TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Costa Rica: Opplev Costa Rica sammen med reiseeksperten vår

Reiseberetning fra Costa Rica: Opplev Costa Rica sammen med reiseeksperten vår

10.01.2016
Vis alle innlegg

I 2015 fikk Neil oppleve flotte Costa Rica med egne øyne. Les mer om alt det han opplevde nedenfor.

Costa Rica er virkelig et fantastisk land. Her finner du alt fra vulkaner, innsjøer, fosser og tropisk regnskog til et helt utrolig dyreliv.

På den siste reisen min til Costa Rica, ble øynene mine for alvor åpnet for den fenomenale skjønnheten og de utrolige eventyrene som en reise til dette sentralamerikanske landet kan by på.

Eventyret startet da vi landet i San Jose, Costa Ricas hovedstad. San Jose er full av spansk koloniarkitektur, travle gater og ikoniske landemerker – som Costa Ricas nasjonalteater – så dette ga meg en perfekt forsmak på livsstilen til en «tico».

Det er verdt å nevne første gang jeg fikk smake frokost i costaricansk stil. Det å spise den tradisjonelle costaricanske retten «Gallo Pinto» (ris og bønner) på denne tiden av døgnet, ga meg en metthetsfølelse som varte i mange timer etterpå! Etter denne solide frokosten ble det en tidlig avreise til Tortuguero. Turen gikk via den fantastiske nasjonalparken Braulio Carillo, der vi fikk se tett regnskog, brusende fossefall, høye vulkaner og ville elver underveis.

Da vi ankom til havnen for å gå om bord på båten til hytta i Tortuguero, fikk jeg en overveldende følelse av at en helt spesiell opplevelse var i emning. Båtreisene langs de smale kanalene i regnskogen, gjorde at jeg under oppholdet på to netter her fikk sett et helt fantastisk dyreliv. Jeg var så heldig å få se forskjellige apearter, dovendyr, krokodiller, kaimaner, skilpadder og mange flere. Oppholdet her var virkelig et av høydepunktene på reisen, og jeg kunne gjerne ha blitt her i flere dager hvis det hadde vært tid!

Et besøk i den lokale Tortugero-landsbyen er virkelig en sjelden og unik opplevelse, og hvis du føler deg modig nok, vil jeg anbefale en «night walk» fra hytta. Hvis du våger deg ut i regnskogen sent på kvelden, kan du nemlig få øye på alt fra slanger, flaggermus og store maur til noen relativt store insekter!

Vel ute av båten og tilbake på tørt land ble det en tur til den imponerende byen La Fortuna, hjemmet til den ruvende vulkanen Arenal. Jeg bodde i nærheten av inngangen til Arenal nasjonalpark og vandret gjennom parken for å se denne enorme vulkanen. Jeg var så heldig at det var lavt skydekke den dagen, slik at jeg fikk tatt noen fantastiske bilder. Et kveldsbesøk til de lokale varmekildene for litt bading og en deilig middag, var en behagelig avslutning på oppholdet her, og dermed var jeg klar til å dra videre til Monteverde.

Den lille byen Monteverde har, i likhet med det meste av Costa Rica, et sterkt fokus på økoturisme. Stedet er fullt av eventyr, og allerede på min første dag dro jeg på «tretopptur» gjennom regnskogen og fikk oppleve alle slags planter og dyr. Det er svært mange aktiviteter å velge mellom her, og valget for dag to falt på å gli langs stålkabler mellom trærne. Dette er absolutt ikke noe for pyser, men det er en av de mest spennende opplevelsene jeg har hatt.

Det finnes knapt en bedre måte å roe nervene på enn en strandferie. Jeg fikk sjansen til å reflektere over eventyret mitt på et av de mest populære verne- og strandområdene i Costa Rica – Manuel Antonio. Manuel Antonio er en liten nasjonalpark i verneområdet på stillehavskysten av Costa Rica, like sør for byen Quepos, Puntarenas. Jeg hadde en perfekt sentral base for å nyte ikke bare de vakre strendene her, men også den fantastiske nasjonalparken, som er blant verdens 12 vakreste.

Costa Rica har virkelig noe å by på for alle – enten man er dyreelsker, historiker, strandløve eller en som elsker et skikkelig adrenalinkick.

Et ekte eventyr med minner for livet.

Neil Smith, TourCompass