Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaMexicoMexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen
15 dager:

Mexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Høydepunkter på denne reisen:

En byrundtur i Mexicos pulserende hovedstad, inkl. et besøk ved det imponerende ruinanlegget Teotihuacán, flotte dyre- og naturopplevelser i Sumidero-kløften og ved fossene Agua Azul og Misol-Ha. Vakker kolonitidsarkitektur i San Cristobal og Mérida, besøk i fascinerende mayalandsbyer, eventyrlige mayaruiner i Palenques jungel og ved Chichen Itza samt en avslappende badeferie på Mexicos karibiske kyst i ferieparadiset Playa del Carmen.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Mexico City med flybytte underveis
 • Fly fra Cancun til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning: Mexico City – Tuxtla Gutiérrez
 • Transport fra og til flyplassene (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: San Cristobal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses buss: Palenque – Mérida
 • Bus: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 10)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider, unntatt dag 4 og 6
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er avgang daglig

Følgende utfluktspakke:

 • Bytur i Mexico City med det Antropologiske Museum
 • Heldagstur til Guadalupe kirken samt Teotihuacán byen med solens og månens pyramider
 • Seiltur i Sumidero kløften
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantan
 • Fossefallene Agua Azul og Misol-ha
 • Rundtur i mayakomplekset Palenque
 • Rundtur ved en av verdens nye vidundere Chichen Itza
 • Inngangsbilletter til nevnte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 6.300 kr.
Rabatt blir gitt ved 6 eller flere personer
Velg denne reise fordi…

Mexico har alle ingrediensene til en perfekt ferie, fra spennende byer og annerledes kultur til fantastiske ruiner, flott natur og kritthvite sandstrender. Denne reisen starter i den pulserende hovedstaden Mexico City, der du opplever det beste av byen med besøk til de mest populære severdighetene. Mexico er et land som er sterkt preget både av det tidligere spanske herredømmet og de tidligere mayasivilisasjonene. Du besøker derfor landets godt bevarte kolonibyer, interessante indianersamfunn og de imponerende mayaruinene ved tempelbyen Teotihuacán og ruinbyen Chichen Itza, et av verdens syv nye underverker. På utflukt til vakre turkise fosser og båttur i Sumidero-kløften opplever du den maleriske og vidunderlige naturen. Deretter kan du selv velge hvor aktiv eller avslappet dine dager i ferieparadiset Playa del Carmen skal være.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Mexico med mellomlanding underveis. På flyplassen i Mexico City vil du bli møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet.

Overnatting Hotel Regente City

Dag 2: Byrundtur i Mexico City
Dag 2: Byrundtur i Mexico City

I dag skal vi på byrundtur i Mexico City, som er en av verdens største byer. Den ligger i 2240 meters høyde og er dermed en av verdens høyest beliggende storbyer. Byen er omgitt av vulkaner. Vi skal besøke Mexicos koloniale sentrum hvor vi går forbi den sentrale plassen Zocalo. I nasjonalpalasset vil vi se den kjente Diego Riveras fantastiske veggmalerier som viser Mexicos historie.

Ved plassen ligger også Mexicos største katedral, en imponerende konstruksjon som ble bygget av stein fra aztekernes templer.

Herfra fortsetter vi til Palacio de Bellas Artes, landets nasjonalscene, hvor det oppføres opera, ballett, skuespill og konserter. Vi fortsetter til den vakre La Reforma Avenue til Chapultepec-parken. Her ligger det imponerende antropologiske muséet, hvor vi får et innblikk i landets historie og mange kulturer.

Overnatting Hotel Regente City

Dag 3: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plass
Dag 3: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plass

I dag skal vi besøke tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet hvor mennesker ble guder, og som er et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser. Når vi går ned langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens avenue) ser vi de enorme templene og pyramidene som kan dateres tilbake til 200 år f.Kr., men som er bygget over en lang periode: Quetzalcoatl-tempelet, hvor over 200 ofrede krigsfanger er funnet, Quetzalpapalotl-palasset og de kjente pyramidene Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m) som er bygget i midten av byen over en ca. 100 m lang grotte hvor menneskeheten etter sigende ble skapt.

Vi besøker også kirken Basilica de Nuestra de Guadalupe, som har plass til 10 000 personer, og som hvert år besøkes av 20 millioner pilgrimmer. Kirken har gitt navn til Jomfruen av Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellom-Amerikas skytshelgen.

Til slutt besøker vi Plaza de las Tres Culturas, De 3 kulturers plass, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her ses restene av de før-colombianske aztekiske ruinene, en spansk kirke fra kolonitiden samt den mexicanske mestizernes moderne bygning som huser utenriksdepartementet.

Overnatting Hotel Regente City

Dag 4: Mexico City – Sumidero-kløften – San Cristobal de las Casas
Dag 4: Mexico City – Sumidero-kløften – San Cristobal de las Casas

I dag forlater du Mexico City og flyr til Tuxtla. Her blir du hentet og kjørt til Sumidero-kløften, der du skal på en naturskjønn 2 timers speedbåttur inn i kløften, der fjellsidene tårner seg opp på begge sider av deg. Nyt naturen og det spennende dyrelivet. Hvis du er heldig, får du se aper, krokodiller og forskjellige slags fugler.

Heretter fortsetter vi i buss til San Cristobal de las Casas, som ligger i ca. 2100 meters høyde og som er en av de vakreste byene i Mexico. Den sjarmerende byen var tidligere bare kjent som «San Cristobal», «de las Casas» ble lagt til senere til ære for Bartolomé de las Casas, en spansk prest som kjempet for indianernes rettigheter. Byen er kjent for sin vakre arkitektur fra kolonitiden. Ved siden av den sentrale Plaza 31 de Marzo ligger den flotteste av byens kirker, nemlig Templo de Santo Domingo.

