Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaMexicoI mayaenes fotspor
16 dager:

I mayaenes fotspor

Høydepunkter på denne reisen:

Tempelbyen Teotihuacán, Basilica de Nuestra de Guadalupe-kirken, Plaza de las Tres Culturas, Mexico City, Oaxaca, Monte Alban, båttur i Sumidero-kløften, San Cristobal de las Casas, indianerlandsbyene San Juan de Chamula og Zinacantan, Aguas Azul-fossen, Misol-Ha-fossen, Palenque, Mérida, Chichen Itza, Playa del Carmen.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Mexico City med flybytte underveis
 • Fly fra Cancun til Norge med flybytte underveis
 • Transport fra og til flyplassene (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Førsteklasses buss: Mexico City – Oaxaca
 • 1 overnatting i førsteklasses buss: Oaxaca – Tuxtla Gutiérrez
 • Buss: San Cristobal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses buss: Palenque – Mérida
 • Buss: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider, unntatt dag 7 og 9
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er avgang daglig

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Tur til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe kirken og De tre kulturers plass
 • Byrundtur i Mexico City inkl. besøk til det antropologiske museet
 • Byrundtur i Oaxaca
 • Tur til det arkeologiske mayaområdet Monte Alban
 • Båttur i Sumidero-kløften
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantan
 • Tur til fossene Agua Azul og Misol-Ha
 • Tur til mayakomplekset Palenque
 • Tur til et av verdens nye underverker Chichen Itza
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 6.900 kr.
Rabatt blir gitt ved 6 eller flere personer
Velg denne reise fordi…

Mexico har en utrolig spennende kultur og historie som går tilbake til mange hundre år f.Kr. Dette er et land som stadig er sterkt preget av tidligere mayasivilisasjoner og det tidligere spanske herredømmet. På denne reisen går du i mayaenes fotspor og opplever UNESCO-verdensarv og et av verdens syv nye underverker. Du nyter stemningen i den pulserende hovedstaden og får innblikk i den spanske kolonitiden med besøk til flere sjarmerende kolonialbyer. Du opplever også den maleriske naturen på båttur i Sumidero-kløften og besøk til vakre turkise fosser. Reisen avsluttes i den deilige badebyen Playa del Carmen med krystallklart vann og kritthvite sandstrender.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Mexico med mellomlanding underveis. På flyplassen i Mexico City blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Overnatting Hotel Regente City

Dag 2: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plass
Dag 2: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plass

I dag skal du besøke et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser, tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet der mennesker ble guder. Du går langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens aveny), der du ser de enorme templene og pyramidene som kan dateres tilbake til 200 år f.Kr., men ble bygd over en lang tids- periode. Du får blant annet oppleve Quetzalcoatl-tempelet, der mer enn 200 ofrede krigsfanger er funnet, Quetzalpapalotl-palasset, Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m,) som er bygget i sentrum av byen oppå en 100 m lang hule, der det sies at menneskene har sin opprinnelse.

Deretter besøker du Basilica de Nuestra de Guadalupe-kirken, som har plass til 10 000 besøkende og som hvert år besøkes av 20 millioner pilgrimmer. Kirken er oppkalt efter Jomfruen av Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellom-Amerikas kvinnelige skytshelgen.

Til slutt kommer du til Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturers plass, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her kan man se restene av precolombianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt en moderne mexicansk bygning som huser utenriksdepartementet.

Overnatting Hotel Regente City

Dag 3: Mexico City
Dag 3: Mexico City

I dag skal du på byrundtur i Mexico City, en av verdens største byer. Den er omgitt av vulkaner og ligger i 2240 meters høyde, så den er en av verdens høyest beliggende hovedsteder. Du besøker byens koloniale sentrum, der du kommer forbi den sentrale plassen Zocalo. Her besøker du nasjonalpalasset med den kjente maleren Diego Riveras fantastiske veggmalerier som viser Mexicos historie, Templo Mayor, som er ruinene fra aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan, samt Mexicos største katedral, et imponerende byggverk av stein fra aztekernes templer. Herfra fortsetter du til Alameda-parken med landets nasjonale scene, Palacio de Bellas Artes, der det oppføres opera, ballet, skuespill og konserter. Du fortsetter langs den vakre La Reforma Avenue til Chapultepec-parken. Her ligger det imponerende antropologiske museet, der du får et innblikk i landets historie og mange kulturer.

