• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
16 dagar

Ballestas, Nazca & inkakultur

Bli med på en flott reise til Peru der du ser de mystiske Nazca-linjene, dyrelivet ved Ballestasøyene, den dype kløften Colca Canyon, indianersamfunn på Titicacasjøen og inkaruinene Machu Picchu.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Ballestas, Nazca & inkakultur Ballestas, Nazca & inkakultur
16 dagar

Ballestas, Nazca & inkakultur

Bli med på en flott reise til Peru der du ser de mystiske Nazca-linjene, dyrelivet ved Ballestasøyene, den dype kløften Colca Canyon, indianersamfunn på Titicacasjøen og inkaruinene Machu Picchu.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Lima med flybytte underveis
 • Fly fra Cusco til Norge med flybytte underveis
 • Transport fra og til flyplass (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: Lima – Paracas – Nazca – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Tog: Cusco – Aguas Calientes t/r
 • 14 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 3 x lunsj (dag 6, 8, 9)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdags byrundtur i Lima med Lima Art-museet
 • Seiltur ved Islas Ballestas
 • Flytur over Nazca-linjene
 • Halvdags byrundtur i Arequipa med Santa Catalina-klosteret
 • 2 dagers tur til Colca Canyon med termalbad, gamle landbruksterrasser og kondorer
 • Heldagstur på Titicacasjøen med øyene Uros og Taquile
 • Halvdags byrundtur i Cusco og nærliggende områder
 • Heldagstur til Den hellige dal
 • Guidet omvisning i Machu Picchu
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

Reisen kort & godt

Peru er et fantastisk spennende reiseland. Du starter i hovedstaden Lima og fortsetter til mini-Galapagos, Islas Ballestas, der du får oppleve buede klippeformasjoner, suler med blå føtter, pingviner og sjøløver. Fra denne øygruppen kan du også oppleve La Candelabre ved Paracas-halvøya. Et av turens høydepunkter er Nazca-linjene, som kun kan ses fra luften. Du besøker ”Den hvite byen” Arequipa og den dype dalen Colca Canyon. På verdens største sjø, Titicaca, møter du lokalbefolkningene og lærer om deres kultur og dagligliv. Reisen går videre til Inkarikets gamle, elegante hovedstad Cusco og Den hellige dal med besøk til museumsbyen Ollantaytambo samt byen Pisac, kjent for dine indianermarkeder og imponerende ruiner. Et annet høydepunktet er det verdensberømte ruinkomplekset Machu Picchu, og herfra kan du nyte den fantastiske utsikten til høye fjell og tåkeskog før turen går tilbake til Cusco, der hjemreisen starter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med på en scenisk flytur, der du opplever de mystiske Nazca-linjer fra luften
 • Opplev enestående dyreliv som sjøløver, pingviner og blåfotsuler ved øyene Islas Ballestas
 • Gled deg til møtet med inkaenes historie og fantastiske byggverk i Cusco og selvfølgelig Machu Picchu
 • Nyt den fantastiske naturen i Andesfjellene og se de flotte kondorene i Colca Canyon

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Lima

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Peru med mellomlanding(er) underveis. Du ankommer Lima flyplass, der du blir møtt av en representant fra vår samarbeidspartner i Peru som vil bringe deg til hotellet ditt. Turen fra flyplassen til hotellet tar ca. 1 time, og underveis vil du få svar på spørsmål du eventuelt måtte ha om reisen din. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 2: Byrundtur i Lima

I dag skal du på en halvdags byrundtur i den peruanske hovedstaden, som ble grunnlagt i 1535 av Francisco Pizarro. Du besøker byens flotte og livlige sentrale plass Plaza Mayor prydet med rosenhager, høye palmer og en fontene med byens skytsengel på toppen. Plassen er omgitt av vakre bygninger fra kolonitiden, bl.a. presidentpalasset, erkebiskopens palass og byens mektige katedral fra 1555, der Pizarros jordiske levninger oppbevares. Deretter drar du til San Fransisco-klosteret og dets kirke fra 1674, som er byens flotteste barokkirke. Klosteret inneholder flotte mosaikkfliser fra Sevilla og freskomalerier som ble oppdaget da et jordskjelv ødela deler av yttermuren. Spesielt interessant er museet for religiøs kunst, biblioteket med mer enn 25.000 bøker og katakombene under kirken.

