Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Sør-Amerika og Mellom-AmerikaBoliviaHøylandets høydepunkter i Bolivia & Chile
14 dager:

Høylandets høydepunkter i Bolivia & Chile

Høydepunkter på denne reisen:

La Paz, Valle de la Luna, “Togenes kirkegård”, saltsletten Uyuni, Eduardo Avaroa National Reserve, Laguna Colorada, geysirene ved Sol de Mañana, Laguna Verde, Licancabur-vulkanen, geysirer og varme kilder ved El Tatio, Valle de la Luna, Atacama-ørkenen, Santiago de Chile, Valparaiso, Viña del Mar, besøk hos vinprodusentene Concha og Toto.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til La Paz med flybytte underveis
 • Fly fra Santiago de Chile til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning i Bolivia: La Paz – Uyuni
 • 1 innenriksflyvning i Chile: Calama – Santiago de Chile
 • Privat transport fra og til flyplasser
 • 11 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 4 x lunsj (dag 3, 4, 5, 6)
 • 2 x middag (dag 4, 5)
 • Individuell rundreise; privat transport rundt i Bolivia og Chile med spansktalende sjåfør og lokale engelsktalende guider på alle utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Byrundtur i La Paz inkl. Månedalen
 • Heldags utflukt til Uyuni-saltørken
 • Heldags utflukt til Eduardo Avaroa National Reserve med Laguna Colorada
 • Heldags utflukt til Sol de Mañana-geysirene og Laguna Verde
 • Halvdags utflukt til El Tatio-geysirene
 • Halvdags utflukt til Månedalen ved San Pedro de Atacama
 • Halvdags byrundtur i Santiago de Chile
 • Heldags utflukt til Valparaiso og Vina del Mar
 • Halvdags utflukt til vinområdet i Maipo Canyon
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene, men ikke til Incahuasi Island ved Uyuni, til Eduardo Avaroa Reserve og inngangsbilletter på byrundturen i Santiago de Chile, som betales lokalt.
Tillegg for enkeltrom (ved to eller flere reisende) 6.100 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende) 14.700 kr.
Rabatt blir gitt ved 3 eller flere personer
Velg denne reise fordi…

Denne reisen byr på spennende byer og enestående, imponerende landskaper i Bolivias og Chiles høyland. Du starter i Bolivias administrative hovedstad, La Paz, der du opplever byens mest populære severdigheter. Utenfor byen drar du til det spesielle månelandskapet Valle de Luna og inkaruinene ved Tiwanaku. Du opplever Bolivias usedvanlige flotte natur med turer til sprudlende geysirer, varme kilder og fargerike sjøer. Et av høydepunktene er Uyuni, verdens største saltørken, omgitt av rødbrune vulkaner som troner vakkert mot den knallblå himmelen. Uyuni blir garantert et minne for livet. Turen går videre til Chile, der du kan glede deg til å oppleve de geologiske formasjonene i verdens tørreste ørken og Tatios 80 skåldvarme geysirer med dampsøyler i kontrastfylte farger, et helt fantastisk naturfenomen. Du besøker havnebyen Valparaíso ved Stillehavet og hagebyen Viña del Mar, en spennende blanding av strender og frodige parker. Reisen avsluttes i den innbydende chilenske hovedstaden, der noen av verdens beste vinmarker ligger rett utenfor byen.

Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Bolivia
Dag 1: Flyreise til Bolivia

Avreise fra Norge med flybytte underveis til La Paz.

Dag 2: Ankomst til La Paz
Dag 2: Ankomst til La Paz

Om morgenen ankommer du La Paz, Bolivias administrative hovedstad. I ankomsthallen vil du bli møtt av en guide som kjører deg til hotellet.