Overnatting Hotel Regente City

Dag 4: Mexico City – Oaxaca
Dag 4: Mexico City – Oaxaca

I dag kjører du til Oaxaca, en virkelig perle fra kolonitiden – en busstur på ca. 6,5 time.

Overnatting Hotel Oaxaca Real

Dag 5: Byrundtur i Oaxaca
Dag 5: Byrundtur i Oaxaca

I dag skal du på byrundtur. Du besøker byens sentrale plass, Zocalo, med sine mange marimba-band og en utrolig hyggelig atmosfære. Et par gater derfra finner du Mexicos mest berømte barokkirke, Santa Domingo. Ved siden av ligger museet av samme navn, der man finner mange av funnene fra det store arkeologiske området Monte Alban.

Overnatting Hotel Oaxaca Real

Dag 6: Monte Alban – Oaxaca – Tuxtla Gutierrez
Dag 6: Monte Alban – Oaxaca – Tuxtla Gutierrez

Du deltar i dag på en halvdagsutflukt til det arkeologiske området Monte Alban, som ligger på en bergtopp 400 meter over byen Oaxaca. Monte Alban ble oppført over en periode på 2 000 år og påbegynt omkring år 900 f.Kr. av det zapotetiske folket. Her finnes det baner der man moret seg med det meso-amerikanske ballspillet, pyramider og gravsteder for herskerne. Guiden vil fortelle deg om stedet og forklare mysteriene rundt ”dansernes sten”. Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Om kvelden reiser du med buss til Tuxtla Gutierrez – en tur på ca. 10 timer. Du ankommer neste morgen.

Overnatting Nattbuss i Mexico

Dag 7: Tuxtla Gutierrez – Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas
Dag 7: Tuxtla Gutierrez – Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas

Bussen ankommer busstasjonen i Tuxtla Gutierrez tidlig om morgenen. Du har et par timer til å ut og spise frokost før du blir hentet til utflukten i Sumidero-kløften.

Du opplever den vakre kløften på en ca. 2 timers tur med speedbåt, der du virkelig kan nyte de dramatiske klippeveggene som tårner seg opp rundt deg. Hvis du er heldig, kan du få se både aper, krokodiller og forskjellige slags fugler.

Du fortsetter til San Cristobal de las Casas, som ligger på 2 100 meters høyde. Byen var tidligere kjent som “San Cristobal”, og “de las Casas” ble tilføyd til ære for den spanske presten Bartolomé de las Casas, som kjempet for indianernes rettigheter. Byen er en av de vakreste og mest sjarmerende kolonibyene i Mexico. Her vil du observere og oppleve mayakulturen, som bidrar til å gi byen en helt spesiell atmosfære.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Overnatting Hotel Diego Mazariegos

Dag 8: Utflukt til indianerlandsbyer
Dag 8: Utflukt til indianerlandsbyer

I dag skal du besøke de to indianerlandsbyer: San Juan Chamula og Zinacantan. San Juan Chamula bebos av 50.000 opprinnelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og kulturarv. De har sitt spesielle språk, og byen har egne regler og eget politi.

Du besøker Chamulas særpregede kirke, som ligger ved byens sentrale plass. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen av den opprinnelige mayaindianske troen og katolsk tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgen som er ansvarlig for den sykdommen de plages av eller det ønsket de vil skal gå i oppfyllelse. Der er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse og langs veggene står trefigurer av mayaenes helgener og Johannes Døperen, byens skytsengel.

Beboerne i Zinacantan er også opprinnelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan de Chamula og Zinacantan er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøye uttenkte mønstre og farger. Til markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og klær laget av ull og bomull.

Overnatting Hotel Diego Mazariegos

Dag 9: San Cristobal – Palenque
Dag 9: San Cristobal – Palenque

I dag kjører du fra San Cristobal de las Casas til Palenque. På veien besøker du de flotte fossefallene Agua Azul. Der finner du mer enn 500 mindre og større fosser fra 3 til 30 meters høyde.  Med det turkisfargede vannet, de intense fargene og den konstante brisen og det drønnende vannet er dette stedet en av Mexicos vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelser.

