• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

De unike Galapagosøyene

Opplev Ecuadors hovedstad Quito og Galapagosøyenes storslagne natur og fantastiske dyreliv på et innholdsrikt 8-dagers cruise.

De unike Galapagosøyene De unike Galapagosøyene
12 dager

De unike Galapagosøyene

Opplev Ecuadors hovedstad Quito og Galapagosøyenes storslagne natur og fantastiske dyreliv på et innholdsrikt 8-dagers cruise.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Galapagosøyenes fantastiske dyreliv på nært hold på et 8-dagers cruise mellom øyene
 • Du kan snorkle med lekne sjøløver, pingviner og kanskje en havskilpadde
 • Bli med på byrundtur i Ecuadors hovedstad Quitos gamle bydel med flotte bygninger, plasser og katedraler fra kolonitiden
 • Stå med ett ben på hver side av ekvator i det nordlige Quito: ett på den nordlige halvkulen og ett på den sørlige halvkulen

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Ecuador er et av Sør-Amerikas minste land, men kan likevel by på noen av regionens mest imponerende skatter og et enestående dyreliv. På denne reisen opplever du den høytliggende hovedstaden Quito, med godt bevarte bygninger fra kolonitiden og historiske monumenter. Du besøker ekvatormonumentet ved verdens midtpunkt, der du kan stå med ett ben på hver halvkule. Reisens høydepunkt er de fantastiske Galapagos- øyene, kjent for sine kritthvite strender, vulkanske formasjoner, spennende planteliv samt et fascinerende og unikt dyreliv både på land og under vann. Her vil du oppleve de enorme og eldgamle landskilpaddene, pingviner, fargerike leguaner og morsomme fugler. Du kan til og med snorkle med ufarlige haier, fargerike fisk og lekne sjøløver.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Quito med flybytte underveis t/r
 • Innenriksflyvning fra Quito til Galapagos t/r
 • Transport fra og til flyplassene
 • 3 overnattinger på gode hoteller i Quito inkl. frokost
 • 7 overnattinger ombord på båten Golondrina ved Galapagosøyene inkl. helpensjon
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for andre avreisedatoer

Omfattende utfluktspakke:

 • Ekvator-monumentet og byrundtur i Quito, inkl. lunsj
 • Guidede turer på Galapagos
 • Lokale engelsktalende guider på alle utflukter
 • Utfluktene er med privat guide/sjåfør. Turene på Galapagos vil foregå i mindre internasjonale grupper
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter, unntatt Galapagos som betales lokalt

 

Denne turen har avgang onsdag hver 14. dag. Turen kan gjennomføres hver onsdag, men da vil det være et annet program på Galapagos. Du kan se programmet og hvilke øyer som blir besøkt på turen vår Ecuador & Galapagos.

Det er mulig å oppgradere båten på Galapagoscruiset. Ønsker du dette, kan du kontakte vår reisekonsulent for å få priser. Merk at det høyst sannsynlig vil være andre avgangsdager og et annet program på Galapagos.

Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra Norge og ankomst til Ecuadors hovedstad Quito samme dag, som ligger 22 km sør for ekvator. På Quitos internasjonale flyplass, Mariscal Sucre, vil du bli møtt av en guide som tar deg med til hotellet.

Dag 2: Byrundtur i Quito

Den vakre byen Quito ligger 2850 meter over havnivå, noe som gjør at det er hovedstaden med den nesthøyeste beliggenheten i verden. Quito ligger vakkert til mellom fjellene, og det er derfor flere utsiktspunkter i og omkring byen.

Etter frokost skal du på en guidet byrundtur i Quitos gamle koloniale sentrum, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv med de meget velbevarte koloniale og historiske bygningene. Du drar bl.a. forbi den imponerende La Compania-kirken og den sentrale plassen Plaza de la Independencia, hvor katedralen, erkebiskopens og presidentens palass ligger. Heretter fortsetter du til San Fransisco-kirken, som er den eldste kirken i Ecuador. Kirken er bygget i maurisk stil og er kjent for sine gullskulpturer og den imponerende altertavlen av rent gull.

Så skal du besøke det 30 meter høye Ekvatormonument ved verdens midte, også kalt Mitad del Mundo. Her kan du stå med ett ben på den nordlige halvkulen og med ett ben på den sørlige halvkulen av Jorden. Det har likevel senere vist seg at plasseringen er forskjøvet med 300 meter.

Dag 3: Galapagos-cruiset starter

I dag starter Galapagos-cruiset, og du tilbringer den neste uken ombord i båten Golondrina, som har plass til 16 passasjerer. Hver kahytt er utstyrt med køyesenger, klimaanlegg og privat bad. Ombord er det restaurant med buffet, solterrasse og område med bar, tv mm. I tillegg er det snorkleutstyr og våtdrakter tilgjengelig ombord.

