• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
15 dager

Ecuador & Galapagos

Uforglemmelige opplevelser i Ecuador med indianermarked i Otavalo og den flotte Cotopaxi-vulkanen, kombinert med et 8-dagers cruise ved Galapagosøyene.

Ecuador & Galapagos Ecuador & Galapagos
15 dager

Ecuador & Galapagos

Uforglemmelige opplevelser i Ecuador med indianermarked i Otavalo og den flotte Cotopaxi-vulkanen, kombinert med et 8-dagers cruise ved Galapagosøyene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til å oppleve Galapagosøyenes enestående dyreliv på et 8-dagers cruise
 • Nyt den flotte naturen i Cotopaxi nasjonalpark, der den 5 897 meter høye snøkledde Cotopaxi-vulkanen rager over landskapet
 • Opplev Quitos unike beliggenhet i de majestetiske Andesfjellene, og gled deg til en spennende byrundtur i den gamle bydelen med flotte kolonitidsbygninger og katedraler
 • Besøk den hyggelige byen Otavalo med sitt fargestrålende indianermarked, der du bl.a. kan finne vakre vevde tepper og ponchoer

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Ecuador er et paradis for natur-, kultur- og dyreelskere. På denne reisen kan du se frem til hovedstaden Quito med godt bevarte kolonitidsminner og andre historiske bygninger samt naturskjønne områder med sjøer og majestetiske vulkaner. Du besøker en av Ecuadors berømte roseplantasjer med noen av verdens vakreste roser i et utall sorter og farger. I indianerbyen Otavalo og på de fargerike markedene møter du den stolte og meget vennlige lokalbefolkningen iført sine fargesprakende klær. Reisen avsluttes på de enestående Galapagosøyene, kjent for dine kritthvite strender, vulkanske formasjoner, spennende planteliv og fascinerende, varierte dyreliv både på land og under vann. Her kan du oppleve morsomme fugler, enorme landskilpadder, pingviner, fargerike leguaner, brølende sjøløver og ufarlige haier.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Quito med flybytte underveis t/r
 • Innenriksflyvning fra Quito til Galapagos t/r
 • Transport fra og til flyplassene
 • 6 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 7 overnattinger ombord på båten Golondrina ved Galapagosøyene inkl. helpensjon
 • 1 x lunsj (dag 2)
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for andre avreisedatoer

Omfattende utfluktspakke:

 • Guidet tur på rosefarm
 • Det fargerike indianermarkedet Otavalo og kratersjøen Cuicocha
 • Ekvatormonumentet og byrundtur i Quito
 • Vulkanen Cotopaxi
 • Guidede turer på Galapagos
 • Lokale engelsktalende guider på alle utflukter
 • Utfluktene er med privat guide/sjåfør. Turene på Galapagos vil foregå i mindre internasjonale grupper
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter, unntatt Galapagos som betales lokalt

 

Denne turen har avgang søndag hver 14. dag. Turen kan gjennomføres hver søndag, men da vil det være et annet program på Galapagos. Du kan se programmet og hvilke øyer som blir besøkt på turen vår De unike Galapagosøyene.

Det er mulig å oppgradere båten på Galapagoscruiset. Ønsker du dette, kan du kontakte vår reisekonsulent for å få priser. Merk at det høyst sannsynlig vil være andre avgangsdager og et annet program på Galapagos.

Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra Norge og ankomst til Ecuador samme dag. På Quitos internasjonale flyplass vil du bli møtt av en guide, som vil bringe deg til hotellet i Cayambe. Byen ligger ved foten av vulkanen med samme navn og omtrent 1 times kjøring fra flyplassen.

Dag 2: Rosefarm og Otavalo

Denne morgen skal vi besøke en rosefarm. Ecuadors roser sies å være verdens vakreste, og eksport av roser er derfor også en av Ecuadors viktigste inntektskilder. Vi ser her de mange fargerike sortene og får et innblikk i produksjonen.
Tilbake på hotellet lærer vi å lage en av Ecuadors mest tradisjonelle kaker, nemlig Bizcocho.

