Ecuador / Galapagos

Reiser til Ecuador

En reise til Ecuador og Galapagos er virkelig en opplevelse av en annen verden, både for ekte naturentusiaster og alle andre som ønsker å oppleve enestående natur, spennende historie og lokalbefolkningens tradisjonsrike kultur.

På reisene våre får du oppleve Ecuadors høydepunkter kombinert med et Galapagos-cruise.

Se alle våre reiser til Ecuador og Galapagos nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Hvorfor skal du reise til Galapagos og Ecuador?

Ecuador er kanskje det minste landet i Andes-regionen, men i dette landet finner du en fauna og natur som er en av verdens mest varierte. Her kan du oppleve eventyrlige landskaper, varme kilder, hvite sandstrender, fjell, vulkaner og ikke minst de unike biologiske økosystemene og dyreartene på Galapagosøyene.

I tillegg har Ecuador en interessant historie, mange levninger fra den spanske kolonitiden, tradisjonsrike indianerkulturer og flotte byer.

Våre rundreiser til Ecuador

Våre reiser til Ecuador og Galapagosøyene starter på fastlandet og etterfølges av et cruise til utvalgte Galapagosøyer.

Nedenfor kan du lese mer om alt du kan se og oppleve på disse reisene.

Quito

Quito er Ecuadors hovedstad, og med sin beliggenhet 2.850 meter over havet er dette den nest høyest beliggende hovedstaden i verden.

Byen ligger vakkert til mellom fjellene, og den største severdigheten er Quitos historiske sentrum, som i 1978 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Området har mange kolonitidsbygninger og arkitektoniske skatter fra 1600-tallet, f.eks. den flotte kirken La Compañia de Jesus og den sentrale plassen Plaza de la Independencia, der du kan se katedralen og erkebiskopens og presidentens palass.

Quito ligger bare cirka 20 km sør for ekvator, og når du er i byen må du få med deg Ekvatormonumentet (La Mitad del Mundo). Monumentet er 30 meter høyt og markerer ekvator, eller verdens midte, og det er populært å få tatt bilde av seg med ett ben på hver side av ekvator.

Cotopaxi

Få timer fra Quito, i Cotopaxi National Park, finner du en av verdens høyeste aktive snøkledte vulkaner, Cotopaxi, som ligger i hele i 5.897 meters høyde. Vulkanen hadde sitt siste utbrudd i 2006, men det siste kraftige utbruddet var tilbake på 1940-tallet. Opplev vulkanen og den fantastiske utsikten i 4.600-4.800 meters høyde.

Selve parken er hjemstedet til forskjellige plante- og dyrearter. Spesielt er dette et spesielt reisemål for fugleinteresserte, for her kan du blant annet kan få øye på kondorer og kolibrier.

Indianerbyen Otavalo

Rundt 100 km nord for Quito finner du Otovalo, en gammel indianerby.

Byen er spesielt kjent for sitt livlige og fargerike marked, som i flere hundre år var et av de viktigste markedene i Andes-regionen.

De vennlige innbyggerne er ofte kledt i landsbyens spesielle klesdrakt. Her kan du se noen av de lokale håndverksproduktene, blant annet keramikkfigurer og tekstiler samt frukt og grønnsaker.

Galapagosøyene

Vel 1000 km fra kysten av Ecuador ligger Galapagosøyene, en gruppe av større og mindre øyer. Disse øyene utgjør toppen av en lang vulkankjede, som reiser seg 2.-3.000 meter over havoverflaten.

Galapagosøyene ble berømte etter at Charles Darwin brukte dem som utgangspunkt for sin bok om artenes opprinnelse og naturlig seleksjon som han skrev etter sin studiereise der i 1835.

Øyene er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har et av verdens mest unike økosystemer. Hver øy er forskjellig, og har sitt eget spesielle, meget sårbare økosystem.

Man mener at en av årsakene til disse unike økosystemene er at øyene har oppstått som vulkanøyer og derfor aldri har vært del av fastlandet.

Artene på øyene har sannsynligvis opprinnelig kommet dit enten via vannet eller luften, og deretter har de videreutviklet seg. Faktisk er Galapagos det stedet i verden som har flest arter som ikke finnes andre steder i verden, f.eks. Galapagos-skilpadden, som også har gitt øyene sitt navn.

