• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
14 dager

Peru med La Paz, Bolivia

Denne reisen kombinerer Peru og Bolivia. Du opplever Cusco og inkaruinene Machu Picchu, overnatter hos en lokal familie på Titicacasjøen og avslutter reisen i Bolivias hovedstad, La Paz.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Peru med La Paz, Bolivia Peru med La Paz, Bolivia
14 dager

Peru med La Paz, Bolivia

Denne reisen kombinerer Peru og Bolivia. Du opplever Cusco og inkaruinene Machu Picchu, overnatter hos en lokal familie på Titicacasjøen og avslutter reisen i Bolivias hovedstad, La Paz.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Lima med flybytte underveis
 • Fly fra La Paz til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning i Peru: Lima – Cusco
 • Transport fra og til flyplassene (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: Cusco – Den Hellige Dal & Cusco – Puno – La Paz, Bolivia
 • Tog: Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cusco
 • 11 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 overnatting hos en lokal familie på øya Amantani inkl. frokost
 • 3 x lunsj (dag 5, 8, 9)
 • 1 x middag (dag 9)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdagstur i Lima med Lima Art-museet
 • Halvdagstur i Cusco og nærliggende omgivelser
 • Besøk i små andinske landsbyer
 • Heldagsutflukt til Den Hellige Dal: Chincheros, Moray, Maras, Pisac og Ollantaytambo
 • Guidet omvisning i Machu Picchu
 • 2 dagers tur til Titicacasjøen med øyene Uros, Amantani og Taquile
 • Byrundtur i La Paz inkl. Månedalen
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

Reisen kort & godt

Peru og Bolivia er eventyrland med en helt fantastisk historie. Denne reisen tar deg med til Perus hovedstad Lima med vakre, historiske bygninger og Inkarikets gamle hovedstad Cusco, der du bl.a. ser inkaenes beundringsverdige steinhuggerkunst. Du reiser til Den hellige dal med imponerende terrassesystemer, små indianersamfunn, fargerike markeder, saltmineområdet Maras og den åpne museumsbyen Ollantaytambo. Et av turens høydepunkter er den berømte inkabyen Machu Picchu med dens spektakulære inkaruiner. Utsikten til fjell og tåkeskog er så vakker at den nesten gir deg gåsehud. Ved den høyt beliggende sjøen Titicaca får du nærkontakt med Uros-folket og Quechua-indianerne, der du får innblikk i deres spennende kultur og levemåte. Reisen avsluttes i Bolivias administrative hovedstad La Paz med flotte bygninger fra kolonitiden og et besøk i månedalen Valle de Luna med dens særpregede klippeformasjoner.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Kombiner Peru med Bolivia, og se storslagne plasser omgitt av flotte katedraler fra kolonitiden i Lima, Cusco og La Paz
 • Opplev inkaenes gamle hovedstad Cusco og de imponerende inkaruinene Machu Picchu
 • Få et spennende innblikk i kultur og tradisjoner med en overnatting hos en lokal familie på øya Amantaní, midt i Titicacasjøen
 • Besøk Månedalen utenfor La Paz med spektakulære klippeformasjoner

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Lima

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Peru med mellomlanding(er) underveis. Du ankommer Lima flyplass, der du blir møtt av en representant fra vår samarbeidspartner i Peru som vil bringe deg til hotellet ditt. Turen fra flyplassen til hotellet tar ca. 1 time, og underveis vil du få svar på spørsmål du eventuelt måtte ha om reisen din. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 2: Byrundtur i Lima

I dag skal du på en halvdags byrundtur i den peruanske hovedstaden, som ble grunnlagt i 1535 av Francisco Pizarro. Du besøker byens flotte og livlige sentrale plass Plaza Mayor prydet med rosenhager, høye palmer og en fontene med byens skytsengel på toppen. Plassen er omgitt av vakre bygninger fra kolonitiden, bl.a. presidentpalasset, erkebiskopens palass og byens mektige katedral fra 1555, der Pizarros jordiske levninger oppbevares. Deretter drar du til San Fransisco-klosteret og dets kirke fra 1674, som er byens flotteste barokkirke. Klosteret inneholder flotte mosaikkfliser fra Sevilla og freskomalerier som ble oppdaget da et jordskjelv ødela deler av yttermuren. Spesielt interessant er museet for religiøs kunst, biblioteket med mer enn 25.000 bøker og katakombene under kirken.

