TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 fine strender i Latin-Amerika

5 fine strender i Latin-Amerika

11.01.2018
Vis alle innlegg

Playa del carmen - riveiera maya

Latin-Amerika har utrolig mange flotte og fantastiske strender, og her finner du lange kyststrekninger med hvite sandstrender, krystallklart vann og avslapning.

Men hvilke strender er blant de aller fineste i denne delen av verden?

Nedenfor ser du 5 strender i Latin-Amerika du ikke bør gå glipp av.

Playa Varadero i Cuba – karibisk idyll

Playa Varadero

Varadero ligger på Cubas nordkyst, ca. 140 km. fra Havanna.

Stedet er Cubas største og mest populære badeferieområde – og ikke uten grunn! Den 20 km lange strandtangen som ligger i Mexicogolfen ønsker deg velkommen med kritthvit sand, asurblått vann og vaiende palmer. Strendene her er perfekte til noen dagers avslappende ferie.

Mange hoteller langs strendene er alt-inklusive-hoteller, der du blir bortskjemt med deilig mat og et stort utvalg av underholdning og aktiviteter.

Strandområdet tilbyr en lang rekke aktiviteter – både sports- og vannsportsaktiviteter – og det er bare dine egne preferanser som setter grensene.

Varadero har også en liten by, der du bl.a. kan handle fine suvenirer på det hyggelige markedet.

Varadero er selve innbegrepet på karibisk idyll!

Playa del Carmen i Mexico – hvit sandstrand og unikt dykkeområde

Playa del Carmen

Kilometerlang hvit sandstrand, krystallklart vann og palmer er det første du ser når du kommer til Playa del Carmen.

Strendene som ligger langs kysten på halvøya Yucatán har blant annet avslapning som hovedattraksjon. Den hvite sandstranden er innbydende, vannet er deilig og stemningen fantastisk.

I tillegg til ro og avslapning kan du også drive med mange forskjellige aktiviteter. Du kan bl.a. windsurfe og stå på jetski. Hvis du har lyst på dykkeropplevelser i verdensklasse, kan du ta en båt fra Playa del Carmen ut til øya Cozumel. Det tar rundt 30-45 minutter. På Cozumel finner du flotte korallrev og spennende grotter.

Området har også et livlig byliv. Fra sentrum av Playa del Carmen går byens hovedgate, Avenida 5, der butikkene, restaurantene og barene ligger på rekke og rad. Avslutt kvelden på en av gatens restauranter eller nyt en kold Corona til god musikk på stranden med utsikt til Det karibiske hav.

Armação dos Búzios i Brasil – sjarm og fargerike båter

Búzios

Rundt 180 km nord for Rio de Janeiro ligger halvøya Armação dos Búzios. Denne strandperlen har mer enn 20 forskjellige strender i områdets forskjellige bukter, og hver strand kan by på helt spesielle opplevelser.

Før i tiden var halvøya et lite fiskerleie, og stedet har klart å bevare mye av sin opprinnelige sjarm. I stedet for store hoteller finner du her i byen idylliske pousadaer, som mest av alt minner om det vi kjenner som Bed & Breakfast.

Siden 1964 har halvøya vært kjent blant jet-settere, for da svømte Brigitte Bardot i det turkisblå vannet her.

Byen har en flott stemning, og langs promenaden ligger hyggelige kafeer og fargerike båter: Her har du flotte opplevelser i vente. I dag kalles øya Brasils St. Tropez.

Hovedattraksjonene på halvøya er de praktfulle og mangeartede strendene. Du kan f.eks. slappe av på familievennlige strender, surfe på de mere vindblåste strendene og gå på oppdagelsesferd på strender som er omgitt av frodig vegetasjon. Kort sagt: her er det strender for enhver smak.

Playa Manuel Antonio i Costa Rica – regnskog og sandstrand i ett

Manuel Antonio

Costa Ricas vakreste strand, Manuel Antonio, har en helt spesiell beliggenhet med vannfall og frodig regnskog som nærmeste naboer.

Den hvite sandstranden ligger bare rundt 30 minutters gange fra hovedinngangen til nasjonalparken Manuel Antonio, en av verdens flotteste nasjonalparker.

Nasjonalparken er habitat for 293 forskjellige dyrearter og har også et rikt planteliv.

Regnskogsstrendene har sine egne fantastiske opplevelser, i tillegg til alt det du kan se og oppleve i regnskogen. Du kan se vakre korallrev, surfe, slappe av i de vakre og frodige omgivelsene og nyte den flotte solnedgangen.

Manuel Antonio er en helt unik strandparadisoplevelse du ikke må gå glipp av!

Denne stranden er dessuten kåret til beste strand i Costa Rica av Travellers’ Choice i 2017 .

Cayo Santa Maria på Cuba – vill natur og vidunderlig strand

Cayo Santa Maria

På Cubas nordkyst ligger en nyoppdaget perle.

Øya Cayo Santa Maria er 16 km lang og 2 km bred og ligger utenfor byen Caibarién på Cubas fastland. Denne øya er virkelig et utemmet paradis. Det første hotellet her så dagens lys i 2001, så dette stedet er derfor et forholdsvis nytt ferieparadis.

Deilige strender, asurblått vann, lekre hoteller og den vakre, frodige og ville naturen er det du kan oppleve her på øya.

Paradisøyas hovedattraksjon er selvfølgelig den 13 km lange finkornede sandstranden. På øyas nordkyst ligger de fleste hotellene, og her ligger også de fleste strendene. På sørkysten finner du derimot den frodige naturen der du både kan se mangrove og skoger.

Cayo Santa Maria er virkelig et perfekte paradis-getaway.

De latin-amerikanske strendene er helt spesielle. Hvis du er blitt fristet av én eller flere av disse flotte strendene, kan du oppleve dem på en av våre reiser til – Cuba, Mexico, Brasil og Costa Rica!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende