Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCubaCuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María
14 dager:

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María

Høydepunkter på denne reisen:
Havanna, Viñales, Trinidad, stranden ved Cayo Santa María.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Havanna t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfers til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Viñales – Trinidad – Cayo Santa María – Havanna
 • 9 overnattinger i Casa Particulares på rundreisen, inkl. frokost
 • 3 overnattinger på hotell Starfish på Cayo Santa María med alt inkludert
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • 2 x middag (dag 4 + 6)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise der alle busstransporter og utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Det er mulighet for daglig avgang

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt til Viñales-dalen, bl.a. med besøk på en sigarfabrikk og i en dryppsteinshule
 • Byrundtur i Trinidads gamle bydel
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

Kampanje: Vi kan for tiden tilby gratis oppgradering fra resorten Starfish på øya Cayo Santa María til Iberostar Ensenachos på øya Cayo Ensenachos (naboøya).

Hvis du er interessert i å endre overnattingssted fra casa particular til hotell eller ønsker å endre transport fra buss til privat transport, skal du kontakte oss for å få informasjon om pristillegg.

Tillegg for enkeltrom 6.000 kr.
Rabatt blir gitt ved 4 eller flere personer
Velg denne reisen fordi ...

På denne reisen kan du se frem til Cubas absolutte høydepunkter kombinert med badeferie. Du opplever hovedstaden Havanna, der godt bevarte kolonitidsbygninger, gamle amerikanerbiler og pulserende salsarytmer tar deg med tilbake til en svunnen tid.
I den frodige Viñales-dalen venter det flott natur og bl.a. et besøk på en tobakksplantasje.
Herfra går turen videre til Trinidad. De brosteinsbelagte gatene, fargestrålende husene og den fantastiske live-musikken gjør Trinidad til noe helt spesielt.
Fra Trinidad kjører du mot Cubas nordkyst og den vakre øya Cayo Santa Maria. Her skal du bo på en flott resort og der får du oppleve dramatisk natur og vakre strender med asurblått vann. Den perfekte avslutningen på en interessant rundreise på Cuba.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna

Avreise fra Norge med ankomst på Havanna flyplass med mellomlanding(er) underveis. Her blir du møtt av vår samarbeidspartner i Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg til ditt overnattingssted i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 2: Byrundtur i Havanna
Dag 2: Byrundtur i Havanna

Etter frokost skal du på byrundtur i Havannas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Ta på deg gode sko og bli med guiden på en vandring gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre gamle kolonitidsbygninger. Du opplever kontrasten mellom nyrenoverte og vedlikeholdte gater og bygninger og de mer forfalne områdene, og det er nettopp dette som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger, Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med den flotte katedralen.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 3: Havanna på egenhånd
Dag 3: Havanna på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske fantastiske Havanna på egenhånd. Du kan også kjøpe en av følgende utflukter hjemmefra.

Her er et utvalg utflukter i Havanna som kan kjøpes hjemmefra:

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 4: Havanna – Viñales-dalen
Dag 4: Havanna – Viñales-dalen

I dag forlater du Havanna og setter kurs for Viñales-dalen og flere flotte naturopplevelser. Du kjører fra den fargerike hovedstaden og ut på landet til ro og idyll. På veien stopper du ved en liten tobakkplantasje og en tobakksfabrikk, og her får du et interessant innblikk i hvordan noen av verdens best sigarer fremstilles. Cuba er verdensberømt for sine fremragende sigarer, og Viñales-området er kjent for å ha noen av landets beste tobakksplanter. Det er i dette området at tobakksbladene til de berømte sigarmerkene Cohiba og Montecristo dyrkes.

Merk: På sigarfabrikkene på Cuba må man være minst 18 år for å komme inn. Vær oppmerksom på at sigarfabrikken holder stengt i helgene og på cubanske helligdager.

Det siste stykket innover i Viñales-dalen går langs svingete veier. Du stopper ved utsiktspunktet på Hotel Jazmines. Herfra har du en flott panoramautsikt til den eventyraktige dalen med dens karakteristiske kalksteinsfjell, også kalt ”mogotes”, som stikker opp midt på de frodige jordene. Denne utsikten vil bli et minne for livet!

Litt utenfor Viñales får du se et gigantisk veggmaleri, Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er laget av den lokale kunstneren Leovigildo González, og cubanerne er veldig stolte av det.

Den siste opplevelsen på dagens tur er den spektakulære dyppsteinshulen Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av indianere. Du kommer både til å gå og seile gjennom den imponerende hulen.