Turen går videre til San Isidro-distriktet med attraktive parker og den moderne bydelen Miraflores med strender, flotte hager, plasser og hyggelige cafeer og restauranter. Før byrundturen avslutter besøker du Limas kunstmuseum, kjent for sine store samlinger av precolombianske smykker og brukskunst.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 3: Fly fra Lima til Cusco

Etter frokost blir du hentet og kjørt til flyplassen, og derfra flyr du til Cusco, som var den formelle hovedstaden i Inkariket og i dag er en elegant, blomstrende, flerkulturell by. Ved ankomst blir du hentet og kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske byen og dens gode restauranter.

Dag 4: Cusco

Denne morgenen/formiddagen kan du slappe av og gjøre det du har lyst til. Om ettermiddagen skal du på byrundtur i og omkring Cusco. Du besøker byens sentrale plass, Plaza de Armas, som i inkatiden ble kalt Hucaypata eller ”Krigernes plass”, og her har mange viktige begivenheter i Cuscos historie funnet sted.

Det er også her du finner Cuscos katedral. Den ble bygget med stein fra inkaruinene Sacsayhuamán over inkapalasset Viracochas i kolonitiden. Katedralen har derfor en flott blanding av spansk renessansearkitektur og inkaenes mesterlige steinarbeider. Gaten ved siden av katedralen fører til Santo Domingo-kirken, som er bygget over det som en gang var et av inkarikets viktigste templer, Koricancha. Det tidligere storslåtte soltempelet utgjør kirkens fundament og er bygget uten hjelp av mørtel. Her passer hver enkelt stein perfekt.

Du fortsetter til Kenko, en inkahelligdom med en fem meter høy steinblokk som sies å ligne på en puma. På dette stedet dyrket  man  Moder jord, og her er det vannkanaler som er hugget ut i massive klipper og et underjordisk rom. Lengre borte fra veien står det en mindre festning, Puka Pukara, som man mener har voktet veien og inkaenes Hellige dal. Her er det terrasser, trapper, tunneler og tårn som er uthugget i fjellsiden. Mot nord ligger Tambomachay, et hellig badested for inkaenes herskere og kvinnene i kongefamilien. Systemet er et byggeteknisk mesterstykke, og det kan fremdeles levere vann.

Til slutt besøker du militærkomplekset Sacsayhuaman, som har en vakker beliggenhet med utsikt over Cusco. Med sine dobbelte murer av utskåren granitt er Sacsayhuaman et spennende eksempel på inkaenes imponerende arkitektoniske kunnskaper. Den største blokken veier mer enn 125 tonn. Deretter går turen tilbake til Cusco, der du har kvelden til fri disposisjon.

Dag 5: Den hellige dal - Ollantaytambo

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til Den hellige dal, der du skal tilbringe den kommende natten.

Første stopp på turen er Andeslandsbyen Chincheros, som har en fantastisk utsikt over fjellene. Her besøker du det lokale markedet, den hvite kirken og de eldgamle landbruksterrassene som er hugget inn i fjellsiden.
Turen går videre til Moray, der du ser nærmere på inkaenes imponerende terrassesystem som er utformet som kjempestore, dype hull. Det dypeste er 150 meter. Denne dybden skaper en temperaturforskjell på 15 grader, og dette ble brukt av inkaene til å studere virkningene av forskjellige klimatiske forhold på avlingene.
Herfra kjører du til Maras, et imponerende saltmineområde fra inkatiden.

Du besøker også byen Pisac, som er spesielt godt kjent for sitt indianermarked, der det er muligheter til å kjøpe alt fra peruanske ullgensere og musikkinstrumenter til malerier, vevde produkter og smykker.

