• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCubaCuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María
14 dager

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María

Opplev historiske Havanna, den frodige Viñales-dalen, musikken og livsgleden i hyggelige Trinidad, og avslutt ferien ved kritthvite sandstrender med asurblått hav på øya Cayo Santa María.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María
14 dager

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María

Opplev historiske Havanna, den frodige Viñales-dalen, musikken og livsgleden i hyggelige Trinidad, og avslutt ferien ved kritthvite sandstrender med asurblått hav på øya Cayo Santa María.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfers til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Viñales – Trinidad – Cayo Santa María – Havanna
 • 9 overnattinger i Casa Particulares på rundreisen, inkl. frokost
 • 3 overnattinger på Meliã Cayo Santa María, Cayo Santa María med alt inkludert
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • 2 x middag (dag 4 + 6)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise der alle busstransporter og utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt til Viñales-dalen, bl.a. med besøk på en sigarfabrikk og i en dryppsteinshule
 • Byrundtur i Trinidads gamle bydel
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

Reisen kort & godt

På denne reisen kan du se frem til Cubas absolutte høydepunkter kombinert med badeferie. Du opplever hovedstaden Havanna, der godt bevarte kolonitidsbygninger, gamle amerikanerbiler og pulserende salsarytmer tar deg med tilbake til en svunnen tid.
I den frodige Viñales-dalen venter det flott natur og bl.a. et besøk på en tobakksplantasje.
Herfra går turen videre til Trinidad. De brosteinsbelagte gatene, fargestrålende husene og den fantastiske live-musikken gjør Trinidad til noe helt spesielt.
Fra Trinidad kjører du mot Cubas nordkyst og den vakre øya Cayo Santa Maria. Her skal du bo på en flott resort og der får du oppleve dramatisk natur og vakre strender med asurblått vann. Den perfekte avslutningen på en interessant rundreise på Cuba.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Tap ditt hjerte til Havannas sjarmerende gamle bydel, full av historie og liv
 • Opplev det idylliske livet på landet i den frodige Viñales-dalen, der oksekjerrer og hestevogner fyller veiene
 • Ta på deg gode sko og gå på oppdagelse i Trinidads hyggelige brosteinsbelagte gater med fargerike kolonitidsbygninger, kirker og plasser
 • Etter en spennende rundreise venter badeferieavslutning ved Cayo Santa Marías fantastiske sandstrender med asurblått hav

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna

Avreise fra Norge med ankomst på Havanna flyplass med mellomlanding(er) underveis. Her blir du møtt av vår samarbeidspartner i Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg til ditt overnattingssted i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 2: Byrundtur i Havanna

Etter frokost skal du på byrundtur i Havannas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Ta på deg gode sko og bli med guiden på en vandring gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre gamle kolonitidsbygninger. Du opplever kontrasten mellom nyrenoverte og vedlikeholdte gater og bygninger og de mer forfalne områdene, og det er nettopp dette som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger, Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med den flotte katedralen.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske fantastiske Havanna på egenhånd. Du kan også kjøpe en av følgende utflukter hjemmefra.

Dag 4: Havanna – Viñales-dalen

I dag forlater du Havanna og setter kurs for Viñales-dalen og flere flotte naturopplevelser. Du kjører fra den fargerike hovedstaden og ut på landet til ro og idyll. På veien stopper du ved en liten tobakkplantasje og en tobakksfabrikk, og her får du et interessant innblikk i hvordan noen av verdens best sigarer fremstilles. Cuba er verdensberømt for sine fremragende sigarer, og Viñales-området er kjent for å ha noen av landets beste tobakksplanter. Det er i dette området at tobakksbladene til de berømte sigarmerkene Cohiba og Montecristo dyrkes.

Merk: På sigarfabrikkene på Cuba må man være minst 18 år for å komme inn. Vær oppmerksom på at sigarfabrikken holder stengt i helgene og på cubanske helligdager.