Etter lunsj på hotellet kjører vi til indianerbyen Otavalo. Vi drar forbi sjøen Lago de San Pablo, hvor det er en fantastisk utsikt over sjøen med snødekte vulkaner i bakgrunnen. Før vi kommer frem til Otavalo, stopper vi ved Mirador of San Pablo, som er et utsiktspunkt.
Vi skal bo på et hotell som ligger i gangavstand fra Peguche-fossen, som betraktes som et hellig sted. Fossen er 18 meter høy og dannes av elven med samme navn som starter ved Lago de San Pablo.

Dag 3: Otavalo og Cuicocha-sjøen

Otavalo er kjent for sitt fargesprakende marked og sine imøtekommende innbyggere, som ofte er kledd i landsbyens spesielle klesdrakt og klare til å gjøre en god handel. Her kan du bl.a. kjøpe lokalt produsert håndverk slik som keramikkfigurer, vevde tekstiler som ponchoer, gensere og tepper samt frukt og grønnsaker.

Så besøker vi kratersjøen Cuicocha, som ligger i en utdødd vulkan. Det er en fantastisk naturopplevelse, og utsikten over kratersjøen er enestående med små vulkaner som stikker opp over vannoverflaten, og selve vulkanen som hever seg på den andre siden av sjøen.

Om ettermiddagen kjører vi tilbake til Quito, hvor vi besøker det 30 meter høye Ekvatormonumentet ved verdens midte, også kalt Mitad del Mundo. Her kan vi stå med ett ben på den nordlige halvkulen og med ett ben på den sørlige halvkulen av Jorden. Det har derimot senere vist seg at plasseringen er forskjøvet med 300 meter.

Dag 4: Byrundtur i Quito

Den vakre byen Quito ligger 2850 meter over havnivå, noe som gjør at det er hovedstaden med den nesthøyeste beliggenheten i verden. Quito ligger vakkert til mellom fjellene, og det er derfor flere utsiktspunkter i og omkring byen.

Etter frokost skal vi på en guidet byrundtur i Quitos gamle koloniale sentrum, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv med de meget velbevarte koloniale og historiske bygningene. Vi drar bl.a. forbi den imponerende La Compania-kirken og den sentrale plassen Plaza de la Independencia, hvor katedralen, erkebiskopens og presidentens palass ligger. Heretter fortsetter vi til San Fransisco-kirken, som er den eldste kirken i Ecuador. Kirken er bygget i maurisk stil, og er kjent for sine gullskulpturer og den imponerende altertavlen av rent gull.

Vi setter heretter kurs mot nasjonalparken Cotopaxi, som også gir navn til vulkanen i parken. Med sine 5897 meter er dette verdens høyeste aktive vulkan.

Dag 5: Cotopaxi - Puembo

Før vi kjører inn i nasjonalparken kan du mot et tillegg utforske området og de forskjellige landskapene på hesteryggen, noe vi sterkt kan anbefale. Ridning er en av de mest populære aktivitetene i Cotopaxi.

Omtrent midt på dagen kjører vi inn i nasjonalparken, hvor vi skal se verdens høyeste aktive snødekte vulkan Cotopaxi.
Det er en spektakulær opplevelse å kjøre gjennom det andiske landskapet til foten av Cotopaxi-vulkanen, som dominerer hele området. Nasjonalparken er i tillegg hjemsted for den berømte kondoren. 
Vi kjører opp til parkeringsplassen i 4600 meters høyde. Målet vårt er Jose Ribas-hytten i 4800 meters høyde. Vi har 200 anstrengende meter foran oss, og da luften er tynn er det viktig å ta det i rolig tempo. Det er også mulig bare å nyte utsikten fra parkeringsplassen.