Dagens siste høydepunkt er et besøk på det imponerende inkakomplekset i Ollantaytambo. Her får du en guidet omvisning og et interessant innblikk i historien og blir belønnet med en fantastisk utsikt over byen.

Overnatting:
Dag 6: Ollantaytambo – Aguas Calientes

Ollantaytambo er en hyggelig landsby, der innbyggerne stadig holder fast på gamle tradisjoner og lover som er gått i arv fra forfedrene. Du har formiddagen på egenhånd i byen.

Om ettermiddagen tar du toget til Aguas Calientes. Du skal selv gå til togstasjonen, som ligger ca. 1 km fra sentrum i byen. Du kan også ta en taxi (for egen regning).

Overnatting:
Dag 7: Machu Picchu - Cusco

Tidlig om morgenen blir du hentet og kjørt til et av verdens syv underverker og turens høydepunkt, det fantastiske ruinkomplekset Machu Picchu, som ligger eventyrlig til på en grønn, bratt høyde i Urubamba-dalen, omkranset av tåkeskog, grønne fjelltopper og snødekte fjelltinder lengre borte i horisonten. Her får du en guidet omvisning der du vil lære mer om den imponerende og intelligente inka-arkitekturen med de smale terrassene i bratte fjellsider og begravelsesplasser, fengsler, små boligområder og templer.

Det sies at det var den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham som oppdaget Machu Picchu den  24. juli 1911. Dette er nok ikke helt sant, men han sørget i hvert fall for at verden fikk vite om dette fantastiske stedet. Inkabyen ble bygd omkring år 1462 i Inkarikets storhetstid og ble forlatt mindre end 100 år senere. Man tror at grunnen til dette var en vannkoppeepidemi. Machu Picchu ble aldri oppdaget og plyndret av spanjolene, og derfor har dette stedet spesielt stor kulturell betydning og betraktes som hellig. Machu Picchu var hjemstedet til prester, høytstående funksjonærer, håndverkere, tjenere og jomfruer utvalgt til å vie sitt liv til Solguden. Det var en by med gater, akvedukter der det fremdeles renner vann, fontener og ganger som hadde religiøse funksjoner.

Etter en guidet omvisning har du tid til å utforske området på egenhånd.

Du har ettermiddagen til fri disposisjon i Aguas Calientes, der du kan spise lunsj og eventuelt besøke de varme kildene og slappe av i det naturlig varme vannet. Husk badetøy. Det er disse varme kildene som har gitt byen sitt navn, Aguas Calientes, som betyr varmt vann.

Toget tilbake til Cusco går sent om ettermiddagen. Det nøyaktige tidspunktet får du opplyst av guiden din etter omvisningen i Machu Picchu.

Ved ankomst til Cusco blir du kjørt tilbake til hotellet ditt.

Dag 8: Cusco – Puno

I dag har du en lang, men opplevelsesrik reise foran deg. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til busstasjonen, der en buss venter på å kjøre deg til Puno.

Du krysser det spektakulære Altiplano-området, et tørt og goldt landskap med åpne vidder. På veien stopper bussen ved små landsbyer.

Puno ligger vakkert til ved bredden av verdens største og høyest beliggende sjø, Titicaca, i 4.000 meters høyde. Puno hadde en viktig historisk betydning for inkaene, for det var her den første inkaen, Manco Capac, steg opp fra Titicacas vann og herfra startet inkaenes imperium og ble den første kongen i Cusco. I dag er Puno en jordbruksby der mange driver med oppdrett av lamaer og alpakkaer, og derfor kan ullvarer med fordel kjøpes her.

Overnatting:
Dag 9: Titicacasjøen – Uros - Amantani

I dag skal du på en heldagstur på Titicacasjøen, som deles harmonisk mellom Bolivia og Peru. I dag bor quechua- og aymara-talende innfødte på hver sitt område langs Titicacasjøen. Du besøker først Uros-folket, som har overlevd på en kombinasjon av jakt og fiske og som bor på gyngende sivøyer i Puno-bukten, der hus og båter er bygget av siv fra øyene. Her lærer du om deres kultur og får et innblikk i det lokale dagliglivet.