Det siste stykket innover i Viñales-dalen går langs svingete veier. Du stopper ved utsiktspunktet på Hotel Jazmines. Herfra har du en flott panoramautsikt til den eventyraktige dalen med dens karakteristiske kalksteinsfjell, også kalt ”mogotes”, som stikker opp midt på de frodige jordene. Denne utsikten vil bli et minne for livet!

Litt utenfor Viñales får du se et gigantisk veggmaleri, Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er laget av den lokale kunstneren Leovigildo González, og cubanerne er veldig stolte av det.

Den siste opplevelsen på dagens tur er den spektakulære dyppsteinshulen Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av indianere. Du kommer både til å gå og seile gjennom den imponerende hulen.

Turen inkluderer lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant før du blir kjørt til ditt overnattingssted i Viñales. Resten av dagen er til fri disposisjon.

I dag er det inkludert middag på ditt casa particular. Gled deg til et smakfullt måltid laget av lokale økologiske råvarer.

Dag 5: Viñales på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Viñales. Du kan også velge å kjøpe en ekstrautflukt i området.

Dag 6: Viñales - Trinidad

Tidlig om morgenen tar du bussen til Trinidad. Dette er en tur på ca. 8 timer, så len deg godt tilbake i det komfortable setet og nyt det cubanske landskapet som suser forbi. På Cubas hovedveier møter du ikke bare andre biler og busser. Her ferdes også fotgjengere, sykler, oksekjerrer og hestevogner i skjønn forening. Her er det plass til alle!

Ved ankomst blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet dit, og her har vertsfamilien en god middag klar til deg.

Dag 7: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidad vakre gamle bydel. Husk å ta på komfortable sko med gode såler, for Trinidads sjarmerende gater har meget ujevne brostein.
Du besøker bl.a. den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av Cubas største kirker. Guiden din forteller om byens spennende historie og arkitektur underveis. Turen inkluderer en drink på en av de hyggelige lokale barene.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Om kvelden anbefaler vi at du går en tur ut i byen og opplever den fantastiske stemningen Trinidad er så kjent for. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet ”Casa de la Musica”, og bare 100 meter derfra ligger et annet populært dansested, ”Casa de la Trova”, som også har live-musikk. Hvis du ikke allerede kan danse, har du alle muligheter til å lære det her! Eller du kan bare glede deg over synet av alle de danseglade menneskene rundt deg.

Dag 8: Trinidad på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den deilige stranden Ancón, der du kan få deg en forfriskende dukkert og slappe av på stranden. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Dag 9: Trinidad – Cayo Santa Maria

Så går turen til Cubas nordkyst, der du skal på badeferie på øya Cayo Santa Maria. Turen opp dit tar ca.  6 timer med buss.

Fra den lille byen Caibarien på Cubas nordkyst forbinder en 48 km lang demning øyene Cayo Las Brujas, Cayo Ensenachos og Cayo Santa Maria med fastlandet. Det første hotellet her åpnet ikke før i 2001, så dette området av Cuba må sies å være en relativt nyoppdaget perle. Her er det ikke så mye mer enn dramatisk natur, flotte hoteller og idylliske strender med asurblått vann. Men kan man ønske seg en bedre avslutning på en fin ferie?

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 10-11: Avslapning på Cayo Santa Maria

Nyt de neste par dagene i vakre tropiske omgivelser med avslapning på stranden eller ved hotellets svømmebassenger.

Hvis du har lyst til å være litt aktiv, tilbyr hotellet et stort utvalg av aktiviteter og underholdning for både barn og voksne. De hyggelige medarbeiderne står klare til å skjemme deg bort med smakfull mat, eksotiske drinker og fargerik underholdning.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 12: Cayo Santa Maria - Havanna

Du har formiddagen til fri disposisjon. Etter lunsj blir du hentet på hotellet, og så går turen tilbake til Havanna, en busstur på ca. 6 timer. Du ankommer Havanna om kvelden.

Dag 13: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en spennende reise på Cuba.

Tillegg for enkeltrom 6.500 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.