• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Peru

Peru er et ekte slaraffenland for kultur- og naturelskere.

På en reise til Peru blir du kjent med et land med noen av verdens mest berømte severdigheter, der du får innblikk i inkaenes rike og det spanske koloniherredømmet og blir beriket med eventyrlige naturopplevelser.

Se alle våre reiser til Peru nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Peru Peru

Reiser til Peru

Peru er et ekte slaraffenland for kultur- og naturelskere.

På en reise til Peru blir du kjent med et land med noen av verdens mest berømte severdigheter, der du får innblikk i inkaenes rike og det spanske koloniherredømmet og blir beriket med eventyrlige naturopplevelser.

Se alle våre reiser til Peru nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 01 29.

Hvorfor skal du reise til Peru?

Det er vanskelig ikke å bli tiltrukket av Perus naturmessige og historiske allsidighet.

På en reise til Peru kan du på én og samme reise oppleve inkaenes rike, det tidligere spanske koloniherredømmet og storslåtte naturopplevelser.

Det er ikke mange land som har en like variert natur: I Peru finner du både den frodige Amazonas-regnskogen, kjempestore sjøer, Andesfjellene og verdens tørreste sandørken. Den spennende historien og de interessante byene bidrar også til å gjøre Peru til et fantastisk reisemål.

Våre rundreiser i Peru

Peru er et land der severdighetene står i kø, og nedenfor ser du et utvalg av det du kan se og oppleve på reisene våre.

Lima, Perus hovedstad

Lima er Perus største by og hovedstad.

Ta en tur til Limas historiske bysentrum, der du finner Plaza Mayor, byens sentrale og livlige plass. Da er du like i nærheten av noen av de vakre bygningene fra kolonitiden, f.eks. Presidentpalasset, Erkebispens palass og byens storslåtte katedral.

I den moderne bydelen Miraflores kan du slappe av i områdets frodige parker, på stranden eller på en av de hyggelige kafeene.

Lima er et multikulturelt samfunn i ordets mest bokstavelige forstand, her finner du spor fra alle større europeiske land, Asien og Afrika i skjønn forening. Det multikulturelle kommer også til uttrykk i det verdensberømte peruanske kjøkkenet. Prøv noen av Perus litt mer uvanlige tradisjonelle retter, f.eks. stekt marsvin eller ceviche, rå fisk tilberedt i sitrussaft.

Machu Picchu – i inkaenes forspor

80 km fra Cusco, Inkarikets hovedstad, ligger ruinkomplekset Machu Picchu, Perus aller største severdighet og ett av verdens syv nye underverker.

Machu Picchu ble bygget i det 15. århundrede og var hjemsted for prester, håndverkere, høytstående funksjonærer og andre som hadde viet sitt liv til Solguden.

Under kolonitiden forble Machu Picchu uoppdaget, og det ble derfor aldri plyndret under de spanske koloniherrene. I dag har ruinene meget stor kulturell betydning, og ”Inkaenes forsvunne by” betraktes som hellig.

Machu Picchu har en fantastisk beliggenhet på en bratt høyderygg, omkranset av tåkeskog og grønne fjelltopper. Så her venter ikke bare inkabyens interessante historie, men også de utroligste utsikter.

Inkavandring

Hvis du vil ha den optimale inkaopplevelsen, bør du vurdere å kombinere reisen din med en inkavandring. Her følger du den berømte inkastien og får lære mer om inkaenes sagnomsuste historie.

På turen opplever du imponerende natur med snødekte fjell, grønne daler, tåkeskog, lokale landsbyer og imponerende ruiner. Vandringen avsluttes med besøk i Machu Picchu.

Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser på inkavandringen, så husk å bestille i meget god tid.

Titicacasjøen

Titicacasjøen er en av Perus store severdigheter og naturopplevelser og et selvfølgelig innslag på reisen din.

Sjøen ligger på grensen mellom Peru og Bolivia i Andesfjellene, og de to landene deler sjøen mellom seg. Med sin beliggenhet i 3.856 meters høyde er Titicacasjøen verdens høyest beliggende sjø.

Sjøens bredder og øyer bebos av små indianersamfunn som lever av jakt og fiske. Du besøker to forskjellige folk for å få innblikk i deres forskjellige levemåter og kulturer, blant annet Uros-folket som lever på siv-øyer i Puno-bukten.

Fra toppen av øya Taquile kan du beundre den fantastiske utsikten over den kjempestore sjøen.

Kolonitidsbyen Arequipa

Arequipa ligger i nesten 2.400 meters høyde og er omgitt av tre snødekte vulkaner som gir byen en idyllisk beliggenhet og en helt spesiell atmosfære.

Byen er nesten utelukkende bygget av hvit vulkansk stein, og dette har gitt Arequipa tilnavnet ”den hvite by”. Her kan du for eksempel se katedralen og gamle kolonitidsbygninger.

Den største attraksjonen i Arequipa er likevel Santa Catalina-klosteret, som ble grunnlagt i 1580. Klosteret huset mer enn 400 nonner, og i kolonitiden var det tradisjon at datter nummer to i rike familier skulle gå i kloster. Det er en opplevelse å gå på oppdagelse i dette klosteret, der det i dag bor rundt 20 nonner.

Andre høydepunkter i Peru

Uansett om du er interessert i inkarikets historiske severdigheter, arven fra de spanske koloniherrene eller Perus vakre natur, er det vanskelig å velge blant alle høydepunktene.