Etter frokost kjører du til flyplassen og flyr til Galapagos, hvor cruiset starter. Du lander på øya Baltra, som var et viktig strategisk punkt under den andre verdenskrig. Her blir du møtt av guiden, som tar deg ombord på Golondrina og orienterer deg om cruiset.
Etter lunsj seiler du mot den flate øya Mosquera, som ligger mellem North Seymour og Baltra. Øya består hovedsakelig av hvite sandstrender og klipper. Her finnes også en av de største bestandene av sjøløver og vadefugler.

Programmet for Galapagos-dagene er med forbehold, da rekkefølgen for dagene kan endres og det er mulig å besøke andre øyer. Dette er avhengig av været og de ecuadorianske myndighetene.

Dag 4: Isabela – Fernandina

I dag seiler du til Isabela, som er Galapagos’ største øy. Her besøker du Punta Vicente Roca med de imponerende vulkanformasjonene. Du skal på panga-ride, hvor du bl.a. kan få øye på pingviner, pelikaner, sjøløver, seler, havskilpadder og blåfotsuler. Hvis vannet er rolig er snorkling her helt fantastisk med sjølivet og de fargerike klippeveggene med koraller, alger og virvelløse dyr. Her kan man oppleve at vannet er kjøligere på grunn av Cromwell-strømmen fra vest.

I dag seiler vi til den vestligste øya Fernandina, som er Galapagos’ 3. største øy. Det meste av øya er dekket av lava, og det er derfor ikke mye vegetasjon. Du besøker Punta Espinosa, hvor det er mulig å se lavakaktus og et fantastisk dyreliv med lekne sjøløver, skarver, pingviner, pelikaner og haviguaner. I perioden januar til juni, kan man se haviguanene bygge reder og ligge på egg.

Dag 5: Isabela

I dag reiser du tilbake til Isabela, hvor du besøker Urvina Bay ved foten av Alcedo-vulkanen. Frem til 1954 var bukten havbunn, og ble deretter løftet 5 meter over havoverflaten. Bukten utgjør nå en lengde på 6 km og en bredde på 1 km. Du går i land på stranden, hvor en sti fører deg inn til den tørre delen av øya. Langs stien ser man tydlig at dette var havbunn for 60 år siden. Det er også her du kan oppleve noen av de største bestandene av fargerike landiguaner samt Darwinfinker, kjempeskilpadder og skarver. Galapagos-skarven er den eneste i verden som ikke kan fly. Dette skyldes tilpasningsforholdene her da det har aldri vært landrovdyr her som har vært en trussel for den. Faktisk er vingene dens bare en tredjedel av størrelsen som må til for at den skal kunne fly. Etter gåturen er det mulighet for å snorkle langs kysten, og her kan du se pingviner og nyte det fantastiske sjølivet.

Om ettermiddagen legger båten til et annet sted på øya, hvor du går i land. Du vandrer gjennom palo santo-skog til Darwin Lake, som er en 9 meter dyp, rund saltsjø. Du går rundt sjøen gjennom den tørre vegetasjonen, hvor du kan se forskjellige fuglearter og vulkanene Darwin og Wolf.

Så skal du på panga ride, hvor du besøker Tagus Cove. Det var et populært sted for pirater og hvalfangere på 1800-tallet, og mange av dem tegnet eller skrev navnet på skipene sine på klippene. Du seiler mellom klippene, hvor du kan se de historiske artefaktene. Den eldste er fra 1836. Her er det også god mulighet til å se pingviner, pelikaner og krabber.

Dag 6: Santiago – Sombrero Chino

I dag seiler du til den vulkanpregede øya Santiago. Du besøker Egas Port, som er kjent for å ha en av de to eneste pelssjøløvekoloniene, og som er hjemsted for Darwinfinker, haviguaner, lavafirfisle og krabber. Du går i land på den mørke sandstranden og fortsetter til et saltminekrater, hvor det i 1920 og -30-årene ble utvunnet salt. Minen er en liten vulkansk kjegle med en sesongavhengig saltvannslagune. Her kan du se flamingoer og andre fugler. Galapagoshauken observeres også ofte i området.  Heretter blir det tid til å svømme og snorkle langs kysten.

Etter lunsj seiler du til den lille øya Sombrero Chino utenfor sørspissen av Santiago. Øya har en særpreget form, og har lavatunneler og lavakaktus. Her vil det likeledes være mulighet for å svømme og snorkle, og du kan se pingviner, sjøløver og haviguaner.

