• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCubaDet vestlige Cuba – kjør-selv-ferie
14 dager

Det vestlige Cuba – kjør-selv-ferie

Dra på kjør-selv-ferie på det vestlige Cuba med stopp i Havanna, Viñales og Trinidad, og avslutt med badeferie på den deilige stranden i Varadero.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Det vestlige Cuba – kjør-selv-ferie Det vestlige Cuba – kjør-selv-ferie
14 dager

Det vestlige Cuba – kjør-selv-ferie

Dra på kjør-selv-ferie på det vestlige Cuba med stopp i Havanna, Viñales og Trinidad, og avslutt med badeferie på den deilige stranden i Varadero.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna med flybytte underveis t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Byrundtur i Havanna med engelsktalende guide
 • Billeie fra dag 3-10, inkl. fritt kilometerantall (Model Mercedes Benz B180 eller lignende)
 • 9 overnattinger på casa particulares, inkl. frokost
 • 3 overnattinger på strandhotell i Varadero med alt inkludert
 • 3 x middag (dag 4 + 6 + 8)
 • Turistvisum til Cuba
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Reisen kort & godt

Føl friheten på en kjør-selv-ferie på Cuba. Få nærkontakt med landets hyggelige innbyggere og opplev dette spennende landet i ditt eget tempo.

Etter en myk start i Cubas sjarmerende hovedstad Havanna begynner kjør-selv-eventyret. Du besøker bl.a. Viñales-dalen med de berømte tobakksplantasjene og den ville naturen på Zapata-halvøya. Du føler historiens vingesus ved Grisebukta, der den planlagte amerikanske invasjonen mislyktes i 1961 … Du opplever også koloniperlene Cienfuegos og Trinidad, der dans, musikk og cubansk livsglede står i sentrum. Der er også tid til å legge inn et raskt stopp i Santa Clara, der Cubas nasjonalhelt Che Guevaras museum og mausoleum ligger.

Turen avsluttes ved Varaderos fantastiske sandstrand, der asurblått vann og vaiende palmer venter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev vakre Cuba i leiebil med friheten til å stoppe når du har lyst og selv planlegge dine aktiviteter
 • Denne reiseruten gir deg kolonitidsperler på en snor med fargerike Havanna, Cienfuegos og Trinidad
 • Føl historiens vingesus ved Grisebukta, der en berømt amerikansk invasjon mislyktes i 1961, og i Santa Clara, der frihetshelten Che Guevara ligger begravet
 • Reisen avsluttes med deg gode liv ved Varaderos vakre. kritthvite sandstrand med vaiende palmer og krystallklart hav

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til Havanna

Avreise fra Norge med ankomst til Havanna flyplass med mellomlanding(er) underveis. Her blir du møtt av vår samarbeidspartner på Cuba som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg inn til ditt overnattingssted i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 2: Byrundtur i Havanna

Etter frokost skal du ut på en byrundtur i Havannas gamle bydel som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Ta på deg gode sko og la deg guide gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre, gamle kolonitidsbygninger. Du opplever kontrasten mellom nyrenoverte og vedlikeholdte gater og bygninger og de mer forfalne områdene som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger, Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med byens vakre katedral.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna på egenhånd – henting av bilen

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske fantastiske Havanna på egenhånd eller kjøpe en av følgende utflukter hjemmefra.

Om ettermiddagen/kvelden skal du hente leiebilen din, og så er du klar til å kjøre ut på eventyr neste morgen.

Dag 4: Havanna – Viñales-dalen

I dag begynner kjør-selv-programmet, og tiden er kommet til å forlate Havanna og sette kursen mot Viñales-dalen, der du har flotte naturopplevelser i vente.

Landskapet domineres av fruktbare daler med bananpalmer, mangotrær, tobakksmarker og uendelig mange fjell av kalkstein, også kalt mogotes. Bøndene dyrker fremdeles tobakk og andre avlinger ved hjelp av oksekjerrer. Viñales-området er kjent for å ha noen av de beste tobakksplantene på Cuba, og fra dette området kommer de bladene som senere rulles på Havannas sigarfabrikker og blir til verdenskjente merker som Cohiba og Montecristo.

Middagen på ditt casa particular er inkludert. Gled deg til en middag med smakfulle lokale økologiske råvarer.

Dagens kjørelengde: ca. 210 km.

Dag 5: Viñales på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon i hyggelige Viñales. Du kan utforske det vakre området på egenhånd eller kjøpe en av utfluktene nedenfor.

