• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaCubaCuba kjør-selv-ferie fra vest til øst
16 dager

Cuba kjør-selv-ferie fra vest til øst

Kjør-selv-ferie i Cuba fra vest til øst. Opplev Havanna, Viñales-dalen, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba og den vakre stranden i Guardalavaca.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Cuba kjør-selv-ferie fra vest til øst Cuba kjør-selv-ferie fra vest til øst
16 dager

Cuba kjør-selv-ferie fra vest til øst

Kjør-selv-ferie i Cuba fra vest til øst. Opplev Havanna, Viñales-dalen, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba og den vakre stranden i Guardalavaca.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Latinamerika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Brasil. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna med flybytte underveis t/r
 • 1 innenriksflyvning: Holguin – Havanna
 • Transport fra og til flyplassene
 • Billeie fra dag 2-11, inkl. fritt kilometerantall (Model Mercedes Benz B180 eller lignende)
 • 12 overnattinger på gode hoteller og casa particulares inkl. frokost
 • 2 overnattinger på strandhotell med all-inclusive
 • 2 x middag (dag 3+6)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avreise

Følgende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Havannas gamle bydel

Reisen kort & godt

På denne kjør-selv-ferien på Cuba får du oppleve landets høydepunkter fra vest til øst. Det gir en fantastisk frihet å ha egen bil, og Cuba er et land det er relativt lett å kjøre rundt i. Alle overnattinger er bestilt på forhånd, og du kan oppleve landets interessante severdigheter i ditt eget tempo og stoppe akkurat når og hvor du ønsker.

Fra Cubas flotte hovedstad Havanna starter ditt kjør-selv-eventyr, og det går i retning Viñales-dalens vakre og fruktbare natur. Herfra kjører du til de historiske byene fra kolonitiden, Cienfuegos og Trinidad. Du kommer forbi mange spennende steder på veien til det østligste Cuba, der du blant annet besøker Cubas nest største by, Santiago de Cuba. Byen er kjent for sin historie, musikk og helt spesielle karibiske stemning.

Du avslutter reisen ved Guardalavacas kritthvite sandstrand med palmer og turkisblått vann før turen går tilbake til Havanna.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev hele Cuba fra vest til øst i leiebil med friheten til selv å planlegge dine aktiviteter og stoppe når du har lyst
 • Gled deg til de fargerike kolonitidsbyene Havanna, Cienfuegos, Trinidad og Camagüey
 • Opplev den spesielle afro-karibiske stemningen gjennom mat og musikk i landets nest største by, Santiago de Cuba
 • Slapp av ved Guardalavacas vakre karibiske strand etter et spennende kjør selv-eventyr på Cuba

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra Norge og ankomst på flyplassen i Havanna med mellomlanding(er) underveis. På flyplassen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til overnattingsstedet ditt.

Dag 2: Byrundtur i Havanna - Henting av bil

Etter frokost skal du på en byrundtur i Havannas gamle bydel. Ta på deg gode sko og la deg føre gjennom Havannas brosteinsbelagte gater til imponerende plasser med vakre gamle kolonitidsbygninger. Du kommer til å oppleve kontrasten mellom de nyrenoverte og vedlikeholdte gatene og bygningene og de mer forfalne områdene, og det er nettopp dette som gjør Havanna så spesiell. Du skal bl.a. få se byens eldste plass, Plaza de las Armas, der bymuseet og guvernørpalasset ligger. Turen inkluderer også Plaza de San Francisco Asis ved Havannas havn, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral med den vakre katedralen. Det er ikke uten grunn at Havannas gamle bydel er oppført på UNESCOs verdensarvliste over bevaringsverdige steder.

Om ettermiddagen/kvelden henter du leiebilen din, og så er du klar til å kjøre ut på eventyr neste morgen.

Du har resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna - Viñales-dalen

I dag starter kjør-selv-programmet og det er på tide å forlate Havanna mot Viñales-dalen, hvor fantastiske naturopplevelser venter.

Landskapet domineres av fruktbare daler med bananpalmer, mangotrær, tobakksmarker og kalksteinsfjell, også kalt «mogotes». Bøndene her dyrker fremdeles avlinger og tobakk på gammeldags måte med oksekjerrer. Viñales-området er kjent for å ha noen av de beste tobakksplantene, og fra dette området kommer bladene som senere rulles på Havannas sigarfabrikker og som blir til verdensberømte merker som Cohiba og Montecristo. Det er mulig å besøke en Cubas mest spektakulære dryppsteinsgrotter, som tidligere var bebodd av indianere. Man kan seile på den flere kilometer lange elven som renner gjennom grotten.

Dagens kjørelengde: ca. 210 km

Dag 4: Viñales på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon i hyggelige Viñales. Du kan utforske det vakre området på egenhånd eller velge en av utfluktene nedenfor.