Turen går videre til San Isidro-distriktet med attraktive parker og den moderne bydelen Miraflores med strender, flotte hager, plasser og hyggelige cafeer og restauranter. Før byrundturen avslutter besøker du Limas kunstmuseum, kjent for sine store samlinger av precolombianske smykker og brukskunst.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Det er lurt å gå tidlig til sengs, for det er avreise tidlig i morgen.

Overnatting:
Dag 3: Lima – Ballestas – Nazca

Du blir hentet på hotellet ditt meget tidlig om morgenen og kjørt til busstasjonen i Lima. Herfra går turen sørover til Paracas, der du skal oppleve dyrelivet på øyene Islas Ballestas. Turen fra Lima tar ca. 4 timer, så du kan rolig lene deg tilbake i setet og ta en liten lur.

Islas Ballestas har et enestående dyreliv og har kalles derfor også mini-Galapagos. Øygruppen består hovedsakelig av klipper som er erodert av havet, og dette har skapt vakre klippeformasjoner.
Øygruppen er landets viktigste fugle- og marinereservat og har en stor bestand av havfugler med blant annet skarver, havmåker og blåfotsuler, som også finnes på Galapagos. Ved øyene kan du også se sjøløver som av og til svømmer helt nær båtene og Humboldt-pingviner som er brakt hit fra Antarktis av den kraftige Humboldt-strømmen. Det er ikke tillatt å gå i land på de fredede øyene, men på båtturen får du oppleve dyrene på nærmeste hold.
Fra båten ser du også ”La Candelabre” ved Paracas–halvøyas nordligste punkt. La Candelabre er en enorm tegning i den tørre ørkensanden som forestiller en trearmet lysestake eller en kaktus, og dette var et symbol på makt i chavín-kulturen. Man vet ikke hvem som laget tegningen eller hvilket formål den har hatt.

Etter turen til Islas Ballestas hopper du igjen på bussen og kjører mot Nazca, der du ankommer sent om ettermiddagen og blir kjørt til hotellet ditt. Kjøreturen til Nazca tar også ca. 4 timer.

Dag 4: Nazca – flytur over Naza-linjene – Arequipa

Den lille byen Nazca ligger som en frodig grønn oase omgitt av ørken og høye sanddyner.
Byen er blitt verdenskjent for de mystiske tegningene av dyr og geometriske figurer som er laget i ørkensanden. Figurene har vært her i mer enn 2000 år og blir ikke utvisket av vær og vind pga. den minimale nedbøren i området.

Det er mange teorier om hvilket formål linjene har hatt, men arkeologer og andre forskere er ennå ikke blitt helt enige om hva de en gang faktisk betød.

Figurene oppleves best fra luften, og derfor skal du på en liten flytur over de imponerende linjene, slik at du kan få et godt inntrykk av hvor omfattende de er. Gled deg til å oppleve noen av de mest berømte figurene. De forestiller bl.a. noe som ligner en astronaut, en gigantisk firfirsle, en kolibri, en ape, en edderkopp og en kondor med et vingespenn på 130 meter.

Etter dette spesielle synet skal du ned på jorden igjen og kjøre til busstasjonen. Herfra har du har en lang kjøretur foran deg på ca. 9 timer til den vakre kolonitidsbyen Arequipa. Byen ligger i 2.400 meters høyde og er omgitt av vulkanene Misti (5.822 m), Chachani (6.057 m) og Pichu-Pichu (5.669 m), noe som skaper en helt fantastisk kulisse.
Når du ankommer busstasjonen i Arequipa, blir du hentet og kjørt til hotellet ditt.

Merk: Flyturen over Nazca-linjene kan bli avlyst av peruanske myndigheter hvis vær- og vindforholdene ikke er optimale. Dette skjer heldigvis sjelden.

