Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaPeru

Reiser til Peru

Peru er et ekte slaraffenland for kultur- og naturelskere.

På en reise til Peru blir du kjent med et land med noen av verdens mest berømte severdigheter, der du får innblikk i inkaenes rike og det spanske koloniherredømmet og blir beriket med eventyrlige naturopplevelser.

Se alle våre reiser til Peru nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Populære reiser: Peru

Hvorfor skal du reise til Peru?

Det er vanskelig ikke å bli tiltrukket av Perus naturmessige og historiske allsidighet.

På en reise til Peru kan du på én og samme reise oppleve inkaenes rike, det tidligere spanske koloniherredømmet og storslåtte naturopplevelser.

Det er ikke mange land som har en like variert natur: I Peru finner du både den frodige Amazonas-regnskogen, kjempestore sjøer, Andesfjellene og verdens tørreste sandørken. Den spennende historien og de interessante byene bidrar også til å gjøre Peru til et fantastisk reisemål.

Våre rundreiser i Peru

Peru er et land der severdighetene står i kø, og nedenfor ser du et utvalg av det du kan se og oppleve på reisene våre.

Lima, Perus hovedstad

Lima er Perus største by og hovedstad.

Ta en tur til Limas historiske bysentrum, der du finner Plaza Mayor, byens sentrale og livlige plass. Da er du like i nærheten av noen av de vakre bygningene fra kolonitiden, f.eks. Presidentpalasset, Erkebispens palass og byens storslåtte katedral.

I den moderne bydelen Miraflores kan du slappe av i områdets frodige parker, på stranden eller på en av de hyggelige kafeene.

Lima er et multikulturelt samfunn i ordets mest bokstavelige forstand, her finner du spor fra alle større europeiske land, Asien og Afrika i skjønn forening. Det multikulturelle kommer også til uttrykk i det verdensberømte peruanske kjøkkenet. Prøv noen av Perus litt mer uvanlige tradisjonelle retter, f.eks. stekt marsvin eller ceviche, rå fisk tilberedt i sitrussaft.

Machu Picchu – i inkaenes forspor

80 km fra Cusco, Inkarikets hovedstad, ligger ruinkomplekset Machu Picchu, Perus aller største severdighet og ett av verdens syv nye underverker.

Machu Picchu ble bygget i det 15. århundrede og var hjemsted for prester, håndverkere, høytstående funksjonærer og andre som hadde viet sitt liv til Solguden.

Under kolonitiden forble Machu Picchu uoppdaget, og det ble derfor aldri plyndret under de spanske koloniherrene. I dag har ruinene meget stor kulturell betydning, og ”Inkaenes forsvunne by” betraktes som hellig.

Machu Picchu har en fantastisk beliggenhet på en bratt høyderygg, omkranset av tåkeskog og grønne fjelltopper. Så her venter ikke bare inkabyens interessante historie, men også de utroligste utsikter.

Inkavandring

Hvis du vil ha den optimale inkaopplevelsen, bør du vurdere å kombinere reisen din med en inkavandring. Her følger du den berømte inkastien og får lære mer om inkaenes sagnomsuste historie.

På turen opplever du imponerende natur med snødekte fjell, grønne daler, tåkeskog, lokale landsbyer og imponerende ruiner. Vandringen avsluttes med besøk i Machu Picchu.

Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser på inkavandringen, så husk å bestille i meget god tid.

Titicacasjøen

Titicacasjøen er en av Perus store severdigheter og naturopplevelser og et selvfølgelig innslag på reisen din.

Sjøen ligger på grensen mellom Peru og Bolivia i Andesfjellene, og de to landene deler sjøen mellom seg. Med sin beliggenhet i 3.856 meters høyde er Titicacasjøen verdens høyest beliggende sjø.

Sjøens bredder og øyer bebos av små indianersamfunn som lever av jakt og fiske. Du besøker to forskjellige folk for å få innblikk i deres forskjellige levemåter og kulturer, blant annet Uros-folket som lever på siv-øyer i Puno-bukten.

Fra toppen av øya Taquile kan du beundre den fantastiske utsikten over den kjempestore sjøen.