Dag 5: Viñales-dalen - Península de Zapata – Cienfuegos

Du kjører fra Viñales-dalen til halvøya Península de Zapata, som er et av landets viktigste økosystemer og det mest omfattende våtmarksområdet i Karibia. Halvøya er kjent for at ha et rikt plante- og dyreliv med bl.a. 900 forskjellige plantearter og 171 forskjellige fuglearter, blant annet papegøyer og kolibrier, verdens minste fugl. Det er også en krokodillefarm her, med omkring 100 000 krokodiller som lever ute i sumpene. Her får du et innblikk i krokodillenes liv i mer beskyttet omgivelser, og hvis du er heldig får du kanskje oppleve matingen. Península de Zapata er også ideell til spaserturer, fugletitting og vannsport.

Ved den berømte Svinebukten, som er full av historie, finnes det monumenter fra den amerikanske invasjonen i 1961. For å få et innblikk i historien er Giron-museet verdt et besøk. Ved bukten finner du også de to flotte strendene Playa Larga og Playa Giron. Her er det mulighet for dykking året rundt grunnet halvøyas geografiske beliggenhet, godt beskyttet mot den kalde fronten fra nord om vinteren. På den vakre havbunnen ved Playa Giron kan du oppleve de underjordiske grottene og klippeformasjonene samt mange forskjellige eksotiske fiskeslag. Ikke langt unna ligger Caleta Buena. Her er det koraller, sjøtrær og havsvamper. Senere på dagen fortsetter du til byen Cienfuegos hvor du overnatter.

Dagens kjørelengde: ca. 420 km

Dag 6: Cienfuegos – Trinidad

Du har formiddagen til fri disposisjon til å utforske Cienfuegos. Denne byen kalles også ”Sydens Perle” på grunn av dens vakre beliggenhet ved den karibiske kysten på den sørlige delen av Cuba.

Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter fra USA. Byen fikk internasjonal oppmerksomhet i 1957, da en gruppe ungdommer sammen med Fidel Castros gerilja overtok militærbasen. Det ble en kort fornøyelse, for oppstanden ble raskt nedkjempet av Cubas daværende leder, general Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget godt bevarte bygninger, og derfor er den også oppført på UNESCOS verdensarvliste. Gå en tur ned til Parque Martí, byens sentrale plass. Her finner du bl.a. det vakre og godt bevarte teateret ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontoret.

Du kan også gå eller kjøre en tur på havnepromenaden i Punta Gorda, der du finner noen av byens mest fornemme bygninger. Spis lunsj eller ta en drink i Palacio de Valle, en fantastisk vakker bygning som ser ut som om den er tatt rett ut av et arabisk eventyr.

Om ettermiddagen kjører du videre til Trinidad.

Dagens kjørelengde: ca. 90 km

Dag 7: Trinidad

Trinidad er det største sukkerområdet på Cuba, og er nok den fineste kolonialbyen på øya. Den ligger mellom det karibiske hav og fjellkjeden Escambray. Trinidad er i likhet med Cienfuegos og den gamle bydelen i Havanna på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Byen ble grunnlagt i 1514 og er preget av gamle hus og palasser i pastellfarger fra kolonitiden. Utgangspunktet i byen er den maleriske plassen Palaza Mayor. Rundt plassen er det flere museer, bl.a. Museo Romantica, med juveler, porselen, malerier og skulpturer som tilhørte den spanske adelen. På plassen står også byens katedral Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad, som er en av de største kirkene på Cuba. På Segarta-plassen finner du de eldste palassene i byen, dekorert med vakre kalkmalerier. De flotte palassene er alle bygget av rike sukkerbaroner under byens storhetstid mellom 1777 og 1850.

Dag 8: Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey

I dag går turen mot Camagüey. På veien besøker du Sukkermølledalen som ligger litt utenfor Trinidad. Den er erklært verdens kulturarv av UNESCO. I den frodige dalen, som er omgitt av grønne fjell, ligger gamle haciendaer, slaveboliger og sukkermøller. På 1800-tallet ble det bygget over 50 sukkermøller i dalen. Det var spanjolene, som i kolonitiden hentet slaver fra Afrika og opprettet sukkerproduksjonen som raskt gjorde Trinidad til en av Cubas rikeste byer. Du kan også se nærmere på sukkerplantasje-haciendaen, Manaca Iznaga, som i 1750 ble grunnlagt av Pedro Iznaga, en av Cubas rikeste menn på den tiden. Her står et 44 meter høyt tårn som ble brukt til å holde et øye med slavene slik at de ikke rømte mens de arbeidet ute i dalen.

Når du fortsetter videre mot Camagüey kan du kjøre forbi byen Sancti Spiritu, som har levd godt av landbruk med kveg, sukkerrør- og tobakksdyrking. I dag er det en markedsby for bøndene som bor i omegn. Byen er på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder grunnet et hyggelig sentrum med gamle koloniale gater, torg og kirker. Byens mest kjente symbol er steinbroen Puente Yayabo over elven med de 5 buer. I sentrum kan man se det flotte koloniale palasset Quinta de Santa Elena, den sentrale Plaza eller Serafin Sanchez-plassen omgitt av neoklassiske bygninger.