Turen inkluderer lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant før du blir kjørt til ditt overnattingssted i Viñales. Resten av dagen er til fri disposisjon.

I dag er det inkludert middag på ditt casa particular. Gled deg til et smakfullt måltid laget av lokale økologiske råvarer.

Overnatting Casa Particular - Viñales

Dag 5: Viñales på egenhånd
Dag 5: Viñales på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Viñales. Du kan også velge å kjøpe en ekstrautflukt i området.

Her er et utvalg av turer i Viñales som kan kjøpes i tillegg hjemmefra:

Overnatting Casa Particular - Viñales

Dag 6: Viñales - Trinidad
Dag 6: Viñales - Trinidad

Tidlig om morgenen tar du bussen til Trinidad. Dette er en tur på ca. 8 timer, så len deg godt tilbake i det komfortable setet og nyt det cubanske landskapet som suser forbi. På Cubas hovedveier møter du ikke bare andre biler og busser. Her ferdes også fotgjengere, sykler, oksekjerrer og hestevogner i skjønn forening. Her er det plass til alle!

Ved ankomst blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet dit, og her har vertsfamilien en god middag klar til deg.

Overnatting Casa Particular - Trinidad

Dag 7: Byrundtur i Trinidad
Dag 7: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidad vakre gamle bydel. Husk å ta på komfortable sko med gode såler, for Trinidads sjarmerende gater har meget ujevne brostein.
Du besøker bl.a. den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av Cubas største kirker. Guiden din forteller om byens spennende historie og arkitektur underveis. Turen inkluderer en drink på en av de hyggelige lokale barene.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Om kvelden anbefaler vi at du går en tur ut i byen og opplever den fantastiske stemningen Trinidad er så kjent for. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet ”Casa de la Musica”, og bare 100 meter derfra ligger et annet populært dansested, ”Casa de la Trova”, som også har live-musikk. Hvis du ikke allerede kan danse, har du alle muligheter til å lære det her! Eller du kan bare glede deg over synet av alle de danseglade menneskene rundt deg.

Overnatting Casa Particular - Trinidad

Dag 8: Trinidad på egenhånd
Dag 8: Trinidad på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den deilige stranden Ancón, der du kan få deg en forfriskende dukkert og slappe av på stranden. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Her er et utvalg av turer i Trinidad som kan kjøpes hjemmefra:

Overnatting Casa Particular - Trinidad

Dag 9: Trinidad – Cayo Santa Maria
Dag 9: Trinidad – Cayo Santa Maria

Så går turen til Cubas nordkyst, der du skal på badeferie på øya Cayo Santa Maria. Turen opp dit tar ca.  6 timer med buss. Ved ankomst på busstasjonen på Cayo Santa Maria skal du selv ta en taxi til hotellet. Det koster ca. 5-10 CUC.

Fra den lille byen Caibarien på Cubas nordkyst forbinder en 48 km lang demning øyene Cayo Las Brujas, Cayo Ensenachos og Cayo Santa Maria med fastlandet. Det første hotellet her åpnet ikke før i 2001, så dette området av Cuba må sies å være en relativt nyoppdaget perle. Her er det ikke så mye mer enn dramatisk natur, flotte hoteller og idylliske strender med asurblått vann. Men kan man ønske seg en bedre avslutning på en fin ferie?

Overnatting Starfish

Oppgraderingsmulighet:

Dag 10-11: Avslapning på Cayo Santa Maria
Dag 10-11: Avslapning på Cayo Santa Maria

Nyt de neste par dagene i vakre tropiske omgivelser med avslapning på stranden eller ved hotellets svømmebassenger.

Hvis du har lyst til å være litt aktiv, tilbyr hotellet et stort utvalg av aktiviteter og underholdning for både barn og voksne. De hyggelige medarbeiderne står klare til å skjemme deg bort med smakfull mat, eksotiske drinker og fargerik underholdning.

Overnatting Starfish

Oppgraderingsmulighet:

Dag 12: Cayo Santa Maria - Havanna
Dag 12: Cayo Santa Maria - Havanna

Du har formiddagen til fri disposisjon. Etter lunsj blir du hentet på hotellet, og så går turen tilbake til Havanna, en busstur på ca. 6 timer. Du ankommer Havanna om kvelden.

Overnatting Casa Particular - Havanna

Dag 13: Hjemreisen starter
Dag 13: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen.

Dag 14: Hjemkomst
Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en spennende reise på Cuba.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.