Vi forlater nasjonalparken og kjører til Limpiopungo-sjøen i 3800 meters høyde på sletten mellom Cotopaxi og Verro Ruminahui. Her vandrer vi en tur rundt sjøen for å observere den spesielle faunaen og floraen. Vi kjører deretter til Puembo, hvor vi overnatter.

Dag 6: Quito – fly til øya Baltra – Galapagoscruiset starter

I dag starter Galapagoscruiset ditt. Den neste uken skal du seile med Golondrina, som har plass til 16 passasjerer. Hver lugar er utstyrt med køyesenger, aircondition og privat bad. Om bord er det restaurant med buffet, solterrasse og område med bar, TV m.m. I tillegg kan man leie snorkleutstyr og våtdrakter mot et mindre beløp.

Etter frokost kjører du til flyplassen og flyr til Galapagos, hvor cruiset starter. Du lander på øya Baltra, som var et viktig strategisk punkt under andre verdenskrig. Her etablerte amerikanerne en militærbase for å beskytte Panamakanalen mot fienders ankomst. Du blir møtt av guiden din. Sammen går dere om bord i Golondrina, og du blir innlosjert på lugaren. Deretter vil det bli holdt et orienteringsmøte om det forestående cruiset, og du kan få svar på de spørsmålene du måtte ha.

Etter frokost seiler du mot øya Santa Cruz, som er Galapagos’ nest største øy. Her besøker du den hvite sandstranden Las Bachas, hvor havskilpaddene liker å gå i land for å legge egg. Rødflamingo, røde klippekrabber, haviguaner og trekkfugler besøker også gjerne denne stranden.

Programmet for Galapagosøyene er med forbehold, da rekkefølgen på dagene kan endres og man kan besøke andre øyer. Det er avhengig av været og de ecuadorianske myndighetene.

Dag 7: Genovesa

I dag seiler du til øya Genovesa, som ligger nordøst for Santa Cruz og er formet som et skilpaddehode med åpen munn. Øyas særegne form skyldes en sammenrast kaldera fra en skjoldvulkan. Den har etterlatt seg et stort krater, som i dag utgjør Darwin Bay.

Genovesa er også kjent som «fugleøya», da den er hjemsted for mange forskjellige fuglearter. Faktisk er øya et av de få stedene på Galapagos hvor rødfotsulene finnes i store mengder. I tillegg til å være hjemsted for rødfotsulen, huser øya også fregattfugler, nazcasuler, svalehalemåker, jordugler, Darwinfinker, galapagosduer, rødnebbede tropikfugler og stormsvaler, som yngler i øyas lavahuler.

Du går cirka 25 meter oppover noen bratte klippetrinn, også kalt Prince Philip’s Steps, til toppen av klippen. På vei oppover trinnene og fra toppen av klippen kan du nyte utsikten over Darwin Bay og se noen av de mange fugleartene som holder til på klippene.

Etter frokost besøker du den hvite sandkorallstranden som utgjør Darwin Bay. Her er det også mulig å se mange havfugler, som f.eks. svalehalemåker, lavamåker og de berømte fregattfuglene med sine karakteristiske røde strupesekker. Bukten er også hjemsted for en av Galapagosøyenes minste haviguaner, som er nesten helt svart.

Dag 8: Bartolomé – Santiago

I dag kan du glede deg til å oppleve spennende vulkanøyer. Du seiler først til den lille vulkanøya Bartolomé, som er særlig kjent for sitt imponerende landskap med asketopper i rødt, oransje, grønt og svart. Her går du først opp til et utkikkspunkt der du kan nyte den vakre panoramautsikten over det vulkanpregede landskapet, naboøya Santiago og den berømte, spisse vulkanklippen Pinnacle Rock. Etter vandreturen er det mulig å snorkle. Du kan nyte det fantastiske marine livet og kanskje til og med se galapagospingvinen. Den er den nest minste pingvinen i verden og holder kun til på Galapagos.