Overnatting:
Dag 5: Byrundtur i Arequipa

Om formiddagen skal du på byrundtur. Arequipa er nesten bare bygget av hvit vulkansk stein og kalles derfor også ”Den hvite by”. På turen ser du de mange fornemme herskapshusene og kolonitidsbygningene fra 1700-tallet med utskårne dører og franske vinduer med smijernsgitre rundt store gårdhager. Du besøker den vakre sentrale plassen Plaza de Armas med palmer, gamle gasslykter, springvann og byens enorme katedral.

Deretter går turen videre til Arequipas mest berømte attraksjon, Santa Catalina- klosteret, der det en gang bodde mer enn 400 nonner. Santa Catalina ble grunnlagt i 1580 av den rike enken Maria de Guzmán og videre utbygget på 1600-tallet. Stedet henvendte seg utelukkende til den lokale overklassen, for i kolonitiden var det vanlig at datter nummer to i rike familier skulle bli nonne. Pikene ble brakt til klosteret allerede i tre-årsalderen og kom aldri utenfor murene. Først i 1970 ble portene åpnet og godt 20 nonner lever der stadig den dag i dag, men nå kan de fritt motta besøk og forlate Santa Catalina som de vil.

Før du vender tilbake til hotellet besøker du Yanahuara-plassen, der du kan ta flotte bilder av byens vulkanske omgivelser.

Overnatting:
Dag 6: Med buss fra Arequipa til Colca Canyon

Du starter tidlig om morgenen med utsjekking fra hotellet ditt, og deretter går turen mot den fascinerende kløften Colca Canyon, som er 3.191 meter dyp, altså mer enn dobbelt så dyp som Grand Canyon i USA. Denne imponerende kløften overgås kun av den nærliggende Cotahuasi Canyon, med 150 meter. Du krysser det spektakulære Altiplano-området, et tørt og goldt landskap med åpne vidder. Du passerer flere små landsbyer på veien, der du kanskje får se de lokale hyrdene med deres lamaer og alpakkaer.

Etter noen timers kjøretid kommer du frem til byen Chivay, inngangen til Colca Canyon. Her dominerer de to vulkanene Sabancaya (5.976 m) og Ampato (6.288 m) landskapet rundt byen.

Etter en lang busstur er det deilig å skjemme seg bort litt, og du besøker derfor Chivays varme termalbad for å mykne ømme muskler.

Dag 7: Med buss fra Colca Canyon til Puno

Tidlig om morgenen setter du kursen for Mirador Cruz del Condor, et storslått utsiktspunkt over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Det er en helt fantastisk opplevelse å stå her og kikke ned og ut over kløften. Hvis du er heldig, kan du se kondorer, verdens største flyvende fugler med et vingespenn på opptil 3 meter, sveve på de varme luftstrømmene.

Etter denne betagende naturopplevelsen tar du bena fatt på en kort tur i dalen, der du kan se nærmere på de de gamle landbruksterrassene som har vært i bruk i flere hundre år.

Deretter drar du tilbake til Chivay for å spise lunsj før du kjører videre til Puno, som ligger ved bredden av verdens største og høyest beliggende sjø, Titicaca, i 4 000 meters høyde. Puno hadde en viktig historisk betydning for inkaene, for det var her den første inkaen, Manco Capac, steg opp fra Titicacas vann og herfra startet inkaenes imperium og ble den første kongen i Cusco. I dag er Puno en jordbruksby der mange driver med oppdrett av lamaer og alpakkaer, og derfor kan ullvarer med fordel kjøpes her.

Overnatting:
Dag 8: Titicacasjøen

I dag skal du på en heldagstur på Titicacasjøen, som deles harmonisk mellom Bolivia og Peru. I dag bor quechua- og aymara-talende innfødte på hver sitt område langs Titicacasjøen. Du besøker først Uros-folket, som har overlevd på en kombinasjon av jakt og fiske og som bor på gyngende sivøyer i Puno-bukten, der hus og båter er bygget av siv fra øyene. Her lærer du om deres kultur og får et innblikk i det lokale dagliglivet.