Overnatting Hotel Rosario

Dag 3: Byrundtur i La Paz – Månedalen
Dag 3: Byrundtur i La Paz – Månedalen

I dag skal du på byrundtur i La Paz. Du starter ved byens tradisjonelle sentrum, Plaza Murillo, der det italienskinspirerte presidentpalasset ligger. De smale gatene strekker seg oppover fjellsiden bak Plaza San Francisco med den store steinkirken der det står en statue av Jesus med en blå, selvlysende glorie. Ved kirken er det vanligvis fullt av bolivianske campeninas (kvinner fra landet) i fargesprakende klær. De selger bl.a. tepper, nøtter, urter og ullgensere med bilder av lamaer. Deretter drar du til et av byens hyggeligste kvarterer med gaten Calle Jaén, som fremdeles er brolagt, er uten trafikk og har godt bevarte bygninger fra kolonitiden. Der besøker du utendørsmuseet for Tiwanaku-kulturen. Deretter går turen til Valle de la Luna, Månedalen, som har fått navnet sitt fra klippeformasjonene som preger området.

Overnatting Hotel Rosario

Dag 4: Fly La Paz – Uyuni
Dag 4: Fly La Paz – Uyuni

Du besøker i dag ”Togenes kirkegård” med gamle lokomotiver og vogner fra det 19. århundret. Deretter ser du byen Colcachi, der vi ser hvordan salt produseres og du kan kjøpe lokalt kunsthåndverk og typiske saltkrystaller.

Du fortsetter til Salar de Uyuni, som med sine 10.500 km2  er verdens største saltsjø. Den ligger nær grensen til Chile, i 3 653 meters høyde. Derfor kan det være kaldt, så ta med deg varme klær.  Rundt omkring ligger rødbrune vulkaner og fjell som troner vakkert mot den knallblå himmelen. Dette er et fenomenalt syn, nesten av en annen verden. Du vil se sjøer i forskjellige farger pga. mineraler og alger. Vi fortsetter til det gamle Hotel de Sal, der du kan oppleve saltarkitektur. Du drar deretter ut til Isla Incahuasi, og derfra kan du nyte den magiske utsikten til saltsjøen. Om ettermiddagen kjører vi mot den lille byen San Pedro de Quemes, som ligger i utkanten av saltørkenen.

Overnatting Hotel Tayka de Piedra

Dag 5: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa nasjonalpark
Dag 5: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa nasjonalpark

I dag er det tidlig avreise fra hotellet, for du skal se ørkenen i soloppgangens flotte lys. Du fortsetter inn i Eduardo Avaroa-nasjonalparken, hvor du har mulighet for å se planten Yaretas og de ville ørkenkaninene, Vizcachas.

Du besøker den røde sjøen Laguna Colorada som er hjemstedet til flokker av flamingoer. Den røde fargen i innsjøen og på flamingoene skyldes dels solens stråler dels alger og plankton i innsjøen. Deretter fortsetter du til Ojo de Perdiz, hvor du overnatter.

Overnatting Hotel Tayka del Desierto

Dag 6: Eduardo Avaroa nasjonalpark - Hito Cajones – San Pedro de Atacama
Dag 6: Eduardo Avaroa nasjonalpark - Hito Cajones – San Pedro de Atacama

Tidlig denne morgenen forlater du hotellet for at se geysirene ved Sol de Mañana, som er mest aktive ved dagens første solstråler. Landskapet er helt utrolig, med huller med lava, røyk og svovellukt. Du får deretter muligheten til å ta en dukkert i de varme kildene. Du fortsetter til den grønne innsjøen Laguna verde, som er en ekte perle. Her kan du se hvordan fargen endrer seg fra smaragdgrønt til dypere grønt. Fargen forårsakes av avleiringer og inneholder kobbermineraler. Herfra kan du se Licancahur-vulkanen i det fjerne. Du fortsetter til Hito Cajon ved den boliviansk-chilenske grensen, der vår chilenske samarbeidsparter overtar og du seter kursen mot San Pedro de Atacama i Chile.

Overnatting Hotel Don Raul

Dag 7: San Pedro de Atacama – Tatio-geysirer
Dag 7: San Pedro de Atacama – Tatio-geysirer

Kl. 04.00 om morgenen er der avreise fra hotellet til Tatios skåldvarme geysirer som ligger i 4 300 meters høyde. Der er ca. 80 aktive geysirer, og de er på sitt mest sprudlende ved soloppgang. Her vil du oppleve et av verdens mest fantastiske naturfenomener, hvor du ser dampsøyler i forskjellige farger i verdens høyest beliggende geotermiske område. Du går tvers over det geotermiske områder, der du også vil få muligheten til å ta en svømmetur i Tatios varme kilder, som er rik på mineraler.