Senere på dagen seiler du til naboøya Santiago, som også er en vulkanpreget øy. Her besøker du bukten Sullivan Bay, der du kan se hvordan lavaen har strømmet nedover landskapet og etterlatt seg en månelignende, bølget, svart overflate. Du går i land på en hvit sandstrand, og herfra kan du utforske det fengslende landskapet eller svømme og snorkle i bukten. På land vil du kunne se haviguaner, lavaøgler og røde klippekrabber, og i vannet kan du være heldig å se pelsseler, sjøløver og pingviner svømme forbi.

Dag 9: South Plaza – Santa Fe

I dag seiler du til øya South Plaza, som ligger på østsiden av Santa Cruz og er en av de minste Galapagosøyene. Til tross for øyas lille størrelse er den hjemsted for et stort antall dyrearter og kjent for sitt enestående planteliv.

På South Plaza vil du kunne se fikenkaktuser nesten overalt, og planten sesuvium edmonstonei, som kun finnes på Galapagos. Når det er sommer på Galapagos og vinter i Norge, har planten gjerne gule og grønne fargetoner. Den blir nærmest knallrød i øyenes vinterhalvår, når det er tørkesesong. Øya er også hjemsted for landiguaner. Du vil kanskje få øye på en av dem i skyggen av en fikenkaktus, der den venter på at en frukt skal falle ned på bakken. Ved vannkanten vil det være mulig å oppleve sjøløver og havfugler, som f.eks. svalehalemåker og rødnebbede tropikfugler.

Etter frokost seiler du sørover til øya Santa Fe. Landskapet er også her dekket av fikenkaktuser og sesuvium edmonstonei, og du vil dessuten kunne se det grålige treet palo santo, hvis navn betyr «hellig tre» på spansk. På strendene i bukten kan man ofte se lekne sjøløver, og rundt omkring på øya vil du kunne oppleve svalehalemåker, sangspottefugl, risrotter, lavaøgler og landiguaner. Det vil også være mulig å svømme og snorkle, og du kan se sjøløver, havskilpadder, rokker og fargerike fisker.

Dag 10: San Cristóbal – Lobos

I dag setter du først kurs mot øya San Cristóbal, som er den østligste av Galapagosøyene. Først vil du se en todelt, vulkanskapt klippe midt i sjøen ved navn León Dormido, som betyr «sovende løve». Klippen har fått navnet sitt på grunn av formen, og med litt fantasi vil du kunne se en løve som hviler på vannoverflaten. Her vil du fra båten ha mulighet til å se blåfotsuler, nazcasuler og fregattfugler. En sjøløvekoloni holder også til på klippen. Hvis du ser ned i vannet, kan du også være heldig og få øye på en hvittippet revhai.

Etterpå seiler du til stranden Cerro Brujo, som ligger på den nordvestlige delen av San Cristóbal. Den sies å være en av de vakreste strendene på Galapagos med sin pulveraktige, hvite sand. Herfra kan du se León Dormido i horisonten. Foruten å være hjemsted for sjøløver, egretthegrer, store blåhegrer og pelikaner, er Cerro Brujo det eneste området på Galapagos hvor rødfotsuler, nazcasuler og blåfotsuler finnes på samme sted.

På ettermiddagen seiler du til den lille naboøya Lobos. Den er oppkalt etter det store antallet sjøløver, som heter «lobos marinos» på spansk. I tillegg til de mange sjøløvene kan du også oppleve pelsseler, fregattfugler og blåfotsuler her. Sjøen mellom Lobos og San Cristóbal er et fint sted å svømme og snorkle, da den korte avstanden mellom de to øyene gjør at vannet er rolig.

Dag 11: Española

Dagens første stopp er øya Española, som ligger sør for San Cristóbal. Her starter du med å se Punta Suarez på øyas vestkyst, hvor du blir ønsket velkommen av en flokk sjøløver som slikker sol. Du går langs en sti hvor du vil kunne se blåfotsuler, nazcasuler, store fregattfugler, kaktusspurver og mange andre spennende fugler. Dette er også det eneste stedet i verden hvor du vil kunne oppleve en storslått koloni av galapagosalbatrosser, som kan bestå av over 20 000 voksne fugler i paringssesongen.

