Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaArgentinaAndesfjellene & fossefall
12 dager:

Andesfjellene & fossefall

Høydepunkter på denne reisen:

Buenos Aires, Salta, Humahuaca-kløften, ”Fjellet med de sju farger”, “Malerens palett”, Iguazu- fossene.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Buenos Aires med flybytte underveis
 • Fly fra Sao Paulo til Norge med flybytte underveis
 • 2 innenriksflyvninger i Argentina: Buenos Aires – Salta – Puerto Iguazu
 • 1 innenriksflyvning i Brasil: Foz do Iguazu – Sao Paulo
 • Transport fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 9 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 3)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Det er avgang daglig

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Halvdags byrundtur rundt i Buenos Aires
 • Spektakulært tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Halvdags utflukt i Salta
 • Heldags utflukt til Andesfjellene med bl.a. “Fjellet med de Syv Farger”
 • Utflukt til verdens største fossefall Iguazu
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 4.650 kr.
Rabatt blir gitt ved 6 eller flere personer
Velg denne turen fordi...

Argentina er virkelig et skattkammer for naturelskere. På denne reisen vil du oppleve landets vakre byer og de fantastiske landskapene med bl.a. fosser, regnskog og de storslagne Andesfjellene. Du kan se frem til hovedstaden Buenos Aires, Sør-Amerikas svar på Paris, med brede boulevarder, imponerende bygninger og hyggelige strøk. Drar du litt utenfor byen, har du mulighet til å ta en båttur på Tigre-deltaet eller besøke den berømte, vidstrakte pampasen med kveg og cowboys. Du opplever den sjarmerende byen Salta med godt bevarte bygninger fra kolonitiden og Humahuaca-kløften, kjent for sine sjarmerende, små landsbyer og imponerende klippeformasjoner i alle verdens farger. Reisen slutter ved verdens største foss, Iguazu, omgitt av frodig regnskog, der du kan nyte et enestående plante- og dyreliv med flotte, fargerike tukaner og små nysgjerrige nesebjørner.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Argentina
Dag 1: Flyreisen til Argentina

Avreise fra Norge med mellomlanding underveis til Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

I ankomsthallen i Buenos Aires blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet som ligger sentralt i Buenos Aires. Byen er kjent for å være Sør-Amerikas svar på Paris på grunn av sine brede bulevarder, hyggelige kvartaler og praktfulle bygninger. Her er det en fantastisk atmosfære med hyggelig kaféliv, pulserende byliv og melankolsk tangokultur. Med 3 overnattinger i denne vidunderlige byen er det tid til å se forskjellige delene av byen og oppleve stemningen.

Overnatting Hotel Waldorf

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3: Bytur rundt i Buenos Aires
Dag 3: Bytur rundt i Buenos Aires

Denne morgenen blir du hentet på hotellet for å få en spennende introduksjon til Buenos Aires på en 3 timers byrundtur.

Du besøker bl.a. de historiske områdene La Boca og San Telmo. I det gamle arbeiderkvarteret La Boca finner du hus som er vakkert malt i ulike, sterke farger. San Telmo, Buenos Aires’ eldste bydel, er blitt et spennende kunstnerkvarter. Du kommer også til bydelene Palermo og Recoleta og det mer moderne Puerto Madero, et nyere havneområde med massevis av kafeer og restauranter
Byrundturen fortsetter på verdens bredeste bulevard: 9 de Julio Avenida, med det berømte vartegnet Obelisco og Corrientes Avenida, gaten der byens teatre og kinoer ligger på rekke og rad. Her finner du også Teatro Colón – det flotte operahuset.
Du ser også mange av byens storslåtte plasser, bl.a. Plaza de Mayo, Plaza San Martin og Plaza Alvear.

Om kvelden opplever vi et uforglemmelig tangoshow. Kvelden begynner med tradisjonell argentinsk middag etterfulgt av et show med melankolske tangorytmer, fantastiske sangere og musikere samt fremragende tangodansere. Det er et flott show av utmerket kvalitet.

Overnatting Hotel Waldorf

Dag 4: Buenos Aires
Dag 4: Buenos Aires

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske Buenos Aires på egen hånd.

Her er et utvalg av turer i Buenos Aires som kan kjøpes i tillegg:

Overnatting Hotel Waldorf

Dag 5: Fly fra Buenos Aires til Salta
Dag 5: Fly fra Buenos Aires til Salta

I dag flyr vi videre til Salta i det nordlige Argentina. Ved ankomst i Salta blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Salta er en hyggelig by med godt bevarte bygninger fra kolonitiden og brosteinsbelagte gater rundt den grønne plazaen. Fra sentrum kan man dessuten se fjellene som omkranser byen.

