TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Praktisk informasjon om Peru

Praktisk informasjon om Peru
Praktisk informasjon om Peru

Praktisk informasjon om Peru

KLIMA
Beste reisetid

Peru har, i motsetning til andre land ved ekvator, ikke bare tropisk klima, og Andesfjellene bidrar til å skape stor variasjon i klimaet. Landet har 3 forskellige klimasoner.

Kysten:
Ved kysten er det tørre ørkenområder med moderate temperaturer, lav nedbør og høy fuktighet, bortsett fra de varmere og mer våte områdene i nord. Her er sommeren (desember–april) varm, med dagtemperaturer på opptil 35°.

Andesfjellene:
I de kalde Andesfjellene regner det ofte om sommeren, og temperaturen og fuktigheten reduseres etter hvert som du kommer opp i høyden. Den regnfulle perioden er fra november til mars, og regnet faller oftest som korte byger.

Amazonas:
Amazonas-jungelen karakteriseres av stor nedbør og høye temperaturer bortsett fra i de sørligste delene, som har kalde vintre og sesongavhengig nedbør. Det er størst sannsynlighet for tørt vær mellom april og oktober.

De fleste besøkende velger å reise i perioden fra april til oktober, som er de tørreste og klareste månedene å reise til både Andesfjellene og Amazonas.

Værstatistikk for Lima:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 26 27 27 25 22 19 18 18 19 20 22 24
Nattemp. 19 19 19 17 16 14 14 14 14 14 15 17
Nedbør mm 1 0 1 0 2 4 5 6 5 2 1 1

Værstatistikk for Cuzco:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 20 21 21 22 21 21 21 21 22 22 23 21
Nattemp. 7 7 7 4 2 1 -1 1 4 6 6    7
Nedbør mm 163 150 109 51 15 5 5 10 25 66 76 137

Vejrstatistik for Puerto Maldonado:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 31 31 31 31 30 29 30 32 33 33 32 32
Nattemp. 23 23 23 22 20 19 19 19 21 22 23    23
Nedbør mm 345 335 275 155 105 60 55 65 100 165 235 280
VIKTIG INFORMASJON OM REISEN DIN
Pass og visum

Som norsk statsborger må du ha et gyldig, norsk pass. Passet  må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Peru for opphold under 90 dager.

Merk: Det er ditt ansvar å sjekke om du trenger visum til transittflyplassene underveis.

 

Skal du reise via USA, gjelder følgende for norske statsborgere:

Du mål ha en ESTA-innreisetillatelse (Electronic System for Travel Authorization) for å få lov til å reise via USA. Du vil bli avvist ved innsjekking på avreiseflyplassen hvis ikke du har denne tillatelsen med deg. Du må søke om innreisetillatelsen i god tid og senest 72 timer før avreise til USA, og alle reisende, uansett alder, må ha en tillatelse. Du kan søke og finne prisen på ESTA via denne koblingen: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du må ha passet, reiseplanen, kredittkortet og e-postadressen din klar når du søker.

Innreisetillatelsen er elektronisk forbundet med passet ditt, og den er gyldig i 2 år eller til passet ditt utløper (avhengig av hva som kommer først). Vi anbefaler at du tar med deg en fysisk kopi av ESTA-innreisetillatelsen din.

Hvis du får nytt pass, må du søke om en ny ESTA-innreisetillatelse.

Merk: Du må kontakte USAs ambassade og søke om visum hvis du har reist til/i følgende land:

  • Cuba etter 12. januar 2021
  • Nord-Korea, Iran, Irak, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Yemen etter 1. mars 2011

Det samme gjelder hvis du er statsborger i/har dobbelt statsborgerskap som inkluderer disse landene.

Hvis du trenger mer informasjon om utfylling av ESTA-søknad, kan du finne en oversikt over ofte stilte spørsmål og svar her: https://esta.cbp.dhs.gov/faq?lang=en.

Du kan også henvende deg på telefon til: +1-202-325-8000

 

Skal du reise via Canada, gjelder følgende for norske statsborgere:

Du må ha en eTA-innreisetillatelse (Electronic Travel Authorization) for å få lov til å reise via Canada. Du vil bli avvist ved innsjekking på avreiseflyplassen hvis ikke du har denne tillatelsen med deg. Du må søke om innreisetillatelsen i god tid, og alle reisende, uansett alder, må ha denne tillatelsen. Du kan søke og finne pris på eTA via denne koblingen: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.aspDu må ha passet, reiseplanen, kredittkortet og e-postadressen din klar når du søker.