Dag 7: Santa Cruz

Du seiler til Santa Cruz, som er Galapagos’ nest største øy, og her besøker du Charles Darwin Research Station i Santa Cruz’ største by Puerto Ayora. Senteret ble opprettet i 1964 med henblikk på å fremme forskning og utdannelse på Galapagosøyene. Her jobbes det konstant med forskning og prosjekter for å bevare Galapagos’ økosystemer. De ansatte ved senteret er klare til å besvare spørsmål om øyene, og det blir vist et lysbildeshow som beskriver historien om øyene og den nåværende bevaringsinnsatsen. Videre er senteret hjemsted for Darwinfinker og 11 forskjellige skilpaddearter, som kan bli helt opp til 4 meter lange. Her finnes også de store landskilpaddene, som beregnes til å være mellom 100 og 150 år gamle.

Heretter besøker du Hacienda Primicias for å se de berømte kjempeskilpaddene i sine naturlige omgivelser. De er lette å få øye på der de lunter rundt og spiser gress og blader. Her kan du også oppleve forskjellige fuglearter som finker, fluesnappere, mockingbirds og kuhegrer.

Dag 8: Isabela

I dag har du nok en spennende dag på programmet. Du besøker Las Tintoreras, som er en ilten lavaøy utenfor kysten av Isabela. Øya er omgitt av turkisklart vann med sjøløver, havskilpadder, haviguaner og rokker. Du går i land og her følger du Tintoreras-stien. Her er det gode muligheter for at du får se pingviner, blåfotsuler og iguaner. Du går til en lavakanal langs kysten, og her kan du se hvitfinnehaier ligge og hvile seg på havbunnen mens fisk og sjøløver svømmer omkring.

Om ettermiddagen besøker du avlssenteret Arnaldo Tupiza med landskilpadder fra det sydlige Isabela. Senteret sikrer skilpaddenes overlevelse, og her finnes det ca. 330 unge og voksne skilpadder i alle størrelser, noen veier helt opp til 200 kg.

Du fortsetter til våtområdet Los Humedales, som er preget av sandstrender, klippekyst og fire forskjellige mangrovetyper, hvor det lever store mengder trekkfugl og fisk.

Til slutt beslker du den 25 meter høye Wall of Tears, som er en sørgelig påminnelse om Isabelas historie. Muren ble bygget mellom 1946 og 1959 av fanger i straffekolonien på øya, som ble opprettet av presidenten José Maria Velasco Ibarra i 1944. Muren ble bygget ved hjelp av materialer som ble etterlatt av den amerikanske hær etter andre verdenskrig. Navnet ”Wall of Tears ” oppsto fordi det harde arbeidet fikk fangene til å gråte av smerte.

Dag 9: Rabida – Santa Cruz

I dag seiler du til øya Rabida, som er en av de mest fargerike og vulkansk varierte øyene i øygruppen. Den er kjent for sin rødbrune sandstrand og fantastiske utkikksposter til de vidunderlige landskapene. Øya har et rikt fugleliv med ni forskjellige finkearter, fluesnappere, galapagoshauk og brune pelikaner. Her finnes det også pingviner og sjøløver.

Etter lunsj seiler du tilbake til Santa Cruz. Du skal på gåtur til en saltvannslagune som har større saltinnhold enn havet. Her kan man ofte observere flamingoer, stylteløpere, spissender og andre fuglearter. Du fortsetter til Dragon Hill, hvor du kan oppleve de berømte og endemiske landiguanene i røde, gule, og brune fargenyanser. De kan bli helt opp til halvannen meter lange, og veie opp til 13-15 kg. Mange av iguanene kommer fra Charles Darwin Research Center. I 1975 ble en stor del av Santa Cruz’ landiguaner drept av  ville hunder, og derfor startet man et avlsprogram hvor 38 iguaner ble flyttet til Venecia hvor det ble opprettet et kunstig yngleområde. Alvsprogrammet har vært utrolig vellykket, og antallet iguaner fortsetter å vokse. Hvert tredje år flytter man iguaner til Santa Cruz.

Dag 10: Santa Cruz

I dag skal du på panga ride til det fredfylte Black Turtle Cove, som er omgitt av mangroveskog. Her er det mulig å se svart- og hvitfinnehai, rokker, pelikaner, hegrer og selvfølgelig skilpadder.
Så er det på tide å si farvel til Galapagos. Golondrina tar deg til Baltra, og her tar du fly til Quito. Du overnatter i den vakre dalen Valle de los Chillos.

Dag 11: Hjemreise

Etter en opplevelsesrik reise er det på tide å ta farvel med Ecuador og Galapagos-øyene.

Dag 12: Hjemkomst

Ankomst til Norge.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 22.000 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 23.500 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.