Deretter seiler du videre og ankommer den fredelige øya Taquile, der du også tilbringer tid sammen med lokalbefolkningen, og her vil du oppleve at det dreier seg om to meget forskjellige øysamfunn. Guiden tar deg med på en vandring opp til øyas høyeste punkt, og herfra er det en fantastisk utsikt over den enorme Titicacasjøen, som er hele 174 km lang og har en bredde på 64 km.

Midt på ettermiddagen seiler du tilbake til Puno, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 9: Med buss fra Puno til Cusco

I dag har du en lang, men opplevelsesrik reise foran deg. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til busstasjonen, der en buss venter på å kjøre deg til Cusco, den formelle hovedstaden i Inkariket og i dag en elegant, blomstrende flerkulturell by.

Du krysser Altiplano, der du har muligheten til å se vicuñas. Dette dyret er i slekt med kamelen, men som kan minne om lamaen og alpakkaen. Det er flere stopp underveis, og du vil få guidet omvisning ved gamle ruiner og monumenter. Det første stoppet er den 3.500 år gamle og imponerende pyramiden Pukara, som ble bygget av Pukaras innbyggere. Dernest passerer du La Raya, som med sine 4.319 meter er det høyeste punktet på ruten. Herfra går turen nedover og gjennom en flott dal der det blant annet dyrkes mais og poteter. Du kommer frem til Raqchi, der du ser ruinene av tempelet Viracocha, et av inkaenes mest hellige steder. Siste stopp før Cusco er den berømte kolonitidskirken Andahuaylillas, bedre kjent under navnet ”Sixtine Chapel of the Americas” på grunn av de imponerende takmaleriene og annen flott kunst.

Ved ankomsten til Cusco sjekker du inn på hotellet ditt, og om kvelden kan du utforske byen og dens gode restauranter.

Dag 10: Cusco

Denne morgenen/formiddagen kan du slappe av og gjøre det du har lyst til. Om ettermiddagen skal du på byrundtur i og omkring Cusco. Du besøker byens sentrale plass, Plaza de Armas, som i inkatiden ble kalt Hucaypata eller ”Krigernes plass”, og her har mange viktige begivenheter i Cuscos historie funnet sted.

Det er også her du finner Cuscos katedral. Den ble bygget med stein fra inkaruinene Sacsayhuamán over inkapalasset Viracochas i kolonitiden. Katedralen har derfor en flott blanding av spansk renessansearkitektur og inkaenes mesterlige steinarbeider. Gaten ved siden av katedralen fører til Santo Domingo-kirken, som er bygget over det som en gang var et av inkarikets viktigste templer, Koricancha. Det tidligere storslåtte soltempelet utgjør kirkens fundament og er bygget uten hjelp av mørtel. Her passer hver enkelt stein perfekt.

Du fortsetter til Kenko, en inkahelligdom med en fem meter høy steinblokk som sies å ligne på en puma. På dette stedet dyrket  man  Moder jord, og her er det vannkanaler som er hugget ut i massive klipper og et underjordisk rom. Lengre borte fra veien står det en mindre festning, Puka Pukara, som man mener har voktet veien og inkaenes Hellige dal. Her er det terrasser, trapper, tunneler og tårn som er uthugget i fjellsiden. Mot nord ligger Tambomachay, et hellig badested for inkaenes herskere og kvinnene i kongefamilien. Systemet er et byggeteknisk mesterstykke, og det kan fremdeles levere vann.

Til slutt besøker du militærkomplekset Sacsayhuaman, som har en vakker beliggenhet med utsikt over Cusco. Med sine dobbelte murer av utskåren granitt er Sacsayhuaman et spennende eksempel på inkaenes imponerende arkitektoniske kunnskaper. Den største blokken veier mer enn 125 tonn. Deretter går turen tilbake til Cusco, der du har kvelden til fri disposisjon.