Overnatting Hotel Almeria

Dag 6: Bytur rundt i Salta
Dag 6: Bytur rundt i Salta

På formiddagen drar vi på rundtur i byen, og ser også nærmere på de nærliggende omgivelsene. Byen kjennetegnes av den spanskpregede arkitekturen fra 1582, de lave husene og de smale gatene. I sentrum er det en tradisjonell plaza med en flott katedral. Vi reiser også litt utenfor byen til San Bernardo-fjellet som tilbyr en flott panoramautsikt over byen og dalen. Før vi drar tilbake til byen drar vi forbi Quebrada de Castellanos, Vasqueros-elven, Lesser og San Lorenzo. Vi avslutter turen med et marked hvor det selges bl.a. kunsthåndverk.

Overnatting Hotel Almeria

Dag 7: Humahuaca-kløften
Dag 7: Humahuaca-kløften

I dag skal vi på heldagstur til Quebrada de Humahuaca, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Det er en dyp kløft som elven Rio Grande flyter gjennom. Dalen er en viktig transportvei mellom Andesfjellene og slettene ved Jujuy. Turens høydepunkt er «Fjellet med de sju farger», hvor mineraler, sol og vind har gitt fjellet 7 forskjellige fargenyanser. Turen går også gjennom forskjellige små landsbyer hvor det blir tid til en tur på det lokale indianermarkedet. En flott kjøretur tar oss gjennom det tørre landskapet med store kaktusplanter. Vi stopper blant annet ved «Malerens Palett» med klippeformasjoner i utallige farger før vi reiser tilbake til Salta etter en dag fylt med flotte og særpregede naturopplevelser.

Overnatting Hotel Almeria

Dag 8: Fly fra Salta til Puerto Iguazu
Dag 8: Fly fra Salta til Puerto Iguazu

Vi forlater Andesfjellene og setter kurs for Puerto Iguazu, som ligger tett opp til grensen til Paraguay og Brasil. Her venter storslåtte naturopplevelser som fosser og regnskog. Byen ligger ca. 20 km fra selve fossen, men vi skal bo på en mindre innkvartering i regnskogen ca. 6-7 km utenfor byen.

Overnatting La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 9: Iguazu-fossen på argentinsk side
Dag 9: Iguazu-fossen på argentinsk side

Iguazu-fossen er verdens største, og består av 275 mindre og større fosser langs en 2,7 km lang strekning på Iguazu-elven. Fossene løper ofte sammen og velter utfor den opp til 85 meter høye hesteskoformede klippeformasjonen i øredøvende vannfall.

Sammenlignet med en annen berømt foss, Niagara i Nord-Amerika, er Iguazu både langt større og mer imponerende. Niagara har en årlig gjennomstrømning på 2,8 mill. liter vann i sekundet, og gjennomstrømningen ved Iguazu er på 6,5 mill. liter vann per sekund. Ved synet av Iguazu skal den tidligere amerikanske førstedame, Eleanor Roosevelt, angivelig ha utbrutt: «Niagara er jo bare en dryppende vannkran». Iguazu er oppført på UNESCOs liste over særlig bevaringsverdige severdigheter.

I dag besøker vi den argentinske siden av Iguazu-fossen. Takket være gangbroer kan vi her gå ut til den mest imponerende delen av fossen, hvor vi bl.a. kan se ned på Garganta del Diablo (Djevelens gap). Vi fortsetter via gangstier og broer på en fantastisk tur rundt fossefallene. Regnskogen rundt fossen har et enestående dyre- og planteliv med orkideer, utallige fuglearter og kjempefirfisler.

Overnatting La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 10: Iguazu-fossen på brasiliansk side
Dag 10: Iguazu-fossen på brasiliansk side

I dag går turen til den brasilianske siden av fossen. Vi krysser broen som forener de to byene, og etter å ha blitt kontrollert av tollmyndighetene kan vi fortsette inn i nasjonalparken.

og med at vi krysser grensen mellom Argentina og Brasil må du ta med passet på denne turen. De fleste fossene ligger på den argentinske siden, men det er den brasilianske siden som har den beste utsikten. Du får sett fossefallene fra forskjellige vinkler og via en heis er det tilgang til en utsiktsplattform. Her er det en fantastisk utsikt helt opp til Djevelens gap, hvor du blir innhyllet i disen fra fossen. På gangstiene er det også gode muligheter for å se de små nesebjørnene som nysgjerrig følger med.

Overnatting La Cantera Lodge de Selva by DON

Dag 11: Hjemreise
Dag 11: Hjemreise

Vi kjører til flyplassen Foz do Iguazu på brasiliansk side, og flyr derfra til Sao Paulo. Her bytter vi fly før reisen fortsetter mot Europa.

Dag 12: Hjemkomst
Dag 12: Hjemkomst

Ankomst til Norge.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.