Deretter seiler du videre og kommer til øya Amantani, der du blir mottatt av lokale familier som sørger for overnatting til deg. Dette er en meget god og spennende måte å lære lokalbefolkningen, deres dagliglig og kultur å kjenne.

Etter at du er blitt innlosjert hos vertsfamilien din, blir du med på en vandring opp til øyas høyeste punkt, og herfra er det en fantastisk utsikt over den enorme Titicacasjøen, som er hele 174 km lang og har en bredde på 64 km.

Overnatting:
Dag 10: Amantani – Taquile

Du tar avskjed med vertsfamilien din og seiler videre til den fredelige øya Taquile, som preges av gamle inkaterrasser. Her treffer du lokalbefolkningen, Quechua-indianerne, iført tradisjonelle klesdrakter, og du kan få lære mer om deres hverdag og kultur. Øya er også kjent for sine vevde produkter, og du får en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker.

Deretter spiser du lunsj som beslår av nyfisket ørret fra sjøen og lokalt dyrkede frukt og grønnsaker.

Senere seiler du tilbake til Puno.

Overnatting:
Dag 11: Puno – La Paz

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til busstasjonen, der en buss venter på å kjøre deg til La Paz, som er hovedstaden i Bolivia og en av verdens mest særegne og spennende byer. Byen ligger i 4.000 meters høyde, og er verdens høyest beliggende administrative hovedstad. Når du kommer frem til grensen, møtes du av grensevoktere som stempler passet ditt. Deretter går turen til hotellet ditt i La Paz, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 12: La Paz

I dag skal du på byrundtur i og omkring La Paz. Det snødekte fjellet Illimani som er mer enn 6.000 meter høyt dominerer utsikten fra de fleste deler av byen. Du starter ved Valle de la Luna, Månedalen, som har fått sitt navn etter de spesielle klippeformasjonene. Så går turen tilbake til La Paz by, der du besøker byens sentrale plass, Plaza Murillo, med det flotte, italienskinspirerte presidentpalasset fra 1850, kjent som Palacio Quemado (Det brente palass), fordi det er blitt tent på av rasende folkemengder to ganger siden det ble bygget. Like ved ligger byens moderne katedral. Dette området er byens hyggeligste, med brosteinsbelagte gater uten trafikk og lange rekker av godt bevarte bygninger fra kolonitiden. Byens trange gater går oppover fjellsiden til et annet trivelig område bak Plaza San Francisco med den store steinkirken der det står en statue av Jesus med blå, selvlysende glorie. Her er det som regel mange  bolivianske campeninas i sine tradisjonelle fargestrålende klær som selger tepper, ullgensere, nøtter og  urter.

Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske byen på egenhånd. Bak Plaza San Francisco finner du det berømte Mercado de Hechiceria (Heksemarkedet), der eldre kvinner selger magiske amuletter og flasker fylt med fargede trestykker og olje, som, avhengig av innholdet, vil bringe hell i kjærlighet, pengesaker eller helse. Du vil raskt finne ut at maten er en av severdighetene i La Paz, og du kan prøve mange velsmakende spesialiteter. Sett deg ved en av bodene med en kopp te og følg med på det bolivianske gatelivet. Senere har du kanskje lyst til å prøve en sterk chicha (gjæret maisdrikk) eller det gode lokale ølet. Kanskje du også vil nyte en chuflay som blant annet inneholder den lokale alkoholen, singani. Et besøk på byens mange museer anbefales også, og her kan du finne gjenstander fra Stillehavskrigen, malerier og møbler fra kolonitiden samt utstillinger om ayoreo- og chipaya-folkenes kultur.

Overnatting:
Dag 13: Hjemreise

Tiden er kommet til å ta avskjed med Peru og Bolivia. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr i retning Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 4.500 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 9.800 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.