Dag 11: Den hellige dal

I dag skal du på utflukt til Urubamba-dalen, inkaenes Hellige dal. Første stopp er Pisac, som spesielt er kjent for sine indianermarkeder, der man kan kjøpe alt fra peruanske ullgensere og musikkinstrumenter til malerier, vevde produkter og smykker. Pisac er også kjent for sine imponerende ruiner som ligger over byen. De er bygget av mindre stein enn de du finner i Sacsayhuaman, men den presisjonen de er hugget ut og tilpasset med er helt utrolig – og det er også utsikten.

Etter lunsj fortsetter du til Ollantaytambo, en annen sjarmerende landsby i hjertet av dalen, en by som nesten er et levende museum, for alle innbyggere holder fast på gamle tradisjoner og lover som er overlevert fra deres forfedre. Byen er kjent for bygningskomplekset av samme navn, som består av templer, bad og imponerende militære installasjoner.

Deretter går turen tilbake til Cusco, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 12: Med tog fra Cusco til Aguas Calientes

Du blir hentet om morgenen og kjørt til stasjonen der du tar toget til Aguas Calientes – en tur på ca. 3 timer. Aguas Calientes er en liten by som ligger ved tåkeskogen like ved ruinkomplekset Machu Picchu. Når du kommer tl byen, vil en buss kjøre deg til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 13: Inkabyen Machu Picchu

Tidlig om morgenen blir du hentet og kjørt til et av verdens syv underverker og turens høydepunkt, det fantastiske ruinkomplekset Machu Picchu, som ligger eventyrlig til på en grønn, bratt høyde i Urubamba-dalen, omkranset av tåkeskog, grønne fjelltopper og snødekte fjelltinder lengre borte i horisonten. Her får du en guidet omvisning der du lærer mer om den imponerende og intelligente inka-arkitekturen med de smale terrassene i bratte fjellsider og begravelsesplasser, fengsler, små boligområder og templer.

Det sies at det var den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham som oppdaget Machu Picchu den  24. juli 1911. Dette er nok ikke helt sant, men han sørget i hvert fall for at verden fikk vite om dette fantastiske stedet. Inkabyen ble bygd omkring år 1462 i Inkarikets storhetstid og ble forlatt mindre end 100 år senere. Man tror at grunnen til dette var en vannkoppeepidemi. Machu Picchu ble aldri oppdaget og plyndret av spanjolene, og derfor har dette stedet spesielt stor kulturell betydning og betraktes som hellig. Machu Picchu var hjemstedet til prester, høytstående funksjonærer, håndverkere, tjenere og jomfruer utvalgt til å vie sitt liv til Solguden. Det var en by med gater, akvedukter der det fremdeles renner vann, fontener og ganger som hadde religiøse funksjoner.

Etter en guidet omvisning har du tid til å utforske området på egenhånd.

Du har ettermiddagen til fri disposisjon i Aguas Calientes, der du kan spise lunsj og eventuelt besøke de varme kildene og slappe av i det naturlig varme vannet. Husk badetøy. Det er disse varme kildene som har gitt byen sitt navn, Aguas Calientes, som betyr varmt vann.

Toget tilbake til Cusco går sent om ettermiddagen. Det nøyaktige tidspunktet får du opplyst av guiden din etter omvisningen i Machu Picchu.

Ved ankomst til Cusco blir du kjørt tilbake til hotellet ditt.

Dag 14: Cusco på egen hånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og dagen er til fri disposisjon. Du vil kanskje kjøpe de siste suvenirene, eller bare rusle rundt i denne vakre historiske byen.

Hvis du har lyst til å oppleve enda mer av flotte Andesfjellene, kan vi anbefale å kjøpe en utflukt til det storslåtte Rainbow Mountain. Dette fjellet er bare ett av de mange, flotte regnbuefargede fjellene litt utenfor Cusco, og fjellenes farger er skapt av kombinasjonen av fargerike mineraler. Det er en helt unik opplevelse å se et fjell med så mange flotte farger.

Dag 15: Hjemreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr i retning Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 4.600 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 8.100 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.