Utover dette er følgende steder helt klart et besøk verdt: Templo del Carmen med sitt karakteristiske tårn, det lokale markedet med matvarer og kunstverk samt hjemmet til den danske oppdagelsesreisende og arkeolog Frans Bloms, Na Bolom. Na Bolom er nå gjort om til hotell og museum med utstillinger av hans livslange arbeid med studie av indianerstammer.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Overnatting Hotel Diego Mazariegos

Dag 5: Indianerlandsbyene San Juan de Chamula og Zinacantan
Dag 5: Indianerlandsbyene San Juan de Chamula og Zinacantan

I dag besøker vi to indianerlandsbyer. San Juan de Chamula har 50 000 innbyggere som opprinnelig var mayaer, hovedsakelig Tzotzil og Tzeltals. Det er viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og sin kulturarv, noe som bl.a. merkes ved at de har sitt eget språk, og byen har eget politi og egne regler.
Vi besøker den spesielle kirken ved byens sentrale plass som absolutt er verdt et besøk. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltingen av den opprinnelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgenen som er relevant for den sykdommen eller det ønskede som er bakgrunn for besøket deres. Det er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse, og langs veggene står det trefigurer av helgenene deres og Døperen Johannes som er byens skytsengel.

Både San Juan de Chamula og Zinacantan er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøyaktig utformede mønstre og farger. På markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og stoff laget av ull og bomull.

Overnatting Hotel Diego Mazariegos

Dag 6: San Cristobal de las Casas – Palenque
Dag 6: San Cristobal de las Casas – Palenque

I dag drar vi til Palenque. På veien besøker vi det flotte fossefallet Agua Azul, som er omgitt av tropisk regnskog. Med det turkise vannet, de intense fargene og den konstante brisen og duren, er dette stedet en av de vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelsene i Mexico. Det er over 500 mindre og større fossefall med høyder på alt fra 3 til 30 meter. Heretter besøker vi den 35 meter høye fossen Misol-Ha, som er kjent for sin skjønnhet. Dette vakre landskapet befinner seg i midten av den tropiske vegetasjonen, og er dekket av mahogni og sapotetrær. Vi ankommer byen Palenque mot slutten av dagen.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Overnatting Hotel Maya Tulipanes

Dag 7: Palenque
Dag 7: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og fantastiske beliggenhet med utsikt over flate Yucatan. Palenque var en av mayaenes største byer og gir også navn til mayaruinene som ligger like ved og som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provinsen finner vi disse vakre mayaruinene. Vi skal bl.a. se nærmere på Inskripsjonstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store.

Overnatting Hotel Maya Tulipanes

Dag 8: Palenque - Mérida
Dag 8: Palenque - Mérida

I dag venter en lang kjøredag, men du skal ta en førsteklasses buss til Mérida, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet til busstasjonen i Palenque eller ta en taxi (for egen regning). Bed ankomst i Mérida venter en taxi på deg og kjører deg til hotellet.

Kjøreturen tar ca. 8 timer.

Overnatting Hotel del Gobernador

Dag 9: Mérida
Dag 9: Mérida

Det er ingen planlagte utflukter, og du kan utforske byen på egen hånd.

Denne hyggelige byen ble grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Mérida kalles både Den hvite by pga. de mange hvitkalkede husene og Mexicos Paris av lokalbefolkningen, da det er den mest europeiske byen på Yucatan-halvøya. Det er også mulig å dra på tur utenfor byen, enten for å besøke flamingokolonien i Celestun eller de flotte mayaruinene ved Uxmal.

Overnatting Hotel del Gobernador

Dag 10: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen
Dag 10: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal vi til Playa del Carmen, men først besøker vi ruinbyen Chichen Itza som er på UNESCOs verdensarvliste og er utnevnt til et av Verdens syv nye vidundere. Ruinene har spor fra to forskjellige kulturepoker, én maya- og én itza-epoke. Vi ser den berømte Pyramide El Castillo, som er 25 meter høy med sine perfekt utformede trapper.

Turen fortsetter til det flotte Playa del Carmen med den kilometerlange hvite stranden med palmer og krystallklart vann. Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ved stranden og like ved fergen til dykkerparadiset Isla Cozumel. Fra Plaza Mayor ligger byens hovedstrøk Avenida 5, hvor det er et hav av butikker, restauranter og barer. Om kvelden blir strendene gjort om til barer, og det er som regel live-musikk i form av reggae eller calypso. Man kan nesten ikke forestille seg en bedre måte å starte kvelden på enn å nyte en kald Corona og god musikk med utsikt til det Karibiske hav.

Overnatting Hacienda Paradise

Oppgraderingsmuligheter i Playa del Carmen:

Dag 11-13: Playa del Carmen
Dag 11-13: Playa del Carmen

Dagene er til fri disposisjon, og du kan nyte Playa del Carmen og slappe av på den flotte hvite sandstranden. Det er mulighet for å benytte de forskjellige vannsportsaktivitetene som for eksempel windsurfing og jet-ski, eller du kan snorkle/dykke ute ved øya Cozumel hvor det verdensberømte dykkerparadiset med grotter og flotte rev ligger. Det tar kun 45 minutter å seile dit fra Playa del Carmen og det er flere avganger om dagen.

Overnatting Hacienda Paradise

Oppgraderingsmuligheter i Playa del Carmen:

Dag 14: Hjemrejsen starter
Dag 14: Hjemrejsen starter

Turen går i dag tilbake til Norge. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen starter.

Dag 15: Hjemkomst
Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.