Dag 6: Viñales – Zapata-halvøya – Grisebukta

Du kjører fra Viñales-dalen til halvøya Península de Zapata. Her finner du et av landets viktigste økosystemer og de mest omfattende våtmarkene i Karibia. Denne halvøya er kjent for sitt allsidige plante- og dyreliv med bl.a. 900 forskjellige plantearter og 171 forskjellige fuglearter, blant annet papegøyer og kolibrier. Det lever også mange krokodiller i våtmarkene.

Du fortsetter til Grisebukta, et sted med stor historisk betydning, både for Cuba og resten av verden. Det var her at USAs planlagte invasjon i 1961 mislyktes. Du kan lære mer om denne spennende historien med et besøk på Girón-museet.

Ved bukten ligger det to praktfulle strender, Playa Larga og Playa Girón, der du kan ta en forfriskende dukkert.

Etter en lang kjøredag vil du sikkert sette pris på at middagen på ditt casa particular er inkludert.

Dagens kjørelengde: ca. 380 km.

Dag 7: Grisebukta – Cienfuegos

Det er en forholdsvis kort kjøredag i dag, så du har kanskje lyst til å ta en tur på stranden før du kjører videre mot byen som også kalles ”Sydens Perle”, Cienfuegos.

Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter fra USA. Byen fikk internasjonal oppmerksomhet i 1957, da en gruppe ungdommer sammen med Fidel Castros gerilja overtok militærbasen. Det ble en kort fornøyelse, for oppstanden ble raskt nedkjempet av Cubas daværende leder, general Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget godt bevarte bygninger, og derfor er den også oppført på UNESCOS verdensarvliste. Gå en tur ned til Parque Martí, byens sentrale plass. Her finner du bl.a. det vakre og godt bevarte teateret ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontoret.

Du kan også gå eller kjøre en tur på havnepromenaden i Punta Gorda, der du finner noen av byens mest fornemme bygninger. Spis lunsj eller ta en drink i Palacio de Valle, en fantastisk vakker bygning som ser ut som om den er tatt rett ut av et arabisk eventyr.

Dagens kjørelengde: ca. 120 km.

Dag 8: Cienfuegos - Trinidad

I dag går turen videre til Trinidad, byen som er enda et høydepunkt på reisen din.

I Trinidads gamle bydel er det ikke tillatt med biltrafikk, så ta på deg gode sko og gå en tur på de ujevne brosteinene og beundre de flotte, fargerike kolonitidshusene. Ved byens sentrale plass, Plaza Mayor, er det hyggelig og alltid liv og røre. Her finner du en av Cubas største kirker, ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”. Her ligger også Casa de la Musica, og dit kan du gå om kvelden og danse salsa og lytte til cubanske rytmer.

I kveld er det også inkludert en middag på ditt casa particular.

Dagens kjørelengde: ca. 90 km.

Dag 9: Trinidad på egenhånd

Du har dagen på til fri disposisjon i Trinidad. Det er mange attraksjoner i og omkring Trinidad. Du kan kjøre ut og oppleve naturreservatet Topes de Collantes, den historiske Sukkermølledalen eller kanskje ta en tur ut på den deilige stranden Playa Ancón, som ligger bare 15 km fra Trinidad.

Dag 10: Trinidad – Santa Clara - Varadero

I dag anbefaler vi at du kjører tidlig avsted fra Trinidad, slik at du har tid til å stoppe i Santa Clara på veien til Varadero. Det er i Santa Clara at Cubas nasjonalhelt Che Guevara ligger begravd.

Overalt på Cuba blir du minnet om revolusjonen med store skilt med slagord og bilder av Fidel Castro og Che Guevara.
På revolusjonsplassen i Santa Clara står det en stor bronsestatue av Che Guevara med den berømte teksten ”Hasta la victoria siempre”. Bak statuen ligger Ches mausoleum og et interessant museum om livet hans.

OBS: Che Guevaras mausoleum og museum er stengt på mandager og cubanske helligdager.

Bilen skal leveres i Varadero om ettermiddagen.

Dagens kjørelengde: ca. 350 km.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11-12: Varadero

Velkommen til strandparadiset Varadero. Her venter det en fantastisk vakker strand, vaiende palmer og asurblått vann.

Slapp av i de billedskjønne omgivelsene ved havet og bli bortskjemt på hoteller der alt er inkludert. Nyt smakfull mat og et stort utvalg underholdning og aktiviteter, både over og under vann.

Overnatting:
Dag 13: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Cuba. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Havanna.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en spennende reise på Cuba.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 6.000 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 12.350 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.