Innreisetillatelsen er elektronisk forbundet med passet ditt, og den er gyldig i 5 år eller til passet ditt utløper (avhengig av hva som kommer først). Vi anbefaler at du tar med deg en fysisk kopi av eTA-innreisetillatelsen din.

Hvis du får nytt pass, må du søke om en ny eTA-innreisetillatelse.

På Utenriksdepartementets hjemmeside finner du også informasjon om visumregler.

Reisedokumenter

Før avreise får du tilsendt en reiseplan med flyinformasjonen din og telefonnumre til vår lokale samarbeidspartner på reisemålet, hvis det skulle oppstå spørsmål underveis på reisen.

Ved ankomst i Peru får du utlevert et velkomstbrev med en QR-kode. Når du skanner denne koden på telefonen din, får du tilgang til reiseprogrammet ditt, med bl.a. viktige starttider for dine forhåndsbestilte utflukter og transferer. Når du har Wi-Fi på hotellet, er det viktig at du laster ned disse dokumentene på telefonen din, slik at du alltid har tilgang til dem, også når du ikke har Wi-Fi.
Du finner dessuten interessant informasjon om reisemålet, bærekraftstiltakene til samarbeidspartneren vår og et tilbakemeldingsskjema som bidrar til å sikre et høyt servicenivå på våre reiser til Peru.

Vi anbefaler at du laster ned appen WhatsApp på smarttelefonen din og legger til telefonnumrene til samarbeidspartnerne våre. Da kan du sende beskjeder og ringe dem gratis når du har Wi-Fi-forbindelse.

Vaksiner

Vi anbefaler at du kontakter en spesiallege, fastlegen din eller en autorisert vaksinasjonsklinikk for informasjon om vaksiner. Du kan også lese mer om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær oppmerksom på bestemmelsene om gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et land der det finnes gul feber. Noen land har krav om bevis for vaksine mot gul feber ved innreise. Ha derfor alltid vaksinasjonsbeviset med deg i håndbagasjen når du reiser.

Få 20 % rabatt på vaksinasjon

Når du bestiller en reise hos TourCompass, kan du få 20 % rabatt hos Sentrum Reisemedisin som har klinikker i Oslo og Bergen.

På deres hjemmeside; www.reisemedisin.no kan du bestille tid og få ytterligere veiledning om vaksiner gjeldende din reise.

Ved bestilling ber vi deg henvise til oss og ved konsultasjon er det fint om du viser ordrebekreftelsen for å få rabatt.

 

Covid-19

Det er for tiden ingen krav om Covid-19-vaksine for å reise til Peru. Disse reglene kan likevel endres på kort varsel. Det er ditt ansvar å sjekke disse reglene før avreise.

Vær oppmerksom på at det også kan være spesielle krav relatert til Covid-19 på de flyplassene du mellomlander på til/fra Peru. Det er også ditt ansvar å sjekke disse reglene før avreise.

Noen steder kan det være krav om munnbind på f.eks. klinikker og sykehus. Hold deg oppdatert om reglene hos guiden eller spør de ansatte på hotellet.

Reisebetingelser

Vennligst les reisevilkårene våre nøye, for de er en del av de avtalevilkårene som gjelder for reiser som kjøpes hos TourCompass. Reiser som kjøpes hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisevilkårene våre.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alltid at du har en god reiseforsikring med i bagasjen når du skal dra ut på drømmereisen. I tillegg er det veldig lurt å tegne en avbestillingsforsikring.

Klikk her for å gå til vår side om forsikring, der du kan lese mer om anbefalingene våre.

FØR REISEN
Valuta, prisnivå og tips

I Peru heter valutaen Sol (PEN). Du kan finne den aktuelle kursen for PEN her. Vi anbefaler at du tar med deg både kredittkort og amerikanske dollar (USD) i kontanter.

Kredittkort kan brukes på de fleste hoteller, restauranter og i butikker, og det er mange minibanker (ATM) i alle større byer og flyplasser. Noen ganger vil det være et gebyr ved bruk av kredittkort. Vi anbefaler at du alltid har med deg litt kontanter, enten i PEN eller USD.

