TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerJuleferie i Latin-Amerika

Juleferie i Latin-Amerika

11.07.2018  |  oppdatert: 12.01.2023
Vis alle innlegg

karibisk jul

Vil du tilbringe julen i varmere himmelstrøk?

Legg juleferien til Latin-Amerika og kom hjem med opplevelser for livet.

Hvilket latinamerikansk reisemål skal jeg velge i julen?

Latin-Amerika har sommer når vi har vinter, og det gjør mange av de latinamerikanske reisemålene til perfekte reismål for juleferien.

Her kan du forvente varme, sol og mange interessante lokale juletradisjoner.

Nedenfor kan du lese om noen av våre favorittreisemål i desember og kanskje få ideer til din egen reise i julemåneden. 

Colombia i desember

kaffe-regionen i Colombia

Colombias tørre periode er fra desember til april, og dette gjør julemåneden ekstra godt egnet til en reise til dette fascinerende søramerikanske landet.

De mange solrike dagene gjør desember perfekt til å utforske Colombias mange høydepunkter, for eksempel den frodige kafferegionen, den sjarmerende kolonitidsbyen Cartagena og Medellín – byen med evig vår.

Colombia er faktisk også kjent for sine julelys. Byen Medellín er kjent for å ha Colombias mest berømte julebelysning. Faktisk er julebelysningen her også blant verdens beste, og i 2016 inkluderte dekorasjonene hele 31 millioner lys!

Avslutt juleferien på en av Colombias vakre strender på den karibiske kysten. Her kan du nyte juledagene i strandkanten med en drink i hånden mens du skuer ut over det krystallklare havet.

2 ideer til juleferie i Colombia:
 

Costa Rica i desember

aper i Manuel Antonio

Costa Rica er kjent for sitt fine vær året rundt, også i desember!

Den tørre perioden i landet starter i desember og varer til april, men det er likevel en viss sannsynlighet for regn, spesielt ved den karibiske kysten, der det vanligvis faller regn hele året. Til gjengjeld har  stillehavskysten deilig vær i desember, med lite eller ikke noe regn.

Desember er med andre ord en flott måned å oppleve Costa Ricas virkelige skattkammer av natur- og dyreopplevelser: Tortuguero nasjonalpark, tåkeregnskogen Monteverde, Manuel Antonio nasjonalpark –  Costa Rica er full av frodig natur med et rikt dyreliv. Bli med på en av våre innholdsrike individuelle rundreiser. Du kan også oppleve Costa Rica med din egen leiebil – for Costa Rica er også et fantastisk kjør-selv-reisemål.

Som julegave til deg selv kan du få en perfekt juleferieavslutning på Playa Samara på Nicoya-halvøya eller nyte livet på stranden ved Manuel Antonio.

3 ideer til juleferie i Costa Rica:
 

Argentina i desember

soloppgang i buenos aires

Desember er en av de beste månedene å reise til Argentina.

I den nordlige delen av landet er det varmt, og Buenos Aires, hovedstaden som ligger i nordøst, er et fascinerende bekjentskap i julen. Her er det sommer, og i Buenos Aires kan du, i tillegg til solen og varmen, nyte argentinsk mat og vin, kultur og tango.

I den sørlige delen av landet kan det bli kaldt når det er sommer her hjemme, men i desember er temperaturene behagelige. Reis til flotte Patagonia og opplev de fantastiske landskapene i f.eks. Los Glaciares nasjonalpark og Perito Moreno-breen.

Som i Argentina, er desember måned også en perfekt tid for en reise til Chile. Kombiner Argentinas vakre naturopplevelser med mer fenomenal natur i Chiles Torres del Paine nasjonalpark og den livlige hovedstaden Santiago de Chile.

4 ideer til juleferie i Argentina:

Cuba i desember

Gate i Cuba

Cuba er et fantastisk juleferiereisemål, for her kan du oppleve både interessant kultur, sjarmerende byer, vakker natur og avslapning på praktfulle strender.

Cubas tørre periode er også mellom november og april, så i desember kan du forvente behagelige temperaturer med mange soltimer, blå himmel og lite regn.

Den hyggelige hovedstaden Havanna, den frodige Viñales-dalen og den spanske kolonitidsbyen Trinidad er bare et lite utvalg av alle de opplevelsene som venter deg på Cuba. Opplev høydepunktene på en klassisk rundreise eller på en kjør-selv-reise. Cuba er nemlig, som Costa Rica, et flott land for kjør-selv-rundreiser.

Avslutt juleferien din på en av Cubas mange deilige strender, f.eks. på øya Cayo Santa Maria, en nyoppdaget perle som ligger utenfor Cubas nordkyst.

5 ideer til juleferie på Cuba

Asia eller Afrika?

Vil du heller til Asia eller Afrika?

I Afrika kan du dra på safari i fantastiske nasjonalparker, oppleve naturskjønne Garden Route – en verdenskjent kystrute i Sør-Afrika – og avslutte med badeferie på idylliske paradisøyer med kritthvite sandstrender. Les innlegget om hvor man skal reise til i Afrika i desember måned.

De fleste forbinder Asia med flotte badeferieøyer – og her er desember intet unntak. På reisemål som Thailand, Sri Lanka og Vietnam kan du kombinere spennende opplevelser med avslappende strandferie på asiatiske strender. Les innlegget om hvor man skal reise i Asia i desember måned.

Bestill tidlig!

jul på stranden

Desember er høysesong på de fleste av reisemålene våre. Det kan bety en litt høyere pris, men også en risiko for at de hotellene vi bruker raskt blir fullbooket.

Vil du reise i juletiden? Da anbefaler vi at du bestiller i god tid, slik at du sikrer deg en plass på akkurat den datoen du har mest lyst til å reise!

Hvis du har spørsmål, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende