TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Colombia: Mye mer enn et trendy reisemål!

Reiseberetning fra Colombia: Mye mer enn et trendy reisemål!

05.10.2018
Vis alle innlegg

Drømmer du om å dra til Colombia? Les hva reisekonsulenten Meike opplevde da hun dro til landet i 2018.

jeg elsker colombia

De siste årene har man hørt så mye positivt om Colombia, og nå skulle jeg endelig finne ut hva det er som gjør at turistene kommer tilbake fra dette landet så fulle av begeistring.

På min rundreise gjennom Colombia ble jeg spesielt oppmerksom på landets mangfold og endringen til et fredelig land med store håp for fremtiden. Colombia ligger på ekvator og er en blanding av Andesfjellenes høyland, regnskog, jungel ved kystområdene, kafferegionen med fargerike hus og imponerende byer som Bogota, Medellin og Cartagena. Vi har satt sammen reisene våre slik at du får et godt inntrykk av alle disse forskjellige områdene og landskapene.

Colombia sykler

I hovedstaden Bogota ble jeg spesielt begeistret for byens “Ciclovia” som finner sted hver søndag. Her sperres mange gater for biler og er forbeholdt syklister, inline-skatere alle som går eller jogger. Her har du en enestående mulighet til å oppleve en flott storby, helt autentisk, avslappet og i ditt eget tempo – og selvfølgelig helt uten biler. Utsikten over byen og de omliggende fjellene fra Monserate er også imponerende.

Filandia kafferegion

En av de største severdighetene i Colombia er kafferegionen, og her er livet betydelig roligere enn i byene. Jeg likte spesielt godt de fargerike husene og tredørene i Filandia og Salento. Her rusler man gjennom vakre, små landsbyer omgitt av mange ulike nyanser av grønt. Det er som regel ikke for varmt, for man befinner seg jo nesten 2 000 meter over havet. I et av de mange galleriene kjøpte jeg fargede treskåler som alltid vil minne meg om kafferegionen.

Colombia gutter

Et annet høydepunkt i Colombia er helt klart nasjonalparken Tayrona. Den ligger ved den karibiske kysten.
På en vandring gjennom parken så jeg tre forskjellige apearter i trærne over meg og praktfulle strender. Jeg lærte også mye om en av de lokale stammene som fremdeles lever etter gamle tradisjoner og regler. For meg var det veldig fint å se at de innfødtes rettigheter blir stadig bedre beskyttet og at man har innsett hvor viktig det er for landets kultur å bevare urfolk. To gutter fra stammen åpnet en nyplukket kokosnøtt for meg – en perfekt forfriskning før vi skulle videre.

Til alle eventyrere kan jeg spesielt anbefale en vandretur til “Ciudad Perdida” – den forsvunne by.

Colombia fotturer

På denne 4-dagers vandringen gjennom jungelen får du en ekte Indiana Jones-opplevelse: Du krysser elver, opplever regnskogens natur med alle dens lyder, sover i hengekøyer eller faste senger i enkle leirer. Begge er utstyrt med absolutt nødvendige myggnett.

Det flotteste øyeblikket er helt klart når man kommer frem til den forsvunne byen. For meg var det flere ting som skilte denne turen fra vandringer til andre turistattraksjoner, som f.eks. Inkavandringen til Machu Picchu: Her kommer du frem til ruinbyen sammen med de menneskene du har vandret sammen med, og ingen andre. Her finnes det ingen helikoptre, tog eller jeeper man alternativt kan reise med.

Colombia utsikt

Jeg var helt utslitt, men veldig stolt over at jeg hadde klart utfordringen og imponert over dette kulturelle stedets fortid. Det ble faktisk først gjenoppdaget på 1970-tallet. Dette stedet vil alltid ha en plass i hjertet mitt.

Colombia beach

I Colombia venter det også deilige strender, f.eks. på halvøya Barú ved den karibiske kysten, som du også kan nyte uten å måtte vandre gjennom jungelen. Ikke langt fra Cartagena venter det et strandhotell med alle de fasilitetene man kan ønske seg. Her er det perfekt å tilbringe et par dager etter en rundreise. Jeg sto tidlig opp fordi jeg ville ned til havet jeg hadde hørt bruse kvelden før, da jeg satt og koste meg med en fruktcocktail. Allerede da det varme vannet nådde meg til knærne kunne jeg se stimer av fisk svømme rundt meg. Dette steder er på mange måter et lite paradis.

Colombia

Når jeg lukker øynene og tenker tilbake på Colombia, ser jeg en stor fargerikdom, jeg kan lukte frisk mango, føle solen og høre den typiske latinomusikken!

Kontakt oss hvis du har lyst til å få vite mer.

Meike, TourCompass