Du kan veksle amerikanske dollar (USD) på vekselkontorene på flyplassene og i de større byene. Hotellene tilbyr ofte også å veksle fra dollar til soles, men til en dårligere kurs.

 

Du kan se mer om prisnivået i landet her.

Det er vanlig og populært å gi tips i latinamerikanske land, men det er frivillig, og det er helt opp til deg hvor mye du ønsker å gi.

Veiledningen nedenfor er veiledende:

  • Restauranter: Bør ikke utgjøre mer enn 10 % av regningen
  • Guide: ca. 5 USD pr. person pr. utflukt
  • Sjåfør på utflukter: ca. 2–3 USD pr. person pr. utflukt
  • Stuepiker: 1 USD pr. rom pr. natt
  • Pikkoloer: 1 USD pr. koffert

Veiledningen ovenfor er i USD, men tips kan også gis i den lokale valutaen på reisemålet.

På vandreturer er det skikk og bruk å gi tips til guiden og evt. kokker og bærere som takk for hjelpen. Nedenfor kan du se veiledende beløp.

Vær oppmerksom på at beløpene nedenfor ikke er per deltager på vandringen, men et samlet beløp fra hele gruppen. Vi anbefaler at gruppen går sammen om tips og gir dem samlet.

Tips på 4-dagers inkavandring:
Etter kveldsmaten på dag 3 av vandringen arrangerer kokken og bærerne en liten avskjedsseremoni, for de skal ikke bli med opp til Machu Picchu neste morgen. Etter denne seremonien gis tips til kokken og bærerne.

  • 80 soles pr. bærer. Antall bærere avhenger av gruppens størrelse.
  • 100 soles til kokken.
  • 120 soles til guiden. Dette beløpet kan gis etter omvisningen i Machu Picchu den siste dagen.

Tips på 4-dagers Salkantay-vandring:
Etter kveldsmaten på dag 2 av vandringen arrangerer kokken og bærerne en liten avskjedsseremoni, for de skal ikke bli med de to siste dagene av vandringen. Etter denne seremonien gis Tips til kokken og bærerne.

  • 60 soles pr. bærer. Antall bærere avhenger av gruppens størrelse.
  • 80 soles til kokken.
  • 120 soles til guiden. Dette beløpet kan gis etter omvisningen ved Machu Picchu den siste dagen.

Tips på 2-dagers inkavandring:

  • 60 soles til guiden. Dette beløpet kan gis etter omvisningen i Machu Picchu den siste dagen.
Mat og allergier

På de aller fleste reisemålene våre kan vi ta hensyn til allergier, samt allergener eller matpreferanser, men det er viktig at du opplyser om dette når du bestiller reisen.

Telefon, Wi-Fi og elektrisitet

Telefon og Wi-Fi:

Det er dyrt å bruke data og roaming i utlandet hvis det ikke allerede er inkludert i mobilabonnementet ditt. Du kan kontakte mobilleverandøren og høre hvilke tjenester som er inkludert i abonnementet ditt samt hvilke priser som gjelder for deg på ulike reisemål.

Hvis du ikke allerede har data og roaming i utlandet inkludert i mobilabonnementet ditt, anbefaler vi at du bruker gratis Wi-Fi når du er på hotellet ditt eller på restaurant. Da kan du ringe og skrive gratis hjem via forskjellige tjenester, som f.eks. Facetime, Messenger og WhatsApp.

Hvis du helst vil være online hele tiden, er den billigste løsningen at du kjøper et lokalt SIM-kort inkl. data ved ankomst i Peru.

Elektrisitet:

Peru har en strømstyrke på 220 volt. Stikkontaktene kan variere, alt etter hvor i landet du befinner deg. Vi anbefaler derfor at du tar med deg en multiadapter. Da kan du være sikker på å få ladet opp det elektroniske utstyret ditt.

Pakkeliste

Sørg alltid for å ha alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det gjelder f.eks. pass, visum, vaksinasjonsbevis, kredittkort, penger, forsikringsdokumenter, reisedokumenter, PC, mobiltelefon samt evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

 

Vandring i Peru:

Hvis du skal bli med på en av vandreturene våre i Peru, kan du laste ned våre anbefalte pakkelister som PDF nedenfor.
Det blir en kort brifing i Cusco om vandringen dagen før du starter, og der kan du få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om turen og pakkelisten. Du vil få opplyst den nøyaktige tiden ved ankomst i Cusco.