Kolonitidsbyen Arequipa

Arequipa ligger i nesten 2.400 meters høyde og er omgitt av tre snødekte vulkaner som gir byen en idyllisk beliggenhet og en helt spesiell atmosfære.

Byen er nesten utelukkende bygget av hvit vulkansk stein, og dette har gitt Arequipa tilnavnet ”den hvite by”. Her kan du for eksempel se katedralen og gamle kolonitidsbygninger.

Den største attraksjonen i Arequipa er likevel Santa Catalina-klosteret, som ble grunnlagt i 1580. Klosteret huset mer enn 400 nonner, og i kolonitiden var det tradisjon at datter nummer to i rike familier skulle gå i kloster. Det er en opplevelse å gå på oppdagelse i dette klosteret, der det i dag bor rundt 20 nonner.

Andre høydepunkter i Peru

Uansett om du er interessert i inkarikets historiske severdigheter, arven fra de spanske koloniherrene eller Perus vakre natur, er det vanskelig å velge blant alle høydepunktene.

Et lite utvalg:

  • Cusco, inkarikets formelle hovedstad og samtidig en spansk kolonitidsby. Her kan du oppleve festninger fra inkatiden, kolonitidsbygninger og en fantastisk utsikt til Andesfjellene. Ikke langt fra Cusco finner du Urubamba-dalen, inkaenes hellige dal, der du skal besøke små landsbyer som bl.a. har indianermarkeder.
  • Nazca-linjene består av en rekke menneskeskapte tegninger i sanden av dyr og geometriske figurer. De innrissede tegningene i ørkenens tørre overflate er blitt bevart i 2000 år, dels pga. manglende regn og dels pga. vindene som har renset tegningene uten å viske dem ut. De sies å være laget av Nazca-folket i perioden mellom 200 f. Kr. til 700 e. Kr.
  • Colca Canyon, en 3.191 meter dyp kløft som ligger nord for Arequipa. Kløften er dobbelt så dyp som Grand Canyon, og verdens nest dypeste kløft. Colca Canyon er en storslagen og dramatisk opplevelse. Her kan du, med litt flaks, også få øye på en kondor, verdens største flygende fugl, med et vingespenn på opptil til 3 meter.

Kombiner Peru og Bolivia

To av våre reiser kombinerer Peru med en reise til Bolivia.

Bolivia har mange sjarmerende byer med vakre historiske bygninger og unike naturopplevelser.

På kombinasjonsreisene kan du bl.a. oppleve.

  • La Paz, Bolivias administrative hovedstad, og med en beliggenhet i nesten 4.000 meters høyde også verdens høyest beliggende administrative hovedstad. La Paz har sjarmerende brosteinsbelagte gater, vakker arkitektur og livlige markeder, f.eks. det berømte Mercado de Hechiceria (Heksemarkedet), der du kan kjøpe magiske amuletter.
  • Bolivias offisielle hovedstad er den vakre, hvite byen Sucre, som ligger i en dal omgitt av høye fjell. Her finner du arkitektur fra kolonitiden med elegante kirker og store fine paleer – alle hvite med røde tegltak. Byen er uten tvil en av Bolivias og Sør-Amerikas flotteste byer.
  • Nær grensen til Chile finner du den enorme saltørkenen Uyuni, som dekker et område på 10.500 km2 og er verdens største salte innsjø. Mineralene og algene gir sjøen forskjellige fargetoner, og sammen med de rødbrune vulkanene i bakgrunnen og den blå himmelen skaper de et fargesprakende panorama.

Ler mer om reisene våre

Hvis du vil få vite mer om de enkelte reisene, kan du trykke på ”les mer” lenger opp på siden. På hver side finner du mer informasjon om:

  • Reisens høydepunkter
  • Reisens pris, avhengig av avreisedato
  • Hva som er inkludert i prisen
  • Dagsprogram

Du kan dessuten få svar på praktiske spørsmål om Peru, f.eks. om klima og valuta, ved å ta en titt på vår side Praktisk informasjon om Peru.

Hvis du har spørsmål

Hvis du har spørsmål om Peru, Bolivia eller våre andre reiser til Sør-Amerika og Mellom-Amerika, er du som alltid velkommen til å kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å besvare alle dine spørsmål.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

Lamatours.no – drømmereiser til Latin-Amerika.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.