På veien tilbake kjører du langs Andesfjellene, der du kan nyte synet av vulkanen i bakgrunnen samt oppleve planter og dyr i deres naturlige element.

Overnatting Hotel Don Raul

Dag 8: Månedalen
Dag 8: Månedalen

På denne halvdagsturen til Månedalen kommer du til å oppleve de geologiske formasjonene i Atacama-ørkenen, et av verdens tørreste områder. Her kan du beundre naturens utrolige krefter gjennom tusenvis av år. Denne ørkendalen omkranses av hvite fjelltopper som står i kontrast til den okerfargede dalbunnen. På denne turen vil du også oppleve salthulene og deres spesielle form. Høydepunktet er den helt utrolig flotte solnedgangen i dette fantastiske landskapet med Sør-Amerikas høyeste vulkan Licanabur (5 900 meter) i bakgrunnen. I skumringen skifter fjellene farge og veksler mellom flere fantastiske nyanser.

Overnatting Hotel Don Raul

Dag 9: San Pedro de Atacama – Santiago de Chile
Dag 9: San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

I dag blir du hentet på hotellet, og etter en 2 timers kjøretur kommer du til Calama flyplass, der du flyr til hovedstaden Santiago de Chile. Når du ankommer, vil du bli møtt av en sjåfør og kjørt til hotellet ditt.

Santiago er en moderne storby og har en vakker beliggenhet omkranset av Andesfjellene.

Overnatting Hotel Principado

Dag 10: Byrundtur i Santiago de Chile
Dag 10: Byrundtur i Santiago de Chile

I dag skal du på en halvdags byrundtur, der du ser byens viktigste attraksjoner og kontrasten mellom hovedstadens rike historie og dens moderne og imponerende bygninger. Du besøker regjeringspalasset Moneda Palace, en neoklassisk bygning fra det 18. århundret, plassen Plaza de Armas og landets største katedral med sitt imponerende interiør i barokkstil. Deretter drar du til Santa Lucia, der det er en fantastisk utsikt over byen. Til slutt besøker du de dyre boligområdene Vitacura og Las Condes.

Overnatting Hotel Principado

Dag 11: Heldagstur til Valparaiso og Viña del Mar
Dag 11: Heldagstur til Valparaiso og Viña del Mar

I dag blir du hentet på hotellet og kjører ca. 120 km mot havnebyen Valparaíso ved Stillehavet. På turen kan du nyte det varierende landskapet ved Curacaví og Casablanca-dalen, som bl.a. er kjent for produksjon av hvitvinen Sauvignon Blanc. Byen er delt opp av det flate havneområdet og de 17 åsene som reiser seg rundt bukten. På åsene ligger det labyrinter av fargerike hus, svingete gater og trange smug. Du besøker byens viktigste attraksjoner – Plaza Victoria, Plaza Sotomayor, Glorias Navales-monumentet og 21 de Maya Boulevard som fører opp til en utsiktspunkt der du kan nyte utsikten over havnen.

Deretter fortsetter du til hagebyen Viña del Mar som har en fascinerende blanding av strender og frodige parker. For hundre år siden var byen et tilfluktssted for velstående mennesker fra Valparaíso. De bygde hus med store hager som senere ble til byens parker. Etter lunsj tar du en spasertur langs stranden, og før du vender tilbake til Santiago de Chile besøker du Quinta Vergara, byens mest elegante park, som er full av eksotiske planter fra hele verden. Deretter reiser du tilbake til Santiago.

Overnatting Hotel Principado

Dag 12: Halvdagstur i vinområdet
Dag 12: Halvdagstur i vinområdet

I dag skal du besøke vinprodusentene Concha og Toro, som produserer vin fra de edleste franske vinstokkene. Herfra er det en fantastisk utsikt over fjellene. Under besøket vil du få mulighet til å smake på og kjøpe vin, blant annet av merkene Casillero del Diablo og Don Melchor. Resten av dagen er til fri disposisjon i Santiago.

Overnatting Hotel Principado

Dag 13: Avreise
Dag 13: Avreise

I dag er det avreise. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.

Dag 14: Hjemkomst
Dag 14: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 01 29
info@lamatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.