Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCosta RicaEt streif av Costa Rica
11 dager:

Et streif av Costa Rica

Høydepunkter på denne reisen:

Interessant byrundtur i Costa Ricas hovedstad San José, unik natur ved Arenal-vulkanen og Monteverdes tåkeregnskog samt avslapning ved Manuel Antonios idylliske strender.

Følgende er inkludert i reisen:

  • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
  • Transfer fra San José flyplass til hotellet
  • Minibuss: San José – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San José flyplass
  • 9 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
  • Velkomstmøte i San José
  • Byrundtur til fots i San José
  • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
  • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
  • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
  • Mulighet for daglig avgang
Tillegg for enkeltrom 3.500 kr.
Rabatt for større grupper
Velg denne reisen fordi ...

På denne reisen får du en smaksprøve på Costa Ricas unike natur, fascinerende dyreliv og gjestfrie befolkning, ”ticos”. Du kan oppleve byene på egenhånd, eller du kan kjøpe ekstra utflukter på de dagene det ikke er noen planlagte aktiviteter.

Turen starter i landets hovedstad, San José, der du får en myk start med et velkomstmøte hos vår lokale samarbeidspartner og en byrundtur til fots rundt i San José.

Herfra går turen til den ikoniske Arenal-vulkanen ved byen La Fortuna, der du bl.a. kan vandre i Arenal Volcano nasjonalpark, bade i varme kilder, såkalte hot springs, dra på mountain bike-tur ved Arenal-sjøen eller oppleve Costa Ricas nattaktive dyr på en kveldssafari.

Du opplever også Monteverdes eventyrlige tåkeregnskog med dens frodige natur og rike fugleliv. Her kan du vandre rundt på hengebroer i tretoppene eller prøvde deg på ziplining, der du henger fast i kabler og suser rundt blant tretoppene. Området er også kjent for sin gode costaricanske kaffe, og du får naturligvis mulighet til å besøke en kaffeplantasje.

Reisen avsluttes ved de fantastiske strendene i Manuel Antonio. Her kan du kombinere avslappende badeferie med et besøk i Manuel Antonio nasjonalpark, habitat for bl.a. leguaner, nesebjørner, dovendyr og flere forskjellige apearter.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i San José
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Ricas hovedstad San José med mellomlanding(er) underveis. På flyplassen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt. Kjøreturen fra flyplassen tar ca. 45 min. Du har resten av dagen til fri disposisjon.

San José ligger 1172 meter over havet i den sentrale delen av landet, og byen har et behagelig vårlignende klima året rundt. Det er i dag en moderne storby, et økonomisk senter med sterke kunstneriske og arkitektoniske tradisjoner. Den er spesielt preget av byggestilen i begynnelsen av det 18. og det 19. århundret, da byen ble grunnlagt og utnevnt til landets hovedstad.

Overnatting Holiday Inn San José-Aurola

Dag 2: Velkomstmøte og byrundtur i San José – La Fortuna
Dag 2: Velkomstmøte og byrundtur i San José – La Fortuna

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og lar bagasjen din bli oppbevart i resepsjonen. Du blir hentet og kjørt til kontoret til vår costaricanske samarbeidspartner. Her blir det velkomstmøte. Sammen gjennomgår dere reisen din, og du kan få svar på alle dine spørsmål.

Etter velkomstmøtet blir du hentet på kontoret av en lokal guide som tar deg med på en interessant byrundtur til fots. Du kommer forbi noen av hovedstadens viktigste historiske bygninger og monumenter, og dem forteller guiden deg mer om. På turen vil du få vite mer om Costa Rica, og om noen av landets tradisjoner og særtrekk.

Turen avsluttes på byens største marked, Mercado Central. Markedet ble anlagt i 1880 og består av mer enn 200 butikker, boder, kafeer og restauranter. Her kan du kjøpe alt fra costaricansk kaffe, frukt og krydder til nips, sko og lokalt håndverk.

Du velger selv om du bli her og spise lunsj og evt. se etter suvenirer eller om du heller til tilbake til hotellet. Før du tar farvel med guiden vil han forklare deg hvordan du finner tilbake til hotellet, som ligger ca. 10-15 minutters gange fra markedet (transporten tilbake til hotellet er ikke inkludert).

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet, og turen går til La Fortuna, som er kjent for den flotte Arenal-vulkanen. Turen til La Fortuna tar ca. 4 timer.

Overnatting Hotel Monte Real

Dag 3-4: La Fortuna på egenhånd
Dag 3-4: La Fortuna på egenhånd

La Fortuna ligger ved foten av Arenal-vulkanen, Costa Ricas mest kjente vulkan. Arenal var inaktiv i over 400 år frem til et voldsomt utbrudd i 1968, som forårsaket store ødeleggelser og begravde flere små landsbyer. Arenal-vulkanen har slumret siden 2010, så du kan trygt besøke området.

Ved Arenal er det gode muligheter til å drive med ulike aktiviteter. Du kan bl.a. vandre i Arenal Volcano nasjonalpark, dra på ridetur, sykle ved Arenal-sjøen eller bli med på kveldssafari og oppleve Costa Ricas nattaktive dyr.