Etter frokost seiler du til Gardner Bay på nordsiden av Española. Den store, hvite sandstranden tiltrekker seg mange sjøløver, og her vil du dessuten kunne oppleve Darwinfinker og españolaspottefugl. Det grunne vannet nær stranden er et bra sted å svømme og snorkle, og du kan kanskje være så heldig å se en grønn havskilpadde.

Etterpå seiler du til den vesle øya Gardner utenfor Gardner Bay. Under vann vil det være mulig å se gule dvergmurener, koloniål, slangeål, skorpionfisker, keiserfisker og galapagosranglefisker, som er spesielt kjent for sine røde lepper.

Dagens siste stopp er den lille halvøya Osborn, som ligger sørøst for Gardner. Her vil det bli tid til å snorkle og svømme i det rolige vannet, som er rikt på dyreliv. Noen av de dyrene som holder til her er koraller, grønne sjøpiggsvin, papegøyefisker, skjellfinnefisker og mange andre fargerike fisker.

Dag 12: Floreana – Santa Cruz

I dag seiler du først til øya Floreana, som ligger vest for Española. Du skal se Punta Cormorant på den nordlige delen av øya. Her passerer du en grønn sandstrand, som har fått fargen sin på grunn av små olivinkrystaller. Du er også innom en lagune som er hjemsted for flamingoer, stylteløpere, petreller, rokker, havskilpadder og røde klippekrabber. Du kommer forbi en strand hvor grønne havskilpadder gjerne går i land for å legge egg, og mange rokker svømmer i det grunne vannet nær stranden.

Deretter seiler du ut til Devil’s Crown, som er et imponerende vulkankrater med spisse klipper som stikker opp av vannet og danner en halvsirkel. Dyrelivet inne i krateret er imponerende takket være en undersjøisk oase av korallrev, som tiltrekker seg skilpadder, kulefisker, falkefisker, ørnerokker, hvittippede haier og hammerhaier, samt mange andre interessante dyr.

Etter frokost seiler du igjen til Santa Cruz. Her besøker du Charles Darwin Research Station i Santa Cruz’ største by Puerto Ayora. Dette forskningssenteret ble opprettet i 1964 for å fremme forskning og utdanning på Galapagosøyene. Det arbeides kontinuerlig med forskning og prosjekter for å bevare Galapagos’ økosystemer. Her vil du kunne lære mer om øygruppens historie og konserveringsarbeidet som pågår. Senteret er dessuten hjemsted for Darwinfinker og elleve forskjellige skilpaddearter, deriblant store landskilpadder som anslås å være mellom 100 og 150 år gamle.

Dag 13: North Seymour

I dag blir det spennende Galapagoscruiset avrundet med en tur til North Seymour, som er en liten øy nord for Santa Cruz. Her vil du på nytt kunne se det spesielle palo santo-treet og oppleve sjøløver, hav- og landiguaner, blåfotsuler, svalehalemåker og pelikaner. Det er også her en av Galapagosøyenes største kolonier av fregattfugler holder til. Hvis du er heldig, kan du se en hannfregattfugl blåse opp den røde strupesekken for å imponere hunnene.

Etter dette er det tid for å si adjø til Galapagos. Du seiler for siste gang med Golondrina, som tar deg til Baltra. Herfra flyr du til Quito, der du overnatter.

Dag 14: Hjemrejsen starter

Etter en opplevelsesrik reise er det på tide å ta farvel med Ecuador og Galapagos-øyene.

Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Norge etter en deilig ferie.

Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 23.700 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 28.600 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Tom Søndergaard

Skriv til:
info@lamatours.no

Ring til:
21 95 01 29

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 16.00

Hvorfor reise med Lamatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av latinamerikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Lamatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.