Et lite utvalg:

 • Cusco, inkarikets formelle hovedstad og samtidig en spansk kolonitidsby. Her kan du oppleve festninger fra inkatiden, kolonitidsbygninger og en fantastisk utsikt til Andesfjellene. Ikke langt fra Cusco finner du Urubamba-dalen, inkaenes hellige dal, der du skal besøke små landsbyer som bl.a. har indianermarkeder.
 • Nazca-linjene består av en rekke menneskeskapte tegninger i sanden av dyr og geometriske figurer. De innrissede tegningene i ørkenens tørre overflate er blitt bevart i 2000 år, dels pga. manglende regn og dels pga. vindene som har renset tegningene uten å viske dem ut. De sies å være laget av Nazca-folket i perioden mellom 200 f. Kr. til 700 e. Kr.
 • Colca Canyon, en 3.191 meter dyp kløft som ligger nord for Arequipa. Kløften er dobbelt så dyp som Grand Canyon, og verdens nest dypeste kløft. Colca Canyon er en storslagen og dramatisk opplevelse. Her kan du, med litt flaks, også få øye på en kondor, verdens største flygende fugl, med et vingespenn på opptil til 3 meter.

Kombiner Peru og Bolivia

To av våre reiser kombinerer Peru med en reise til Bolivia.

Bolivia har mange sjarmerende byer med vakre historiske bygninger og unike naturopplevelser.

På kombinasjonsreisene kan du bl.a. oppleve.

 • La Paz, Bolivias administrative hovedstad, og med en beliggenhet i nesten 4.000 meters høyde også verdens høyest beliggende administrative hovedstad. La Paz har sjarmerende brosteinsbelagte gater, vakker arkitektur og livlige markeder, f.eks. det berømte Mercado de Hechiceria (Heksemarkedet), der du kan kjøpe magiske amuletter.
 • Bolivias offisielle hovedstad er den vakre, hvite byen Sucre, som ligger i en dal omgitt av høye fjell. Her finner du arkitektur fra kolonitiden med elegante kirker og store fine paleer – alle hvite med røde tegltak. Byen er uten tvil en av Bolivias og Sør-Amerikas flotteste byer.
 • Nær grensen til Chile finner du den enorme saltørkenen Uyuni, som dekker et område på 10.500 km2 og er verdens største salte innsjø. Mineralene og algene gir sjøen forskjellige fargetoner, og sammen med de rødbrune vulkanene i bakgrunnen og den blå himmelen skaper de et fargesprakende panorama.

Ler mer om reisene våre

Hvis du vil få vite mer om de enkelte reisene, kan du trykke på ”les mer” lenger opp på siden. På hver side finner du mer informasjon om:

 • Reisens høydepunkter
 • Reisens pris, avhengig av avreisedato
 • Hva som er inkludert i prisen
 • Dagsprogram

Du kan dessuten få svar på praktiske spørsmål om Peru, f.eks. om klima og valuta, ved å ta en titt på vår side Praktisk informasjon om Peru.

Hvis du har spørsmål

Hvis du har spørsmål om Peru, Bolivia eller våre andre reiser til Sør-Amerika og Mellom-Amerika, er du som alltid velkommen til å kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å besvare alle dine spørsmål.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

Lamatours.no – drømmereiser til Latin-Amerika.

Været i Peru måned for måned

Peru har i motsetning til andre ekvatoriale landene ikke bare tropisk klima. Andesfjellenes innflytelse gir store variasjoner i klimaet. Landet har 3 forskjellige klimasoner. Ved kysten ligger den tørreste ørken med moderate temperaturer, lav nedbør og høy fuktighet, bortsett fra i de varmere og fuktigere nordlige strøkene. Her er somrene (desember-april) varme, med temperaturer opp til 35 grader. I de kalde Andesfjellene regner det ofte om sommeren, og temperaturen og fuktigheten reduseres i takt med høyden. Regntiden er fra november – mars, og regnet faller oftest som korte byger. Amazonasjungelen karakteriseres av store nedbørsmengder og høye temperaturer bortsett fra de sørligste delene som har kalde vintre og sesongmessig nedbør. Det er størst sannsynlighet for tørt vær mellom april og oktober.

Værstatistikk for Lima:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 26 27 27 25 22 19 18 18 19 20 22 24
Nattemp. 19 19 19 17 16 14 14 14 14 14 15 17
Nedbør mm 1 0 1 0 2 4 5 6 5 2 1 1
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 26 19 1
FEB 27 19 0
MAR 27 19 1
APR 25 17 0
MAI 22 16 2
JUN 19 14 4
JUL 18 14 5
AUG 18 14 6
SEP 19 14 5
OKT 20 14 2
NOV 22 15 1
DES 24 17 1

Værstatistikk for Cuzco:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 20 21 21 22 21 21 21 21 22 22 23 21
Nattemp. 7 7 7 4 2 1 -1 1 4 6 6    7
Nedbør mm 163 150 109 51 15 5 5 10 25 66 76 137
Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 20 7 163
FEB 21 7 150
MAR 21 7 109
APR 22 4 51
MAI 21 2 15
JUN 21 1 5
JUL 21 -1 5
AUG 21 1 10
SEP 22 4 25
OKT 22 6 66
NOV 23 6 76
DES 21 7 137
Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Latin-Amerika.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.