Deretter besøker du den 35 meter høye fossen Misol-Ha, som er kjent for sin skjønnhet, befinner seg midt i den tropiske vegetasjonen og er dekket av mahogni- og sapotetrær. Misol-Ha er dannet ved en klipperand ved elvemunningen. I den brede dammen nederst ved fossefallet har du mulighet til å ta en dukkert.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Overnatting Hotel Maya Tulipanes

Dag 10: Palenque
Dag 10: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og sin fantastiske beliggenhet med utsikt over det flate Yucatan. Palenque var en av mayaenes største byer og har også gitt navn til mayaruinene i nærheten, som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provins finner du disse flotte ruinene. Du får bl.a. se Inskripsjonstemplet, som er et gravleggingsmonument for kong Pacal den Store. Dette tempelet har 600 hieroglyfer, den nest lengste mayainskripsjonen.

Overnatting Hotel Maya Tulipanes

Dag 11: Palenque – Mérida
Dag 11: Palenque – Mérida

I dag venter en lang kjøredag, men du skal ta en førsteklasses buss til Mérida, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet til busstasjonen i Palenque eller ta en taxi (for egen regning). Bed ankomst i Mérida venter en taxi på deg og kjører deg til hotellet.

Kjøreturen tar ca. 8 timer.

Overnatting Hotel del Gobernador

Dag 12: Mérida
Dag 12: Mérida

Ingen utflukter er planlagt og du kan velge å besøke flamingokolonien i Celestun, de flotte mayaruinene ved Uxmal eller utforske byen på egen hånd. Mérida er en hyggelig by, grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Lokalbefolkningen kaller den både ”Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede husene og ”Mexicos Paris”, for dette er den mest europeiske byen på Yucatan-halvøya. I forrige århundre ble byen rik på produksjon av agavefiber, og byens tidligere rikdom gjenspeiles fremdeles av de mange imponerende bygningene.

Overnatting Hotel del Gobernador

Dag 13: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen
Dag 13: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men før du kommer frem til strandparadiset skal du besøke ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvliste. Den er også utnevnt til et av Verdens syv nye underverker. Ruinene har spor av to forskjellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke.

Mayaene hadde gode kunnskaper om både astronomi og arkitektur, og dette vises tydelig på ruinene. Du ser bl.a. den 25 meter høye berømte pyramiden El Castillo, som i virkeligheten er mayakalenderen utformet i stein. I mars og september hvert år kan man se en ”slange” ved nordtrappen, men det er bare solens skygge. Du ser også Mexicos største antikke ballbane, som måler mer end 180 x 70 meter, Krigernes tempel, berømt for sin Chaac-Mool-figur samt Observatoriet, mayaenes astronomiske observatorium. Videre får du se den hellige brønnen Cenote Sagrado, som ble brukt til religiøse ritualer. Det var opprinnelig en vannkilde, og som takk ofret mayaene til regnguden Chaac. Man har funnet både menneskeknokler og verdifulle offergaver nede i brønnen.

Turen går videre til den flotte badebyen Playa del Carmen med sin kilometerlange hvite sandstrand med palmer og krystallklart vann.

Overnatting Hacienda Paradise

Mot et tillegg i prisen kan du endre din avsluttende strandferie fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også velge å oppgradere hotellet ditt i Playa del Carmen. Se oppgraderings- og endringsmulighetene nedenfor:

Dag 14: Playa del Carmen
Dag 14: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Playa del Carmen og slappe av ved den flotte hvite sandstranden. Der kan du drive med forskjellige vannsportsaktiviteter, som windsurfing og jet skiing, eller du kan snorkle og dykke ved øya Cozumel, der du finner et verdensberømt dykkerparadis med grotter og flotte rev. Der går en ferge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel – en tur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ut mot stranden og like ved fergen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løper byens hovedgate, Avenida 5, der du finner et vell av butikker, restauranter og barer. Om kvelden gjøres strendene om til barer, og vanligvis kan man høre levende musikk i form av reggae eller calypso. Det er vanskelig å tenke seg en bedre måte å starte kvelden på enn å sitte med en kald Corona i hånden og lytte til god musikk med utsikt til Det karibiske hav.

Overnatting Hacienda Paradise

Oppgraderings- og endringsmuligheter:

Dag 15: Hjemreisen starter
Dag 15: Hjemreisen starter

I dag er tiden er kommet til å si farvel til Mexico. Du blir kjørt til Cancun flyplass, der du setter kursen hjemover.

Dag 16: Hjemkomst
Dag 16: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.