På den 4-dagers inkavandringen vil det være med bærere som bærer campingutstyr, mat og opptil 6 kg av hver deltakers personlige bagasje. I Peru får du utlevert en veske der du skal pakke den personlige bagasjen som blir båret for deg.

På den 4-dagers Salkantay-vandringen vil det være med hester de første 2 dagene til å bære campingutstyr, mat og opptil 6 kg av hver deltakers personlige bagasje. På dag 3 fraktes bagasjen din ned til toget, og du får den igjen før du kjører den siste strekningen til Aguas Calientes. I Peru får du utlevert en veske der du skal pakke den personlige bagasjen som blir båret for deg.

På begge disse vandringene bærer du selv dagstursekken din. Vi anbefaler at du velger en ryggsekk på opptil ca. 30 liter med hoftebelte og regnslag.

Last ned vår PDF-pakkesjekkliste her.

På den 2-dages inkavandringen er det ikke med bærere, så du skal selv bære alle dine personlige eiendeler i en dagstursekk. Vi anbefaler at du velger en ryggsekk på opptil ca. 30 liter med hoftebelte og regnslag.

Last ned vår PDF-pakkesjekkliste her.

 

Peru vil redusere forbruket av plastprodukter til engangsbruk:

Perus regjering har vedtatt en ny lov om å redusere forbruket av plastprodukter til engangsbruk i landet.

Det betyr at produkter som plastposer, plastflasker, sugerør mm. ikke lenger kan tas med på museer, i nasjonalparker eller til landets verdensarv-severdigheter (bl.a. Machu Picchu og Amazonas).

Vi anbefaler derfor at du helt unngår å bruke plastposer. Bruk i stedet stoffposer eller poser av et annet vanntett materiale enn plast når du pakker bagasjen din før reisen. Ta med deg en drikkeflaske som kan brukes og fylles igjen.

Innføring av planteprodukter til EU

Det er ikke tillatt for reisende å innføre planter, frø, frukt og andre planteprodukter fra reiser i land utenfor EU, med mindre de har et medfølgende plantehelsesertifikat. Disse reglene gjelder også for mindre mengder planter og planteprodukter.

Du kan lese mer om reglene her.

Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

FLYREISEN
Flybilletter

Flybilletten er hos de fleste flyselskaper elektroniske (e-billetter).

Det er viktig at du kontrollerer om navnet ditt er riktig stavet, for navnet på reservasjonen må være nøyaktig som i passet ditt. Hvis du har rettelser til navnet ditt, må du kontakte oss så raskt om mulig. Vær oppmerksom på at dette kan medføre et gebyr fra flyselskapet.

Setereservasjon

Flyselskapet vil tildele deg en plass ombord på flyet ved innsjekking. Hvis du har spesifikke ønsker angående hvor på flyet du vil sitte, kan du selv reservere et sete på flyselskapets hjemmeside eller i appen deres. Vær oppmerksom på at de fleste flyselskaper krever betaling for en setereservasjon.

Det varierer når flyselskapene åpner for setereservasjon, men som en hovedregel kan du bestille seter fra bestillingstidspunktet og inntil 48 timer før avgang.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full rådighet over alle seter på flyet og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon.
Hvis du ikke reserverer et sete før avreise, vil flyselskapet tildele deg en plass ved innsjekking.

Innsjekking

Ved innsjekking bruker du passet ditt og bestillingsreferansen som fremgår av reiseplanen din.

Vi anbefaler at du laster ned flyselskapets app på telefonen din. I appen er det mulig å sjekke inn på nett, vanligvis fra 24 til 48 timer før avreise. I appen kan du også holde deg oppdatert om evt. flyendringer og annen viktig informasjon om flyreisen din.

Vær oppmerksom på at flytidene kan ha endret seg i forhold til tidene som er angitt i den reiseplanen du fikk ved bestilling av reisen. Det er alltid flytidene i flyselskapets app eller på flyselskapets hjemmeside som gjelder.

På flyplassen

Vi anbefaler at du møter opp på flyplassen senest 2 timer før avreise. Det er lurt å sjekke ut flyplassens hjemmeside for å se de siste oppdateringene.