Området er også kjent for sine mange varme kilder som er oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området. Her kan du slappe av i det behagelig varme vannet i flotte omgivelser.

Du kan også ta en taxi ut til den vakre fossen La Fortuna, som ligger ved foten av vulkanen Chato. Fossen har sitt utspring i Tenorio-elven, som renner gjennom Arenal-fjellkjeden og regnskogen før den faller 70 meter ned i en lagune. Fra parkeringsplassen er det en ca. 20 minutters vandring gjennom tropisk skog ned til fossen. På veien kan du være så heldig å få se tukaner, aper og andre tropiske. Husk å ta med badetøy hvis du vil ta deg en forfriskende dukkert i lagunen.

Du kan kjøpe følgende utflukter hjemmefra:

Overnatting Hotel Monte Real

Dag 5: La Fortuna – Monteverde
Dag 5: La Fortuna – Monteverde

Etter frokost er tiden kommet til å ta avskjed med La Fortuna, og turen fortsetter med båt over Arenal-sjøen og herfra med minibuss opp i Cordillera de Tilarán-fjellkjeden mot Monteverde.

Monteverde er bedre kjent som «skogen i skyene» på grunn av sin beliggenhet og den høye luftfuktigheten, som «fanger» fuktigheten i området og gir regnskogen sin karakteristiske tåke.

Turen til Monteverde tar ca. 4 timer.

Overnatting Monteverde Country Lodge

Dag 6: Monteverde på egenhånd
Dag 6: Monteverde på egenhånd

Du har dagen på egenhånd i Monteverde, og her er naturligvis en tur til tåkeregnskogen et must.

Monteverde tåkeregnskog er et enestående naturområde som ligger i ca. 1400 meters høyde. Den høye luftfuktigheten i regnskogen får planter og dyr til å stortrives her. Det er mer enn 400 fuglearter i parken, bl.a. 30 forskjellige slags kolibrier, så husk kikkerten. Du kan også få øye på andre dyr, som f.eks. dovendyr, hvitnesede nesebjørner, beltedyr og den rødøyde løvfrosken.

Tåkeskogens eventyrlige landskap kan oppleves på flere måter, bl.a. ovenfra, på en 2,5 km vandring på hengebroer i tretoppene. Du kan også prøve å zipline. Det kiler godt i magen når du, fastspent i kabler, suser rundt blant tretoppene.

Monteverde er også kjent for sin kaffeproduksjon, og du har mulighet til å besøke en kaffeplantasje og lære om den omhyggelige sorteringen av kaffebønner og den videre foredlingen av dem, helt til de velsmakende bønnene er malt og kaffen er klar.

Du kan kjøpe følgende utflukter hjemmefra:

Overnatting Monteverde Country Lodge

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio

Reisen avsluttes med 3 netter i den hyggelige kystbyen Manuel Antonio, som i tillegg til å ha flotte strender også er kjent for sin nasjonalpark med samme navn.

Parken er Costa Ricas minste nasjonalpark, men på tross for størrelsen er den en av de mest populære, og det er ikke uten grunn. Her finner du frodig grønn regnskog som strekker seg helt ut til de idylliske hvite sandstrendene og det turkise havet. Her kan du bl.a. være så heldig å se dødninghodeaper, hvithodede kapusineraper, kappebrøleaper, edderkoppaper, dovendyr, hvitnesede nesebjørner, leguaner, rødøyde løvfrosker, tukaner, kolibrier og fargerike sommerfugler.

Turen til Manuel Antonio tar ca. 5 timer.

Overnatting Tabulia Tree Hotel & Villas

Dag 8-9: Manuel Antonio på egenhånd
Dag 8-9: Manuel Antonio på egenhånd

Dagene i Manuel Antonio er til fri disposisjon. Mulighetene i byen er mange, uansett om du foretrekker sportslige aktiviteter som kajakkpadling og rafting eller kanskje heller bare vil slappe av i solen ved hotellets svømmebasseng eller på stranden.

Vi anbefaler sterkt at du én av dagene drar inn i Manuel Antonio nasjonalpark og opplever parkens imponerende flora og fauna. Start gjerne tidlig om morgenen, for da er det færrest besøkende og størst sjanse til å oppleve dyrelivet. Parken har oppmerkede stier, og det er lett å finne veien der. Du kan også kjøpe en tur med en guide hvis du har lyst til å vite mer om naturen du opplever. Husk å ta med deg matpakke, badetøy og evt. dykkermaske, for strendene inne i parken er helt fantastiske!

Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt på mandager.

Manuel Antonio har også en liten hyggelig by, der du finner flere butikker og restauranter som serverer både fisk og skalldyr, men også både lokale og internasjonale retter, så her er det noe for enhver smak.

Når dagen er på hell, kan du nyte praktfulle solnedganger over Stillehavet.

Du kan kjøpe følgende utflukter hjemmefra:

Overnatting Tabulia Tree Hotel & Villas

Dag 10: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter
Dag 10: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter

Tiden er kommet til å ta farvel med Costa Rica. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i San José, der du reiser til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst
Dag 11: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en flott ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.