Heretter kjører du til Camagüey. Omkring 110 km øst for byen finner du Cubas 3. største strand, Santa Lucia beach. Den er velegnet til snorkling og vannsport.

Dagens kjørelengde: ca. 270 km

Overnatting:
Dag 9: Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba

Camagüey er den 3. største byen på Cuba. Før revolusjonen ble byen rik på kvegavl, og gatene og bygningene bærer fremdeles preg av fortidens rikdom. Byen er kjent for dens mange kirker, vakre plasser og snirklende gater, som mange steder ligner på et edderkoppspinn. Blant noen av de viktigste severdighetene kan vi nevne Agramonte Park med sitt majestetiske bronsemonument dedikert til en av Cubas viktigste uavhengighetsledere, Ignacio Agramonte, den trekantede plassen Plaza de los Trabajadores med katedralen Nuestra Señora de la Merced, som er et interessant sted pga. katakombene.

Etter at ha utforsket Camagüey kjører du mot Santiago de Cuba, landets nest største by. På veien kan du kjøre forbi den lille idylliske provinsbyen Bayamo, som har øyas flotteste strøk. Kirken «Basilica de Nuestra Senora del Cobre» som cubanerne valfarter til for at takke La Virgin de Caridad, som er det cubanske helgennavn for Jomfru Maria, er også et besøk verdt. Paven erklærte at hun var hele Cubas skytshelgen i 1916.

Dagens kjørelengde: ca. 320 km

Dag 10: Santiago de Cuba

Santiago de Cuba ble grunnlagt i 1515 og er kjent som byen med det mest karibiske preget på Cuba. Den er omgitt av Sierra Maestra-fjellene og den lengste elven på øya, Cauto. Blandede raser og forskjellige kulturer lever her side om side. Musikk er en viktig del for mange av beboerne i Santiago de Cuba. Byen har vært fødested for viktige musikere og musikksjangre, og er berømt for sine karneval og den karibiske festivalen.

Santiago de Cuba ligger på en ås med utsikt over bukten. Byen er derfor full av bratte gater. Noen av de mest berømte er Aguilera, som er den lengste gaten i byen, Enramadas som er kjent for sine markeder og Padre Pico, som er en lang trapp som er over 100 år gammel.

I Santiago de Cuba er der mange historiske bygninger. Blant de mest kjente kan nevnes San Pedro de la Roca-festningen, hvorfra man overvåket den vakre bukten mot piratangrep, El Morro-festningen, som ligger ved innseilingen til Santiago-bukten med en flott utsikt over havnen, byen og Sierra Maestra-fjellene, Moncada-brakkene, som ble angrepet av soldater ledet av Fidel Castro i 1953 i et forsøk på å velte diktatoren Batista samt Vivac, det tidligere fengselet som nå er et historisk arkiv.

Andre steder verdt et besøk er Cespedes-parken, som er omgitt av gamle bygninger og monumenter, blant annet katedralen fra 1522. Ved siden av parken ligger Casa Velazquez som tilhørte guvernør Diego Velazques. Denne to etasjers bygningen regnes for å være det eldste huset på Cuba. I tillegg kan du beundre Revolusjonsplassen og Santa Ifigenia-kirkegården, der mange av opprørsheltene fra uavhengighetskrigene mot Spania, heltene fra Castros revolusjon og Fidel Castro selv ligger begravd.

Dag 11: Santiago de Cuba – Holguin – Guardalavaca

I dag kjører du til Guardalavaca. På veien kan du stoppe ved Cubas 3. største by Holguin, som blir kalt Parkenes by. I tillegg til de mange parkene er byen kjent for eselet Pancho som drikker øl og sangeren El Guayabero. Fra et hvilket som helst punkt i byen kan du se toppen av Loma de la Cruz-festningen fra det 19. århundret. Festningens historie går tilbake til 1720, da munken Francisco Antonio de Alegria klatret opp den 272 meter høye Bayado-åsen med et kors på ryggen. Han startet Romerias de Mayo, som er en religiøs spansk fest. Siden da har de berømte Romerias de Mayo-festlighetene vært en tradisjon. Hvert år den 3. mai går folk de 458 trinnene opp til korset.

Deretter fortsetter du å Guardalavaca hvor du returnere bilen. Resten av dagen kan du nyte den vakre hvite stranden med palmer og turkist vann.

Dagens kjørelengde: ca. 200 km

Dag 12: Guardalavaca

I dag kan du fritt slappe av og nyte dagen på den flotte stranden.

Dag 13: Guardalavaca – Holguin - Havanna

Du vil bli hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Holguin, hvor du fly til Havanna. I Havanna blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til overnattingsstedet ditt.

Resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 14: Havanna på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon, og du kan gå på oppdagelsesferd i fantastiske Havanna på egenhånd eller kjøpe en av følgende utflukter hjemmefra.

Dag 15: Hjemreisen starter

Turen går i dag tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen starter.

Dag 16: Hjemkomst

Ankomst til Norge.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 5.900 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 13.600 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.