Bagasje

Vi bruker mange ulike flyselskaper til reisemålene våre. De nøyaktige reglene om håndbagasje og innsjekket bagasje finner du på flyselskapets hjemmeside eller i appen deres.

Hvis det brukes innenriksfly i programmet ditt, skal du være oppmerksom på at den tillatte bagasjemengden kan være annerledes enn for internasjonale fly. Det er som regel alltid mulig å kjøpe ekstra bagasje lokalt.

OBS! Les om bagasjebegrensninger på toget til og fra Machu Picchu under “Reiseform og transport”

Forsinket bagasje

Hvis bagasjen din skulle være forsinket, skal du ved ankomst henvende deg til personalet i bagasjeområdet på flyplassen og melde bagasjen din som forsinket.

Det er viktig at du har bagasjekvitteringen når du skal fylle ut PIR-rapporten. (Property Irregularity Rapport).

Vær oppmerksom på at du ikke må forlate bagasjeområdet på flyplassen før du har fylt ut rapporten.

I tilfelle forsinket bagasje ber vi deg om å kontakte samarbeidspartneren vår, som vil sørge for at guiden/sjåføren venter på deg.

Flyforsinkelser eller kanselleringer

Dersom det skulle skje endringer i forbindelse med flyreservasjonen din før avreise, vil vi naturligvis kontakte deg med informasjon om dette.

Hvis det skulle oppstå flyforsinkelse etter innsjekking, er det flyselskapet som har ansvaret for å ombooke reisen din. De vil normalt booke neste mulige avgang og sørge for eventuell forpleining og overnattning hvis dette skulle være nødvendig.

Samarbeidspartneren vår sjekker selv eventuelle endringer av ankomsttider, og vil naturligvis vente på deg selv om flyet ditt skulle være forsinket.

Hvis en forsinkelse eller kansellering betyr at flyselskapet ombooker deg til et annet flynummer etter at du er kommet til flyplassen, ber vi deg kontakte oss på TourCompass’ nødnummer.

PÅ REISEMÅLET
Passkontroll og toll

Passkontroll:

Når du ankommer ditt endelige reisemål, går du gjennom passkontrollen. Her sjekkes passet ditt og eventuelle innreisepapirer og visum. Mange steder må du avgi fingeravtrykk, og det tas også et bilde av ansiktet ditt for biometrisk gjenkjenning. Du kan også få spørsmål om dine reiseplaner i landet og evt. adressen til overnattingsstedet ditt.

Toll:
Når du er kommet gjennom passkontrollen og har hentet bagasjen din, skal du gjennom tollen. Hvis du ikke har noe å fortolle, kan du gå gjennom “nothing to declare”. Hvis du derimot har noe å fortolle, er det viktig at du går gjennom “declare”. Det er ditt eget ansvar å sjekke hvilke tollregler som gjelder i det landet du reiser til.

Ankomst

Ved ankomst blir du møtt av en guide/sjåfør som står klar til å ta imot deg med et TourCompass-skilt.

Hvis du mot formodning ikke kan finne guiden/sjåføren din, ber vi deg kontakte den lokale samarbeidspartneren vår på deres nødnummer. Det står i reisedokumentene dine.

Innsjekking og utsjekking på hoteller

Innsjekking er vanligvis kl. 14.00, og du kan derfor ikke regne med å få rommet ditt tidligere. Hvis du i ønsker tidlig innsjekking, kan du mot betaling bestille dette når du bestiller reisen.

Ved innsjekking vil resepsjonsmedarbeideren vanligvis registrere kredittkortet ditt og muligens reservere et beløp. Dette er ikke en ekstra utgift, men en vanlig ordning på hoteller for å sikre betaling ved evt. bruk av minibar eller lignende. Ved utsjekking blir beløpet automatisk frigitt hvis du ikke har gjort bruk av dette.

Det er meget vanlig at hotellene tar en kopi av passet ditt. Noen steder er dette et krav fra lokale myndigheter.

Ved avreise er det normalt utsjekking rundt kl. 10.00. Skal du først reise videre om ettermiddagen eller kvelden, kan du få oppbevart bagasjen din til avreise. Hvis du i stedet ønsker sen utsjekking, kan du mot betaling bestille dette når du bestiller reisen

Det er mulig å få oppbevart bagasje på hotellet i Cusco når du skal dra til Machu Picchu eller hvis du skal bli med på en av vandreturene våre der du bare skal ta med deg en mindre veske.