Våre to reiser tar deg med på to forskjellige, men begge uforglemmelige cruise mellom Galapagos’ vakre øyer. Nedenfor kan du lese mer om hva du kan oppleve på disse øyene. Én ting er likevel sikker: uansett hvilke øyer du får se, er du garantert fantastiske natur- og dyreopplevelser.

Isabela

Isabela er Galapagos’ største øy.

Her kan du se Tagus cove, populær blant pirater og hvalfangere på 1800-tallet. Mange skrev navnet til skipet sitt på klippene, og det kan du se i Tagus den dag i dag. Den eldste innskriften er fra 1836. Her er det også gode muligheter til å se pingviner, pelikaner og krabber.

Urvina Bay ligger ved foten av Alcedo-vulkanen, og inntil 1954 var bukten havbunn. Da ble den ble løftet 5 meter over havets overflate. Her kan du se en av verdens største bestander av landleguaner, Darwinfinker, kjempeskilpadder og Galapagosskarven, som er den eneste skarven som ikke kan fly.

Utenfor kysten av Isabela kan du dra til den lille lavaøya Las Tintoreras, som er omgitt av vakkert, turkisblått vann og bebodd av sjøløver, havskilpadder, havleguaner, pingviner og rokker.

Santa Cruz

Santa Cruz er den nest største øya i øygruppen.

I byen Puerto Ayora, øyas største by, ligger Charles Darwin Research Center, et av øyas høydepunkter.

Senteret ble etablert i 1960 og arbeider for å bevare Galapagos’ unike økosystemer. Sentret er også hjemsted for Darwinfinker og 11 forskjellige skilpaddearter. Her kan du også se store landskilpadder på mellom 100 og 150 år.

På den nordlige delen av øya finner du Las Bachas, en hvit sandstrand som er en av havskilpaddenes viktigste ynglesteder. Her får du også mulighet til å svømme og snorkle.

Rábida

Rábida er en av de mest fotograferte og mest varierte av vulkanøyene.

Det meste av øya består av klipper, og Rábida er spesielt kjent for sin rødbrune sandstrand på den nordøstlige siden av øya. Her er det flere fantastiske utsiktspunkter der du kan beundre øyas flotte landskap.

Øya har et rikt fugleliv, og her bor det bl.a. ni forskjellige finkearter, galapagosvåken og brune pelikaner. Faktisk er Rábida et av de beste stedene i verden å se den brune pelikanen yngle.

Genovesa

Genovesa er en hesteskoformet øy i den nordøstlige delen av Galapagos.

Øya fikk sin spesielle form etter et vulkanutbrudd som også skapte Darwin Bay, en bukt omgitt av bratte klipper. Darwin Bay har mange forskjellige fugler, bl.a. fregattfugler, Darwinfinker, svaler, rødfotede suler og mange andre. Derfor har øya også fått tilnavnet ”Fugleøya”.

Du kommer i land på Darwin Bays sandstrand, der du kan se sjøløver som ligger og soler seg. Her kan du også svømme i vannet mellom fargerike fisker, havskilpadder og sjøløver.

Har du spørsmål?

Vi har samlet all reiserelevant informasjon om Ecuador og Galapagos på vår side Praktisk informasjon om Ecuador.

Du må også gjerne kontakte våre reisekonsulenter, som vet alt om våre reiser til Sør-Amerika og Mellom-Amerika.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

Lamatours.no – drømmereiser til Latin-Amerika.

Været i Ecuador / Galapagos måned for måned

Værstatistikk for Quito: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 21 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21 21
Gjennomsnittlig min. temp. 10 11 10 10 10 10 10 9 9 10 10 10
Nedbør mm 104 120 155 179 122 52 38 31 59 112 128 111
Værstatistikk for Guayaquil: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 31 31 32 32 31 30 29 30 30 30 31 32
Gjennomsnittlig min. temp. 24 24 24 24 23 22 21 21 21 21 22 23
Nedbør mm 167 266 227 142 51 23 10 1 1 4 16 41
Værstatistikk for Galapagos: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 29 30 31 30 29 28 26 26 26 26 27 28
Gjennomsnittlig min. temp. 23 23 23 23 23 22 21 20 20 20 21 22
Nedbør mm 83 107 106 95 42 33 19 10 8 11 13 52

Les mer om Galapagos og Ecuadors klima her.

Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Latin-Amerika.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.