Reiseform og transport

I tilfelle utforutsette forhold som f.eks. dårlig vær, sperrede veier eller andre ting, kan det bli nødvendig å endre rekkefølgen på sightseeingturer og severdigheter i dagsprogrammene.

 

Besøk i inkabyen Machu Picchu

Den mest berømte inkaruinen i Peru er uten tvil Machu Picchu. Ruinbyen besøkes av mange turister hvert år (opptil 5600 om dagen), og derfor foregår inngangen i ni grupper på bestemte tider på dagen. Dermed unngår man for lange køer og unødvendig ventetid.

Dagen før du skal opp til Machu Picchu vil guiden informere deg om inngangstiden. Vi bruker inngangstidene om morgenen mellom kl. 06.00–08.00, med mindre de er utsolgt. Hvis du har gått inkastien til Machu Picchu, ankommer du om morgenen og går gjennom Solporten frem til inkabyen.

I januar 2019 ble det bestemt at besøkende kan oppholde seg i maks. fire timer i ruinbyen. Den guidede omvisningen tar cirka to timer, og deretter har du cirka to timer til å utforske stedet på egen hånd.

Hvis du skal bestige Huayna Picchu-fjellet (en utflukt som betales ekstra), skjer det etter omvisningen på Machu Picchu*. Hvis du ønsker å bestige fjellet Huayna Picchu, skal du bestille det samtidig med reisen din (bestilles dette senere, blir prisen dobbelt så høy). Merk at det er et begrenset antall tillatelser til bestigningen av Huayna Picchu –  kun 400 om dagen.

Inngang og inngangstider til Machu Picchu reguleres av Kulturdepartementet i Peru (Ministerio de Cultura de Perú), og reglene kan endres uten varsel.

Du må alltid ta med deg passet ditt når du skal besøke Machu Picchu.

Hvis du har fått nytt pass før reisen til Peru, men bestilte reisen hos oss med en kopi av det gamle passet ditt, er det viktig at du tar med deg både det nye og det gamle passet ditt (eller en kopi av det gamle passet ditt) til Machu Picchu.

 

Transport til og fra Machu Picchu

Transporten mellom Cusco og Aguas Calientes foregår med minibuss og tog. Avhengig av årstiden, kjører du med minibuss fra Cusco til enten Ollantaytambo eller Poroy og herfra med tog til Aguas Calientes. Det samme gjelder for tilbakereisen. Turen fra Cusco til Aguas Calientes tar ca. 5–6 timer. Du får opplyst avgangstidene av guidene din dagen før.

Merk at det på toget fra Cusco til Aguas Calientes gjelder en begrensning på 5 kg håndbagasje pr. person, og bagasjen må ikke være større enn 157 cm (høyde + lengde + bredde). Har du vært med på Inka- eller Salkantay-vandringen, kan du godt ha med deg et par kilo ekstra bagasje. Imidlertid må ikke bagasjens størrelse overskride 157 cm. Resten av bagasjen din oppbevares på hotellet i Cusco

Transport mellom Aguas Calientes og Machu Picchu foregår med buss. Det er avgang med bussene hvert 10. minutt fra kl. 5.30 om morgenen.

 

Høydesyke

På våre rundreiser i Peru opplever du de vakre Andesfjellene, men det betyr også at du kommer opp i høyden! I dagsprogrammene kan du se høydemeter for de forskellige dagene.

Les mer i vår blogg om høydesyke.

Trenger du hjelp underveis?

Vi har et 24-timers nødnummer du alltid kan bruke til å komme i kontakt med oss hvis det skulle oppstå uforutsette hendelser på reisen din. I tillegg får du også tilsendt telefonnummer og nød telefonnummer til vår samarbeidspartner på reisemålet. I noen tilfeller kan det være enklest og raskest å kontakte samarbeidspartnerne våre på grunn av tidsforskjellen, hvis du f.eks. skulle havne i en situasjon der henting til en utflukt eller en transfer er mer enn 15 min. forsinket.

ETTER REISEN

Vi lever av glade gjester, så vi vil veldig gjerne høre fra deg når du er kommet hjem igjen. Send en e-post til info@tourcompass.no eller ring til oss på tlf.: 85295424

Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14